Stiftelsen - Dopet.

 
Vilken hejdundrandes jävla flopp!
Vad hände? Från att ha droppat hit efter hit så var senaste plattan helt platt och tråkig vilken besvikelse.
Femton tummar ner!

Spökjakt.


Mamman färdig för spökjakt ;) Närå jag gick inte ut sådär och skrämde barnen.
 
 
Klockar 18:00 var det dags för den årliga spökjakten på byn och Freijsan var eld och lågor medan lilleman var lite mer reserverad. På Coop hade dom dock glömt sätta ut en stämpel till kartan så där fick vi stå och trampa en stund, men fort var vi klara och kunde hämta ut skatten (godispåsen) på Ica.
 
Sen var vi in en sväng på Happy och kika men det blev inga köp. Vi gick hem och tog en kaffetår. Jag mamma och morbror så tvätta vi bort lilltuttans smink och nu är båda barnen lagda för natten.
 
Inatt somnade jag 03:00... det är galet vad svårt det har blivit att ställa om sovtiderna när det är så mörkt hela tiden sen har jag varit sååå trött hela dagen lång. Vi har bara tagit det lugnt hemmavid, men imorn tänkte vi iallafall ta oss ut och hälsa på mormor, morbror och kusin.
 
Tjing tjong flaggstång!
 
 

Snustorrt!

Jorå nu blir det snustorrt på bildfronten här i bloggen för någon har förstört alla usb-portarna på min dator! ;(( Skulle betala en räkning och då funkade ingen av portarna. SUCK! Kul utgift att köpa en ny dator. Men en dator måste jag ha. Kan ju inte betala räkningar, lägga in bilder eller nåt.... Sånt här gör mig galen. Jäkla i-landsproblem men det är sjukt frustrerande det ska liksom bara funka!
 
Ikväll har vi iallafall haft en trevlig middag här hemma med familjen och släktingar. Älskar sånt. Man ska vara mån om dom man håller kär. Gjorde en god grönsallad med frukter i och korvstroganoff med ris. När jag var och handla så köpte jag en halloweenmask och en häxhatt, satte på mig masken och hatten i porten innan jag plinga på dörren och skrämde kidsen haha :D Sicken hemsk mamma jag är.
 
 
Lilleman i läskig mask.
 

Kids Concept.

Den här söta lampan skulle jag vilja ha till lilltuttans rum. Så jäkla söt. Skulle dock vilja se den i verkligheten innan jag bestämmer mig för att slå till. Visst är den söt? :)

Tisdag.

I förmiddags fick jag ett glädjande sms. Min bästa vän har fått en son! och ja, jag gissade rätt för engång skull. Jag har trott att det legat en pojke i hennes mage och jag hade rätt ;) Typ första gången jag gissar rätt. Är så himla glad för hennes och hennes lilla familjs skull. En vacker liten pojke♥
 
Igår beställde jag lite julklappar från Fuji. Ska bli kul att se när dom kommer. Unika julklappar.
 
Idag har barnen varit med mormor på eftermiddagen och bakat pepparkakor, så jag fick sova lite innan jag gick på nattens arbete. Tur att man har fina släktingar/familjemedlemmar som ställer upp när dom kan. Vad skulle jag annars göra? Vara vaken lääänge och gilla läget ;)
 
Imorgon ska jag ha stor middagsbjudning hemma 5 vuxna och 4 barn det är mamma, mormor, morbror, kusin, lillebror och såklart min egen lilla familj. Det ska bli kul. Tror det blir korvstroganoff med ris och någon god fruktig sallad det är lätt att göra till många. Fast det hade ju vart skoj att bjuda på nå älgkött men det har jag inte tid med. Måste ju hinna sova imorn också.
 
Nu ska jag sluta skriva smörja! Hoppas ni har en fin vecka♥
 

En stillastående timme.

 
 
 
Först slog klockan 03:00 och hips vips blev den 02:00 igen. Ingen rolig natt att jobba.
Tiden stod ju som stilla en hel timme.
 
Men nu är det vintertid och det är ljust när man går hem från jobbet 07:00 mörkt när man vaknar klockan 16:00 dock. Så onödigt det här med vintertid och sommartid tycker jag kan vi inte bara ha samma tid jämt, året runt tid. Men men, det där lär man aldrig bli klok på.

Shopping!

