Försöka går ju ;)


Att fånga alla tre på samma bild är INTE lätt.

Bvc-besiktning.

Idag är Thor 1 månad och 6 dagar och det var dags för ett BVC-besök.
 

Lilleman vägde nu 4040 gram och var 51 cm lång.
 
Han följde den röda klossen med blicken och följde ljudet av sköterskan när hon pratade och rörde sig framför honom. Sköterskan blev så imponerad över hur stark han är. Han lyfte huvud och bröstkorg precis som en tremånaders bebis ska kunna och det har han kunnat sedan vi var på bb. Det är en stark kille vi fått. Om två veckor ska vi tillbaks på viktkontroll och om tre veckor ska han träffa läkaren.
 
Vi var några som gissade vad han skulle väga denna gång och närmast kom pappa P som gissade 4000 g. Jag gissade 3900g och mormorn 3800g. Han går upp riktigt fint och följer kurvan som han ska.
 
 
Lillemans sömn har också blivit bättre peppar, peppar har han sovit bra alla nätter sedan de jag skrev senast. Han sover ju med oss i sängen fortfarande och det är så mysigt. Vet inte hur jag ska klara att ha honom i egen säng framöver. Han är ju så go och snusa på.

Nattligt tjorv med Tjorven.

 
Thor vill inte sova på nätterna eller vissa nätter. I natt var en sådan natt. Natten innan sov han dock som en stock. Han är lite av en varannan nattare. Jag ser inget mönster i hans sömn utan han gör som han behagar. Ibland när man precis ska gå och lägga sig slår han upp sina blå och är klarvaken i sängen. Sova? Kommer icket på fråga. Dagtid kan han dock sova en hel del och helst bara i famnen.
 
Freija och Loke var ju exemplariska barn dom sov i princip hela nätter från start. Så detta är något nytt, men man ska väl få testa på det också. Det kanske beror på ersättningen. Både Freija och Loke fick Nan medan Lilleman får Babysemp, det kanske är någon skillnad eller så är det bara så att alla är dom olika individer och ingen är den andre lik. Vi får väl se hur det artar sig. Just nu ligger han då och sussar sött i vagnen efter att ha legat och tittat sig omkring i min famn.

Maj gadd!

Trotsen har invaderat Lövis(!!!)
 
Vad hände? Mina barn, ja dom äldre två är som förbytta reta gallfeber på varandra och sin mor verkar vara det som står på den dagliga agendan hela denna vecka. För att dra ett exempel, någon jag nämner inga namn hade tagit textilfärgen jag skulle ha till vagnen och målat om ett bord, samt golv och vägg i sitt rum. Jag har sagt hur många gånger som helst att dom inte ska röra mina saker. Till svar får jag "Men då kanske du skulle hålla reda på DINA saker". Tillåt mig att skratta HA HA HA! Färgen stod i ett skåp högt upp, dit man inte når utan stol. Jag höll reda på mina saker, men NI har inget där att göra var mitt svar.
 
Och sen fortsätter det...
 
Roligaste var ändå här om dagen när jag fångade en utav dom "med fingrarna i kakburken" Mannen hade gjort chokladbollar i helgen som han hade fryst in i frysboxen i källaren. Jag märker hur det blir konstigt tyst i huset så jag börjar leta rätt på barnen jorå visst befinner dom sig i källaren och ser mycket pillimariska ut. Frågar om dom rört chokladbollarna nääää absolut inte! Den kanske jag hade gått på om det inte vore för pärlsockret som dekorerade halva ansiktet.
 
Detta är bara en bråkdel av allt som händer här hemma för tillfället. Det är rart med barn. Ingen dag är den andre lik och man möts alltid av nya upptäckter varje dag! Men lugn bah, det går över!

Solskärmen.

Många har frågat vart jag beställde solskärmen ifrån. Så här kommer svaret.
 
Thelwima
 
De finns massor med fina tyger att välja mellan, och man kan även välja mellan solskärm och solgardin.

Underbara barn.


Underbara ungar. När man ska ta kort på alla tre har man i princip EN chans såg efteråt att den där jäkla sladden ligger bakom, den förstör ju hela bilden, men jag får försöka tänka bort den för bilden är verkligen underbar! Alla underbara på samma bild♥
 
Idag blir Thor 1 månad. Egentligen skulle han vara strax över en vecka.
 
Igår hade vi sjukdom i huset. Freijsan hade både feber och en lindrigare släng utav ögoninflammation. Idag är både feber och kladdigt öga väck. Hurra hurra! På morgonen idag har barnen gjort en koja i Lokes klädkammare. Täcken, kuddar och hela kittet sen poppade dom popcorn och satt där inne och mös.
 
