Jag rekommenderar.

 

Berättelsen om ett nationellt trauma

 

Siri är på sitt första AUF-läger på Utøya sommaren 2011. För Siri är ön precis det som statsministern Jens Stoltenberg kallat den, ett paradis. Ända tills en man klädd i falsk polisuniform går i land och börjar skjuta. Det är början på en sjuttio minuter lång mardröm för de 560 ungdomarna på ön. Paradiset förvandlas till ett helvete och Siri flyr för sitt liv över hala bergshällar och vassa klippor i jakten på ett gömställe. Hon blir beskjuten - men överlever. På land finns pappa Erik som slits mellan hopp och förtvivlan. Kommer dottern att överleva dramat som utspelar sig på ön mitt i Tyrilfjorden  ?

Jag lever, pappa är berättelsen om vad som hände under terrorattacken mot Oslo och Utøya den 22 juli 2011. Boken skildrar Siris och Eriks unika historia, men den ger också en större bild av terrorhandlingen som förändrat Norge. Vi får följa gärningsmannens sista förberedelser och genomförandet av det värsta angreppet mot det norska samhället i fredstid. Den berättar också om kampen att resa sig efter en fasansfull upplevelse och gå vidare i livet.


Köpte den här boken i förra veckan och har läst den i helgen så gripande och helt sjukt!

 

Trädgårdsmästare.

I Torsdags åkte mamma och Lilla E till Stockholm och jag fick ett väldigt viktigt uppdrag, närmligen att hålla mammas trådägårdsblommor vid liv. Hujjeda mig ett sådant uppdrag för en som är född med helt ogröna fingrar. Jag har sovit i mammas hus hela helgen eftersom att jag har jobbat natt så blommorna har jag kikat till varje dag. Hoppas mammsen blir nöjd ikväll när hon kommer hem.
 

Av bilden att dömma så har jag ju iallafall inte varit helt oduglig. Nu är det en hel veckas ledighet som vi har framför oss och vi har planer på att fara till Skellefteå och besöka Lilleputtlandet med mamma som förra året. Kika in Lilleputtlandets hemsida vettja. Både Freija och Loke tyckte det var jätte kul när vi var där sist så jag hoppas att denna gång blir lika uppskattad.
 
Jag har lånat ut min kamera till mamma så ni får minsann nöja er med instgrambilder.
 
Den här söta trötta kamelen träffade vi på i förra veckan då cirkusen besökte byn ;)
 
 

Dålig uppdatering.

 
Oj vilken dålig uppdatering jag bjudit på, på senaste. Vi lever och njuter av dagarna. I helgen var vi och fiskade med barnen på eftermiddagen sen grillade vi i en liten "grillstuga" senare på kvällen for vi iväg utan barn och fiska. Jösses så rogivande det är att stå och kasta och veva och vänta på att det ska nappa. Det är kul även om det inte nappar, så härligt att få komma ut i skog och natur.
 
Jag var så sjukt snygg när vi fiskade hade mannens byxor och tröja, mina snygga gummistövlar och så handväskan haha. Vart skulle jag annars förvara mobil och annat som skulle med ;)
 
Snart är det midsommarhelg och jag jobbar hela helgen 35 timmar. Men jag är inte bitter för det, kosingen rullar ju in därefter. Vi hade ändå inga speciella planer, jag lyckas alltid få "äran" att jobba högtiderna.
 
Hoppas alla får en härlig midsommar iallafall!
 
 

Nämen! Hur kom dom dit?!

 
I förra veckan skulle jag plocka fram nå ritpapper åt dom små liven, jag böjer mig ner till den lägsta hyllan i skrivbordet. Tyckte det var konstigt att alla a4-papper tagit slut såfort, någonstans måste dom ju finnas. Hittade inga papper dock två burkar Coca cola väl gömda på en nivå som föräldrar inte ofta är på. Smart kids man har! Det är bara att applådera Kidsen-Morsan 1-0!
 
Vänta ni bara morsan kommer igen ;)

Me and Bruno my friend.

