Happy New Year!

Promenad.


Mannen har släpat runt oss på promenad nu två dagar på raken. Idag gick vi en sväng och avslutade med en kaffe och sockerdricka på mormors jobb. När vi nästan var hemma utbrast Loke "Jag pyser, jag är knäckt!" haha. Två glada och förväntansfulla barn ser fram emot fyrverkerierna. Själv ser jag fram emot middagen som nalkas hemma hos mammsen. Det är något magiskt med nyår inte lika kravfullt som julen. Ett avslut på något som varit och ett nytt år med en ny början tar vid.
 
Vi kan bara själva bestämma hur vi vill att året ska bli bladen är tomma och vi kan fylla dom med precis vilka fäger vi vill. Mitt 2013 ska bli lika färgrikt som regnbågen.

Tullisar♥

 
Igår köpte jag på mig två buketter med tullisar. En bukett vita och en bukett rosa. Tänkte först skriva "Årets första" men det hade ju blivit lite fel, det är snarare "Årets sista" Nästa vecka kan jag köpa mig årets första. Favorit blomstret nr 1. Synd bara att tullisar inte trivs så bra inomhus. Det är alldeles för varmt för just den sortens blommor inomhus. Dom vill stå svalt. Så just nu står dom i vardagsrumsfönstret där det drar kallt. Tycker dock att det var en himla massa blad och inte så mycket blommor.

80-tal.

 
Jag och Freijsan kör på 80-talsfrilla idag trollhår deluxe! Våffeltången is alive in the Nilsson family.
 
När jag och en utav mina barndomsvänner var i tidiga tonåren gjorde vi nog inte annat än att blondera håret och våffla det. Hundra kg läppglans på det eller möjligtvis foundation på läpparna och läppglans över det. Sååå hett alltså. Det är inte konstigt att jag har så tunt hår det har fått utstå massor under mina glada ungdomsår. Men kul hade vi, nästan jämt. Fast med handen på hjärtat så längtar jag inte tillbaks till dom där åren och skulle jag på någotvis åka tillbaks till dom åren så skulle jag göra om och göra rätt iallafall i vissa situationer.
 
Jag kan då säga att jag har levt livet och det gjorde jag tidigt, nu lever jag livet på en helt annan nivå och jag skulle inte byta det mot något annat i världen.
 
Påtal om det här med ålder och så här om dagen när jag stod på jobbet blev det varmt, så jäkla varmt och jag utbrast "Jag tror jag är i klimakteriet" Min kollegor ett par år äldre skrattade gott åt mig och sa du som är så ung. "kroppen är gammal" svarade jag. Haha. Även om man är ung så kan ju faktsiskt kroppen vara utsliten. Min är nog en sisådär 65 + och i pensionsålder iallafall imellanåt när tröttheten sätter in ;) Dessutom gillar jag ju kafferep, bingolotto, bilbingo, trevliga skogspromenader, korsord osv. Jag är nog en ungdom i en pensionärs kropp, det är liksom intressen som passar min åldriga kroppshydda ;) haha.
 
Men... Jajjamän det finns ett men min teori spricker jag är nog en helt vanlig 25 åring snart 26 åring, iallafall för jag tycker INTE om att gå upp i gryningen och vänta på morgontidningen. Det gör pensionärerna. Så jag är antagligen bara en vanligt 25 åring med tantiga intressen, tjohooo sådan är jag.

Norrbottens Pärla.


När vi var ute på promenaden så hittade jag en fin vy i buskarna vid en nedförsbacke ;)
Tycker det är så fint när det lyser i fönstrena och man ser kanisbackens lampor. Fina Älsvbyn.
Norrbottens Pärla

Söndagspromenad.

 
Vi har varit ute på en svartvit Söndagspromenad. Kidsen och pappan åkte pulka. Loke var som vanligt på strålande solskenshumör ohoj, denna treårstrots är inte att leka med, men man gör såklart det bästa av situationen. Det är ju en fas dom gå igenom dom små liven. Nu är han faktiskt på glatt humör och sitter och ritar med storasyster vid köksbordet.
 
Maten står i ugnen, vi ska bjuda barnens morbror och faster på nyårsmiddag en dag förtidigt. Imorgon ska vi ju som sagt hela bunten hem till mamma och äta, dit kommen även morbror och faster men man kan ju lyxa till det fler dagar. Köttet ska vara i ugnen i flera timmar så det gäller att starta i tid till köttet blir det potatisgratäng och andra smaskiga tillbehör till och med efterrätt blir det, vi slår på stort idag ;)
 

Tjejmys.

 
Igår när Loke hade gått och lagt sig hade jag och lillan tjejmys. Vi målade naglar och satte nagelstickers sen våfflade vi lillans hår och gjorde tjusiga frisyrer. Super mysigt och lillan tycker om att bli ompysslad. Mitt i nagelmålningen ber hon mig klia henne i örat. Haha.
 
Innan lilleman gick och la sig fick han också målade naglar. Blå naglar med en stjärna och ett hjärta. Tyvärr fick jag ingen bild på hans fina naglar men det kanske kommer om det inte har försvunnit. Jag tycker nagellacket försvinner mycket fortare på barnnaglar än exempelvis mina egna, men dom är ju så små och mer aktiva i lek och stoj. Å andra sidan är ju mina naglar väldigt i farten dom med. Det är diskvatten och allt möjligt slitsamt. Ikväll tänkte jag ta mig tid för mina egna som är super korta men något ska man väl få till, hoppas jag.
 
Igår fick vi en inbjudan till Nyårsmiddag hemma hos mamma. Det tackar man ju inte nej till. Dock hade vi ju redan handlat för våran egen nyårsmiddag men den får vi äta ikväll istället. Mums!

Året var 2012.

 
Höjdpunkter under 2012.
 
 
 
Den största höjdpunkten var givetvis att vi blev Hudband & Wife den 1 Mars 2012. Ett underbart borgerligt bröllop  med närmsta  familjen närvaranda - pappa och bonusmor. Men dom var med oss i tankarna och fick se bilder efteråt. Efter vigseln kom närmaste vännerna och familj på bröllopsfika och vi var så nöjda med våran dag.
 
 
Norge resan. Underbara grannland. Det finns banne mig inget land som slår Norge. Den naturen, språket allt. Hade jag varit modig nog hade jag packat ihop hushållet och flyttat dit för gott. Vi lär åka dit igen det finns så mycket mer att se och utforska. Det lilla vi hann se gav mersmak och jag vill bara ha mer och mer.
 
Loke lämnade bort nappen och Nonno till tomten och allt gick verkligen super bra inte engång har han tjatat efter dom sedan dom försvann. Jo förresten, han trodde att något av paketen under granen i år skulle innehålla napp och Nonno men tji fick han, men inte sörjde han för det.
 
 
Helkvällen jag fick med mina fina tjejer. God middag på restaurang och bio därefter. Så himla uppskattat och behövligt. Det levde jag länge på och vi funderar på att göra om något liknande bara vi tre under 2013.
 
 
I Augusti kom pappa och bonusmamma på besök. Alltid lika trevligt och dom stannade över en helg. Freija och Loke var överlyckliga över att ha dom på besök. Tillsammans besökte vi Luleåkalaset en dag och vi fick en tur i pappas fina bil. En Mustang, jag fotade även bilen kvällen innan dom for hem. Pappa och C tyckte det var helt galet att vi inte ägde en tvättmaskin, så vi fick en sprillans ny vacker tvättmaskin i bröllopspresent av dom. Så jäkla uppskattat vill jag lova. Den fungerar fin fint och vi slipper springa till tvättstugan engång i veckan med överfulla Ikeakassar som tar hundra år att tvätta upp. Tusen tack!♥
 
Morsdag 2012 var en fin dag med mycket sol. Det var nog den varmaste dagen på hela året. Vi firade morsdag hemma i mammas trädgård med tårta och en herrans massa sol. Så pass mycket sol att jag brände benen ordentligt och efter den fina dagen var jag brun ett bra tag framöver. Fuskade såklart med solarium ett tag därefter eftersom att solen inte visade sig speciellt mycket under resten utav sommaren, men jag avskyr att sola solarium det är jobbigt och och tråkigt.
 
 
I början på sommaren 2012 så var vi på två äventyr. Det ena till Skellefteå och Lilleputtlandet väldigt roligt äventyr som uppskattades av alla inblandade. Vi besökte även Teknikenshus i Luleå. Det gällde att ta till vara på tiden innan sommararbetet satte igång.
 
 
Jag och mannen fick en helg för oss själva den tillbringade vi i Sundsvall. Vi åt gott bodde på hotell, besökte Casino Cosmopol och Ikea. Bästa med hela resan var dock att jag fick träffa min faster och hennes man när vi kom dit. Annars bor dom ju i Sthlm men vi var i Sundsvall samtidigt så då passade vi på att ta en fika. Det var en mysig resa. Loke var hos farmor undertiden och Freija var hos gammelmormor. Freija och gammelmormor gick dock inte riktigt ihop och Freija var glad när vi kom hem igen. Nu har dock stridsyxan begravts dom imellan.
 
 
I September åkte vi hem till Stockholm och hälsade på pappa och bonusmor. Vi besökte även min fina barndomsvän Karolina och hennes familj. Jag fotade hennes barn som nu hänger som fina förstoringar i hennes vardagsrum. Vi besökte Skansen och Heron City. Jag och mannen fick en kväll för oss själva och gick då på Gröna Lund och såg Takida, det var ingen rolig upplevelse jag höll på att frysa ihjäl i skinnjackan.
 
Inte lika kul 2012.
 
Hösten kom och tiden kom ikapp både mig och min kropp som ordagrant var helt slut. Jag fick magkatarr och sjukskrevs en månad för utmattningssyndrom. Har aldrig i hela mitt liv mått så dåligt, jag gick ner i en depression pga all stress jag utsatt mig själv för under sommaren och tidiga hösten. Jag hade en enorm ångest. har aldrig kommit underfund med vad ångesten berodde på och jag kämpar fortfarande för att må bra. Det kommer och går i omgångar dock inte lika kraftigt som det var när allt kom som en kalldusch första gången, det är mer hanterbart nu. Den där månaden som sjukskriven kortade jag dock ner. Var hemma tre veckor och sedan tog jag mig i kragen och for ut och jobbade igen. För man blir knappast frisk av att sitta hemma och rulla tummarna. Det var jobbigt att komma ut och jobba första veckorna, men nu går det faktiskt bra. Jag kämpar varje dag, vissa dagar är bättre och vissa är sämre, men jag mår utan tvekan så mycket bättre nu och det är bara min egen förtjänst för via VC har jag inte fått någon hjälp alls trots att jag bad om den.
 