 
Nu väntar jag på att posten ska skicka ut ett sms att bärselen finns att hämta på Ica men den verkar inte komma idag. Stod att den tidigaste kunde komma idag men det blir väl imorgon då. Äntligen fick jag tummen ur att beställa mig en. Thor vill ju gärna vara nära hela tiden, så en bra bärsele är ett måste om man inte vill sitta/ligga hela dagarna att kånka runt honom i armarna blir tungt efter ett tag, trots att han inte är så stor dessutom kan man ju ändå inte göra så mycket då armarna är upptagna. Det är tur att han gillar vagnen i alla fall så fort man rullar ut genom dörren så somnar han som en stock sen efter en promenad kan han faktiskt ligga och sova där själv ett tag.
 
När man har två äldre barn så är det ju ganska bra om man inte är "låst" hela tiden så bärselen är mer än välkommen hit till oss. Jag kan visa upp den när den har kommit.

Solskärm.


Har köpt en tjusig solskärm till vagnen med ugglor. Perfekt, då den håller solen ute och nyfikna människor som kastar sig ner i vagnen utan att fråga om det är okej ;)

Mys i regnet.

Igår tog vi med oss alla barn och for och grillade, regnet öste ner utanför så mysigt att höra dropparna slå mot taket. Barnen tyckte det var super kul att hitta på något när vädret varit så dåligt över midsommar. Vi grillade hamburgare. Thor sov under hela utflykten. Vi har ju en stor kille till låns också. Lillebror E.
 

Lillmamma.


Säg HEJ till lillmamman Freija.
 
Hon är verkligen som en riktig liten lillmamma. Hon bryr sig om Thor hela tiden och är så mån om att han har det 100% bra. Hon älskar att sitta och hålla i honom, pussa på honom, kramas och bara titta på honom. Första morgonen när vi kommit hem från BB satt hon i två timmar och bara tittade på honom när han sov. Loke är inte fullt så intresserad och när folk frågar om han har blivit storebror så säger han NEJ! Han vill vara lillebror. Han har ju alltid varit minst och nu kommer någon och tar den platsen. Det är inte så att han är avundsjuk men han tar lite avstånd. Det är som att han tycker Thor är läskig samtidigt är han väldigt stolt över honom.
 
Underbara syskonskara

Dejt!


I förra veckan träffade Thor en TJEJ! En liten Olivia. Det skiljer 8 dagar mellan dessa två och då är Thor den äldre. Dock är det inte så tydligt storleksmässigt. Olivia trivdes i magen och stannade 11 dagar extra medan Thor kom ut 22 dagar förtidigt. I eftermiddag kanske Olivia kommer hit med sin mamma och Dessi för att hälsa på, hoppas Thor vill vara vaken denna gång sist sov han ju sig igenom hela dejten.

Tandläkaren.


Igår hade Loke tid hos tandläkaren för kontroll av tänderna och oj vad mycket beröm han fick för sina fina tänder. Nästa gång han ska dit ska han fotografera tänderna. Så han fick med sig grejer hem för att öva på fototagning av tänder. Även syrran fick med sig samma läxa hem. Varje kväll efter tandborstning ska dom öva och bita på "tussen" där. Mycket spännande tyckte dom.
 
Innan tandläkaren var Loke mycket skeptisk till att fara dit men när vi gick hem sa han "Hon var ju jätte trevlig, dit går vi fler gånger och då är jag inte rädd" Sötnöt.

Photoshoot.

 

Jag och Thor hade en liten photoshoot i Söndags. Ni fick ju se ett smakprov igår och här kommer två till. Att ligga på mage framför kameran kom inte på frågan, men vi får kanske prova igen när han är mätt i magen, denna gång blev han precis hungrig klart man inte vill posa för morsan då.
 
 

15 Juni.


Igår var Thors egentliga beräknade födelsedag. Tänk att vi fick äran att träffa honom hela 22 dagar tidigare. Vi har fått njuta 3 veckor och en dag extra utav våran älskade son och lillebror.
 
I natt kunde han dock blivit billig. Då han tjorva och var lite sur fram till klockan 05:00. Pappan fick gå och lägga sig på soffan för att få lite sömn inför jobbveckan. Hela helgen har Thor sovit exemplariskt men i natt fick vi en sån där vaken natt. Tur att dom inte kommer allt för ofta och tur att han är SÖT♥
 

Våran stora kille.

 

Världens finaste Loke
 
 

Senaste från Insta.

