Valborg.

 
Det blir långt mellan gångerna här numera. Jag är inne i en jobbvecka just nu så jag gör inte mycket annat än att jobba, sova och umgås med min fina familj. Idag är det ju valborgsmässoafton, vi blev bjudna på god middag hemma hos barnens farmor och farfar, så himla uppskattat när man jobbar natt. Att slippa tänka på matlagningen gör ju att man får mer tid till att umgås. Efter middagen så för vi upp till stallet och kikade på majbrasan, och klappade några små ponnys. 
 
Förresten älskar bilden på mig och lilleman, vi busar och han kör spiken när jag pussar på honom ;P
 
Helgen passerade i rasande tempo, det var en kväll med barnledighet den tillbringade vi ihop med ett gäng vi håller väldigt kärt (systrar och bröder). Sen på Lördagen vankades det ju loppis i Arcus, jag och mamma konstaterade att det var lika jobbigt att vara där utan barn som med. Sånna där stora loppisar är helt enkelt inte våran grej så till hösten stannar vi nog hemma, likaså nästa vår ;) hittade iallafall två klänningar och ett Super Mario spel till Freijas Nintendo DS.
 
På Söndagen besökte vi en mindre loppis, dock utan vidare framgång vad det gäller fynd. Sen så blev det middag  hos mamma. Alla förutom jag och Eddie åt fiskpinnar jag och Eddie lyxade till det med en burk pilgrimsmusslor i hummersås (haha jaja en burk fiskbullar) fiskbullar är sjukt underskattat, det är ju riktigt smarrigt. Har alltid gillat det mer än fiskpinnar :D 
 
Just ja sen så dog jag skodöden i Söndags också, men det kan vi ta i ett annat inlägg. 
 
Puss & Kram!
 
 
 
 

Helg!

Klockan 16:00 blir det helg. Då ska vi äta middag med mamma och lilla E. Efter det följer kidsen med mamma/mormor hem och sover där. Mormor pratade med barnen igår och frågade vad dom ville ha för fredagsmys ;) sist barnen sov borta var i juli förra året, hoppas det går bra, men det gör det säkert. värre är det för mor och far som blir rastlösa, hehe.
 
Igår upptäckte jag att det har kommit upp en FRU Gårman på Storgatan.
 
 
Är det verkligen genus att frun har klänning? Eller är det jämställdhet eller? Hur skulle man se om det var en kvinna om hon inte hade klänning. Herr gårman ser man ju att det är en karl, vi kanske skulle göra en HEN! Hehe... Nä skämt å sido jag tycker det är tjusigt med en skyltkvinna.
 
På lördag vankas det mor och dotter mys! Vi ska på Loppis i Luleå :D Ser fram emot det.

Anställning.

 
Ibland blir allting bara så himla bra! I förrgår fick jag veta att jag får förlängt på mitt vikariat t.o.m den 31 Augusti, det innebär även att jag nu går över på månadslön. Jag har det bästa schemat man kan tänka sig som förälder. Jag jobbar natt och skiften ser ut såhär. 3 nätter ledig en vecka 4 nätter ledig en vecka förstår ni vilken underbar sommar jag kommer få? Till råga på allt så får jag semester. Hela 17 dagars semester! Och det mina vänner har jag inte haft sedan sommaren 2008 då jag var föräldraledig.
 
När jag är ledig varannan vecka kan jag ju även hoppa in och jobba extra då det behövs om jag känner för det. Nä ibland blir liksom allting extra bra. Lyckan är obeskrivlig♥
 
Nu fattas det bara att jag och mammsen drar hem drömvinsten på Lotto ikväll hehe men man ska väl inte bli girig ;) förra Lördagen vann vi faktiskt, hela 20 kronor!
 

Tonårsbossen.

 
Herregud så söta dom är när dom öppnar väskan och ser att där ligger 42000 kr. "Har aldrig sett så mycket pengar" osv. Herregud 42000 skulle man ju kunna göra sig av med på en pisskvart om man så ville. Men jag är verkligen imponerad över hur duktiga dom är att hålla i slantarna för varenda en har ju haft kosing kvar i slutet på månaden. Det tror jag INTE att jag hade haft som 14 åring i Stockholms stad. Det fanns så mycket lockelser. Klädbutiker gata upp och gata ner, Gröna Lund, Cd skivor, elektronik, restaurangbesök, osv.
 
