Äntligen.


Kan vi bocka av det sista kalaset för lilleman. Nu har han haft sin kalas och allt är frid och fröjd till om 2 veckor då min lillebror fyller år och jag ska tydligen styra upp nåt där också ;) Förresten så tänkte Loke sluta fylla år nu här vid 4 års ålder för han vill inte ta någon spruta när han fyller 5 år som Freija ska göra IGEN nu på Onsdag. Mannen får vara hemma från jobbet för att gå med henne och ta sprutan det är inte ens någon idé att jag försöker traska dit med henne har hon bestämt sig så har hon så nu får pappan i huset sköta det där denna gång.
 
Idag hade Lilleman sina småvänner här det var Ella, Anselm, Olivia, Gry, Emilia, Ida och Alva snacka om fullt hus när kidsen lekte och sprang runt alla barn hade ju även med sig mammorna så ja vi har haft det vi har gjort i eftermiddag super kul att alla kunde komma! Tack för presenterna
 
Nu är jag ledig med barnen tills på Fredag sen vankas det jobb hela helgen. Så vi ska njuta av dagarna tillsammans och kanske pyssla lite med nå pyssel Loke fick i present. Hösten hänger i luften och det är inte alls särskillt varmt ute man får pälsa på sig om man ska vara ute och leka.

Vip mys.

 

Här är två bilder på vip rummet man kunde hyra i 2 timmar.
 
Riktigt härligt att komma ifrån allt folk och bara vara två, vi spelade musik från telefonen drack varsitt glas cider/öl och bubblade. Mannen försökte få med mig in i bastun men bastu är verkligen inte min grej jag får svimmkänsla direkt av värmen, riktigt äckligt huvva. Men jacuzzin var i min smak.
 

Lycka är nya skor!

 
Freija är precis som jag galen i skor, eller mitt skointresse har faktiskt svalnat ganska rejält på senaste men i Freijas ålder älskade jag också att få nya skor den känslan(!) Freija såg skorna i butiken tog dom på fötterna och vägrade gå därifrån utan dom, klart lilltuttan ska ha snygga dojor liksom. Hade själv velat ha ett par likadana kanske inte med rosa snören men liknande.
 
Jag minns en jul när jag fick likadana boots som mamma och pappa hade det var en sann lycka!

Helgen på Insta.

 
Jag har mest fotat med telefonen i helgen då vi befunnit oss på en weekend i Skellefteå. Åh så härligt vi har haft det. Både i Fredags och igår bokade vi VIP Bastun där inne hade vi bastu (som i namnet) ångbastu/dusch och en egen jacuzzi riktigt mysigt i Fredags hade vi barnen med oss till vippen men igår fick dom vara med mamma undertiden vi var där. Man känner sig som ett litet russin efter allt bad i helgen hehe. Igår åt vi även god buffé på hotellet och tant Nilsson tog sig en cider i jacuzzin, faktiskt en himla GOD cider annars är jag ju inte mycket för alkoholhaltiga drycker men den här smakade äppeljuice.
 
Barnen är super nöjda med helgen och det är vi vuxna med. Det blev även lite shopping på Fredagen då affärerna hade öppet till 21:00. Mannen tycker att jag är jätte duktig på att rulla slantar ;) Är väl fan om man inte vore bra på nåt liksom men pengar ska rulla det har jag hört av en gammal klok dam.
 

Avicii - Hey Brother.

 
Tycker den här låten är ganska så jäkla bra!

Förskolan.

JAG RUTTNAR PÅ HELA FÖRSKOLESITUATIONEN!
 
Freija går nu sista året i Förskolan, sista året på förskolan har dom äldsta barnen förmånen att fara på badhuset varannan vecka. Självklart infaller detta på den veckan som Freija inte får vara där för att mitt arbetsschema är som det är. Jag får ha mina barn på förskolan det dagar jag arbetar. Visst det är jag helt och hållet med på men mina barn är där 5 dagar en vecka lediga nästan två veckor på raken, eftersom att mitt arbetsschema ser ut som det gör och jag jobbar natt det är inte jag som blir lidande utav detta utan BARNEN! Loke vill inte ens gå dit och Freija velar fram och tillbaks om hurvida hon vill vara där eller inte.
 
