Underbara sommardagar!

Vilket väder vi fick så sent som i slutet på Augusti ☀️


Igår tog faktiskt Morran årets första och kanske sista dopp. Det var varmt i vattnet. Thor är helt galen i vatten. Han älskar att bada helt plötsligt. För bara ett litet tag sedan hatade han att bada. 




Freija lärde sig ta simtag utan puffar eller flytväst igår. Med hjälp utav pappsen. Hon var så duktig. Idag har hon plockat slemmiga musslor. 

Vi behövde verkligen det här finvädret för att ladda upp D-vitamindepåerna inför hösten och vintern. 

Imorgon börjar skolan på allvar. Sommarlovet är slut. Sorgligt, men ganska skönt att komma in i rutinlunket igen. Thor har sin andra inskolningsvecka och för Loke blir det första dagen i "0an" Freija börjar 1:an oj vilken spännande dag det kommer bli för oss allihop. 

❤️

Tillbaks till verkligheten.

Imorse var det dags. Dags för Freija och Loke att vara på fritids och för Thor att göra entré på förskolan. 


Mina grabbar äter frulle.

Freija var ju på fritids redan förra veckan. Vilken kamp det var. Det var tårar från både mig och henne. För hennes del pga oro och rädsla och för min del pga maktlösheten, men vi fick så fin hjälp av personalen på skola och fritids så nu går det bara bättre och bättre och när hon väl är där har hon så roligt. För Loke var det första dagen idag. Jag måste säga att det verkade GODE rörigt och i oordning på hans fritids, men han hade haft en bra dag iallafall som tur var. 

Thor gjorde entré på förskolan prick klockan 09:30. Såfort han kom in blev han överröst med pussar och kramar av dom andra barnen. Sen ville dom känna på honom och klappa på hans hår. Det var så gulligt. Han verkade trivas direkt. Han är så social, framåt och nyfiken. 

Vi bekantade oss med lokalerna han ska vara i och fick lite papper. Jag tror det kommer bli bra, men vi står på kö för att byta förskola iallafall. Då detta inte var vårt förstahandsval. Vi hade sökt på en annan förskola egentligen. 

Imorgon är det dags igen. 

Efter förskola och fritids packade vi in oss i bilen och for till Arnemark. Äntligen kom ju sommaren ☀️


Freija har fotat mamsen ❤️


Mamsen har fotat Freija och Thor.

❤️



Fotboll.

Igår var vi på kvartersfotbollen för första gången. Loke var så peppad att börja lira fotboll. Så han var laddad med nya skor, fotbollsstrumpor och benskydd. 


Han fick även med sig storasyster och Nadine på träningen. 


Freija var ju tydligen en stjärna på det här med fotboll för hon sköt in två mål under träningsmatchen och nadine gjorde ett mål. Duktiga barn. 

Killarna spelade på en plan och tjejerna på en. Loke var så glad för det var många killar han kände och även hans blivande klasskompis M var där. 

Nästa Torsdag är det dags igen.
⚽️



Påväg hem till Norr.

Söndag morgon gav vi oss iväg i gryningen. Vi styrde mot Sundsvall där vi hade bokat en svit på Södra Berget. Vi har länge pratat om det hotellet efter att vi fått tips om hur fint det ska vara så nu slog vi till. 



I våran svit så hade vi egen bastu. 

När vi kom fram till Sundsvall så började vi dagen med ett besök på Ikea. Det blev en ny vardagsrumslampa och annat småkrafs. Bilen var ju rätt så fullproppad redan från början så det fick inte plats så mycket. 

Sen blev det en runda på Lager 157 innan vi åkte och checkade in på hotellet. När vi anlände var vädret rent utsagt skit(!) det var tjocka över hela Sundsvall så den omtalade utsikten uteblev under hela dagen och kvällen. 

På rummet väntade iallafall en gottebricka på oss. 


Den gottebrickan var imponerande tyckte Tosse. Bara en massa nam nam.

På hotellet fanns det en bowlinghall, lekrum, restauranger, gym m.m. Barnen gillade lekrummet. Jag och mannen körde ett par omgångar biljard, snacka om att det var evigheter sen. 