Utöver detta har jag inte haft så mycket negativa saker att grubbla över i år. 2012 började bra, fick en svacka och sedan vart det ganska så bra igen. Till 2013 så ska jag dock tänka på att INTE stressa. Jag får inte stressa jag måste tillåta mig själv att ta det lugnt, vila, göra saker som får mig att må bra.
 
Saker som jag hoppas sker under 2013.
 
I Januari ska jag på ett möte som jag hoppas går vägen. Det är verkligen något jag ser fram emot.
 
Jag ska börja övningsköra med P vi ska gå handledarutbildningen (Riskettan) dock är inte detta förens i Augusti men den som väntar på något gott. Förhoppningsvis har jag kanske körkortet till våren 2014. Visst hade jag kunnat börja nu direkt och då köra med körskolan, men jag vill köra med P först för att lära mig grunderna med honom. Vill inte komma till körskolan och inte kunna någonting. Jag har suttit framför en ratt ENGÅNG i hela mitt snart 26 åriga liv. Den gången ska vi inte ens prata om ;P KAOS!
 
Jag tror inte jag kommer ha något problem med teorin. Jag brukar göra olika teoriprover på datorn ibland för skojskull och det brukar bli rätt bra resultat, men självklart finns det så mycket mer att lära.
 
Jag hoppas att 2013 blir ett bra och framgångsrikt år för mig, och för oss hela familjen det är vi värda och enligt det där horoskopet jag läste i Hemmets Journal skulle ju 2013 bli fantastiskt för oss Stenbockar (mig & P.)
 
En mer materiell önskan är att jag hoppas kunna köpa mig kamerahuset Nikon D7000.
 
Alla länkar i inlägget går att klicka på. Det är länkar till inlägg med saker som har med texten att göra. Jag kanske slänger ihop ett inlägg med bilder också, minnesvärda bilder från 2013. Det beror på om tiden finns.
 
Nu önskar jag alla mina vänner, familj och läsare ett riktigt gott nytt år.
Hoppas att erat 2013 blir fantastiskt!
 
 
 
 

Maria Wern.

 
Kollade på en Maria Wern film igår innan jag skulle sova. Då slog det mig att det är ju för tusan Gustav från Svensson Svensson som är polischef. För mig är han bara Gustav, Gustav som gillar att kolla på Scooby doo och är väldigt mån om att familjen ska hålla samman. Det är ungefär samma med Beck. Peter Haber är Sunes pappa det är Rudolf, klantiga, underbara Rudolf Andersson. Det passar sig liksom inte att dom ska ha seriösa roller där mord och annat jäkulskap är innblandat. Dom är ju komiker iallafall i mina ögon bara komiker! Såfort jag ser dom går det igång i huvudet på mig och scener ur sunes jul och svensson svensson spelas upp haha.
 
Förövrigt var filmen jag såg väldigt bra. Maria Wern - Drömmar ur snö.
 
Min gamla klasskompis var med i den. Hon blev mördad. Tur att det bara var på film. Hon är himla duktig, hon har varit med i flera svenska filmer. Kul tycker jag, hoppas få se henne i fler roller framöver.
 

En nyfunnen vän.

Freija och Loke följde med pappa till farmor i eftermiddags när dom kom hem berätta hon väldigt glad i hågen att hon spelat ett spel, ett spel med gubbar! (Fia med knuff för att vara exakt). Hon spelade det med min lillebrors vän Nemo eller Robin som han egentligen heter. Freija var så glad och påpekade att hon och Nemo faktiskt måste vara kompisar nu. "Han är min vän nu, han ville ju att vi skulle spela, 2 gånger spelade vi" Vem vann frågade jag? Jag vann engång och Nemo vann engång. Hela kvällen tjatade hon om sin nyfunna vän. Så söt!
 
Nu är även lillbruden bjuden på nyårspartaj med raketer hemma hos den häringa Nemo på 21 jordsnurr. Tror minsann att lillan får bjuda med sig mor och far på det lilla partajet också och lillebror såklart! Här ska snyltas nyårsfyverkerier, så då vet ni det! Ses på nyårsafton brorsan och Nemo :D

Fredag.

Idag fick jag sovmorgon till 09:00, sen hoppade jag i duschen och vi begav oss mot storstaden. Det var väl planerat att det skulle shoppas, men hem kom jag med två fjuttiga påsar från Åhlens. Till mig själv en parfym och ett gelelack. Till Freija en tunika. Fick en parfym i julklapp också den luktade fantastiskt men jag kunde inte hålla mig ifrån att köpa den jag köpte idag för den var så billig. Nedsatt från 395 kr till 197 kr. Nu kan jag ju variera i doft så jag inte luktar likadant varje dag, man vill ju inte bli less. Bägge parfymerna är från Escada. Fick den första av P i julklapp, Tack älsklingen
 
Inatt drömde jag att jag var i Danmark och köpte dockskåpsmöbler på någon stor second hand butik. När jag frågade vad det kostade svarade hon 400 DK det var dyrt tyckte jag, men sen hittade jag massor med andra fina dockskåpsmöbler som jag köpte iallafall. Helt sjuka drömmar man har alltså. Haha. På senaste tiden har jag inte ens engagerat mig i det där dockskåpet, kanske kallar det på mig i drömmarna.
 
 
Ja här ser ni ju i bild hur det ser ut, stökigt och inrett i kaos.
 
I Eftermiddags ringde dom och frågade om jag kunde jobba på nyårsafton. Icket! Här har man jobbat och gått ann hela julen. Nyår vill jag då faktiskt fira med familjen. Dessutom jobbar jag natt den 1 Januari så jag tycker faktiskt att jag med all rätt och gott samvete kan vara ledig just den dagen.
 
Ska fortsätta på min årsresumé jag håller på med, den kommer upp någongång under helgen. Jag har påbörjat en men funderar på att göra en ny, har kommit på ett bättre upplägg.
 
Kram♥
 
 

Kommentarer.

 
Visst är det kul med kommentarer i bloggen, men inte när typ varannan kommentar innehåller reklam om bloggar hit och dit eller den klassiska "Fin blogg kolla in min" Då har personen ifråga i princip kollat på headern och sedan kommenterat första bästa inlägg i hopp om att jag sedan ska kika in hos denne för att lämna en kommentar tillbaks med ungefär samma ord. Vad tusan är vitsen? Jag läser bloggar som jag följt i åratal, det är sällan jag hittar en ny blogg och fastnar för den och ännu mer sällan jag fastnar för att läsa någon snyltblogg som bara är ute efter kommentarer och massa läsare.
 
Det roliga är ju att dessa personer kanske får många läsare just den dagen dom har terroriserat andra bloggar med dessa kommentarer men nästa dag är det ingen som går in på bloggen ifråga iallafall.
 
Ska man kommentera tycker jag att man kan göra det ordentligt. Kanske kommentera något som står i inlägget jag har skrivit, eller liknande. I mitt inlägg med videon där Freija sjunger har jag fått 4 kommentarer, 4 reklam kommentarer kika in i min blogg yada, yada, yada. NEJ TACK!
 
Kommentera gärna, men reklam klarar jag mig utan!
 
Komiskt att det undertiden jag skrev detta inlägg, kom ytterligare en sådan kommentar.

Gangnam style.

 
Den här låten var intro i ett barnprogram för någon dag sedan bara melodin inte själva sjungandet,
men det var så jäkla kul för när Loke hörde melodin börja han sjunga texten. Lät så sjukt kul!
Lilleman gillar att lyssna på radio, det märks han kan både den ena och den andra låten ;)

Hallelujah Hallelujah!

När jag knatade ut från jobbet för en stund sen hörde jag änglarna sjunga Hallelujah Hallelujah i kör. Nu har jag checkat ut för i år och återkommer den 1 Januari 2013. Såå skönt, denna gång är det verkligen välförtjänad semester. Jag har aldrig i hela mitt liv lidigt av trötthet så som just nu. Dock känner jag mig en smula piggare idag, kanske ledigheten som hägrar i kroppen, man vet liksom vad som väntar.
 
Kollade precis V75. Vi fick ju en Harry boy som gick av stapeln igår. 6 rätt utan utdelning. För 7 rätt vann man ynka 205 kr så det var ju ingen inga toppen vinster iallafall.
 
Läste mitt årshoroskop för 2013 på jobbet idag. 2013 verkar vara mitt år om man ska tro på vad som skrivs i Hemmets Journal. Bra på den ekonomiska fronten, kanske ett jobb byte, jag skulle satsa lite mer på mina intressen och även kanske börja jobba med det. Man kanske skulle avancera fotograferingen då? Gå några kurser, eller nåt. På kärleksfronten verkar allt hålla sig stabilt och kärleksfullt. Ska man lita på detta kan det ju inte bli annat än bra eller? Dessutom är ju mannen född i samma tecken så det blir väl dubbel tur och lycka ;) Känns fint. Ekonomiskt vi kanske blir rika som troll det kommande året.
 
Kidsen tjatar om att vi ska köpa raketer, snacka om att bränna upp pengarna. Då köper jag hellre god mat och gör en fantastisk nyårsmiddag som jag njuter av i sällskap med familjen. Sen kan vi vid tolvslaget snylta på någon annans uppbrända stålar och bara sticka ut huvudena genom fönsret ;)
 
 
Bjuder på en bild på min lilla snyggis från julafton. Hon fick massa hårgrejer.
 
 

Freija sjunger tomteboogie

 

Det stog en tomtegubbe nervid Strand Hotel
Han hade raggarbil och han var jättesnäll
Han hade klappar i bagaget Han hade flera i garaget
Dom skulle barnen ha, och det var jättebra
Han hade klappar i bagaget

Tomteboogie (aha)
Tomteboogie (aha)
Tomteboogie (aha)
Tomteboogie

Dom skulle barnen ha, och det var jättebra
Han hade klappar i bagaget
God Jul!