Eftersom mina barn är där så pass sällan tycker jag att dom kunde få vara någon dag mellan 8-11 för att hålla kontakten med kompisarna och inte missa så mycket, för ja dom missar massor. Det roliga tycker jag är att sist det var föräldramöte så lät det lite som att förskolan fått en knäpp på fingrarna att dom skulle följa någon viss läroplan det här och det här ska barnen ha med sig då dom börjar 6 års på skolan det finns alltså en LÄROPLAN även i förskolan för barn 1-5 år. Denna läroplan måste ju då mina barn missa endel av då dom är lediga så mycket. Självklart finns de säkert barn som är hemma tills dom börjar skolan och som också missar detta men jag betalar. Jag betalar samma belopp varje månad för att jag har en plats i förskolan det spelar ingen roll om dom så skulle vara borta 31 dagar en månad så dyker ändå räkningen upp där just för att jag håller en plats. Ska då inte mina barn få det jag betalar för?
 
Jag är extra upprörd över Freija. Detta är ju som sagt sista året innan skolan börjar och jag tycker det borde ses som en viktig grej att barnen håller ihop och känner en trygghet hos varandra det är ändå några utav dom som kommer följas till skolan och gå i samma klass. Kanske allihop, vad vet jag hon kommer då inte bli satt utan något bekant ansikte i en klass, men det jag vill komma fram till är att barnen som är på förskolan alla dagar eller åtminstone flera dagar i veckan dom får en speciell relation, medan Freija hatti fnattar och kommer 5 dagar en vecka och sen är hon borta i nästan två veckor då blir det lite utanför och det är så hon verkar känna det.
 
Hade Freija fått vara där någon mer dag 8-11 som dom arbetssökande/föräldralediga m.m. får ha sina barn då hade jag inte klagat. Loke kan jag ha hemma om det skulle vara så det är liksom inte för min skull jag gnäller utan för Freijas. Loke har inte det behovet i år som jag menar för honom kommer det behovet nästa år. Jag förstår inte varför mina barn ska komma i kläm för att jag som förälder jobbar som jag gör.
 
Hade jag kunnat hade jag sagt upp platsen och skitit i allt vad förskola heter men jag har en plikt ett jobb att sköta, jag gör liksom mitt för att sova gott om natten och behöver förskolan det dagar jag jobbar.
 
Ang badhuset också så fick jag veta att Freija får visst följa med varannan Torsdag om JAG följer med och håller koll på henne. Det gör jag så gärna men då kan vi gå på badhuset vilken dag som helst i veckan istället om det ska vara så. De barnen som är på förskolan 8-11 varje dag i veckan behöver minsann inga föräldrar med sig. Jag förstår dock inte skillnaden.
 
För er som undrar är det så att man är arbetslös eller föräldraledig så får man ha sina barn mellan 8-11 på förskolan mån-fre. Går du på schema får du ha barnen de timmar du arbetar/sover om du har arbetat + resetid mellan förskolajobb. Pluggar du får du ha dom enligt ditt schema Osv...
 
Nä jag ruttnar på hela situationen!
 
Inte ett ont ord sagt om pedagogerna dom är jätte bra, men reglerna det är ju inte klokt! Jag förstår såklart att det måste finnas några förhållningsregler men som sagt det irriterar mig att barnen hamnar i kläm. Dom hade liksom fått mer samhörighet med sina vänner om jag skulle vara arbetslös och det är inget jag eftersträvar. Nä slut gnällt, det gör ju ingen skillnad iallafall.

Freija och Loke.

Såhär kul tycker mina kids att det är att bli fotograferade. Haha ja ni ser ju själva vilket engagemang det är på mina små modeller. Man får vara glad om en bild av hundra blir bra.
 
Loke sätter löv på Freijsans mössa
 
Gäsp så jäkla tråkigt det här är... Freijan - Strike a pose!
 
Äh nu drar jag ner mössan.... vill inte vara med längre!
 
Är jag söt nu mamma? ;) Ser du inte vad jag ler...
 
JAG VILL INTEEEE!
 

Men den här bilden blev ju helt okej.
 
 

5 års besiktningen.


Ja, då har vi varit på BVC och utan Poliovaccin blev vi då ungen sprattla som en galning, skrek och sprang iväg i korridoren och gömde sig under ett bord. Fick en ny tid på Onsdag. Jag hade till och med lovat henne en belöning om hon skötte sig fint men inte ens det var lockande när sprutan kom på tal.
 
