Det var väl bara en tidsfråga.


Igår blommade det upp vattkoppor på lillan. Det har ju gått massor i våran lilla by på senaste så det var väl ganska väntat. Många barn i skolan har haft det och i vår familj var Freija först ut. 

Nu är det väl bara invänta att grabbarna ska halka dit. Freija har mest koppar i ena tinningen och på magen och under armarna. Vätskefyllda blåsor i olika storlekar. Det verkar fortfarande komma nya. Tydligen kan det hålla på så ett tag och blomma upp nya, men hon har ingen feber och är glad och som vanligt tack och lov. 

❤️

Hej på er!

Äntligen Måndag! 

Jag har jobbat hela helgen. Så idag börjar min helg. Ledig måndag och tisdag sen har jag utbildning i Luleå i två dagar. Utbildning 2 av 3 till arbetsplatsombud. Så denna vecka jobbar jag endast Fredag. Sen är det helg igen och då ska jag äntligen få träffa min morris. Har inte träffat henne sen i januari när jag fyllde år. 

I Fredags var jag och Tosse på äventyr i Luleå. Vi hälsade på en kompis till mig och en kompis till Thor. Mycket trevligt. Sen åkte vi buss hem. Trodde Thor skulle vara mer imponerad över bussåkandet men inte det han var mest putt. Han satt och tittade på traktorer och lastbilar på min telefon hela vägen hem. Han älskar verkligen fordon. 

Annars har det inte hänt så mycket hos Nilssons på senaste. 

Imorgon har jag och Loke utvecklingssamtal i skolan. Första gången, kan ju bli spännande. Speciellt med tanke på att han och tre kompisar försökte rymma från skolan förra veckan. Dom har så spännande idéer dom små. Tur att dom inte hann så långt innan någon kom på dom 😂 Skolka redan i förskoleklass, det går verkligen inte för sig, men dom skulle ju "bara" hem till en kompis. Småpojkar alltså. 

Nä hörni på återseende. Har inte ens några bilder att bjuda på. Så kul är jag. 

Kram ❤️

Moomin.

Jag och Loke låg och kollade på Mumin i över 4 timmar igårkväll 😂 Vi måst ju ladda upp inför sommarens bravader. Vi har ju tänkt åka till Mumindalen i samma veva som vi besöker Stockholm. 

Har kollat massor på resor men man blir it klok. Viking eller Silja. Övernattning på hotell eller ej... Ja jisses. Jag är ju medlem i Viking line så det blir säkert billigast, känns som man måste boka snart om man inte vill hamna på sämsta hotellet. Vi vill ju bo på Caribia med äventyrsbad och sånt. 

För två år sedan besökte vi ju Kolmården, förra året Astrid Lindgrens Värld och i år drar vi utomlands 😂 Suomilandi och Mumindalen. 

Då kanske Morris får chansen att utöka sin samling på muggar också. 


Det har hunnit bli ett par stycken. Närmare bestämt 13 st. 

Igår när vi kolla på Mumin blev Loke livrädd för Mårran han kröp bara närmare och närmare i sängen. Läskiga Mårran 😁 Mårran muggen har jag faktiskt inte i samlingen, men massa andra färgglada godbitar ❤️

I sommar är jag bjuden på Muminträff i Pajala 😂 där kan man byta muggar med varandra. Låter hel galet. Vi får väl se om jag åker dit jag har ju inga direkta  dyrgripar i min samling. 

Liten.

Lilleman har varit så dålig i hög feber sen i helgen. Igår natt låg han bara och kasta sig runt i sängen så på morgonen fixade jag en läkartid. 

Han själv visade på öronen och aj aj. Man fick inte ens ta tempen i örat eller knappt ta på dom. Så vid en närmare check hos doktorn igår konstaterades det att han hade dubbelsidig öroninflammation så nu har han fått utskrivet den HEMSKA penicillinen. 


Det är nästan precis ett år sedan han fick en kur då för halsfluss. 