 
Bilder från Instagram följ oss/mig gärna där!
Carolinevnilsson

Första bvc besöket.

Här blir det långt mellan gångerna. Vi njuter av vår nya familjemedlem. Även om Loke här om dagen ville sälja honom. Igår var vi på första bvc besöket med Thor. Freija och Loke var också med och assisterade mammsen. Sköterskan kände och klämde, mätte och vägde.
 

På hembesöket för en vecka sedan vägde han 2740 gram. Igår en vecka senare 18 dagar gammal hade han kommit över 3 kg strecket och vägde nu 3160 gram han var 46 cm lång. Så han hade nästan gått upp ett halvt kg och växt 2 cm. Nästa besök blir efter midsommar.
 
Igår satt jag och bråkade med datorn och kameran. Tänk att jag har haft den här datorn  6 månader nu och vi kommer fortfarande inte överens. Det var inte kärlek vi första ögonkastet, vi har verkligen försökt att jobba på vår relation men det känns lönnlöst. Jag fick i alla fall in lite bilder efter många om och men.
 

Dom viktigaste pusselbitarna i mitt liv.
Mannen och Lilla E saknas på bilden men är såklart inräknade.
 
 
 
 
 
 

Småttingar.


Freija fick hem en bok med allt hon gjort på Förskolan sedan starten i November 2010. I boken fanns det massor med bilder och rolig text. Titta så små dom har varit Freija och Loke.
 

Här är Freija nyss fyllda 3 år.

Blondie.


Titta så mycket ljust hår han har vår lilla kille.

BB tiden.

Efter förlossningen blev vi flyttade till BB klockan var nog närmare 01:00-01:30. Vi fick ett eget rum med två sängar, stort badrum och tv. Rum nr 2. Första natten gick super bra, Lilleman sov hela natten med undantag för mat var tredje timme. Första dygnet fick han 10-15 ml ersättning, sen ökade man 10 ml för varje dag som gick. Vilken service det var såfort Tjorven var hungrig var det bara att ringa på klockan så kom maten in på rummet, dag som natt.
 
Freija, Morbror E, Thor och Loke.
 
Mannen sov bara över en natt medan jag och Tjorven sov över två. Barnen kom och hälsade på sin nya lillebror på Söndagen. Från att ha sovit i princip från födelsestunden så spärrade han direkt upp ögonen när dom dundrade in på rummet. Han kikade sig nyfiket omkring och man märkte att han kände igen rösterna från magen. Loke första kommentar när dom kom in på rummet var dock "Åh vad smal du har blivit mamma!"  sen säger han "Har ni tappat honom från sängen någongång?" Haha som om det vore en självklarhet att man måste göra det. Han tyckte även att Tjorven borde ha haft lite mer leksaker på sjukhuset så han hade något att göra.
 
 
Första lunchen på BB var PRINSkorv. Undra om alla nyblivna pojkmammor får just det och nyblivna flickmammor får PRINSESStårta ;) hehe. Skämt åsido. Sen var väl maten helt okej, biffar, kyckling, lasagne. Sen fick man ju kvällsfika och frukost också och den var väl som frukost är mest. Bröd, fil, kaffe, juice... Dock saknade jag ett mellanmål där på eftermiddagen mellan lunch och middag tyckte det gick alldeles för många timmar mellan.
 
Innan vi åkte hem gjorde vi både PKU-testet och hörseltest allt var godkännt. Eftersom att PKU-testet var tvunget att göras tidigaste 48 timmar efter födseln så gjorde vi det 22:34 på Måndagskvällen och därefter fick vi åka hem. Det blev sent, men Freija och Loke fick inte vara på förskolan när jag låg på BB och mannen jobbade så det var bara att pallra sig hemåt och det kändes ändå helt okej att komma hem. Tiden på sjukhus går rätt sakta, och vi mådde ju bra allihop.
 
På Onsdagen hade Thor sin sista läkarkontroll då i Piteå så vi åkte dit på morgonen och han gick igenom slutbesiktningen utan anmärkning. Han kissade två gr på läkaren ;)
 
Annars var det väl inte så mycket mer om BB tiden. Det är skillnad på folk och folk som jobbar på BB det är då en sak som är säker, vissa borde gå en charmkurs, kan jag tycka, men dom jag hade mest att göra med var som tur var jätte gulliga och trevliga.
 
 
Hemgång i den ljusa norrlandsnatten, dock syns det inte hur ljust det var när man åker tonad bil.
 
 

När Thor kom till oss.

Nu var det länge sen jag skrev, veckan som gått har verkligen sprungit förbi. Den 24/5  22:34 kom lilla Thor till världen med dunder och brak. Jag tänkte skriva en förlossningsberättelse.
 

