24 Juni.


Grattis Tossen 13 månader!
 
Idag blir lillkillen 13 månader. Vart tusan tog tiden vägen? Nu traskar han mest hela tiden runt och busar, men vad hände med sömnen efter 1 år? Han som har sovit som en klocka i 12 månader tycker nu att det kan vara helt okej att stiga upp mitt i natten och tjoa. Vi andra håller inte med honom.
 
Men det är väl en fas som ska gås igenom som allt annat.
 
Idag ska vi åka till Norrfjärden och hälsa på några kompisar. Väntar bara på att klockan ska ticka iväg så vi kan fara. Här var vi ju uppe före "fan" så vi är redo, men en kopp kaffe till hinner nog ner.
 
Det blir lite långt mellan uppdateringarna nu när vi har gått på sommarlov.
 
 

Midsommarafton 2015.

 

Vi har tillbringat för och eftermiddagen i Arnemark. Loke har världens otursdag idag. Först får han en gunga i ansiktet och världens märke i pannan. Sen så ramlar han från bryggan ner i vattnet. 14 grader kallt var det i vattnet men han sa inget om att det var kallt. Han och Freija hoppade ett par gånger från bryggan efteråt. Galna ungar, men äntligen skiner ju solen på oss här i norr. Om en stund ska vi grilla med brorsan och A. Grillat på Midsommar är ett måste i den här familjen.

Thor badade förresten fötterna från bryggan oj vad han skrattade och plaskade. Sen fyllde vi upp en balja med lagomt varmt vatten så han kunde sitta och plaska där istället. Den ungen är verkligen galen i vatten och vattenlek. Vad vore livet utan vatten.
 
Trevlig Midsommar på er alla.
 

 

Sommarlov nr1.


Idag var det avslutning på förskolan för Loke. Så sorgligt, fröknarna hade tårar i ögonen. Världens bästa fröknar. Loke har trivts så bra med dom. 

Först hade vi sångsamling och sen vart det fika med glass, saft, chokladbollar och kaffe. Barnen fick även leta efter strutar som det fanns popcorn i. 

Loke är så peppad att börja skolan. Igår var han där på besök. För ett tag sedan träffade han ju en pojke i lekparken som ska gå i samma klass. Dom hade dragits till varandra som magneter när dom hälsade på i skolan igår. Fröken undrade om dom känt varandra länge, men det har dom ju inte. Dom har ju bara träffats en gång. Jag tror det blev vänskap vid första träffen. Loke vill börja skolan redan imorn. Men lite sommarlov ska vi nog allt ha först. 

Här är presenterna Loke gav till fröknarna. 


Vi kommer sakna världens bästa fröknar
❤️

Förberedelser.

 
Ja, snart nalkas ljuva sommar och skolavslutningen knackar på dörren. Eller Examen som di säger här uppe. Klänningen är redo som Freijsan valt ut, likaså skjortan och de halvlånga shortsen som Loke har valt, men vädret? Vart tusan är solen och värmen? Jag skickar in min klagan, det gör jag för jag vill ha det som de var förra året. 25-30 grader och strålande sol. Bad hela dagarna långa, glass i stora lass.
 
Spanade in Langtidsvarslet på Yr.no har vi tur får vi TVÅ dagar med 15 grader framöver...
 
Idag knåpas det tavlor här hemma. Har gjort tre stycken som ni får se senare.
 
Mannen har jobbat natt några nätter, snacka om jobb att hålla barnen någorlunda tysta på dagen när han försöker sova. Vi har hängt hemma hos gammelmormor och fördrivit mornarna jag och Thor, medan storisarna har varit på förskola och skola. Imorse drack Thor och mormor kaffe först tog han muggen till sig, sen putta han den framför mormors mun. I tur och ordning fick dom varsin klunk. Så gulligt.
 

Idag hittade han min gamla docka att vara go med.
 
 

YouGov - What the world think.

Hittade en ny sida idag som jag tänkte testa YouGov det hela går ut på att man får mail med frågor som man sedan ska svara på. När man svarat på frågorna får man poäng som man kan byta in i deras webbshop som består utav produkter från massor med fina märken.
 
Värt ett försök!
 
Vill du också prova? Följ länken YouGov

Drinking Jars.



Har tankat mannen med massa Coca Cola så nu är dom här påväg hem till mig. Man kan nämligen samla koder ifrån Coca Cola flaskorna under hela sommaren och jag har samlat till mig dessa snyggingar. 

Att jämföra.

Jag tycker det är intressant att jämföra utvecklingen mellan mina tre barn. Vad vägde Freija när hon föddes, vad vägde Loke och Thor? Hur långa var dom vid 1 år och hur skiljer sig eller liknar dem varandra i utvecklingen. Igår till exempel la ja in Thors 1 års vikt i kurvan jag har på telefonen.
 
Loke vägde mest, hela 16 gram mer än Thor som kom tvåa. Loke var dock 0,5 cm kortare än Thor. Freija spelade inte alls i samma liga. Hon vägde hela 2,5 kg mindre vid 1 år och var ca 5 cm kortare än pojkarna. Men Freija var tidigare i utvecklingen. Vid 1 år "pratade" hon eller hon använde sig av ett flertal ord. Kaka, mamma, pappa, titta, lampa osv och frågar man exempelvis en talpedagog så är till och med "Gaga, babba,dadda" prat, men nu menar jag riktiga ord. Sedan gick hon innan 1 årsdagen.
 