Igår kväll tog jag Bruno (cykeln) till jobbet, jag trodde mördarbacken skulle vara just mördarbacke på cykel men ack så fel jag hade jag klarade nästan hela backen utan någon större ansträngning, tänka sig vad skenet kan bedra. Den är ju nog jobbig att gå upp för den där backen. När jag skulle hem imorse regnade det. Det var bara till att hoppa upp på mina bruna springare och susa ner för mördarbacken och jag var hemma på 2 minuter. Det kändes himla lyxigt att krypa till kojs i en mysig säng när regnet smattrade mot fönstret. Sånna dagar gör det liksom ingenting att man måste sova på dagen.
 
Tyvärr har jag inga roliga kamera bilder att visa idag, men några från Instagram kan jag ju bjuda på.
 
 
1. Loke sitter bak på min cykel och hojtar "Fortare mamma, fortare"
2. Freijsan vill ha en crossare så himla duktig tjej som körde helt själv.
3. I Söndags gjorde mannen pannkaksbrunch här hemma.
 
Följ mig gärna på Insta Carolinevnilsson.
 

Älskade unge!

Såhär fin var min lilla prinsessa på sveriges nationaldag. Klänningen har hon ärvt utav min kusin och den satt som en smäck. För Freijsan var det nog rena rama maskeraden då hon drog på sig tiaran och viftade med trollspöt. Så himla fin. Hon fick beröm för klänningen utav flera damer som vi stötte på under dagen. I trapphuset träffade hon på en granne och sa "Visst har jag fin klänning?! Jag ska ha den på Lördag också för då är det bröllop" haha hon syftade såklart på Madde och Chris bröllop. Igår kväll satt hon och kikade på live-sändningen på tv det var minsann lite små spännande.

Bröllop.

 
Givetvis satt man spikad framför tvn för att se vigseln mellan Madde och Chris. Det är något speciellt med kungliga bröllop. Så vackert, och lilla Estelle vilken gullig tjej. Många gillar ju inte det här med kungligheter men jag tycker det är kul. Man får ju något fint att titta på och så händer det något i landet. Dom har ju så fina kläder och accessoarer. Inte hade man då tackat nej till att gå på ett sånt där bröllop.
 
Vi åt bröllopsmiddag i mammas trädgård, grillat! Sen fortsatte vi att sitta spikade i soffan hemma hos mamma. Grabbarna var väl föga imponerade haha. Men dom satt då där. Sen så for karln ut och fiskade för tredje kvällen i rad och jag fick besök av Camilla :) vi satt på balkongen och drack kaffe och snicke snacka en smula, himla härlig kväll. Dock missade jag ju slutet på live-sändningen av bröllopet men jag får väl läsa ikapp mig i tidningarna. Imorn lär man köpa papperblaskan och läsa lite smaskens från kungahuset lär ju stå endel om bröllopsfesten och annat spännande ;) Det bor minsann en litet tant i mig.
 
 

Låt mig presentera...

 
Idag fick jag min retro hoj. Premiärturen gick mellan Västermalm och Lövis. Jösses jag var helt slut när jag kom fram. Törstig som en kamel i öknen. Haha. Sen nu på kvällen monterade vi på Lokes sittplats så har vi varit ute hela familjen och hojat. Freija på sin cykel och mannen på min gamla pärla.

En annan värld.

Sveriges Nationaldag.

 
Du gamla du fria...
 
Bjuder på en bild i repris för andra året i rad. Min lilla tös i Sverigeklänningen. Hon har en likadan i större storlek nu också, den hon har på sig på bilden vet jag inte vart den blev av. Tror vi gav bort den. Jaha hur tusan firar man nationaldagen? Tänk svenskt... Ikea? Köttbullar, potatis och lingonsylt? Knäckebröd, sill? Nä denna dag blir nog en dag som alla andra inget speciellt firande.
 
Hur firar du?

Bilder.

 
Lite blandade bilder från förra veckan.
RSS 2.0