När det vankades middag tig vi bilen in till stan och åt på en kina-restaurang. Helt okej. Åskan dundrade utanför när vi satt och åt och regnet fullkomligt öste ner från himlen. 

Efter middagen åkte vi tillbaks till Berget och slog igång bastun. Barnen kikade på tv och mannen gick ner till lekrummet med dom medan jag nattade Thor. Sen bastade vi och mådde gott. 

Avslutade kvällen med Wallander på tvn. Vi hade två tv-apparater. En där barnen sov och en i vårat sovrum. 

ZzZz.....

Vi sov gott hela natten, och vaknade upp till en grym frukost! Jag tror det är den bästa hotellfrukosten jag varit på. 



När vi var mätta och belåtna så checkade vi ut och påbörjade färden hem. Vi stannade till i Umeå och åt lunch. Jag köpte även en regnjacka och regnbyxor till mig själv på Intersport och mannen hittade äntligen nya skor!

Ja det var väl den semestern i runda slängar. Toppen veckor på vift. Längtar redan till nästa sommar och semester.

Sista dagen i Stockholm.

Nu har jag helt tappat bort mig i semesteruppdateringen men den sista dagen i Stockholm spenderade vi med min barndomsvän Karolina och hennes barn. Vi åkte till Skansen tillsammans. 



Det blev en riktig heldag. Det är så kul att se våra barn tillsammans. Freija och Mathilda är ju som att se mig och Karro flera år tillbaks i tiden. 

Det var en superdag och jag är så glad att vi hittade en dag att umgås på. Det är inte lätt att planera in alla gånger. 
❤️ 

Thor tyckte Skansen var super, han älskar ju djur i alla former och storlekar. Han kommer nog växa upp till en riktig djurvän han. 

Freija och Loke har ju besökt Skansen förut detta var nog tredje eller fjärde besöket för dom. 

24 Juli.

Nu börjar det nästan dra ihop sig för slutet av resan.

Nu var det iallafall Fredag och för Pappa och C var det sista jobbdagen innan semestern startade. Vi passade på att göra ett "studiebesök" på pappas jobb och Pärlan fick en härlig spa-behandling. Nya däck och en redig skrubbning och tvätt. 


Loke inspekterar morfar i arbetet


Familjearbete.

När vi var färdiga på morfars jobb så åkte vi hem till Ingarö och packade ihop badkläder. Det var stekande sol så vi for till stranden i Långvik där pappa bor. 

Freija och Loke badade, Thor lekte med sandleksakerna på stranden. 

Jag hörde hur det prasslade bakom ryggen på oss så jag vände mig om och där i buskarna sprang en ödla omkring. Hjäääälp typ, men det var inte de värsta. När barnen badade så simmade de förbi TVÅ snokar framför fötterna på dom men barnen blev minsann inte rädda. Tur för mig att jag är en landkrabba och satt på stranden, haha. 




På eftermiddagen så kom pappa och C hem. Då spelade dom badminton med barnen och vi grillade hamburgare. 


Pappa och mannen bastade. Jag och Loke tog bilen till Orminge och hälsade på Karro och hennes barn. Barnen bakade cupcakes alldeles själva. Måste bara poängtera att JAG körde själv(!) i Stockholm med endast Loke som sällskap. Vi kom både dit och hem utan problem haha. Duktiga jag och körde med GPS gjorde jag också för att hitta till rätt adress. 

❤️

23 juli Ingarö, Värmdö, Vaxholm.

Vi hade inga planer alls för dagen, men först blev det en tur ut till Björkviks brygga. Åh det är så underbart vackert där ute. Jag älskar skärgården. Jag älskar lukten av det salta havet, tången som spolats upp på stranden ja allt. 

Det är så fantastiskt att få visa upp Stockholm för barnen. Stockholm är ju min barndoms stad. Staden där jag växte upp. Där jag utforskade och upptäckte. Det är som att man ser sig själv i sina barn. Jag blir nostalgisk och glädjefylld. 