Hon var iallafall 106 cm lång och vägde 18,9 kg.
 
Sköterskan sa "Åh du kommer bli lika lång och ståtlig som mamma" Haha var det dagens skämt eller jag är inte lång jag är ju bara 1,58 cm ovan marken. Men sköterskan tyckte jag såg sååå lång och ståtlig ut.
 
Sen fick hon göra om hörselkontrollen som hon egentligen skulle gjort på 4 års kontrollen och öronen funkade perfekt. Skönt att veta då man ibland kan undra ;) Hon är verkligen Lotta på Bråkmakargatan våran tös, envis som en gammal åsna ♥

Make a wish!

Ljuset i vårat matrum är verkligen under all kritik! Gaah...
 
Loke tackar så mycket för alla gratulationer som han fick på Facebook, Instagram, sms och telefon igår. Samt alla som kom hit och firade. Han fick verkligen en toppen dag och blev så nöjd med sina presenter. Av mig och mannen fick han en Nintendo DS med flera spel det märks att han brås på sin far, en riktig liten spelnörd så det gäller att kontrollera hans "speltider" skulle han få bestämma skulle han spela hela dagarna. Mario spelen är favoriterna, så även hos mig hehe ;)

Fredag.

Äntligen är det helg igen, och vi ska iväg på familjeäventyr. Efter Lokes önskemål.
 

Men först ska vi på BVC med stora syrran för en kontroll och spruta. Får se hur det går, sist vi var där på 4 års kontroll med henne gick det ju åt pipsvängen så farmor och pappa fick gå med henne engång till. Hehe men hon verkar lite mer tillmötesgående idag dessutom ska vi ju få träffa en ny bvcsköterka då Gerd har slutat. Detta blir Freijas sista bvckontroll innan hon skrivs över på skolsköterskan. Tjohooo!
 
Kram♥

HAPPY BIRTHDAY!

 

Grattis älskade unge på din 4 årsdag!
 
Tänk att föra fyra år sedan kom du till oss och bråttom hade du 3 veckor för tidigt hoppa du ut ur mammsens mage på rekord tiden 1 timme och 50 minuter. Där slog du syrrans ankomst med ca 2 timmar. Idag ska vi njuta av tårta och bakverk tills vi spricker.
 
Mamma och pappa älskar dig till månen och tillbaks.
 

Dyrt inslagningspapper.


Jorå 349 kr rullen. Det är en tapet som vi köpte en rulle utav som dessvärre var fel och dumma som vi var packade vi upp den så nu får det agera inslagningspapper till presenter istället.

Chokladmuffins med Lindt.


Idag blev det ännu mer muffins chokladmuffins med vitchoklad i har inte hunnit smaka dom ännu men barnen har smakat och dom fick godkänt. Gjorde även en sats till med Maraboumuffins då dom gått åt som smör i solsken här hemma. Nu ska jag inte baka nåt mer denna månad. Skåp och frys är full.

Äntligen hemma.

Igår hann jag kika på Äntligen hemma en sväng innan jag for på jobbet och då byggde ju Martin Timell en sänggavel som jag skrev om här så himla svårt verkar det ju inte vara att få ihop det. Han byggde dock en utav gamla träplankor som legat ute jag vill ha vitt, vitt, vitt ;) Se avsnittet här.

Nytt Te.


Som den "stora" tedrickaren jag är (eller inte) var jag ju tvungen att köpa hem lite nya smaker. Vanilla Caramel smaka faaaaan jösses så sött det var som att dricka socker enligt mig men Blueberry Muffin var ganska god. Jag förstår som inte riktigt tjusningen med te tycker det är varmt vatten med lukt typ. Det fanns även en ny smak som hette Strawberry Muffin men det fick räcka med två smaker. Så nu mina tedrickande vänner är ni välkomna hem till mig och dricka upp dessa två.

Busan kastar löv.

 

Lycka är att kasta löv.
 
Nu ska jag hoppa upp på cykeln och cykla iväg och hämta hem mina trollungar från Förskolan. Att sova går sådääär när dom håller på att bygga nya Ica utanför sovrumsfönstret. Jösses vad dom bankar och har sig. Att jobba natt har verkligen sina för och nackdelar, alla är vakna när jag försöker sova. Världen rullar liksom på utanför fönstret även fast jag har natt när andra har dag.
 