Mina föräldrar hade nog aldrig låtit mig vara någon boss över ekonomin heller så vare det bra med det ;P När jag var 17 år hade jag mitt första sommarjobb det var på Pannkakshuset på Gröna Lund. Ibland kunde man få jobba från öppning klockan 12 till stängning klockan 00:00. Ja om man ändå hade haft nå vett inanför pannbenet så hade man ju fattat att det inte var ok någonstans men hey man var ju överlycklig för att man hade ett jobb och fick utbetalat en egen lön i slutet på månaden och vilken lön sen då! Jösses... här var det inte snack om något kollektivavtal. I runda slängar fick man väl ut en 5000 kr för allt slit. Men lycklig var man... Sen fick man ju som arbetande på Gröna Lunds mark åka så mycket man ville under sommaren. Det trista i kråksången var bara att såfort man var där privat så kunde man bli haffad av chefen "Kan du hoppa in och jobba" Vafaaaan! Nä det var kul att prova på men jag skulle aldrig låta mig köras med så igen och hoppas ingen annan ungdom hamnar i samma snåla företags händer ;) Fast å andra sidan vet jag inte ens om dom finns kvar.
 
Nog om det i eftermiddag kanske jag kommer förtälja en mycket glad nyhet! Är så sjukt happy :D

En hund.

 
Här om dagen var Loke helt blöt om byxorna efter en utevistelse så frågade jag vad han hade gjort.
 
- Ja det var en hund som knuffade mig i vattenpölen där...
 
Han hittar ofta på olika konstiga förklaringar till diverse grejer. Han är nog i den åldern då det ska hittas på litegrann sålänge det är oskyldigt så gör det väl inte så mycket.

Oh my gadd!

Igårkväll skulle jag försöka vara vaken så länge som möjligt så att jag skulle kunna sova sålänge som möjligt idag. Lyckat! Somnade strax efter 00:00 och vaknade ca 10:30. Känns jäkligt lovande när man ska jobba 16:00-07:00 ikväll/natt. Jag har blivit en kvällstrött människa som istället är morgonpigg. Önska mig lycka till det kan behövas. Hehe. Jag har verkligen en galen arbetsvecka framför mig.
 
Vilket tråkigt väder vi har fått igår spöregnade det. Det var väl typ den andra regnskuren för i år. Vaknade för några veckor sedan av att regnet droppade utanför fönstret. Så mysigt! Luften blir så frisk och klar utav regn. Tråkigt men mysigt :) och regnar det så borde ju snön försvinna fortare.
 
Förresten fy tusan vad dålig jag är på att lägga in bilder från kameran. Knäppte ett par fina på lilleman igår när han satt i badkaret det var ett fantastiskt ljus från badrumsfönsret och han spexa på som aldrig förr. Ska försöka lägga upp dom idag, om tillfälle ges ;)
 
Förresten fick ett sms av min far igår natt...
 
 
"Engång gårdare alltid gårdare, man sviker inte"
 
Hehe just nu ser det ju inte så ljust ut för Luleå två förluster så den gul, röd, blå skämskudden kanske består trots allt. Dessutom tycker jag att pappsen ska vara nöjd över att jag fortfarande hejar på Finland i Hockey VM som strax drar igång.
 
 

Bakom mina solglasögon...

 
20 kr brillor från Dollarstore, bah hell yeah!
 
Dom duger i krig och gassande sol, sen att man ser ut som en annan fluga i dom det är ju en annan femma. Obs!! Används bara vid bilåkning. Må Ikke användes outside the car! If you dont want to skräm folks in your närheat ;)
 
 

Vita tassar.

 
Igår var det vita tassar runt halva lägenheten. Så båda kissarna fick duscha i omgångar. Chili tyckte det var ganska najs att duscha inga större klagomål men Ior däremot jösses! Sicken kisse, vilket humör... Efter Iors dusch så hjälpte Chili honom med eftertvätten se bilden, så söta så.
 
Och dom vita tassavtrycken kommer från 4,3 kilo tvättmedel som little herr klåfinger hällt ut på toagolvet!

Åh Luleå...