Loke började gå när han var ca 13-14 månader. Han sa några enstaka ord som 1 åring men inte många. Hans tal exploderade istället vid 2 år då han slutade med nappen. Thor tog sina första staplande steg 3 dagar innan 1 års dagen. Idag 11 dagar senare så knallar han på riktigt bra när han känner för det. Ordmässigt är det mest "Mamma, pappa, Eija, nam nam" Jag tycker det är fantastiskt med alla dessa olikheter. Samtidigt är dom så lika i sättet alla tre trots att dom är tre helt olika individer.
 
Något jag minns med första barnet var alla jämförelser med andras barn. Usch så trist det var. Det förstörde liksom njutningen av tiden med barnet. - Kan hon sitta - Kan hon stå - Vad väger hon - Hur lång är hon - Hur mycket äter hon - Kryper hon - Går hon osv osv. Allt var en ständig stress i jämförelse med andra barnet. Man kände sig inte lika trygg i mammarollen då som man gjorde sen med både andra och tredje barnet. För en förstagångsförälder är det ju inte lätt att veta hur och när saker "bör" ske. Är hon sen? Herregud unge nu måste du väl ändå lära dig gå för hen och den kan ju faktiskt det fast hen bara är 8 månader...
 
Är det något jag lärt mig så är det just att alla barn och människor är UNIKA! Vi ser olika ut, lär oss olika fort men alla är minsann precis lika bra för det. Allt har sin tid och just när det gäller små barn så känner jag bara släpp stressen och NJUT istället.
 

Ni är underbara precis som ni är

Vänskap, lek & cykeltur.


Igår dammade vi av kidsens cyklar så dom cyklade till lekparken. Loke träffade en blivande klasskompis så han började leka med honom och hans bröder. Dom fann varandra direkt. Så kul att se hur barn "nätverkar" det går som ett rinnande vatten "Tjena ska vi leka, typ" och sen är det inget mer med det. Från att ha varit den blyga killen är Loke numera väldigt framåt och pratglad. När han känner för det kan tilläggas. Både han och Freija har lätt för att hitta kompisar och knyta nya vänskapsband.
 
Jag tror mycket av Freijas framåtanda har smittat av sig på Loke. Dom lär av varandra.
 
Efter en stund i parken traskade/cyklade vi till OK och pumpad däcken. Jag tycker det är lika läskigt varje gång att pumpa däck. Är livrädd att dom ska explodera. Haha. Så jag fyller alltid "lagom". Inga stenhårda däck här inte. Solen tittade ju faktiskt fram igår. Underbart men idag regnar det. Regn, regn och åter regn. Nu är det ju faktiskt Juni. Vart är sommaren, solen och värmen?

Paket från Jollyroom!

 
I Fredags hämtade jag ut ett stort paket från Jollyroom. Jag och barnen har nämligen blivit utsedda till testbloggare/instagrammare för märket Woodlii.
 
I paketet låg ett picknickbord med parasoll. När jag först såg alla plankor och skruvar tänkte jag, detta kommer aldrig gå. Blondie med tummen mitt i handen liksom.
 
 
Men det var en jättefin beskrivning som va lättsam att följa så till och med JAG fick ihop både bord och parasoll. Loke hjälpte till att skruva.
 

Vi satte ihop bordet i köket och sen hjälptes vi åt att kånka ut det på balkongen.
 

Freija var pax försten att sitta in. Sen satt dom där med regnet smattrandes mot parasollet och läste böcker. Jag kan ju säga att vi INTE har en stor balkong men bordet får plats jätte bra och vi får även plats med bord och två stolar till oss vuxna. Vid det här picknick bordet får alla tre barn plats och vi vuxna sitter vid sidan av. Det blir nog många mysiga sommarmiddagar på balkongen när vädret tillåter. Fast barnen tycker att dom kan sitta där även om det regnar dom har ju lyxen att ha ett parasoll.
 
Blir du också sugen på att införskaffa ett Picknickbord så hittar du det på http://jollyroom.se klicka på länken jag precis skrev eller följ någon av länkarna i inlägget.
 
Jag och kidsen ger TUMMARNA UPP!
Och fler bilder kommer... både här och på Instagram. Carolinevnilsson heter jag där.

Tjejjouren Pärlan.


I helgen har vi från tjejjouren pärlan varit på utbildning i Arvidsjaur. Vilken fantastisk utbildning. Så gripande. Vi har fått träffa så fina människor, ätit god mat och laddat våra ryggsäckar med massa kunskap och information. Carina som höll i utbildningen är verkligen en underbar människa. Vad mycket kunskap hon besitter och vilket engagemang att lära ut på ett bra sätt.
 
 
Vi bodde på hotell  Laponia, medan dom andra tjejerna stannade kvar på "Rolles" efter middagen så gick jag tillbaks till hotellet och kröp ner i ett bad. Sen somnade jag gott i hotellsängen. Utbildningen var 2 dagar så det var mycket information att smälta, men huvva vad jag saknar familjen när jag är ute på vift. Det var skönt att komma hem igår.
 

Vi tog en liten familjebild innan jag for på Lördagsmorgonen haha ;) Tyvärr fattas ju karlsloken.
RSS 2.0