Tjingeling
 

Lekparkshäng.

 

I Söndags skulle vi försöka fota lite observera försöka mina barn gillar inte kameran så det blev inte mycket till fota, det blev desstomer lek. Kul med gungbräda "Jag vill inte vara uppe hela tiden" svårt det där med tyngden då den ena väger mer än den andra, men Freijsan gjorde det bästa av situationen och klättra fram och tillbaks för att minska och höja tyngden så åkte lillebror både upp och ner. Då blev munterjöken nöjd ;)

Back to work.


Idag startar jobbveckan igen.
 
Så nu är det jobba, sova, äta och umgås med familjen på kvällarna som gäller. Denna vecka är jag dock ledig en utav mina nätter då jag ska på BVC med lilltuttan tidigt på Fredag. Sen fyller ju Lilleman år på Torsdag så då vill jag ha hem barnen tidigt från förskolan så vi kan mysa, öppna presenter och äta tårta. Den här veckan är verkligen fullspäckad med roligheter och jobb. Det gäller att få en fin balans mellan alla måste och roligheter.
 
Hoppas ni får en fin vecka! Jag har massor med bilder att dela med mig utav under veckan så ni lär inte bli utan blogginlägg iallafall det lovar jag er. Kram kram

Mammas tjej.


 
Åh vad jag Ä L S K A R dig!
 
Min kloka tjej, med en stor portion skinn på näsan, otroliga fantasi, och omtänksamhet.
Du är bäst lilltuttan

Nya tavlor.


Älskar våra nya tavlor, dom passar oss så bra

Colors.


Mitt i gårdagens bak så slutade det regna utanför fönstret och solens strålar lyste över höstlöven.
Var ju tvungen att springa efter kameran och ta ett par bilder genom fönsterrutan.
 
Underbara höst

106 st Kanelbullar.


Igår fick jag en snilleblixt att vi skulle baka kanelbullar. Vi gjorde två satser så det blev över 100 bullar. Nu har vi bara ett problem det är fullt i frysen och bullarna ligger i påsar på köksbänken, men mannens jobbarkompisar har redan gjort anspråk på två påsar så det lär sina på bänken iallafall ;)
 
Vi svängde förbi Lagerhaus igår och köpte nya bakformar så kul med färg istället för vanliga vita som finns i matvarubutikerna. Köpte även en tjusig slickepott men den var från Ica Maxi.
 

Baka med stil liksom ;)

Vinterinventering.

En glad HEN och en surig HEN.

Idag har jag kikat igenom vinterkläderna och även köpt en ny overall till Freijsan. Jag la ut en köpes annons på Facebook där jag sökte en varm och bra vinteroverall i 116 och fick napp direkt en svart MOLO för 200 pix. Hon har ju även jacka och täckbyxa så hon kan variera sig. LilleHEN i färgbomben till vänster är storasyrrans gamla overall från förra året sen har hen även sin overall från förra året som passade prima. Bra med ombyten.
 
Och jaaa jag är en smula skämtsam med hen. Jag gillar faktiskt overallen och både flicka, pojke, hen och den passar i den i dont give a shit ;) Loke var mest nöjd med sitt nyfunna arvegods! :D
 
Sen hade vi miljoners med fleecetröjor, raggisar, mössor.
 
Fodrade regnställ - Jajjamän!
Ofodrade regnställ - Jajjamän!
 
Då är det väl bara vinterskor och kanske nya handskar som fattas sen är vi fit for fight för vintern 2013!
 

Mammas pojke.

Älskade russinfingrar.


Lillemans fingrar efter ett långbad.

Baka baka liten kaka...


Efter veckans bak så är bakformarna slut. Bakformar är lite som med ljus man vill hamstra formar i fina färger och former men nu är dom helt slut och ett besök på Lagerhaus vore på sin plats. Här ovan ser ni alla fina formar som dom har i sitt sortiment. Det är så mycket roligare att baka med fina formar.

Marabou muffins.


Kände för att baka lite idag igen och dagen till ära blev det med Marabouchoklad i. Dom blev riktigt smarriga. Jag gjorde efter samma recept som igår med tillsatte då lite kakao och såklart Marabou.