Julafton.

Det här inlägget har jag skrivit på i två dagar, har så mycket jobb att stå i. Jag har stupat i säng redan vid 21-22 tiden på kvällarna så jäkla trött. Nu har jag bara en jobbdag kvar, sen är jag ledig ett par dagar det ska bli otroligt skönt, men nu ska jag låta er läsa det jag skrivit i två dagar ;)
 
Bad mannen ta en bild på våra fina barn på julaftonsförmiddagen, ja det blev många roliga bilder den ena blundar och vise versa. Här är en av dom bättre.
 
Så himmelens skönt att julafton är avklarad. Kan ju med handen på hjärtat säga att så jäkla kul var det ju inte, men för mig är det barnens högtid och dom var nöjda vilket är huvudsaken. Jag är lite ledsen i ögat över att jag inte fick vara med mina barn hela julaftonsdagen då jag jobbade. Hade så mycket hellre varit hemma med mannen och barnen och bara haft det mysigt. Nästa år ska jag INTE jobba julen. Det är förtidigt, barnen är för små och jag vill inte missa jularna med barnen nu. Jag är inte redo.
 
Jag kom hem vid 16:30 då var maten i princip färdig. Slängde i mig en jultallrik och sen kom tomten och delade ut paketen. Barnen slet upp dom, blev nöjda över innehållet och sen var det som att luften gick ur allesammans. Tröttert i varje liten kropp i hushållet. Allting blev så hatti fnattit. Inte alls efter mitt tycke och smak. Något mys var det knappast tal om bara stress, stress, stress, men jag är glad över att mannen fått så fin hjälp där hemma med mat och allt av min mormor. Tack snälla mormor! P var jätte glad över allt som du gjort och hjälpte till med. Han påpekade det till och med på kvällen.
 
Klockan 21:00 låg jag och mannen redan ner bäddade i sängen. Vi kollade på Svensson Svensson. UR dålig om ni frågar mig. Man ska inte göra uppföjare på filmer flera år i efterskott. Samma med Sune som har premiär på bio idag (igår) helt nya skådespelare hur bra kan det bli(?)
 
Även fast jag gick och la mig så tidigt så lyckades jag för första gången i mitt liv försova mig(!) Så jäkla duktigt. Började jobba 06:45 och vaknar 06:50 på med kläderna och spriiiing! Var på jobbet 07:00 så jag blev en kvart sen tur att vi hade det lugnt på jobbet.
 
Hur som helst julen var lyckad för dem den var ägnad åt. Barnen! Freija och Loke var lyckliga. Det kunde inte ha blivit bättre för deras del. Frågade man Freija vilken som var den bästa presenten så svarade hon "Rapunzel trosorna och Nintendo ds" Haha min gullan trosor av allt det var de bästa ;) Loke tyckte att hans Blixten Mcqueen "dator-grejsimojs" var bäst och bilarna speciellt Mack som var en lego lastbil. Ska lägga upp en video sen när min böna står och skrålar i mikrofonen som hon fick. Så jäkla söt. Skickade videon till pappa också så han fick se lite utav våran jul :)

God jul!

 

Nu är den här, den efterlängtade julaftonen. Jag smög upp vid 05:50 för att i största möjliga tystnad försöka dra på mig kläderna utan att väcka någon. Jag jobbar ju idag. När jag var vid moment täckbyxor sticker Loke ut näsan från sitt rum och undrar vart jag är påväg. Strax därefter tittar två nyfikna ögon ut från Freijas rum och ett glatt tjohej "tomten har varit här och lämnat paket i min säng!!" Sen gick hon in till Lo så öppna dom sina morgonklappar tillsammans. Jag vinka hej då och lämna mina fina där hemma och begav mig mot jobbet och nu är jag här. Idag är det inte fullt lika kallt ute "bara" 28-. Nu önskar jag er alla en riktigt god jul. Ta hand om varandra, låt barnen få en vit jul och tryck i er mycket god mat och annat smaskens. Kram Caroline.

 

 

 

Småkyligt!

Det var liiiite kallt när jag gick till jobbet imorse. Över 30 strecket. Näsan frös men resten av kroppen var påpälsad! :D Hoppas alla får en härlig fjärde advent. Kram.

 

Julemys.

 
Idag har jag köpt julklappar till kärleken min, valda med omsorg. Varför är det så svårt att köpa presenter till sin kärlek? Jag var verkligen ute i sista sekund med hans julklappar men jag är så nöjd detta är något han vill ha och tycker är kul att få. Dessutom köpte jag dom hemma på byn så jag har bidragit till våra små fina affärer som vi har här hemma. Annars är jag lite av en förädare och handlar gärna i stan.
 
Nu på eftermiddagen har jag och mannen kuckilurat i köket medan barnen har städat sina rum, vi har slagit in alla oinslagna paket. Skämmigt att mannen är bättre på att slå in klappar än mig ;) Haha. Jag lovar att en treåring slår in presenter bättre än mig.
 
Idag har vi massor med minusgrader närmare 30 strecket. Det är sådär lagomt burrigt ute. Tur man har en varm bil, och slipper gå så långt när man ska in i affärerna, nu är vi färdigshoppade för i år.
 
Imorgon efter jobbet är det uppesittarkväll som gäller. Vi har laddat upp med uppesittarpaketet, två bingolotter och två julharryboy. Här hoppas vi nämligen på att kamma hem storvinsten. 

Musiiiik.

När jag är ensam hemma dunkar jag musik så det står härliga till!
 
All musik är hundra gr bättre på HÖG volym. Just nu dunkas det Avantasia - Scales of Justice.
 
Mina grannar ska vara glada att det är ytterst sällan jag är ensam hemma ;)
 
♥♥♥
 
Musik är bra för kropp & själ.

Här & Nu.

Äntligen typ 4 år senare har jag låten jag letat efter i min ägo.
Nu blir det örongodis och hopp i säng.
 
God natt!

Shopping!

 
Tröja & två baslinnen. Tröjan är cerise/rosa, såg så mysig ut.
 
Imorse steg jag upp 06:00 för att fara iväg och jobba. Jobbade en kortis idag till 13:15. När jag slutade hade mannen varit och lämnat kidsen hos gammelmormor och sen kom han och hämtade mig för att vi skulle fara och handla i stan eller stan och stan, Storheden. Vi köpte hem julmaten och lite annat nödvändigt. Jag köpte mig en ny tröja och två baslinnen och ett varsitt "mjukt" paket till kidsen som bara vill ha hård klappar, hehe.
 
Vissa människor borde inte ha körkort. Dom kör ju som om det inte fanns någon morgondag! Tror dom att dom är ensamma i jultrafiken eller? Och alla dessa rondeller på Storheden kan man inte vara schysst och typ köra varannan bil? Mannen var då snäll och släppte fram bilar som ingen annan släppte fram. Ska det vara så svårt att köra normalt? Det är ju inte konstigt att det uppkommer olyckor när folk helt tappar förnuftet i trafiken i dessa tider. Vi fick då med oss allt vi skulle ha och lite till, utan att använda våra vässade armbågar ;) I själva affärerna var det inte så värst mycket folk det var som sagt värre på vägen.
 
Imorgon är min enda lediga dag på en vecka framåt så jag har ansökt om sovmorgon och även fått den beviljad. Någon rättvisa ska det väl endå vara såhär i juletid.
 
Förresten I´m still alive! eller? Jorden kanske har gått under vi kanske lever i en drömvärld just nu, en värld ganska lik den vi levde i, igår. Fast än är ju inte denna dag slut. Ett par timmar av detta datum finns ju kvar och i Usa är det väl morgon nu, så vi får väl se ;) Inte för att jag tror att något kommer hända. Ganska komiskt hela grejen tycker jag, men jag lider med dom som är rädda. Jag var livrädd inför millennieskiftet för 12 år sedan. Då var jag 13 år. Var helt bombis på att jorden skulle gå under, det stod ju massor om det i tidningarna då, denna gång tycker jag inte att det har varit lika aktuellt. Dessutom gjorde det ju inte saken bättre att våra grannar i Bredäng typ spela Bongotrummor så hela huset skakade... det var ingen rolig nyårsafton vill jag lova. Den nyårsaftonen sjöng Europe in det nya året inne i stan i sthlm med The final countdown. Tyvär fick jag inte se det live, men live på tvn ;) Vem vill höra "Ring klocka, ring" när Europe är på tv ;)

Mormor!

Igår ringde min mormor mig, hon tycker att jag svär för mycket i bloggen, jag som har så himla fint ordförråd behöver väl inte använda så många svordomar. Jag förstår inte riktigt vad hon pratar om, jag tycker mina svordomar i bloggen är rätt oskyldiga eller. I inlägget om Kalle Anka svor jag, yes i did, men så himla mycket svordomar är det väl endå inte? Mormor ska minsann få se på svordomar...
 
Helvetes jävla skit, fan, helvete, satan.... osv. HEJ MORMOR!!!!
 
Mitt nyårslöfte får väl bli att utesluta svordomar helt i bloggen då, fast ärligt talat vad tycker ni? Är det mycket svordomar? Ibland behövs dom ju, hur ska man annars kunna uttrycka sin ilska. Kära hjärtanes nu har.... Hur ilsket låter det liksom? Eller Jäää Gävelborgslän... eller fööörbandslåda!
 
Kärlek till dig Mommo!

Torsdag.

Idag sätter det igång, bauta jobbveckan. Börjar 16:15 i eftermiddag. Har hunnit med ett par ärenden på morgon så nu är 1 av 3 grejer fixade inför mitt "stora" projekt 2013. YEAH! Så jäkla glad så det finns inte.
 
Freija är så himla stolt över sina hål i öronen hon pratar om dom hela tiden om hur stor hon har blivit sen hon fick dom och när hon börjar skolan kommer fröken tycka att hon är sååå duktig. Haha. Hon är för söt. Igår när hon kom hem från farmor sa hon "Farmor tappade inte ögonen" Sen kan man ju ta hål i tungan och ögonen också sa hon "Jag tror jag ska göra det" Eh.... sakta i backarna nu lilla gumman! Här blir det inga piercingar på många herrans år. Det vill jag då lova. Hoppas att det inte är modernt om 15 år. Fast då är det väl något ännu mer extremt som är på tapeten, det kommer ju alltid nåt nytt.
 