 
 
I eftermiddags när jag kom hem från mamma efter att ha sovit så fick jag se det här. Mannen for iväg och shoppade med kidsen idag. Lilltuttan var mycket nöjd över sina och pappans köp. Dom hade dock stått och dividerat om en jeansskjorta också men den fick stanna kvar i affären. Det roliga med shoppingen var ju att mannen kom hem med allt det här och speciellt dyrt blev det inte heller. Tror han får shoppa fler gånger om det blir såhär bra.
 
Sen hade dom kikat på julklappar, barnen pekade på saker dom önskade sig och mannen memorerade. Så sen får han ta sig en sväng dit igen och shoppa det som lät nödvändigt. Han vet ju vad dom önskar sig nu. Perfekt. Tycker det är så roligt när mannen engagerar sig i sådant som jag tycker är kul på eget initiativ och barnen tyckte säkert det var super kul att shoppa med pappan istället för mig ;)

Första snön.


Idag (eller igår om man ser till klockan) föll enligt mig den första riktiga snön. Så mysigt. Det är något speciellt med just den där första snön. Bilden är ju skit kass men det var så mörkt ute så jag fotade det som satt fast utanpå bilrutan. Ikväll blev vi bjudna på middag hos mamma, så himla skönt att slippa laga mat när man jobbar natt man är så slut så man orkar knappt nå annat än sova och jobba.
 
Åså mannen ikväll då
- Tänkte åka med ungarna till stan idag och köpa kläder...
- Jaha? Varför gjorde du inte det då?
- Äh dom ville inte...
 
Det är ju typ som att fråga om jag vill ha godis så när han sträcker fram påsen är den tom. Jag hade riktigt glatt mig i om han på eget initiativ hade packat in kidsen i bilen och gått i affärer och köpt kläder till dom, med dom. Hade varit så kul att få se resultatet då vi sannerligen inte delar tycke och smak gällande just kläder och det är ju viktigt att han också får vara med och bestämma likaså barnen, nä där gjorde han bort sig karlsloken!
 
Hoppas det blir av någongång framöver iallafall det ser jag fram emot. Kul kille den där P! ;)

En doptavla.


Denna fina tavla fick Gry av mig i doppresent, har gjort den själv. Kvallan blev inte så kul när jag laddade upp den här men orginalet är super fint.

Årskurs 3 skrivläxa.

Igår fick jag göra läxa med lillebror, han skulle skriva en kort liten saga om vad ett troll funderade på. Sen skulle han färglägga det lilla trollet. Han skrev om att trollet var hungrig och gick och fiskade i "damen" efter rättning av mig var det givetvis dammen han fiskade i ;) Duktig kille!
 
Snart är vi också där, när Lilltuttan kommer hem med läxor. Det är nästan så man längtar lite. Fast samtidigt vill man dra i nödbromsen för att tiden går så jäkla fort. Tänk att Lilltuttan är FEM ÅR! Hon var ju nyss min lilla bebis som bara låg och kunde inte göra nånting. Nu är hon stora damen ♥

Julkalendern 2013.

Barna Hedenhös uppfinner julen.
 
Här om veckan kände jag mig lite butter efter att ha stått i kassakön på Willys och sett vad årets julkalender skulle vara det lät sååå tråkigt, men igår byttes den där känslan av tråkighet till att julkalendern kommer bli grym. Självaste Fredde Granberg spelar ju pappa Ben i Hedenhös familjen det måste bli hur grymt som helst. Kan inte tänka mig något annat. Jag älskar Fredde världens bästa komiker.
 
Jag är uppväxt med Ronny och Ragge, Tratten och Finkel, Stereo, Hem till Midgård m.m.
och såklart alla barnprogram på tv4 som Fredde medverkat i på ett eller annat sätt.
 
Jag har till och med sett Ronny och Ragge uppträda live på Gröna Lund när jag var liten. Det är något att skryta med vill jag lova ;) hehe. Nä hoppas verkligen julkalendern blir grym. Kan den bli annat?
 
Nu återstår bara ett problem vilken kalender ska man köpa till barnen. Tycker det är lite trist med den här tvkalendern då dom öppnar den i tv onödigt att köpa hem den då, det kanske blir vanliga choklad i år igen. Sen finns ju alla dom här lego, leksakskalendrarna eller så kan man ju knåpa ihop en egen med 24 paket men det känns som lite overkill för min del ;)

Tre små 2010.

