Idag är ingen vanlig dag...

 
För det är Tosses 6 månadersdag HURRA HURRA HURRA!
 
Helt tokigt vad tiden har gått fort. Tyckte det var nyss han jäklades med mig i magen och nu har han redan hunnit vara utanför i 6 månader. Nu är det lika länge kvar till 1 årsdagen.
 
Som 6 månaders stor kille äter han nu ersättning, gröt, burkmat och välling. Han äter som en häst. Jag borde filma någon gång när han äter gröt för det är något över det vanliga. Helst skulle han sluka hela skålen i ett nafs om han fick bestämma. Han hinner knappt svälja så är munnen öppen och vill ha MEEEER! Och är man inte där med skeden direkt så drar han av en hejdundrandes ramsa så man får veta att man lever ;) När man ställer skålen på bordet så försöker ha ta den och äta som en hund direkt ur.
 
Tänk att det skulle bli en sådan matglad kille av den lilla, lilla killen som kom till världen för 6 månader sedan. Mat är livet tycker Tosse.
 

Fääärdigt!

Världens sämsta bild, men jag känner mig ganska färdig med min vägg nu. Har hängt upp födelse/doptavlor nu som jag själv knåpat ihop i PS.

Och Rubriken lyder...

Städa, städa varje onsdag och så varje jul det tycker jag är kul.
Men aldrig möda på en lörda för det verkar skumt, det tycker jag är dumt.
 
Har alltid trott att Pippi sjunger, Men aldrig MÖRDA på en Lörda för det verkar skumt, det tycker jag är dumt. Haha asså bägge skulle ju kunna funka men nja mörda i en barnfilm nja.
 
Hur som helst, jo jag har städat idag. Gled runt som Pippi Långstrump i mina föppatöfflor över toagolvet jösses så halt det blev när jag hällde Ajax direkt på golvet. Lite som när Pippi åkte runt på skrubb-borstarna. Det gäller att ha fantasi då blir städningen roligare, eller nåt. Det är aldrig kul att städa. Speciellt inte efter det att man fick barn. Jag var jätte pedant innan kidsen men nu har jag fåt lära mig att leva efter orden "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete" Huvudsaken man har någorlunda rent, men sådär tipp topp inredningsmagasinrent kommer det inte bli förens om kanske 18+ år. När huliganerna lämnat boet tills dess är mitt motto som ovan nämnt.
 
Ja, det var det. Jag satte mig faktiskt vid datorn för att jag kände att jag ville skriva och här sitter jag nu och skriver om städning. Förresten mitt i städningen så bytte Loke kanal på tvn och där nämnde dom då olika städtips. Perfekt tänkte jag "Ungaaaaar tyyyyst, mamma försöker lyssna vad dom säger" Jo tjena den ena skrek värre än den andra. Så mamman blev utan tips och sen var det bara avbryta allt och traska iväg och hämta lilltuttan på skolan.
 
Framöver vankas det utvecklingssamtal i skolan, tycker det ska bli så intressant. Nya fröknar som ska berätta om sin syn på min dotter, fröknar som bara träffat henne i några månader. Det kan bli intressant. Av det som Freija berättar för mig så älskar hon ju skolan och hon sköter sig jätte bra, enligt henne själv. Vi fick fylla i ett papper för ett tag sedan där Freija skulle säga vad hon var bra på och vad hon ville bli bättre på. Det var kul. Hon har storslagna talanger min dotter, detta också enligt henne själv. Så det blev ju inte bara skolrelaterade saker nedskrivna på det där pappret.
 
Loke min lilla livsnjutare han är mest hemma med mig och Thor på dagarna. Han har ingen lust att gå till förskolan när han likväl kan vara hemma med oss. Han sover länge på mornarna och bara myser. Jag tycker ju att det där med förskolan är viktigare framåt vårkanten nästa år då det är året han också börjar skolan, men tillsdess så myser vi och njuter och tar det lite pö om pö. Förskola ibland och massa mys.
 