 
 
 

Hål i öronen.

 
Idag bestämde sig lillan för att det var dags att ta hål i öronen, med bestämda steg och pappa i handen for dom iväg och gjorde det. Inte ett ljud hade hon sagt och var så stolt när hon kom hem. Jätte fint blev det. Nu hade hon verkligen funderat över detta ett tag och kände sig redo på eget initiativ. Då tyckte jag det var helt okej. Om en månad får hon byta örhängen och jag tror minsann jultomten har köpt ett par fina.
"Farmor kommer tappa ögonen när hon ser mig!"

Onsdag.

 
Igår fick jag en julklapp av h*n jag är kp (kontaktperson) åt. Hade även köpt en present till h*n. Detta var sista gången vi sågs för i år, nästa gång vi ses är det 2013.
 
Angående branden igår, tänkte mycket på den igår. Vilken tragedi. Stackars familjerna som blir utan hem och nu när julen står för dörren. Jag känner verkligen med dom. Tänk om man kunde göra något för dom. Vet inte alls vilka som bodde i huset, men jag hoppas att dom har nära och kära som stöttar dom och finns där för dom. Detta som inträffat önskar man ingen. Barnen var lite oroliga här hemma, samtidigt som dom tyckte att det var lite spännande allt som hände utanför fönstret, det hör ju inte direkt till vardagen att sånt här inträffar och det ska vi ju vara glad för. Det är i sånna här situationer man ska vara glad över det man har. Det finns dom som har det mycket värre just nu.
 
 
 
 
 
 

Knäppt!

Har haft den här låten i huvudet idag... haha fråga mig inte varför...kommit på mig själv att gå och nynna på den helt från ingenstans. Ibland får man skumma låtar på hjärnan.
 

När man söker stundens sorger glömma

Är det skönt att vaken gå och drömma

Glömma att lyckan flugit har sin kos

och att du ej fick min röda ros

Ty just nu idag så köpte jag

en liten ros i en blomsteraffär

En ros röd som blod så att du förstod

att det är dej som jag håller kär

 

När jag som vanligt ringde dig och på bio bjöd dig ut

så svara du helt enkelt nej, nu får det vara slut

Du sa: Jag ska va hemma, lägga mig tidigt och sova

Ring inte mer är du snäll, och det, de måste jag lova

Men ingenting kunde hindra mig, jag måste ut ikväll

På stan jag drev tills jag såg dig med en grabb i en bil av senaste modell

Bilens lack den glänste, kromen blixtra i dess nos,

när jag stod där stum och tänkte: Hur enkel är min lilla ros

 

När man söker stundens sorger glömma

Är det skönt att vaken gå och drömma

Glömma att lyckan flugit har sin kos

och att du ej fick min röda ros

Ty just nu idag så köpte jag

en liten ros i en blomsteraffär

En ros röd som blod så att du förstod

att det är dej som jag håller kär

 

När jag nu ändå vandrar olyckligt kär och nervös

Är det väl ingen som klandrar om rosen ges till en annan tös

 

Ty just nu idag så köpte jag

en liten ros i en blomsteraffär

En ros röd som blod så att du förstod

att det är dej som jag håller kär

Det brinner!

 
 
Bilder tagna av mig
 
Låg inne i Lokes rum med vädringsluckan öppen och tyckte att det luktade rök. Sekunderna efter
hör jag brandbilarna. Det luktar rök hemma hos oss, vädringsluckan är såklart stängd nu men det
luktar iallafall och portdörren går inte att stänga för snön som är ivägen.
 
Nu har dom stängt av vägen hem till oss så mannen och barnen  åkte hem till farmor, för dom
kunde ju inte parkera bilen här ute. Läskigt när sånt här händer, tur att inga människor kom till
skada fysiskt, men jäkligt tråkigt såhär innan jul ;( Otäckt.
 
Bilder från min Instagram. 
 
 
 
 

Så sant!

Ulf & Jerry - BÄST!

Jag slår vad om att jag har bästa julringsignalen genom tiderna.
Jag ♥ Ulf & Jerry!

Jag och skuggan.

 
Jag och skuggan tog en promenad på kvällskvisten varken jag eller skuggan är särskilt promenad rutinerade så den raska takten kändes i benen. Ser ni det ser ut som skuggan har tappat armarna ;)
 
Och ja, jag har kastat flaskorna, gjorde det påvägen ut. *High five-ar med mig själv*
 
Alltid när jag har jobbat dag känner jag mig så otroligt pigg när jag kommer hem från jobbet jag får liksom myror i kroppen och vill göra massor med saker. Det är som att batterierna är fyllda när jag kommer hem från jobbet egentligen borde det väl vara tvärtom. Jag gick upp 06:00 imorse och knatade strax därefter till jobbet. Att gå upp tidigt är inte min starka sida. Gillar sovmornar men dom är få i det här hushållet.
 
Snart är det Morden i Sandhamn. Kidsen sitter och kikar på film i soffan just nu och ska snart gå och sova. Man får vara uppe lite längre när man inte har en plikt som kallar :)
 
Kram♥
 
 

Är det bara hemma hos oss?

 
Varje gång jag ska hoppa in i duschen förvånas jag över hur många flaskor som står och dräller runt badkarskanten det är inte två av samma sort det är typ FYRA! Alla är i princip halvfulla eller tomma.
Jag tror jag är för spontan när jag är och handlar, eller så är de så att flaskorna inte knatar iväg och
kastar sig själv i papperskorgen, detta är något jag måste lära dom PRONTO! För såhär kan vi inte
ha det! Jag känner mig naken, rädd och exposed när jag står där i duschen och dom glappar med
locken mot mig som om dom skulle vilja äta upp mig. HJÄÄÄÄLP!!!
 
Min mamma påpekade i somras när vi städade förrådet att jag verkar ha en smula problem med
att göra mig av med saker, värt att påpekas att detta INTE är inkluderat i det problemet detta är
snarare dåligt minne och brist på engagemang. Jag städar toaletten här hemma men skådar
sällan flaskorna som snällt står på led, jag och min man verkar ha någon gemensamt där vi
städar i blindo för badkarskanten. Syns det inte finns det inte. Idag finns det! Och finns det
till och med bildbevis kan vi inte ljuga för oss själva längre...
 
Påminnelse till mig själv: TA BORT TOMMA FLASKOR FRÅN BADKARSKANTEN!!!!
Den 17/12-12 klockan 15:55 (bör jag vara hemma från jobbet) Kanske ska sätta larm
på telefonen så jag verkligen kommer ihåg det. Jag lovar att hålla er uppdaterade.
 
Godmorgon förresten!

Kom på en sak!

Idag är det den 16 December, det innebär att det är prick en månad kvar tills jag fyller år. 26 trötta gamla vintrar, haha. Man kanske skulle skriva en önskelista då både mamma, pappa, brorsan, mormor och mormors karl läser bloggen så ni vet vad tant önskar sig ;) Gå ihop vettja då kan ni nog alla spara en krona eller två fem personer delat i mina fem önskningar kan inte bli så fasligt dyrt.
 
• Liksom tidigare år står en Volvo XC90 högst på önskelistan.
 
• Tullisar, gärna med tillhörande vas! Det brukar alltid bli en massa tullisar och 0 vaser, det funk it!
 
• En resa för två vuxna och två barn till Thailand eller Los Angeles välj själva. Thailand är nog billigare.
 
• Ett hus gärna enplans med stor trädgård med närhet till skola/förskola och centrum.
 
• Ett Nikon D7000 kamerahus.
 
Ja det var väl det... sen är ju pengar alltid kul. Känn ingen press jag vet hur svårt det kan vara att slå in en hel bil i paket. Det viktigast är att bilen står parkerad här utanför på den stora dagen den tillhörande nyckeln kan däremot  slås in i ett litet paket med snöre runt om. Tack på förhand!
 
 
Bjuder på en gammal bild på er älskade underbara
dotter, syster, bonusdotter & barnbarn.
PUSS PÅ ER!
 
 
 

Ursäkta...

Min tidigare frustration, men går det att bli annat än smått galen när trollen har stängt in någon av katterna i Freijas rum så den har kissat... gaah. Har skurat och skurat och skurat så nu luktar det inget annat än Ajax! Satte även in en Yankee Candle och öppnade fönstret... två dockor fick sätta livet till, tur att Freijsan har flera... himla ungar alltså. Olyckor händer så lätt men det är INTE roligt. Både ungar och katter var billiga för en stund. Loke somna för en stund sedan i full tomte utstyrsel i soffan så honom bar jag iväg på tandborstning och sen ner i sängen. Freijsan får sitta uppe någon timme till, hon har ju jullov nu om man bortser från Tisdag då hon ska till förskolan och julpyssla. Ville inte att hon skulle missa det så då far jag dit med båda barnen och stannar med Loke.
 
Vette tusan vad han har fått för sig, men i Fredags när vi var där på Freijas julfika och skulle gå därifrån så ser han en utav sina fröknar på gården då går han värsta omvägen för att inte behöva prata med henne när hon ropar "Hej Loke" så går han bara. Det är inte likt honom, tidigare har han ju trivts så bra på förskolan. Mannen gick även över med Loke till hans avdelning tidigare för att Loke skulle säga God jul och trevligt jullov, men icket ungen sa inte ett ord och ville inte in på avdelningen. Ska bli intressant att se hur det blir på Tisdag.
 
Denna vecka jobbar jag Måndag, Torsdag, Fredag, Söndag. Som tur är jobbar jag "morgonturen" på Söndag så jag hinner iallafall hem till uppesittarkvällen med Bingolotto ;) "morgonturen" på mitt jobb under helger är 06:45-17:45 så det är inte bara morgon utan hela dagen. Det lär lagas julmat så det står härliga till. Sen jobbar jag hela julveckan. Så någon mellandagsrea blir det inte i år. Jobbar dessutom långturer hela den veckan. Jag vet ju vad jag har framför mig om man säger så.
 