1 vecka kvar.

Om prick en vecka fyller Lilleman 4 år!
"Hur många dagar till måste jag sova innan jag fyller år?"

Blueberry muffins.

 
 
Jag hatar att baka men idag har jag faktiskt gjort det iallafall. 38 st blåbärsmuffins blev det och barnen hjälpte till dom också. Se så fina dom blev. Blåbären vi plockade i somras är slut för längesen så vi fick köpa frysta bär och det var väl kanske inte de bästa då dom fort färgade av sig på smeten och dyra var dom också, bären i lösvikt, men det blir gottigt att bjuda på när man får gäster.
 
Recept
ca 20 st små blåbärsmuffins.
 
Ugnen 200 grader.

Blanda först
2 dl Strösocker
150g Smält smör/margarin
 
Lägg till äggen ett i taget i smeten
3 ägg
 
Tillsätt
2 tsk Vaniljsocker
1½ tsk Bakpulver
 
Vispa vispa vispa
 
Tillsätt sedan
5 dl Mjöl
1 dl Mjölk
 
Vispa vispa vispa
 
och VÄND sedan i
ca 3 dl blåbär.
 
Jag hade inne mina i ugnen efter behag men ca 15 min man får hålla koll.
 
 

Så mkt idéer.


Det ska bli så kul att göra barnrum. Freija och Loke kommer få egna rum nu igen och detta är en del av min idé till Lokes rum och inspirationen har jag fått från en grym brud som verkligen har öga för inredning nämligen Johanna. Mannen tycker att allt ska gå i vitt och svart bah haaaalllåååå NEJ! Kan det bli tråkigare. Jag har sagt att barnrummen är "mina" och vill han säga till om nå får det vara på "våran" våning hehe. Visst är jag snäll ;) Nä men lite ska han väl få vara med men svart och vit NEJ!
 

Sovrum.

 
Nu när vi ska flytta till hus har jag MASSOR med planer om hur jag vill att det ska se ut. Vi ska ju beställa en ny soffa och även en kontinentalsäng då vill jag bygga nån snygg träpanel gavel att ha bakom sängen kommer bli så jäkla snyggt! Det finns ju många sånna där "mjuka" gavlar som hör till kontinentalsängarna men någon sådan vill jag inte ha jag vill ha en vit träpanel kanske med något mysigt ljussken där bakifrån(?) och en massa kuddar ;D Mys pys. Ser det riktigt framför mig.

Tillåt mig att skratta!


HA HA HA HA!!!
 
Vad faaan tänkte jag här? spana in barret! Vilke jävla frippa jag dööör. Mamma och jag fick oss ett gott skratt när vi gick igenom lite gamla bilder förra helgen. Jisses! Jag har ju jäkligt tunnt hår, men jag trivs i långt hår och vill inte ha kort hår men då ramla jag över bilderna här nedan... kolla...
 
 
Ganska OK längd fast än det är kort, men asså nä jag kommer nog ångra mig jag gillar mitt tunna långa hår. Vilket jäkla dilemma... hatar hår! och extensions fiiii fäään tänker bara tårar, tårar, skillsmässa och tårar. Haha så jäkla mkt som älskling har fått hjälpa mig att dra ut löshår haha. AJ!
 

Längtar!

 
Efter mina busungar som jag knappt har träffat i helgen! Se så smååå dom var här 2009.

Uppmaning till lillebror.


Haha denna låg på hallmattan igår när jag kom hem till mamma på morgonen och skulle sova. Snart är jag där igen och sover. Vaknade vid 14-tiden av att lillebror stod i köket och sjöng
 
G-L-A-S-S G-L-A-S-S !!!
 
Som i den gamla Blossa reklamen. En natt kvar nu sen är det ledigvecka igen.
 
 

Macarons.

Två gånger har jag nu försökt mig på dessa färgglada kakor och nä det är inte gott! Sött och slibbigt, men dom är ju hemskt söta uteseendemässigt. Dessa köpte jag på tågstation för 8 kr styck på Centrum har jag för mig dom kosta 16 kr styck det är lite skillnad i pris. Barnen tyckte iallafall om dom, ja säg vad dom inte tycker om som innehåller socker? ;) Så dom gick inte till spillo iallafall.

Nya fönster.