Den 24/5 var en Lördag. Mamma tog med sig Loke och Freija på Leos lekland så jag och mannen passade på att sova. Ja vi sov i princip hela dagen. Tills det att dom kom hem. När dom kom hem grillade vi laxpaket och fläskfile. Sen for mannen på gymmet och jag, mamma och barnen for med massa grejer på återvinningen. Hade inga känningar alls på hela dagen och kvällen. Vid 20:30 kom mannen hem från gymmet och la barnen. Sen väntade han på sin syster för dom skulle bege sig ut på löptur och testa mannens nya löparskor. Prick 21:00 ställer jag mig upp från soffan och säger "Oj nu sparka tosse långt ner" och då gick vattnet. Först sipprade det bara lätt men sen vid varje sammandragning som inte kändes något nämndvärt kom det massor med vatten.
 
Mannen trodde det skulle ta lång tid innan själva förlossningen satte igång ordentligt så han trodde fortfarande att han kunde fara ut och springa. Jag ringde förlossningen och dom bad oss komma in direkt. Mamma som låg i andra soffhörnet var helt till sig. Jag lindade två handdukar omkring mig och satte en plastpåse i bilen så inte vattnet skulle förstöra sätet i bilen. Fick e stor kram av mamma och sen bar det av mot Sunderbyn. Mannen körde olagligt fort och jag bad honom sakta ner för jag hade bara sammandragningar som jag haft i flera veckor innan dom gjorde inte alls ont, men han låg på... plattan i mattan bah och såhär i efterhand var väl det en jäkla tur. Vi åkte hemifrån 21:15 och var väl framme vid förlossningens dörr 22:00. Jag gick själv från parkeringen upp till förlossningen. Vi fick stå och vänta en stund innan vi fick ett rum. 22:18 kopplade dom på ctg och jag hann få två sammandragningar innan första krystvärken kom. Helvete vad ont den gjorde.
 
Jag har ju aldrig fått krystvärkar av mig själv utan jag har fått värkstimulerande dropp, när första krystvärken kom slängde jag mig bokstavligen på larmklockan och mannen bah "Lugn nu den är ju påväg ner igen" han trodde inte alls vi var så nära och det trodde väl egentligen inte jag heller. I pausen mellan första krystvärken och den andra sa jag till honom att det är då fan om jag bara är öppen några fjuttiga cm nu för då kommer jag dö. Den här smärtan har jag aldrig känt vid mina tidigare förlossningar med droppet. När jag ringde på klockan kom barnmorskan in direkt. Hon kände efter i den nedre regionen och jag var fullt öppen. Så dom satte en infart och gjorde i ordning. Jag krystade för kung och fosterland och 22:34 kommer Lilleman ut. Alltså en förlossning på hela 16 minuter. Sista krystvärken drog dock på sig så alla stod och kittlade mig på magen för att få igång en värk och hipps vips kom den.
 
Denna förlossningen var utan tvekan den värsta ja varit med om. Från fjuttiga sammandragningar till krystvärkar direkt. Kroppen hann ju inte alls vara med och vänja sig vid smärtan, den bara kom pang bom direkt. En otäck känsla, men samtidigt är jag ju glad att det gick fort så jag slapp utstå smärta i flera timmar.
 
När Lilleman var ute så skrek han inte barnmorskorna tyckte det var lite oroväckande så dom och mannen for iväg med honom till läkarrummet en snabbis för att kontrollera andningen men han andades 98% själv så allt var jätte bra. Innan dom for iväg så fick JAG klippa navelsträngen. Jag tyckte att mannen har minsann fått klippa två så den här sista den var minsann min. Det dröjde över ett dygn innan vi fick höra Lilleman skrika och vilket skrik sen "Mjaaaau" lät han typ engång och han skriker fortfarande inte i onödan. Mjauar litegrann när man byter blöja bara.
 

Thor föddes i vecka 36+5 han var 44 cm lång och vägde 2750 gram. Eftersom han var så liten fick han ta blodsockerprover två gånger. Engång i handen och engång i foten men allt såg jätte bra ut bägge gångerna. Han fick även tilläggsmatas med ersättning och där sprack min amning då han inte alls ville ha bröstet. Kämpa för mat när man kan få den serverad i flaska, man är ju inte dum ;) Han tuttade ett tag på brösten första dygnet men det var ingen höjdare tyckte han.
 

Undra om jag glömt skriva om något? Jag tänkte fortsätta skriva om bb och besök senare.
RSS 2.0