Tack och hej från en Caroline som är på lite bättre humör ;)

Tredje advent.

Då är det bara en Söndag kvar sen är det julafton.
 
Idag har det ordagrant varit en riktig pissdag. Allt som har kunnat har jävlats till max och varför i hela friden har Coop slutat med mina favorit grönsaker i frysdisken, som om inte resten vore nog liksom. Denna dag blev som en repris av gårdagen jag har städat, tvättat och grejat... KUL SÖNDAG!
 
Nä nu ska jag gå på Coop och köpa en glödlampa så man ser nåt i Freijas rum för just nu ser man inte mycket när man städar där inne. Ska bädda rent i trollens sängar sen har jag nog gjort mitt för den här helgen. Imorgon vankas det jobb hela dagen lång. Kul inlägg va? Märks det att jag är en smula irriterad?

Vinterskor!

Kanske inte dom snyggaste men dom är sååå varma och det är de viktigaste för mig. Igår kunde jag äntligen hämta ut dom på Ica. Har banne mig aldrig haft så sköna vinterskor. Sköna att gå i, lätta att ta på då dom har en dragkedja på sidan som inte syns på bild, det är nog med alla kläder som barnen ska ha hjälp med då är det skönt att man snabbt kan få på sig sina egna.
 
TUMMEN UPP!

Sjukt effektiv.

 
Jag kan inte minnas senast jag var såhär effektiv. Har städat hela lägenheten, putsat kaklet i köket, diskat, vikt tvätt, slagit på en ny tvätt, och sist men inte minst har vi pyntat granen! En stund var det lite panikartat här hemma vart fasen är julgransmattan? Vem har tagit julgransmattan? Men den hittades efter lite efterspaningar. Phu... Granen kan ju inte stå grön och grann rakt på golvet heller.
 
Barnen tyckte det var kul att klä granen, det är första gången dom hjälper till, annars har jag alltid gjort det i smyg medan dom sover, så har dom fått se den på morgonen då dom stigit upp. Vi har värsta minigranen barnen tyckte att såhär liten var den minsann inte förra året, antar att dom börjar växa ikapp den ;) Nästa år måste vi köpa oss en ordentlig gran kanske en riktig.
 
Ikväll ska jag försöka slå in dom sista julklapparna har dom inpulade i diverse skåp så det gäller att hitta alla och få dom inslagna, men jag vågar inte lägga dom under granen före dan före dopparedan, annars lär dom bli uppslitna av två nyfikna troll här hemma.
 
Ikväll är det sista avsnittet av Så mycket bättre det ska jag se tycker det har varit en himla bra säsong tidigare säsonger har jag bara zappat förbi då jag inte har gillat dom men i år satte dom huvudet på spiken. Darin och Uggla har varit favoriterna från första avsnittet jag såg. Ja jag vågade erkänna det Daaaarin! Hans röst alltså han är verkligen imponerande, så duktig och det kan man inte sticka under stolen med. Vad tycker ni om årets säsong?
 
Kram på er!
 

Fast egentligen...

Vad tusan är bortklippta scener i Kalle Anka att tjura över när man läser att 28 människor varav 20 barn har fått sätta livet till i USA. Oskyldiga människor som blev offer för en galen idiot med pistol. Vilken tragedi. Förstå sorgen, smärtan, rädslan och här sitter jag och gnäller över ett par dockor i Kalle Anka.. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Världen är upp och ner.
 

Nä nu jävlar!

 
 
Kan jag inte vara tyst längre! Först får barnen inte vara pepparkakor och pepparkaksgummor, sen ska det förbjudas tomtar i luciatågen och nu sist men inte minst så ska dom tabort vissa figurer ur Kalle Ankas Tomteverkstad. Vad fan är detta? Jag har tittat på Kalle i 25 år varje jul och jag har aldrig ens tänkt på vilken färg dessa dockor som får en OK - stämpel i baken är i. Sen var det väl den där filuren med långa näsan, han skulle visst också klippas bort VARFÖR?
 
Disney filmer är sagor, varför ska vi ändra på något som inte är på riktigt? Tänk till exempel Snövit och dom sju dvärgarna. De som är kortväxta i verkligheten kanske känner sig kränkta av den filmen ska vi klippa bort dvärgarna där också och få hela handlingen förlorad. Eller Ringaren i Notre dame med Quasimodo som är vanskapt, saknar ett öga och har puckelrygg. Sådana människor finns också på riktigt har någon någonsin tänkt på att dom kanske blir kränkta. Jag hoppas dock innerligt att dom inte blir det, jag hoppas dom är stolta, stolta över sig själva och alla olikheter vi människor har. Ingen är den andra lik vi är unika och speciella på vårt alldeles egna sätt. Ska vi börja radera färger och former nu, ja vem vet då vad nästa steg är?! Detta är verkligen ett sätt att ställa människor i olika fack. Du passar inte in här så dig klipper vi bort. Varför ändra på något som har funnits i en evighet...
 
I dessa dagar önskar jag att jag hade tidigare års Kalle Anka inspelat på film, kanske är dags att spela in det i år för vem är näste man på tur att försvinna ur våra traditioner? 
 
Nä nu lägger jag locket på...
 
 

Ior & Chili.

 
Hur går det med katterna?
 
Jo tack bara bra. Dom är världens mysigaste. Chili är mycket för barnen och dom får kånka och bära på honom bäst dom vill, han säger ingenting, han snarare njuter av uppmärksamheten han får. Ior är mer för oss vuxna han älskar att ligga i soffan och mysa när vi tittar på tv. Här om kvällen när jag låg i sängen så kom han och la sig bredvid han tröck in hela sitt huvud i min armhåla och sen låg han och trampa på mina revben, mys? Han är rolig han. Vi fick ju med en massa mat från den tidigare ägaren här om dagen satte jag upp en burk Ica mat från det som var medskickat det gillade dom INTE! Det ska vara Friskies i sås eller gele annars får det lov att vara tycker dom. Ska prova att ge dom koktfisk någon dag, köpte någon varaint i frysdisken som jag har hört att katter ska gilla.
 
Idag försökte jag mig på att fota dom, ja resultatet ser ni ovan, det är inge vidare ljus hemma hos oss trots att vi sökte oss mot fönsret för att ta del av det lilla dagsljus som finns.
 
Chili är som en vakthund, såfort det låter i trapphuset så kommer han springandes och små morrar.
 
Något jag dock inte hade räknat med när vi skaffade korthåriga katter var att dom skulle håra så kopiöst. Jösses jag tycker det är hår överallt. Spelar ingen roll hur mycket man än dammsuger och sopar. Fast det är nog en vanesak när man inte har haft katt på länge. Tur att det finns klädrullar så man kan rulla av kläderna.

God morgon!

 
Imorse for vi iväg till Förskolan för att fika och pyssla på Freijas avdelning. Mycket trevligt, det visades även bilder från den gångna terminen på det dom har gjort. Freija hade ritat en jätte fin bild med hela familjen på och även gjort oss i lerformat. Vi fick se bilder från Luciatåget på en såndär fotoram som hänger i hallen som byter bilder av sig själv. Haha vad tusan heter dom? Digitalfotoram kanske.
 
Och till min glädje så samlade även pedagogerna ihop barnen till samling och sjöng julsånger(!) Dock utan luciakläder och luciatåg men jag fick iallafall höra lite skönsång, det tackar vi för. Camilla min arbetskollega sa ja man hör ju din dotter mest. Haha ja hon skrålade på rätt friskt. Loke satt även med han i samlingen och sjöng. Han vill ju inte vara på förskolan, men han fick minsann följa med och hälsa på idag iallafall och på Freijas avdelning verkade han trivas som fisken i vattnet, hoppas han får börja där till nästa hösttermin. Det funkade ett tag att ha dom på skilda avdelningar men nu verkar lilleman ha kommit på andra tankar.
 
Egentligen skulle vi ju låta barnen ta jullov idag, men då fick jag nys om att det är pyssel i lekhallen på Tisdag, så vi gör ett undantag från jullovet på Tisdag och far dit och pysslar ska även försöka få med mig den lilla mannen på det och så stannar jag där med honom. Man får försöka lirka med herren så kanske spärren släpper till vad han nu har kommit på. Snön vräker fortfarande ner från himlen, det verkar inte finnas något stopp, men vad gör det fick precis ett sms om att mina nya vinterskor ligger på Ica och väntar på att hämtas ut, Yippi!
 
Hoppas att alla får en härlig helg!
 
Bilderna är sen i Februari i år.
 

Känsligt!

De senaste veckorna har jag inte sminkat mig alls och nu denna vecka festade jag till det lite och drog på mascara men jösses, jag måste vara allergisk mot den. Jag får så jäkla ont i ögonen, dom känns jätte tunga och trötta såfort mascaran åker på. Antingen har mascaran blivit gammal super fort eller så är jag allergisk på riktigt. Känns ju kul. Finns det några mascaror för känsliga ögon? Någon som vet...
 
Jäklar vad det snöar ute nu, det riktigt vräker ner från himlen så här lär vi inte kunna se dom omtalade stjärnfallen som jag hörde om på nyheterna. Himlen är tjock av moln och påvägen ner full av flingor.
 
 
 

Jag & Lomannen.

Såhär tjusiga var jag och Loke när vi plingade på hos gammelmormor imorse vid åtta tiden. Loke i Tomtedressen och jag med glitter i håret. Vi blev bjudna på lusse-fika/frukost, sen hann vi se två luciatåg tippa förbi på tvn. Ett av dom var på Musikhjälpen så söta barn, dom sjöng julsången Ljuset i advent, kommer ihåg att jag fick sjunga solo på en utav verserna från den när vi hade luciatåg i skolan. Det var på den tiden som rösten gick att sjunga med. Nu låter det inge vidare alls och barnen ber mig helst vara tyst när jag försöker stämma upp i sång.
 