 
 
Igår fick vi nya fönster i lägenheten, det såg ut som en orkan hade blåst förbi. Fy sjutton rent ut sagt. Jag blev ombedd att flytta möbler och dylikt 1 meter från fönsrena givetvis gjorde jag det, men sen då jag kom hem var det ju betongdamm jävlat överallt. Sängkläder, köksbord, nydiskade disken, tvätten, leksakslådorna soffan, ja säg mig vart var det INTE damm? Jätte kul med nya fönster men inte lika kul att städa efter deras arbete. Jag förstår inte hur dammet har kommit in i matrummet det finns ju inte ens något fönster att byta där, och deras 1 meter yeah right. Hade jag vetat det här hade jag bett om såndär byggplast att plasta in grejerna med.

Men men nu är det ju nästan klart så vi får hoppas att det inte blir lika stökigt när dom kommer tillbaks och ska sätta lister och sånt på insidan.

I LÖV You!

FREDAG den TRETTONDE.


Innan jag träffade min man så var Fredag den trettonde bokstavligttalat en riktig otursdag för honom varje gång den dök upp, han skada sig på alla det konstiga sätt, men sicken tur han hade när jag för 8 år sedan fångade honom och spred mitt lyckostoft runt omkring honom. Sedan dess har han hållt sig från skador ja herregud alla skulle ha en sådan där Caroline med lyckostoft i handväskan.

Gokillen min!


Är det inte märkligt att man fotar och fotar men man framkallar aldrig några bilder det måste vara en fotografs konstighet. Brukar det inte vara så att om man är tex kock till yrket så lagar man knappt mat hemma och liknande. Det är så himla fantastiskt att se fotona jag har knäppt på stora tavlor, muggar osv hemma hos kunderna efteråt. Man kanske skulle göra något sådant till sig själv också.
 
En tavla på barnen? ;)
 
Hur nu det ska gå till då dom är så himla kameraskygga bägge två.

Vi sitter i samma bil...

 
Igår var vi ute och körde igen men denna gång med tryggheten själv i baksätet nämligen mamma. Ohoj vad jag körde vi startade på industriområdet sen fortsatte vi runt där och sedan ut på den större vägen och jag körde hela vägen till Nybyn. Från att ha kört mellan 20-30 km/h körde jag nu 70 km/h och det kändes helt okej. Asså så jäkla kul de är men sååå mycket att hålla reda på. Kolla speglar, blinka, koppling, gas, broms, växla, ettan, tvåan, trean, fyran, backa ja det är fan och hans moster som ska printas in i pallet!
 
När jag körde mot Nybyn fick jag till och med bilar bakom mig... PANIK men lugn och fin nu det löser sig, sen fick jag även flera möten snacka pirrigt! :D När vi körde tillbaks så körde jag hela vägen hem till mamma igen. Så jäkla magiskt liksom skjutsa hem mammsen (och hennes bil) haha :D Hos mamma bytte vi tillbaks till våran vanliga bil Märtan och då satte jag mig bakom ratten igen och drog ett varv runt kvarteret och sen upp på Industriområdet igen.
 
 

(Bilderna är från förra sommaren på Industriområdet)
 
 

Munter killen min.

Om man väl får lilleman på bild så ser det oftast ut såhär eller så spexar han till det på nåt annat sätt.

Foto & Bil.


En Instagrambild.
 
Igår hade jag en fotografering med en 2åring. Jätte söt kille som hellre ville spana in alla spännande saker än att vara med på bild men si den gick inte jag fångade honom minsann iallafall. Jag kanske bjuder på någon gobit här senare. Annars uppdateras det lite då och då med bilder på Facebooksidan.
 
Igår var jag ute och körde bil. Vi har fått alla papper nu så det var bara tuta och köra. Vi körde med mammas bil igår då den är mindre än Märta. Jag körde runt, runt på industriområdet. Mannen vill att vi ska köra pang på direkt en smula hettsig är han fan men jag behåller lugnet och sitter stadigt bakom ratten. Han ville typ att jag skulle ut och köra där det vafr trafik bah big no no andra gången bakom ratten fan jag kan ju knappt höger och vänster när det blir för mycket att tänka på. En sak i taget, sitt ner i båten! ;)
 
 

En liten vän.

Titta vilken sötnos som har flyttat hem till oss.

Freijsan...