 
 

Hösten 2010.
 
Nu på kvällen har jag och pojkarna varit hem till Camilla och gratulerat hennes äldsta son i efterskott han fyllde 11 år igår. Freija fick tyvärr stanna hemma för hon har inte skött sig för femöre idag. Tillsist sa jag att gör hon en sak till så får hon stanna hemma och då får hon själv stå för konsekvenserna här ska inte krusas, men det verkar då inte gått någon nöd på henne iallafall hon var hemma med pappan och kolla på Bompa. I vanliga fall är jag ganska duktig på att ge med mig men fasen också man måste vara konsekvent annars lär dom sig aldrig. Alla är vi olika när det gäller uppfostran.
 
Nu ligger alla tre nerbäddade i sängarna imorn är det sista skoldagen för storgrabben sen är det höstlov om jag inte förstått det fel. Underbart med höstlov det vill jag också ha. Haha. Fast jag är ju också ledig nästa vecka eftersom att jag jobbar i helgen. Sen har jag ett extrapass för en arbetskompis nästa vecka bara.
 
På Lördag är det dop för Gry men jag vet inte om jag orkar gå. Inte för att jag är lat utan för att jag har mitt 25 timmars vakna dygn imorn och då lär jag behöva sova hela Lördagen och natten mellan Lördag-Söndag ställer vi ju tillbaks klockan så då blir det 11 timmars jobb istället för 10. Snacka om att man drog tur lotten ;) hehe. Dystert liksom när klockan slår 03:00 så är det bara dra tillbaks den till 02:00 igen, men nu tappade jag tråden det jag ville ha sagt var att jag lämnade Grys doppresent idag eftersom jag inte vet hur det blir. Ni får se den här i bloggen på Lördag lägger upp den då.
 
Kram kram♥

Loppipåsen.

 

När jag beställde julklappar från Lekmer så fick jag med en sånhär Loppipåse Förskola.
 
Innehållet var broschyrer, majs, hudsalva, necessär med olika produkter i, Pixi bok och något litet Viaplay paket m.m. har inte hunnit titta närmare på grejerna men hudsalvan där ska tydligen vara underbar. Det var även fina rabatter på tex Lekmer. Tummen upp! Tack Lekmer och Loppi.
 

Tre barn.

 

Jag har tre barn i veckan, varav ett skolbarn. Imorse skulle jag ju skicka iväg han till skolan och det gick om än vi nästan höll på att bli sena. Haha, bästa storasyrran liksom. Freija & Loke är då super glada över att morbror är här och sover över. I kväll ska vi göra läxor också vi ska skriva en saga. Är väl lika bra jag börjar öva mig för snart är mina egna barn där och har läxor att göra.
En 9 åring, en 5 åring och en 4 åring.
 
 
 

LR - Health & Beauty.

 
 

Jag och Lilltuttan har varit på ett smink-party ikväll hemma hos Dessi. En vän till Dessi kom och visade upp produkter från LR. Det fanns massor hudvård, hårvård, smink m.m. Freija satt och smorde händerna för fullt och sa "Den här gick ju in väldigt lätt i huden" haha så jäkla söt. Jag köpte iallafall en ny ögonbrynspenna men det fanns mycket annat jag gärna hade lagt vantarna på men jag sminkar mig ju inte så mycket nu så det kändes lite onödigt men ångrar jag mig så vet jag ju vart jag ska vända mig.
 
Produkterna verkade super bra och allt man behöver finns i sortimentet iallafall sådant jag använder.
Jätte trevligt var det! Tack Dessi och Angelica för att vi fick komma.
 
Kul att göra något med bara Freija, trots att hon är lite liten för smink, men hon tyckte det var kul att få följa med mamma såklart. Hon har tjatat hela dagen. Dock blev hon lite sur på hemvägen för att hon inte blev sminkad till katt på partyt haha. Hon tänkte sig lite halloween sminkning hon ;)

Reportaget i Piteå-Tidningen.

 
 
 
 
 
 
 
Nu är reportaget publicerat i dagens Piteå-Tidning. Jag är nöjd och det blev vinklat rätt. Har ingenting att klaga på faktiskt. Ser fram emot att dom tar upp frågan i November och hoppas att dom kommer fram till ett bra besulut som gynnar oss nattarbetande inom Älvsbyns kommun. Hoppas det går att läsa annars får ni plocka fram läsglasögon/förstorningsglas eller köpa tidningen för en tjuga på affären.
Kram Caroline ♥
 
P.s dom nämner även artikeln här i sista reportaget http://www.24norrbotten.se/

Mumsig efterrätt.