Freija rusade ut på klipporna utan en minsta tanke på det hala underlaget. Hon var cm från att halka i vattnet. Byxorna och skorna blev alldeles smutsiga, men vad gjorde väl det hon drutta iallafall inte i vattnet. 

Längst strandkanten hittade vi små små fiskar, musslor och tång. Tången kan man knäppa som bubbelplast mellan fingrarna. När vi var små brukade vi ha sjögräskrig och kasta det slemmiga sjögränset på varandra. Det gjorde vi inte den här dagen ☺️ 

Thor satt på stranden och lät sanden rinna mellan fingrarna. Freija och Loke plaskade vid vattenbrynet. Idylliskt. 


När vi var påväg upp från stranden mot bilen så sprang Loke med full kareta in i en tall som låg vågrätt precis i ögonhöjd för honom. Pang sa det och sen började  bulan mellan ögonen att växa och vi var tillbaks i verkligheten, istället för den fantastiska idyllen. 

Jag sprang och köpte en piggelin till honom för att kyla ner med. Tacka gudarna för isglass(!) tack vare den där isglassen så blev inte bulan så stor iallafall. 

Efter omplåstring och byte av kläder åkte vi till Hemmesta och åt lunch. 

Sen åkte vi mot Vaxholm för att komma till Vaxholm fick vi åka två färjor med bilen. Det om nåt var ju intressant tyckte barnen. Jag har själv åkt samma tur som liten med mamma och min lillebror. 



Bilderna är tagna från bilfärjorna

Det var så kul precis när vi åkte av båten på Vaxholm så utbrister barnen "BÅTSMAN" haha ja där stod han på bryggan precis som i Saltkråkan, väntandes på den vita lilla skärgårdsbåten. En livs levande Båtsman ja de var såklart inte den riktiga men en St Bernhard var det ju.

Vi hittade fort en parkering och sen traskade vi runt i den mysiga staden. Barnen köpte glass och jag köpte en kaffe. Sen satte vi oss på bryggan och tittade på alla båtar som la till eller kastade loss. Tyvärr stannade vi inte så länge som vi kanske hade velat. Loke och Freija var i luven på varandra hela eftermiddagen 😆 så vi gjorde nog bäst i att åka hem, men vi fick ju se litegrann och åka båt iallafall. 

Påvägen hem stannade vi till och köpte bär. Jordgubbar och hallon. Sjukt billigt 25 kr lådan för svenska gubbar och 30 kr för hallon. 


Dom glufsade vi i oss tillsammans hemma hos pappa och C. 
❤️

22 Juli Faster & Aquaria.

Jag glömde ju skriva en sak som skulle ha varit med på föregående inlägg. När vi kom hem till Stockholm igen efter våran tripp så fick vi besök hemma hos pappa av några från Västkusten. Loke fick två kompisar oj som dom lekte och hade kul tillsammans. Nu tycker han det är väldigt synd att dom bor så långt bort för dom hade så kul tillsammans. 

På förmiddagen den 22 Juni hade vi stämt dejt med min faster och hennes man. Vi for dit och fika och snacka lite goja. Uppdaterade oss om det senaste. Så kul att träffa dom ❤️ sen fick vi låna deras busskort så tog vi en tur kommunalt ut till Djurgården och gick på Aquaria som vi hade fått tips om skulle vara roligt. 



Vi tog Djurgårdsfärjan ut, spännande att åka båt för barnen. 

När vi kom fram fick vi köa i säkert en halvtimme för att komma in. Eftersom vi hade besökt Furuvik tidigare så fick vi 30% på inträdet genom att visa upp ett gammalt kvitto från Furuvik. 

Loke såg fram emot att se hajarna. Vi blev så förvånade över hur kul Thor tyckte att det var. Han var helt lyrisk över fiskarna och allt man kunde titta på där inne. Garanterat det bästa vi hittade på under semestern enligt Thor. Ja han gillade Skansen också men det är ett senare kapitel. 








Det fanns en tunnel man kunde krypa igenom vid hajarna. Sen fanns det jätte roliga spottfiskar som spottade rakt upp i luften för att fånga in sitt byte (maten). 