Efter fikat hos mormor så följde hon med oss upp på banken för lite ärenden. Där blev vi överrösta med presenter och fika. Loke fick en ballong, målarbok och pennor samt ett sparhund. Han fick även med sig en sparhund till Freija. På banken fanns det även en tävling där man skulle gissa hur mycket en full såndär sparhund vägde. Jag slängde iväg en gissning men precis när jag stoppat ner mitt bidrag i lådan så kom jag på att jag för tusan hade skrivit NIO KILO istället för 900 gram nånting. Som tur var, så var det bara jag som hade gissat så jag vände upp och ner på lådan och plockade ut min lapp och rättade till mitt lilla misstag. Ve och fasa om jag inte hade kommit på det, då hade dom ju trott att jag var helt knäpp. En pytteliten sparhund som väger 9 kg, haha. Ja det är inte lätt alla gånger ;) Vi fick även varsin Handelsbanken mugg. Tackar!
 
Loke fick sig en pulkatur, ingen var gladare än han. Det var den andra för i år, gissa om han har längtat.
 
 
 
 

Det är inte bara Lucia.

Idag för 7 år sedan förlovade vi oss jag och mannen. Fast nu när man är gift så firar man nog inte förlovningsdagen? Den 1 December hade vi även varit gifta i 9 månader, tiden springer iväg.
 
 
En tjusig bild på mig och kärleken från när vi var i Norge i somras, älskar dig!

Lucia 13 December.

 
Då kommer någon där, jag vet nog vem det är saaankta luuuccciiia, sankta luuuccccia.
 
Idag är det Lucia. Freija är lämnad på förskolan för årligt luciatåg utan föräldrar som sagt(!) Loke vill inte gå till förskolan så i skrivande stund är han och jag påväg hem till gammelmormor för att morgonlussa. Där är minsann mamma också välkommen ;) haha jag är inte bitter! Är det inte i Sunes sommar eller Jul som Rudolf hojtar något om att "Det är tradition och traditioner håller man sig till" Hur som helst så instämmer jag fullkommligt med Rudolf han är så klok så klockorna stannar den mannen.
 
Men nu ska vi inte vara sånna, nu önskar jag er alla en riktigt mysig lucia.
 
Update från min mer kunniga lillebror Rudolf talar om beslut inte traditioner men det ger jag fan i. För jag tror minnsann att herr Rudolf är precis lika traditionsenlig som jag, så det så!  ;)

12-12-12.

Idag är ingen vanlig dag för det är Angelicas födeselsedag hurra hurra hurra!
 
Idag har jag jobbat ett kortpass, sen for vi ut på födelsedagspresentjakt för att hitta något fint till mannens syster. Hon fick ett sminkset med ögonskuggor av oss. Tydligen hade hon själv spanat in precis det igår så det vart ju en toppen present som hon ville ha. Vi for dit och gratulerade henne, fika och kollade på Nitro Circus som Loke fullkommligt älskar. Den ungen älskar fart och fläkt.
 
Här blir det en lugn kväll, ska kika på Arga snickarn och Stalkers ikväll. Denna gång är det Denise Lopez som har en galen stalker efter sig. Kommer ihåg att jag hade någon cd-singel med henne när jag var yngre. Kan ju bli intressant att se. Jag förstår inte riktigt hur människor är funtade som blir sådär besatta av andra människor. Dom kan ju inte ha något annat liv än att förfölja och förstöra för den person dom är besatt av. Dom lever i en dröm värld, en värld dom vill ska vara verkligehet. Hemskt.
 
Påtal om Angelica förresten förra veckan hade Angelica namnsdag och så även Freija som heter det i andranamn. Freija tyckte då att hon skulle få en present, ett läppstift tyckte hon vore bra att få så hon fick ett Lipsyl med bubbelgumsmak/lukt. Lycklig tjej!

Lillan funderar.

 
-Spöken kan väl inte bo på ett slott?
-Det kan dom väl?
-Dom ser ju så konstiga ut, dom ska ju ligga i en låda i kyrkan!
 
Julkalendern gör att lillan får många grejer att fundera på, bland annat detta ovan.

Dustin Home Tävling!

Dustin Home har just nu en tävling där du kan vinna en valfri produkt till ett värde av 10000 kr!
 
Skulle jag ha turen att vinna skulle jag vilja ha en ny systemkamera. Jag vill byta upp mig från min Nikon D5100 till ett Nikon D7000 kamerahus men som vi alla vet växer inte pengar på träd, speciellt inte såhär i juletider.
 
 
Här ovan ser ni en bild på de fantastiska huset. En liten dröm må jag säga.
 
Man kan även köpa denna kamera i ett kit med objektiv lite dyrar men då får du ju faktiskt med ett zoom objektiv. Nu har ju jag redan ett zoom och med närmare eftertanke så använder jag det inte speciellt mycket då jag mest fotar porträtt. Så jag nöjer mig helt klart med ett kamerahus ;)
 
Nu håller jag tummarna för att jag har varit riktigt snäll i år och att Dustin Home vill dela ut världens finaste julklapp till världens snällaste jag ;) Jag åt ju faktiskt ett gäng pepparkakor i eftermiddags.
 
dustin home bloggtävling Hos Dustin Home hittar du allt du behöver för att bygga dator själv. Välkommen!

Äntligen!

Har ringt ett samtal precis som jag dragit på väldigt länge, men nu är allt satt i rullning och jag ser fram emot nästa år massor! Januari kommer bli en väldigt spännande månad, ni lär få veta mer om det senare, men jag håller allt för mig själv tillsdess. Visst är jag elak, har man sagt A får man säga B liksom ;) men inte det. Hehe. Här är det jag som bestämmer reglerna.
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och ett par pepparkakor och njuta av eftermiddagen i sällskap av mina fina troll som för tillfället är mer högt än lågt. Lugn och ro vad är det när man har 2 trollungar hemma.

Fika & sura miner.

Imorse var det fika på Lokes förskoleavdelning, mannen for dit med honom och fikade men Lomannen var suris och när mannen skulle lämna honom ensam på förskolan var han inte alls med på noterna. Så Lo följde hem han också. Freija stannade kvar till klockan 11:00 på sin avdelning. Hur som, när Lo kom hem så hoppade han ner i sängen bredvid mig och sen låg vi och sussade sött i ett par timmar. Klart som korvspad att ungen är sur på mornarna när han stiger upp klockan 04:00 när klockan ringer förskola är han liksom redan i lunchvilan om man ser till tider. Inte för att han vilar nuförtiden men skulle ha vila så skulle han väl ha varit där.
 
Tror Lomannen får vara hemma resten av veckan, men Freija måste ju dit och ha lucia. Sen ska jag, mannen och Loke dit och pyssla på Fredag. Vi får väl se hur han gör imorn den lille han kanske har ångrat sig och vill gå dit. På Fredag är det iallafall vi som tar JULLOV eller inte vi, vi, vi men kidsen och mannen.
 
Hasta lavista vi hörs senare!
 
 

Lediga Måndag.

 
Denna vecka är det inte mycket jobb inbokat, iallafall inte som jag vet av, och jag kan tycka att det är ganska skönt då jag har en massa jobb framför mig. Då kan man unna sig dessa lediga dagar. Jag har ju inte turen att få vara ledig runt jul som de flesta andra. För mig vankas det massor med jobb då. Jag är bara ledig nyårsafton i år.
 
Idag har jag haft finbesök av Dessi och Lina. Dom var förbi på lite fika mys. Kul att träffa dom det var väldigt länge sen jag träffade fina Lina, så det var på tiden och jag tycker det bör ske oftare än såhär ;)
 
Barnen har haft turen att få vara ute och leka med gammelmormor i snön. Hon hämtade dom vid 12 och vid 13:30 var dom hemma igen frusna och röda om kinderna. Då blev det smörgåsar och mjölk. Nu leker dom för fullt i Lokes rum och bygger koja med en madrass. På senaste tiden har trollen gjort det till vana att gå upp före faaan, dom stiger upp redan vid 04:00 tiden och vägrar sedan att somna om. Då ska det lekas och väsnas så hela huset vaknar. Känner mig lite hjälplös i detta problem, det verkar inte finnas någon lösning på det. Vi har testat det mesta och inget biter på dom. Det är lika tidiga mornar vad vi än gör, helg som vardag och det tar på krafterna. Loke brukar vara dötrött på kvällen redan innan 19:00. Vad jag har hört ska barn sova 12 timmar för att orka med dagen. Här går dom och lägger sig ungefär 19:00 varje kväll och stiger upp 04:00 vi har testat att hålla dom vakna längre men det är också utan effekt. Kanske är det bara en fas dom går igenom.
 
När som blir tonåringar och vägrar stiga upp ur sängen ska jag banne mig påminna dom om dessa tidiga mornar som jag har behövds dras med, då ska jag ge igen, stå med dammsugaren utanför deras rumsdörrar ohoj så mycket damm det var just här utanför dörren ;) hehe. Som sagt jag hoppas det bara är en fas. Dom har alltid varit morgonpigga men någon måtta får det väl endå vara.
 
 
Påtal om något annat Mormors fina naglar går hem hos tanterna på byn. Nu har mormor lovat att en av hennes vänninor ska få komma hem till henne så ska jag komma dit och göra juliga naglar på henne också. Denna dam vill ha rött och glitter. Hujeda snart har jag väl hela PRO trampandes på kö utanför dörren som vill ha vackra naglar. Egentligen är det ju inget speciellt jag gör, jag använder mig av Depends gelelack som håller längre än vanligt nagellack, men damerna blir nöjda och glada och jag gör det för skoj. Nu har jag ju även en massa fina stenar som kan limmas fast i lacket. Själv har jag just nu rött lack med silver stenar på tummarna och ett rött hjärta på varje hand på ett finger. Så tjusigt så, men vad pilligt det är att göra på sig själv. Roligare att göra på andra speciellt när de är så uppskattat.
 
Kram!

Mammas Pojkar.

 
Filmen ovan har biopremiär på juldagen den verkar rolig och så är ju favoriten Mia Skäringer med i den. Två vuxna hårdrockare som inte vill flytta hemifrån. Thor och Oden heter dom, mamman i filmen är präst
det låter ju som en ganska kul handling, vem vet vart det slutar, tror minsann det blir ett biobesök innan
detta år är slut, tror mamma ville följa och se den också.

Luciakidsen!

Fina Luciakidsen.
 