 
Smått omöjlig att fånga på bild ;)

Underbara natur.


 
Jag har verkligen gått och blivit en naturmänniska. Jag älskar det och uppskattar alla årstiders egenheter.
 

En skrik & gap helg.

Fotograf: Freija Nilsson.
 
Jag skulle kunna ljuga och hittapå att vi haft en uuuunderbar helg i Pajala med Fredagsmys och Lördagsmys och så himla purr purr men FY SJUTTON vilken h-vetes helg med trotsiga barn. Dom har verkligen sugit musten ur oss alla. Skrik, bråk och protester från tidig morgon till sen kväll. Bläää! Låt denna trotsperiod gå över snart. Det går verkligen i perioder det här med trots och idag har det tame tusan inte varit något bättre på hemmaplan heller det gnälls och protesteras fast man försöker att inte tjata och vara dem tillmötesgående. Det är som att dom har bestämt sig för att vara tvärsöver mot allt jag säger.
 
Alla barn måste väl hamna i trotsen någongång det kan ju inte bara vara mina som skriker och gapar som om det vore på liv och död varje sekund och minut. Bevare mig väl om skinkan hamnar på sniskan på morgonmackan eller om glaset inte fylls upp med belåten mängd.
 
Mannen verkar då haft en riktig semesterhelg i skogen med en arbetskamrat, men det var han värd.
 
Bortser man från all trots och skrik så hade vi iallafall trevlig jag och mamma. Vi promenerade längs Torneåälven och hösten hade verkligen Pajala i järnhand. Så himla vackert längst promenadstråket vid älven. Löven på träden var alldeles gula och skogen var så vacker. Har tagit lite bilder som jag kan dela med mig utav senare. Bilden ovan har dottern fotat på mig jätte fint♥

Fy F*N vad helgen är välkommen nu!

Följ mig på Insta, under helgen blir det nog mest uppdatering just där.

Instagram: Carolinevnilsson.

Hon den där har shoppat! (igen).

 
Och såhär tjusiga EGOBILDER får man med dessa små verktyg ;)
 

Påsarna under ögonen är resultatet av en veckas nattarbete, jorå det är priset man får betala. Icakassar? Näää stora blå prassliga och krispiga Ikeakassar ;)
 
Tjing Tjong! (flaggstång...)
 
 

Tuta och kör bah!


Handledarutbildning [√] check!
 
Oj oj oj nu är det bara ut och racea med mannen för allt vad "Märtan" orkar. Närå vi ska ta det lugnt. Men gott folk vinka för fan inte om ni ser oss med övningskörningsskylten på jag har nog att tänka på med pedaler och spakar! Så vinka får vi göra någon annan dag ;)

Ny soffa.


Jag och mannen har länge pratat om en ny soffa. En divansoffa känns rätt uttjatat. Skulle det då vara det så vill jag ha en sånhär U-formad. Sen ska den ju vara skön att sitta i, sova i och så ska alla få plats. Det är minsann inte lätt. Ikea kan man ju bojkotta direkt då det gäller soffor, samma med Jysk det är väl EM eller Mio om man vill ha något som håller och som man brukar säga man får det man betalar för.
 
Våran soffa vi har nu är såååå äcklig. Jag avskyr den. Det bästa när man har småbarn är väl egentligen en skinnsoffa men nja det känns inte heller kul. Snacka om dilemma det här med soffor.
 
Ni som är in här och läser vad har ni för soffa?
Ni kanske har tips på några fina soffor?

Sockerärtan min!

 

På senaste tiden har den ena efter den andra påpekat att det går då inte att ta miste på vem Freijas mamma är. Folk tycker att hon blir mer och mer lik mig. Fast mamma min tycker hon är såååå lik sin far. Phöö! ;) Igår när Loke och Freija satt och delade fåtölj så var det en som frågade om dom var tvillingar hehe när dom satt ner syntes inte den lilla längdskillnaden det skiljer ju ändå 18 månader mellan gobitarna så Freija är ju iallafall några cm längre än lillebror. Tänk på Freijas 1 års dag då bodde redan Loke i magen och hade bott där i 2 månader.

Jag fick dig!