Freija var så kul "Asså mamma mäker du inte att Loke smyger ner och TJUVSOVER med dig typ varje natt?"  och Loke hugger ifrån direkt "Jag TJUVSOVER inte!!! Jag sover!" Klart jag märker det, men jag tycker det är mysigt när han kommer med kudden under armen och kryper ner och lägger sig skavis med mig, tjuvar mitt täcke och så ligger vi där och trängs och drar.
 
Ja det var väl allt för nu.
 
 
 

Mammas pojkar.

 

I förmiddags fick jag en sådan fin bild på våra pojkar. Det blev en utskrift direkt och inramning. Nu är det dessvärre slut på fotopapper. Måste köpa nytt. Skrev även ut en bild till mamma som hon ville ha på Thor. Han har fått en sådan tjusig mössa/keps som han är så galet söt i.
 
 
När han prova den i affären var det bara så att den inte gick att lämna kvar. Han klädde så fint i den.
 
 
 
 
 

Knäckehäxan.

 
"Det var ju det här Rudolf gjorde fel, han lät det koka över" - Dessi B.
 
Dessi har idag haft kurs i ordentlig knäckkokning med mig. Haha. Ingen julmusik till utan hårdrock och musikalmusik hade vi till, okej vi slängde in en Loa Falkman jullåt på slutet. Det blev ca 100 knäckiga knäck till min frys. I veckan har jag tänkt att baka saffranskusar om jag orkar. De trista är ju dock att det bara är jag som tycker om dom, fast barnen kanske gör det i år.
 

Våra tre små grisar.

För längesen såg jag en bild på facebook om en liknande vägg. Äntligen sitter den där. Egentligen ville jag ha svarta ramar eftersom att ramarna på klockorna är det, men det fanns inte där jag köpte och jag orkade inte vänta. Blir det nu alladeles för olidligt att ha det såhär får jag väl spraya dom svarta. Tiden på klockorna är deras födelsetid. Från vänster Freija, Loke och Thor. Håller på att kolla efter någon fin väggdekor text att klistra upp vid denna vägg också. LOVE IT!♥

Min knubbis.


Titta så knubbig våran lilla bebis har blivit. Från 2500 g till nästan 8 kilo på 5 månader. Han är verkligen världens gladaste bebis, för att inte tala om MATGLAD. Även om han precis ätit själv och så ska vi äta efteråt så sitter han och smaskar med munnen öppen för han vill ha mer mat och jisses så arg han kan bli om han inte får smaka. Ofta får han smaka från våra tallrikar också.
 
Han gillar gröt, kyckling och lax, fast som sagt det mesta går ner.
 
För några veckor sedan bytte Sempers ersättning ingredienser helt GALET om ni frågar mig och utan att gå ut med ordentlig information till användarna. Thor började kräkas något kopiöst och det luktade hemskt. Jag läste efter någon vecka att det var flera som var missnöjda med ingrediensbytet och då mailade jag till Semper. Fick även läsa att man skulle kontakta bvc för mer information och det gjorde jag men inte ens dom visste ju om att bytet hade skett. Jäkligt dåligt gjort av ett sådant stort och viktigt företag. Så här har dom i alla fall tappat en kund. Jag tänker inte köpa en grej till ur deras sortiment. Vi bytte ersättning och nu mår han mycket bättre, tur att det finns andra märken.

Tjollahopp Tjollahej!

Imorse var det uppstigning super tidigt för vi skulle iväg på VB (öppnaförskolan) och ta "skolfoto" jag ville ha alla tre barn på samma bild så Freija fick ta ledigt från skolan idag. Det var sura miner när vi traskade iväg i 15- grader. Men det gick jätte bra att ta bilderna och alla tre var glada. Thor fick sitta i Freijas knä och Loke satt bredvid. Ser fram emot att få titta på dom när dom är färdiga.
 
RSS 2.0