Ringde mamma i förmiddags och fråga om jag fick låna hennes trädgård, hon tyckte jag sa att jag ville sitta i hennes trädgård, haha. Vi tog bara ett par bilder på mammas trapp för barnen började frysa. Dom fick sitta på ett lammskinn på trappen medan jag försökte skynda mig att knäppa några bilder, här är favoriterna.
 
Tyvärr så får jag ju inte se barnen i något luciatåg i år. För på barnens förskola är INGA föräldrar bjudna att komma och titta. Totalt jävla värdelöst om ni frågar mig!!! Det är liksom höstterminens stora höjdpunkt för både oss föräldrar och barn. Jag hade till och med tagit bort mig från tillgängligheten för jobb den 13:e för jag ser det som en tradition att gå på barnens lucia på förskolan. Varför ska barnen öva på julsånger i veckor och sedan inte få visa upp det för föräldrarna? Varför ska vi föräldrar lägga ut pengar på luciakläder som används engång om året när vi knappt får se våra barn använda dom? Argumentet var "Det blir för trångt om alla föräldrar ska komma och titta"  Jag måste missat att förskolan han krymt sen förra året! Då var det minsann luciafirande och barnen fick sjunga FÖR föräldrarna.
 
Nä istället för att vi ska få komma och titta så ska vi istället komma och fika med våra barn på andra dagar denna vecka, men inget luciatåg. Jag hade gärna skippat fikat bara jag fick se dom sjunga det är de som är det viktigaste, jag skiter väl i fika. Det är traditionerna jag vill ha!
 
Undrar om jag är den enda föräldern som tycker detta är helt åt h-vete...
 
Helst hade jag ju hållt barnen hemma och bojkottat hela grejen, men nu har ju Freija övat och allt inför att hon ska lussa för barnen på dom andra avdelningarna så det vore elakt mot henne att göra det. Loke ska inte ha något luciatåg alls men han kommer minsann komma som tomte till förskolan i alla fall är det Lucia så är det!
 
Besvikelsen är STOR!

Julmarknad 8 Dec.

 
Bilder ifrån Storforsens julmarknad.
 

Vi for iväg på julmarknaden i Storforsen på förmiddagen, vi gick runt och tittade och vid 13 tiden kom tomten och delade ut klappar till alla barnen. Freija hoppade glatt upp i tomtens knä med världens smile på läpparna. Hon var inte det minsta rädd. Loke däremot han vände i dörren och ramlade pladask framåt, men Freijsan ordnade minsann så han fick en klapp han också. Härligt att det var så varmt väder. Vi har inte mer än 3 minusgrader för tillfället och snöflingorna singlar ner från himmelen. Underbara vinter. Den kan vara fin den också. Stämningen där uppe vid forsen var verkligen julig. Tycker dock inte att det var så mycket till "marknad". Det stod brandmän där uppe och delade ut julkalendrar och ena brandmannen tyckte minsann att mamman skulle ha en disktrasa(!) då sa jag att den kan minsann pappan ta. Även om det var ett skämt så lever vi fasen inte på stenåldern. Herrn i huset diskar och torkar minst lika mycket som mamman i hushållet. Men disktrasor fick vi iallafall. Det går ju åt så det var ju trevligt ioförsig.

 

Precis som förra året stod det inte i annonsbladet att parkeringen kostar pengar. Vill man veta det måste man gå ut på internet. I dessa "kort-dagar" vore det kanske bra att dom informerade om det. Nu visste vi ju dock sen förra året att de kostar men då fick vi minsann skramla fram småpengar för att överhuvudtaget ta oss in på parkeringen. Bättre info om det skulle inte skada. Jag har i princip aldrig kontanter på mig om jag inte vet att jag måste ha det. Tycker det är bättre med kort.

 

Hur som helst det fanns även hästslädåkning där uppe i forsen, som barn och föräldrar kunde få åka med, men det gjorde vi inte vi tittade bara och väntade på tomten. Tomten uppe i forsen är verkligen super mysig. Ja ni ser ju själv på bilderna, han ser ju så himla snäll ut så de är svårt för barnen att vara rädda. Loke är ju rädd för alla tomtar men den här tomten gillade Freija massor. Jag förstår henne. I paketen var det samma som förra året två söta dockor som man kan hänga i granen.

 

Vi funderar på att klä granen ikväll, så att katterna vänjer sig vid den. Jag tror mina glaskulor hänger på en väldigt skör tråd detta år. Mina uggle kulor lär få sätta livet till när katterna förmodligen kommer hänga i granen och välta den.

 

Vi har verkligen haft en super mysig dag. Barnen var glada och föräldrarna var glada. Vi avslutade vår dag med fika hemma hos gammelmormor. Hon bjöd på tårta, kaffe och saffranskusar. Finns det något bättre än varma saffranskusar?

 

Kram

Personligt Iphoneskal. 5 dec.

Fick hem detta fantastiska Iphoneskal igår. Beställde det i Lördags så det var snabb leverans. Hade även en rabattkod så det blev inte fasligt dyrt. Nu har jag med mig trollungarna vart jag än går. Super nöjd!

På köksbordet. 5 dec.

 
Här är dom nya burkarna jag köpte idag.
Ugglor som har bott hos oss länge. Jag älskar ju ugglor men det vet ni ju ;)

 Adventljusstaken, första ljuset tändes såklart i Söndags.

"Langta" Luciatåget 6 Dec.

Förra årets glada nisse.
 

Phu vad trött jag är efter jobbet. Även fast dagen inte har varit speciellt ansträngande. När jag kom hem blev det ett städrace light. Lite dammsugning och putsande här och där. Vi har även fixat Freijas luciakrona inför Langta Lucia som hon säger. Gullefjun. Vi har satt batterier i ljusen och glitter runt själva kronan. Måste stryka lucialinnet också. Förra året var Freija pepparkaksgumma. Loke ska vara tomtenisse precis som förra året. Han får ett tärnljus i handen för han vill också ha ljus. Nu vet jag dock inte om förskolan ska ha något vidare luciatåg utan vi är inbjudna på fika. Den 11:e på Lokes avdelning och den 14:e på Freijas. Måste ta tag i och fråga hur dom tänkt sig. Annars kanske jag skickar kidsen i full utstyrsel till förskolan på fel tid och dag. Tycker de är trist att dom inte har något på själva luciadagen den 13 December.

 

I helgen tänkte jag fota barnen med luciakläderna på, kanske blir ett elektroniskt julkort. För några vanliga skickar jag inte och skickar man inga kort så får man heller inga själv har jag märkt. Tror det var mer förr det var viktigt att skicka julkort, mormor och hennes generation skickar ju fortfarande till hela adressboken som dom har.

 

 
Pepparkaksgumman och Tomtenissen förra året.
 
 
Återkommer med ARG uppdatering ang detta senare!

Snow aid Sthlm. 8 Dec.

 

 

*Tillsammans skottar vi snö hand i hand*

 

Läste om den här videon på Aftonbladet. Kan tycka att den är en smula patetisk. Det är falsksång och hånande, Norrland - Stockholm och tvärtom. Har ju själv växt upp i Stockholm och vet hur det kan vara när kaoset är igång. Det är inte lätt att hålla allt rullande. Stockholm är stort och gatorna är många, vissa trånga, vissa små. Kan själv tycka att det inte är så jäkla mycket bättre här i Norr. För hur många gånger han jag inte fått pressa en super tung vagn framför mig i flera cm snö för att plogbilarna inte tar gångvägar och trottoarer. Ska man behöva gå på den uppkörda och plogade bilvägen för att ta sig fram? Nä egentligen sitter vi nog i samma båt iallafall i vissa lägen och jag är inte den som kastar sten i glashus.

 

Hade vi haft samma folkmängd i våra små byar och varit lika beroende av så mycket kollektivtrafik här uppe så skulle det garanterat se precis likadant ut. Här uppe är det lättare att röja undan, det är inte samma folkmängder och inte lika många gator och vrår som behöver den omsorgen

Det är ingen leksak! 26 nov.

 

Nu har väl i princip alla leksakföretag skickat ut sina julkataloger. Barnen bläddrar friskt runt och önskar sig allt på engång. Det är bockar vid leksaker dom vill ha eller den första bokstaven i deras namn så att man inte ska blanda ihop med syskonen. Självklart kan man själv inte låta bli att kika runt i katalogerna som kommer. Det pratas mycket om att Genus har kommit in i katalogerna. Nu åker flickor brandbil och pojkarna håller i dammsugaren såg det här om dagen i Aftonbladet. Själv hade jag inte ens reagerat på det när jag bläddrade i katalogerna, antar att dom som är mer insatta och som brinner för genustänket hajade till där, kanske fick dom en strimma hopp om att vi ska sluta vara så inrutade på pojk och flick. Mina barn har alltid lekt med det dom vill, här hemma finns inga pojk eller flickleksaker det är LEKSAKER för alla. Man väljer själv vad man vill och inte vill leka med, men det var inte detta jag egentligen ville ta upp.

 

Det är bilderna ovan! Dessa "leksaker" är från 0 månader - 3 år! Varför i hela friden ska man introducera en Ipad eller Iphone för en bebis?? Vad har exempelvis är 3 månaders bebis ut av att leka med appar på en sådan?? Vad är det för fel på vanliga hederliga LEKSAKER? Mina barn är 3 respektive 4 år och dom har aldrig fått leka med varken min eller min mans Iphone. Jag tycker inte att dom har någon nytta utav det. Äldsta dottern har fått prova en Ipad på förskolan, det ingår tydligen i läroplanen numera. En sådan sak kan jag väl tycka är okej, men jag skulle aldrig köpa en bara för att. Folk som är FÖR att barn leker med Ipads/Iphones förespråkar ofta hur många lärorika spel och appar det finns. Sådant fanns inte på min tid och det blev minsann människa av mig iallafall. Det finns andra minst lika roliga sätt att lära ut saker till barn.

 

Dessutom tycker jag inte att en sak som kostar flera tusen kronor är en barnleksak. Mina barn kommer bli precis lika duktiga som de barn som får leka med dessa dyra "leksaker" jag tycker bara detta är galet! Kalla mig gammalmodig om ni vill men hemma hos oss håller vi oss till de gamla vanliga inlärningsmetoderna. Vanliga spel, papper och penna, bokstavsmagneter osv.