 
Efter 26 år som Djurgårdare är det kanske dags att omstrukturera sig och ta seden dit man kommer. Nu får det vara slut på skämskuddefasonerna som Djurgården stått för dom senaste säsongerna. Jag menar det är väl aldrig försent att ta sitt förnuft till fånga, men som sagt allt hänger ju på guldet ;) Skämskudden kanske får stanna trots allt.
 
Med vänliga hälsningar, Den som lever får se...
 

Bebis.

Inatt drömde jag att vi hade en liten bebis. En pojke var det. Kanske att det var Loke ändå. Hur som helst hade jag och bebisen badat och när vi gick upp ur badkaret så sa bebisen "PAPPA!" Helt klart och tydligt fast den bara var 3-4 månader kort därefter sa bebisen "I Love You!" nästan med såndär datagjort dockröst. Märklig dröm. Samtidigt har jag hela natten drömt att jag fyller år idag. Snacka om snopet när det är över ett halvår dit, ja 2014. Ibland kan drömmar bli sådär jobbigt intensiva. Dom ger sig liksom inte dom bara maler på... Nu var ju inte detta några jobbiga drömmar så, men en smula besviken blir man ju när man vaknar och varken fyller år eller har en gosig liten bebis att lukta på!
 
Jaha tänker ni nu, Nilssons planerar en nr 3! Nu ska skvallret gå, hej bara!  Men se det gör vi inte! Det ligger absolut inte rätt i tiden men någon bebis, men det är väl klart om vi får äran och tiden i rätt takt framöver så varför inte. Framöver är inte imorgon, nästa månad eller om ett halvår. Framöver är framöver! Vi pratar år. Vi pratar en mini sladdis.Förresten vill inte Loke ha några småsyskon han vill ha en ORM!
 
Synd bara att resterande 3 familjemedlemar är så ruskigt rädda för ormar, så det blidde inte det heller.
 
Bilder ifrån förra våren -12.

Ballekongen! ;)

 
Åh vad jag älskar min balkong! Sedan bilderna togs har det dock tillkommit två kuddar och två filtar. Kan man bli kär i en balkong? Jag vill flytta ut ;) Tänk om hela lägenheten hade varit lika mysig som balkongen.

Fortsättning Hälsocentralen.

Igår ringde jag upp Hälsocentralen igen. Förklarade läget och blev erbjuden en ny akuttid för 200 kr och träffa samma läkare som jag träffade sist, han som inte skickat någon remiss eller antecknat om EKG:t som gjordes i min jourrnal. Han som inte lyssnade på vad jag ville ha hjälp med utan körde sitt eget race. Då jäklar brast det. Jag var så arg så tårarna sprutade. Jag sökte hjälp första gången i oktober 2012. Andra gången Januari 2013 ingen av gångerna gjordes det något åt det JAG ville ha hjälp med. Jag tackade för mig och sa att jag tänker byta HC för jag vill inte träffa den där läkaren igen och betala 200 pix för att han ska göra ingenting.
 
När jag hämtat mig efter samtalet så ringde jag upp verksamhetschefen på HC. Förklarade mitt missnöje och genast var jag ett par steg i rätt riktning. Man får inte ge sig. Nu väntar jag bara på att den berörda som jag vill träffa på HC ska höra av sig efter att en ny, RÄTT remiss är skickad. Det handlar inte om hjärtat. Det var ju inte det JAG sökte för det var det dom kollade upp på eget bevåg. Nu vet jag ju inte om något står fel till med hjärtat men personligen känner jag inget sådant. Allting med hjärtat hänger säkert ihop med det andra problemet jag har och det är inget hjärtfel. Ja jag vet att jag kanske skriver i gåtor men det gäller att skilja på personligt och privat.
 
Det jag ville komma fram till är iallafall att man tjänar inget på att klaga till vänner och bekanta, utan man bör klaga till rätt person. I det här fallet verksamhetschefen på HC. Om ingen trycker på om vart felen sitter så kommer det ju aldrig ske en förbättring.

Nä nu jäv...