Igår testade vi Moussedrömmen med hallon från Frödinge. Sååå sjukt god. Jag är inte mycket för ordinär kladdkaka men det här i kombo var verkligen super gott. Jag rekommenderar!

Besiktning av 4 åring.

Imorse till frullen blev jag kallad Mammjävel av Lomannen bara för att det var för lite smör på mackan. Rart med barn var det någon som sa. Hur som helst idag har vi varit på 4 års besikning på BVC det var vägning, mätning, rita, gå balansgång, syntest, hörseltest och språktest och han klarade allt galant! Om jag inte minns fel så var han 99 cm lång och vägde 15,5 kg. Stora lillkillen
 
Från liten till stor 4 åring!
 

Drömtydning.


För någon natt sedan drömde jag att jag hittade pengar. Inte vilka pengar som helst utan 2000-lappar. Det finns ju inte ens men jag hittade det! Jag tryckte ner dom i fickan och gick vidare och glömde bort dom.
 
Att hitta pengar betyder framgång, framgång för mig betyder något mycket speciellt då jag alltid varit en tillbakadragen person. Framgång behöver inte betyda känd eller liknande utan jag tänker med framsteg, att jag tar mig framåt och går med huvudet högt. Säger vad jag tycker och tänker och tar ingen skit. Så tolkar jag framgång för mig. Allt är ju en tolkningsfråga och man tolkar saker olika.
 
Till saken hör att jag faktiskt hittade 150 kr på Konsum för några veckor sedan bredvid kassan och dom gav jag till kassörskan. Är det karma kanske?

Hårfärgen.


Här syns hårfärgen lite bättre, jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu...

Tidningen.

Jisses vilken stress det blev på förmiddagen. Först hade jag telefonen på ljudlös och PT hade försökt nå mig TRE gr. Tillsist hade dom ringt P på jobbet och luskat fram hans nr och han fick tag i mig så jag kunde ringa upp reportern. En timme senare var dom här. Snacka om kaos. Städa undan lite snyggt, snygga till sig och få någon sorts diciplin på huliganerna, vilket inte var det lättaste shit dom var högt och lågt! Överallt! Stackars reporter och stackars fotograf! Välkommen hem till familjen annorlunda liksom ;)
 
Jag hoppas jag fick fram det jag ville, samt att jag fick fram lite av andras ord. Det kommer inte stå i tidningen imorgon, men framöver. Jag hoppas det sker en förändring. Tillråga på allt så hade vi inget vatten hemma så jag kunde inte bjuda på kaffe. Vi har fått en stor jäkla vattentank ute på parkeringen. Tror det är Icabyggnationen som drabbar oss boende i närområdet. Kul! Jag som har massor med disk.
 
Jag hoppas verkligen bilderna i repotaget blir bra också. Kidsen visade sig verkligen från sin SÄMSTA sida. Skrek, bråka och levde djävul. Haha. Underbara ungar! Men men vi håller tummarna.
 
 
Har du problem med förskolan i Älvsbyns kommun tycker jag du ska ringa PT reportern och berätta din historia. Då får dom ju mer underlag till sitt reportage 070-640 66 86.               

Tiramisu oskulden är tagen.


Nu är vi hemma igen från middagen. Barnen sitter i badkaret och leker. Maten var helt galet god, men efterätten Tiramisu var inte riktigt min cup of tea om man säger så. Sa till mormor att det var nog en mer mogen efterätt för vuxna människor inget för mig men mannen glufsa glatt i sig. Hehe. Sen sa han dock att man kan ju inte vara oförskämd och lämna kvar nåt man blir bjuden på då kontra jag med att tänk om mormor då tror att vi tycker det var super gott så hon gör det varje gång vi kommer, bättre att vara ärlig från början ;) Alla har inte samma smak, men allt annat var verkligen jätte gott. Mormor är så duktig på att göra goda sallader också massor med god frukt och grönsaker i salladen. Mums.
 