TUMMEN NER för Fisher Price!

6 Dec.

 
 
En bild på min sköna böna från förra vintern.
 

Nu är jag på jobbet, så bra att man kan tidsinställa inlägg. Började 7:30 idag. Tänka sig att det blev jobb hela veckan trots att jag inte visste av några jobbdagar alls innan Måndagen. Så är det att vara vikarie, man får ett sms och hux flux har man jobb hela veckan lång. Jag har hitills samlat på mig 85 timmars jobb denna månad och mer lär det väl bli. Jag gillar att vikariera, det passar mig ypperligt och jag har alltid jobb trots att jag inte är fastanställd. Varje månad dimper lönen in på kontot, det är himla skönt. Jag vill nästan inte ha ett ordentligt jobb alltså ett jobb med schema att jobba efter. Jag gillar att det är så impulsivt att vara vikarie man får ett sms eller så ringer dom. Sålänge man håller sig med jobb är det drömmen tycker jag. Dessutom fungerar det jätte bra med barnen. Jag jobbar ju olika skift så vi får mycket tid tillsammans. Ibland jobbar jag dag, ibland kväll och mer sällan men ibland jobbar jag natt. Trivs så otroligt bra i min jobbsituation. Vissa kanske tycker att det låter som värsta kaoset, men det är de inte iallafall inte för oss.

 

Igår kom jeansen jag beställde till Loke från H&M. Precis lika fina som jag minns dom. Nu får vi se om det blir dom svarta eller röda till jul. Beroende på vad vi hittar för tjusig överdel, ska väl ge mig ut på jakt någondag framöver.

 

Hoppas alla får en härlig Torsdag!

Recept, den rätta julstämningen.

 

1. Ljuset

 

Fram med adventsljustskar, stjärnor, levande ljus. Ja allt juligt ljus du kan tänka dig!

 

2. Doften

 

Baka, baka, baka! Om ni som jag är lite smålata i köket rekommenderar jag er att köpa färdig pepparkaksdeg från affären. Det funkar precis lika bra och doften är precis den samma som med hemmagjord deg och vad du än gör glöm för sjutton inte Saffranskusarna! Älskar ordet och vem viskade det i mitt öra? Ingen mindre än den underbara Hollywoodfrun Maria Montazami. Saffranskusar luktar mums fillibaba, ställ dörren på glänt och låt grannarna sniffa in den nybakade juldoften. För den late finns även Saffranskusar att köpa i princip färdiga på affären. En liten mix som blandas med vatten, släng på russin in i ugnen och det är färdigt! Ingen doft, doftar så bra som julbak.

 

Sen kan man ju även utan att engagera sig speciellt mycket ställa fram lite väldoftande ljus med jullukt. Finns på Ikea för en billig slant och glöm för tusan inte glöggen! Glögg luktar jul både den med alkol och den alkoholfria som jag föredrar.

 

Vill man sätta kidsen i arbete kan man slänga fram ett par apelsiner och ett paket nejlikor. Låt dom trycka fast nejlikorna och sedan pryder man apelsinerna med ett vackert rött band och hänger upp dom på lämplig plats. Doftar ljuvligt det också, fram tillsdess att dom möglar ;)

 

3. Stämningen.

 

Till detta behöver du:

 

Allt ovanstående, sällskap, och det viktigaste av allt INGEN JUL UTAN Rudolf Andersson! Du behöver alltså en dvd med Julkalendern Sunes jul. Den bästa genom alla tider. Replikerna i den kalendern, ja jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Dom är bara bäst! Rudolf och hans familj är jul. Jul i allra högsta grad.

 

- I År tar jag knäcken Karin!

 

- PÅ OSS ALLA!

 

Bästa är ju när Rudolf ska försöka smuggla ner resterna av jultallriken i en påse och ta med sig hem så kommer servitrisen och ska plocka bort tallrikarna, "Det är till vår hund han äter ju så gräsligt" och Håkan inflikar "Vi har väl ingen hund" "Men snälla håkan vi har väl alltid haft hund, sitter i bilen stackarn, TYST BUSTER VI KOOOMMER! snart. Haha jag får inte nog den familjen. Jag och en vän ska ha ett Sunes Jul maraton framöver, då kommer det skrattas friskt kan jag lova.

Attraherad del 2. 26 nov.

Nu vet jag varför Freija pratade om att vara attraherad. Träffade en annan mamma som också har barn på samma avdelning. Hela attraherad-grejen handlar om magneter. Om magneterna går ihop är dom attraherade av varandra och vill pussas och om magneterna inte är attraherade av varandra då stöter dom ifrån. Haha. Ja mycket får man höra innan öronen trillar av.

 

Attrahera = Flera saker dras till varandra.

 

Repellera = Att saker stöter ifrån varandra.

 

Jag har ju inte varit på förskolan på en vecka då jag har jobbat natt, det är mannen som har skött hämtning och lämning. Tänk vad man missar på så kort tid, inte konstigt att man blir fundersam över vad lill damen pratar om. Lill hjärtat mitt

Attraherad! 23 nov.

Vi sitter vid middags bordet och helt plötsligt säger min dotter ATTRAHERAD! Jag ser ut som en frågetecken och undrar vad hon menar med det. Jag frågar om hon vet vad det betyder. "Det betyder att man vill ha en puss av någon! och vill man inte ha en puss då stöter man ifrån". -Freija 4 år relationsexpert.

 

Detta hade dom tydligen diskuterat på Förskolan, Freija påpekade även att jag kunde ringa hennes förskolepedagog om jag undrade över något mer. Haha hon är för gullig. Jaja det ska börjas i tid antar jag. Frågar man Freija så är hon Attraherad av en pojke i hennes grupp. Hon skulle alltså vilja ha en puss. Jag tror vi får hålla ett öga på tösabiten, vem vet vart detta slutar.

Vi har adopterat 26 nov.

 

Allting startade i Torsdags då jag såg två underbara kattpojkar på en Bortskänkes/Köp/Sälj sida på Facebook. Jag och barnen har länge velat ha husdjur med mannen har inte var speciellt förtjust i vår idé, jag mailade till tjejen som satt ut annonsen. Det var hennes moster som ville bli av med kattpojkarna. Dagen därpå var jag och Freija och hälsade på dom och vi kom överens om att prova att ha dom över helgen. Första kvällen var dom mest nyfikna och gick runt och nosade, dom var lite reserverade för barnen. Barnen var förstås överlyckliga över kissarna. Likaså jag. När vi skulle gå och lägga oss tyckte pojkarna att det var dags för bus dom flög rent av mellan vardagsrummet och köket, med ett himla skutt från soffan. Lajbans tyckte säkert dom, men vi lät dom hålla på en stund, sen gick även dom och la sig.

 

Barnen gick upp 04:00 på Lördagsmorgonen helt lyriska över våra eventuellt blivande familjemedlemar. Barnen har delat upp katterna mellan sig. Ior är Lokes kisse och Chili är Freijas. På Söndagen hörde jag av mig till ägaren och sa att dom får stanna. Katterna är ca 9 månader gamla så dom borde fylla år i Freijas månad Mars. Idag innan jag skulle fara till jobbet kom den förra ägaren förbi med katternas tillhörigheter samt papper på vaccinationer, chipmärkning och kastrering, en himla massa mat fick dom med sig också samt kattsand till lådan.

 

Dom är helt underbara dom små liven om än dom har sina race på kvällarna och skojar med varandra. Den förra ägaren sa att Ior mest höll sig för sig själv, men det tycker jag inte alls att han gör både igår natt och natten till idag har han sovit på mina ben, i soffan ligger han gärna bredvid mig och spinner som en riktigt tiger. Chili är ett riktigt matvrak, igår fick jag ge dom mat i omgångar för att Ior ens skulle ha en chans att får sig nåt i magen. Det känns som vi har fått två små bebisar här hemma, till och med mannen tycker om dom, ja igår var väl inte Chili så populär när han stack in en klo i foten på P när vi skulle sova men det gick fort över, för Chili var det ju lek.

 

Det känns som att vi har gjort en god gärning också det är inte lätt att bli av med ungkatter, oftast vill ju folk ha kattungar om dom skaffar katt. Jag tänkte snarare tvärtom att det är bra att köpa katter som är lite större och rumsrena och som tål att barnen vill klappa och lyfta dom. Även om Ior och Chili bara är 9 månader så är dom väldigt stora men kattunge-sinnet sitter såklart i. Vem vet vart dessa katter hade hamnat om vi inte hade tagit hand om dom. Jag är lycklig, barnen är lyckliga, mannen han finner sig i situationen och är nog lite glad innerst inne han också och katterna har fått ett riktigt bra hem där dom verkar trivas ♥

 

Jag har inte hunnit fota några bilder på dom ännu, men jag har kvar annonsbilden från Facebook. Där var dom dock mycket mindre än vad dom är nu. Jag ska försöka fota dom imorgon innan jag far på jobbet så får ni se hur dom ser ut nu, tillsdess får ni titta på den här bilden.

 

Pekbok för den lilla rockern! 30 nov.

 Hittade precis tuffaste pekboken på Lookibooki synd att jag inte har någon liten som skulle uppskatta en sådan. För vilka barn vill inte veta hur Lemmy ser ut, eller skillnaden på en bas och elgitarr, förstärkare, fans, mikrofon, headbanging, pyroteknik etc. Hehe. Här har ni iallafall en mamma som hade uppskattat boken om mina trollungar hade fått den när dom var små. Det finns även massa andra roliga pekböcker och vill du ha en unik pekbok kan du även designa din egen. Super kul! Perfekta julklapppen till hårdrockspäronen med liten knodd.
 

Alva & Ida 2 dec.

Några bilder från dagens fotografering. Så söta. Nu är bilderna överlämnade till mamman.
Blir kanske en till fotografering i veckan.

I´m back!

Jag har testat en annan bloggportal för en tid, men som alltid borta bra men hemma bäst! Så nu är jag här igen. Har ca 50 inlägg i den bloggen jag "testade" så jag lägger upp dom som jag vill dela med mig av här nu i efterhand. Joooobbigt, men så är det. Från och med nu stannar jag här och ingen annanstans.
 
RSS 2.0