 I början när man gick in så gick man genom en regnskog. Där fick man uppleva både dag och natt, regn och åska. Det var spännande. 

Det enda som var negativt var att man inte fick ta med sig vagnen in. Det blir tungt att bära Thor efter en stund. Så tänk på det ni med småttingar. 
❤️

Just ja, när vi gick ut från Aquaria sprang vi in i Jakob från The Poodles.
😂

21 Juli Söderköping, Norrköping.

På tisdagen åt vi frukost på hotellet vid 08:00. Sen styrde vi Pärlan mot Söderköping det omtalade glassparadiset. Tyvärr var det världens kö in på Smultronstället som hade den bästa glassen, så vi fick ta ett annat ställe. Sen vandrade vi vid Göta Kanal och förbi ån där Madicken fantiserade ihop historian om den nya killen i klassen som kasta skor och väskor i ån. 



Dom spelade ju faktiskt in Madicken i just Söderköping så det var kul att vandra runt i den mysiga lilla staden och kika. 

När vi hade kikat färdigt blev nästa stopp "Norpan" där åt vi lunch och gick i lite affärer. Mannen köpte ett Smartband till mig som kan mäta steg, sömn m.m, väldigt intressant med sömnen där. När jag sover själv sover jag hur bra som helst med Thor sover jag som en kratta, det syntes gott och väl på statistiken. Man kopplar ihop smartbandet med telefonen så ser man allt i en app där. Det finns även en display på själva armbandet. 

Efter Norpan for vi hem till Ingarö igen och umgicks med pappa och C. 
❤️


20 Juli Astrid Lindgrens Värld.

Vi åkte från Ingarö vid 06:00 på morgonen. Började dagen med frukost på Mc Donalds sen gasa vi på mot Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. 



Vi kom fram nästan precis 10:00 när dom öppnade. Om jag inte minns fel tror jag det kostade 20 kr att parkera. 

Vädret var bra, och vi var alla förväntansfulla över att få gå in på området. Det var mycket folk, speciellt från Norge, Danmark och Finland, men området var så pass stort så man reagerade inte så mycket över folket förutom vid föreställningarna och när magen kurrade då märktes det att de var folkat. 

Vi började med att se oss omkring och försökte få ett hum om området. Jag och kartor är inget dunder kombo 😂 sen såg vi en föreställning med Emil i Lönneberga. 



Vilka fantastisk skådespelare dom är, både stora och små. 

Vi såg även föreställningar med Pippi Långstrump och Karlsson på taket. Prussiluskan, Kling och klang såg man flitigt gå omkring på området. Freija hann till och med sno åt sig en kram av prussiluskan. Kling och klang påpekade för mig att 11:00 fikan är den viktigaste fikan haha en slät kopp kaffe. 





Karlsson på taket hoppade runt bland publiken och bytte kepsar på folk. Han är busig han. 


Freija och Loke testade toaletten hos Nils Karlsson pyssling. 


Och Loke blev trött så han gick och la sig. Under sängen ser ni "tjillivippen hålet" där kröp vi in och upptäckte den läskiga källaren. 



Jag skulle kunna skriva massor om hur fint och kul det var där, för det var de verkligen. Jag kan varmt rekommendera Astrid Lindgrens värld. Freija och Loke var i en perfekt ålder (7 år & 5 år).





Jag har massor med bilder men jag tror det räcker nu. Freija och Loke köpte souvenirer. Loke köpte mysse och bysse. Freija köpte en Madicken hatt sen köpte dom guldpengar. 

Efter våran heldag på området så åkte vi  till Hultsfred där vi skulle bo. Vi hade bokat en lägenhet med frukost. Det var ett toppen ställe. Trevlig personal och perfekta lägenheter med badkar(!) så ungarna fick minsann bada. 

Freija hittade direkt kompisar både från Sverige och Danmark. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Barn är verkligen fantastiska när dom "nätverkar" och förstår dom inte varandra fullt ut så kommer dom på ett sätt att göra sig förstådda. 


Utanför vårat boendes reception.
❤️
RSS 2.0