Precis som då gick febern inte ner med febernedsättande den här gången heller. Så läskigt när dom är kokheta och alldeles hängiga i kroppen, men Tosse har varit så duktig på att dricka så vätska har han fått i sig massor och såfort penicillinen börja verka så blev han bättre men han tar sig fortfarande för öronen, men han är helt klart på bättringsvägen 🙌🏼

Vi hamnar som oftast i sjukdomsträsket den här tiden på året. Om man bortser från magsjukan vi fick en släng av 😁

Mannen är också förkyld och jag, Freijsan och Loke har redan varit det. 

Nu ser vi fram emot vår och sommarvärmen! 
☀️

Say hello to Åke!


Familjen har blivit med dvärghamster. En Safirblå ryskvintervit herre vid namn Åke. Först funderade vi på Bubben eller Bubbis men Åke passa mycket bättre. 

Igår somnade han i min luva på tröjan. 

Vi köpte först spån att ha i botten på buren. Jösses säger jag, spån i hela lägenheten. Så idag har vi bytt ut spånet mot papperspellets som tydligen ska vara jättebra. Det skräpar ju iallafall mindre. Det är samma pellets som man använder i tex kattlådor. Åke verkade nöjd med det nya bottenmaterialet iallafall han gräver runt och donar. 

Han älskar äpple, vindruvor och gurka. 
Tydligen kan man även ge dom köttfärs och kyckling. Det tror jag aldrig att jag testade på min hamster back in the days Herman. Han åt hamstermat och grönsaker 😜 Försökte hitta en bild på hur min Herman såg ut, men det var ju lättare sagt än gjort. Hans färg/teckning finns tydligen inte kvar i Sverige. Han var iallafall en Angora hamster med lång päls i en grå, silver, svart färg. Världens bästa Herman. 

Kidsen tycker om Åke. Dom vill helst umgås med honom 24/7. Det vill inte Åke så då måste Morran sätta ner foten.  Det är ju ändå jag som har största ansvaret över det lilla livet. 

Beställde en boll idag som man kan stoppa in honom i så kan han motionera på golvet och kuta runt. Spännande. 

Sen har vi lånat 4 böcker på biblioteket om hamstrar så barnen förstår och lär sig vad dom har att göra med, lite "ansvar" är bra även för kidsen, det lär dom sig av. Loke tex är förste vattenbytare och matpåfyllare. 

Freija har minsann inte lust att ta något ansvar alls hon föredrar att vara mys och lekkompis hon. Åke har sin boning i Lokes rum så man kan väl säga att han till största delen tillhör Lomannen. Det var ju han som önskade sig en liten vän. Han älskar verkligen djur, han vill bli bonde när han blir stor och ha massa djur. Vi får väl se vad det blir med den saken. Spännande. 

Hoppas alla haft en bra helg! 
❤️


April, april.

Då var det April. Jisses vad tiden går. Påsklovet har passerat och jag har precis avslutat en jobbhelg så nu är jag ledig 3 dagar. 

På onsdag håller Kvinno och tjejjouren i Älvsbyn en föreläsning på Forum (biosalongen) jag ska självklart dit. Även om jag redan hört Annika Östberg tidigare. Hon är en fantastisk föreläsare och jag tycker alla som kan och vill ska komma och lyssna. 


Idag började skolan och förskolan om, men både Loke och Thor har hostat så mycket i natt så dom fick vara hemma. Freija kom iallafall iväg till skolan. 

I Torsdags blev ju Freija 8 år. Vi firade hela dagen och hade mycket besök. Hon fick så mycket fina saker och en massa pengar så hon kunde köpa vad hon ville. Hon köpte Bratzdockor och ett hus jösses så dyrt med sånt.



Jag och Freija gjorde en marsipantårta som vi dekorerade med jordgubbar.



Min fina 8 åring som panda. 
💕

Näste att fylla år är Thor. Vi är nästan färdiga med hans presenter bara den största kvar. Ett kök. Han älskar att laga mat och vispa i grytor. Vi ska köpa Ikeas kök "duktig". Det gillar han. 

Klart slut ✌🏼️
RSS 2.0