Ringde Älvsbyns underbara HÄLSOCENTRAL idag och frågade efter min remiss till att kolla upp hjärtat. Dom skulle ju ha skickat en sådan till Piteå den SJUTTONDE JANUARI! Vad har vi för datum idag? Rätta mig om jag har fel men visst är det den 5 APRIL? Och vad säger dom när jag ringer? Dom har inte ens skickat den där jäkla remissen! "Vi är ju bara tre läkare så det är ju lite mycket att göra" Ursäkta? Men är det mitt problem? Ska jag behöva lida för att dom inte sköter sitt jobb? Ta in fler läkare då! Nä men här ska det snålas... vem bryr sig om folks välmående låt Älvsbyns befolkning sakta men säkert dö ut i diverse sjukdomar, vad gör det om 100 år?!
 
Dessutom de TVÅ gr som jag sökt hjälp där nere har jag ju för fasen inte fått hjälp med det jag sökt för. Ena gången fick jag en sjukskrivning och gå hem och vila, andra gången kollar dom hjärtat det var ju för fasen inte därför jag sökte vård! Men betald ska dom ha 200 svenska riksdaler för att göra INGENTING! Jag kanske ska söka jobb där himla fint med ett arbete där man inte behöver sköta sina arbetsuppgifter bara lalla runt och inte lyssna på sina patienter klappa dom på axeln och ge dom ett gott råd för dagen. Goda råd 200 kr! Men hjälp för det du vill ha hjälp med det kan du ju glömma!
 
På Måndag är det jag som byter Hälsocentral. Piteå, Luleå? Vart finner man den bästa? Nu är jag så innerligt less på dom här klåparna till läkare, kan man få sin läkarlegitimation i flingpaketen numera eller vad fan är det frågan om. Nä tvi, tvi,tvi!

Det vackraste jag vet!

 
 

 ♥

Så sjuk!

 
Eller inte! Jag har i princip inte sett ett tecken på sjukdom sen jag hämta henne från förskolan igår förmiddag. Hon fick Coca cola när hon kom hem det fick man ju själv då man var sjuk när man var liten och hade ont i magen. Sen fråga hon efter godis, fika och popcorn! Eh... det brukar man ju vara sjukt sugen på om man är illamående eller har ont i magen. Visst? Hon och Loke delade iaf på lite popcorn till filmerna vi plöjde igenom under eftermiddagen och kvällen. Men vi tar det säkra före det osäkra och stannar hemma från jobb och förskola.
 
Hon var så hemskt rolig igår tösabiten. Vi kollade på Norska Karlsson på taket och hon utbrister "Ja men katten mjauar iallafall på Svenska" Haha undra om katter mjauar i olika språk? ;) Sen så deklarerade hon för Loke om hur himla sjuk hon var "Jag har faktiskt en allvarlig sjukdom! så jag måste sova på soffan inatt, tyvärr" Haha. Hon och Loke sov i sina sängar som vanligt. Energin till att bråka och jäklas med varandra fanns under hela eftermiddagen och kvällen så då fick hon minsann sova i egen säng också. Inte ett sjukdomstecken. Igår spelade vi även Memory det där på bilden. Sååå mysigt vem tror ni vann? FREIJA såklart. Loke han bara fuskar tror han är lite för liten det är så många bilder.
 
Nu är det helg ljuvligt! Tror vi ska gå ut på gården och leka sen, eller ta en promenad.

Lilltuttan ;(

 
Fick ett samtal från förskolan på morgonen det var bara att hämta hem barnen då Freijsan hade kräkts en smula. Nu verkar hon dock hur pigg som helst när jag hämtade henne så sprang hon ut i bilen glad i hågen. Tur man har världens jäkla finaste vänner. Dessi kom med bil och hink och hämtade oss. Jag visste ju inte om lilltuttan skulle orka gå hem. Fast det hade hon nog gjort. Just nu sitter hon i soffan och kollar på film med Chili som stöd ;) Jäkla gullkisse det där. Han och Freijsan dom håller ihop.
 
Nu har jag även för första gången som förälder anmält VAB. Tänk va lilltuttan är 5 år och det är första gången jag måste ta ut VAB. Försäkringskassan gillar nog mig ;) jag är inte så krävande, skämt åsido.
 
Imorn skulle jag ju också ha jobbat men vi blir hemmavid. Så jäkla typiskt att hon blir sjuk när jag idag var på ett ställe som jag inte varit på, på jätte länge känns så fel att tacka för sig efter en timme, men vad tusan ska man göra? Familjen och barnen framför allt! Förskolan vill ju inte ha några sjuka barn där.
 
Tack och Adjö spysjuka DÖ!
RSS 2.0