 

Även fast han inte gillar att vara med på kort så kan man ju fånga honom ibland när han är i full lek det blir liksom lite roligare då. Om 23 dagar fyller min lilla älskling 4 år! Jag upprepar FYRA! Herregud vart tar tiden vägen? I födelsedagspresent har han önskat sig en weekend i Skellefteå, jorå han har klass och stil våran herre. Hotell, god mat och en massa bad. Resten av familjen håller med honom en mysig familjehelg i Lokes ära. Sen ska ha såklart få en inslagen present också men det berättar jag mer om vid annat tillfälle.
 
Snart ska jag traska iväg och hämta min cykel och sedan bege mig mot förskolan och hämta mina små♥
 

Lipa lipa kärlekspipa!

Loke tycker inte om att vara med på bild!
 
Måste säga att fota andras barn är piece of cake men sina egna haha dom flyr ju såfort man droppar linslocket och alla små knep och trix är redan förbrukade. Här är Freija fotografen.

Så stolt över mig själv.

 
Från att ha varit den som helst gömt sig längst bak i ett klassrum, den som aldrig sagt ett ord i en klassrumsdiskussion så har jag faktiskt gjort elefant framsteg! Idag på kursen så satt jag inte tyst som jag brukar jag deltog i diskussioner svarade på sådant jag hade svar på osv. Jag blir faktiskt stolt över mig själv det känns lite som att man kammar hem ett par vuxenpoäng.
 
Riskettan var intressant, dock tycker jag att man visste och kunde det mesta och att då betala 800 kr för något man redan vet känns lite surt men men då var det avklarat och nu är det bara handledarutbildningen kvar på Onsdag som jag och mannen ska gå. 
 
Efter kursen for jag med mamma och åt lunch på Folkhögskolan. Korvstrogranoff och ris sen hade dom en massa goda sallader. Tummen upp! Det var första gången jag åt där.
 
Nä hörni skepp och hoj!

Måndag 2 September.

Körskolan här kommer jag!

Nu är det dags för Risk 1an. Spännande 3½ timme håller det på. Sen vore det ju ypperligt om man fick sig en smula sömn. Går ju på min natt klockan 16:00. Så det blir en låååång dag/natt. Hoppas min bok jag besällde här om dagen kommer idag. Liam Norbergs senaste. Då har jag nåt att läsa inatt annars får jag väl ge mig på den där förbaskade Mr Grey igen, eller vad han heter. Jag klarar inte av att fastna i den boken det går bara inte. Alla andra verkar ju ha slukat bok efter bok om han den där men inte jag inte....
 
Hoppas ni får en toppen vecka jag kommer nog vara lite frånvarande här i bloggen då jag jobbar Mån-Fre och jobbar jag inte så sover jag :) zZzZzZ...

Döden.

Loke & Freija funderar på promenaden över kyrkogården...
 
Loke - "Man dör när man är gammal. Du är ju gammal mamma!"
 
Freija - Jag är ju inte ens 10 år man dör när man är typ 45!
Du ska väl inte dö mamma?
 
Jag - Alla ska vi dö men det är länge kvar hoppas jag.
 
Ja vad ska man svara egentligen? Själv tycker jag det är bäst att tala sanning från början varför ljuga. Att vandra över kyrkogården påväg hem till Camilla kan verkligen sätta griller i skallen på älsklingarna. Loke brukar säga "Jaha, och här BOR döden" när vi traskar förbi "Sover döden under jord?" Tänk så många funderingar som finns i så små människor. Mammas och pappas älskade små♥
 
 

My Love.

 

We did Rackberget!

 
Igår kom familjen på den briljanta idén att "göra" Rackberget. Fy tusan vilka duktiga ungar vi har. Dom knatade både upp och ner en promenad på ca 5 km. Tänk lilla Loke som har kortast ben han orkade. Inte ett endaste gnäll från någon utav dom. Väl på plats så blev det middag. Vi grillade hamburgare och korv och hade det så trevligt. Man märker att det är höst i luften nu för det var lite kallt där uppe. Tänk att man har bott här i snart 9 år och nu först kom man upp på Rackberget. Det fanns gästböcker från 2002 där uppe i raststugan. Kul att läsa det folk har skrivit och många namn kändes igen från bybefolkningen.
 
Detta lär vi göra om! Underbara natur.

Säg APELSIN! Haha...


Sur, surare, surast!
 
Vi gav det iallafall ETT hjärtligt försök... Mmm...
RSS 2.0