I Fredags beställde jag lite julklappar. En väggspegel med krokar till Lilltuttan och ett snickarbälte med verktyg i till Lo. Som sagt i år ska det bara vara nyttiga och nödvändiga grejer och en spegel har Freija önskat sig länge. Sen var det en jätte fin doktorväska från Jabadabado och spelet Råttfällan. Känner mig mycket nöjd och det tror jag även att barnen blir.
 
 

Toddilo!

 
Ja då var det färdig färgat för denna gång. Vaaaarför gav gud just mig så tunnt hår? Jag fick liksom allt tunnt. Tunnt hår, smal benstomme allt är litet och tunnt. Skit på dig gud! Ge mig lite större benstomme och tjockare hår! Det är orättvist. Jösses vad utseendefixerat det blev nu då från allvaret i inläggen innan till den omtalade utseendefixering jorå det är tvära kast hemma hos Nilssons denna helg.
 
Fick ett roligt samtal i för någon timme sedan så nu är vi bjudna på en härlig Söndagsmiddag hemma hos min mormor. Hur underbart var inte det då? Man tackar och bockar så att säga. Hon liksom läste sig in i lillhjärnan min och bjöd oss till bords. Underbar Söndag. Senare ikväll blir det nig dejt med en vän också.

Hallå där Söndag!

Idag har jag mailat tidningen. Så nu får vi se om dom tycker att det är tillräckligt intressant att skriva om. Fick en kommentar igår om en annan familj som också har de jätte jobbigt med förskolan och jag hoppas verkligen att vi på detta sätt kan få lite förståelse kanske politikerna läser tidningen?
 
Nog om det. Igår färgade jag håret med den första färgen det stod ljus ljusbrun på paketet och resultatet blev typ brun JÄTTEBRUN. Inte ljusbrun, den det kanske blir bara iallafall när den sista färgen ska i. Det är ju såhär med hemmaexpriment det blir inte riktigt som man tänkt sig men det kan ju blir bra.
 
Annars så har man sovit som en prinsessa hela helgen i nya sängen. Skulle kunna sova i tusen år känns det som. Helt underbar. Är så glad att vi satsade på en bra säng. Men nu ska jag sluta svammla och göra någon nytta istället. Ha en härlig Söndag! Vädret är ju toppen.
 
 
 
 
 

Färga hår!


Ja nu ska det färgas hår minsann!
 
Ska bli spännande att se resultatet sen. Typiskt mig att komma på sånna här hemma expriment.

Kommunen som motarbetar sina anställda.

Kommunen är Älvsbyns Kommun.
 
Som tidigare skrivit så arbetar jag natt inom Älvsbyns kommun. Jag jobbar 4 nätter ledig en vecka jobbar 3 nätter ledig en vecka och så går det runt runt. Varje gång jag går på arbete så börjar jag 16:00 och jobbar till 07:00 alltså 15 timmars vaket nattarbete. För mig har den där 15 timmars turen aldrig varit något problem snarare tvärtom kul att få jobba både kväll och natt så man får träffa folk m.m.
 
Men IGÅR, IGÅR blev just den här 15 timmars turen ett problem för mig. Dom ringde nämligen från förskolan och säger att jag inte får ha barnen där på dagen innan jag går på natt 16:00. Jag ska alltså gå upp 06:00 ca det är då mina barn brukar vakna, sedan ska jag vara med dom hela dagen, underhålla och roa tills jag 15:30 (30 min innan jag börjar mitt skift) får lämna dom på förskolan och gå till jobbet utan någon som helst vila innan ett 15 timmars pass. Vilket då innebär 24-25 timmars vaket DYGN. Är det bara jag som tycker att det låter helt galet? Nej, nej , nej det är många som håller med mig och det fick jag veta igår när jag arg ledsen och irriterad delade med mig om den dåliga nyhetern i en statusuppdatering på Facebook.
 

Jag vet att det inte bara är jag i den här kommunen som har det här problemet. Det är fler med mig. Igår pratade min man med förskolechefen men det gjorde ju varken från eller till utan vi får skriva till politikerna om vi vill ha förändring, ja men eller hur. Vad gör dom åt det? Dom som sitter på sina kontorsstolar och vänder papper 08:00-16:00 dom skiter väl i hur vi nattarbetare har det. Jag tror ju knappast att det sker en förändring såfort dom får in ett brev från mig utan det läggs på en liten hög med andra förslag och sen kanske det gås igenom i sinom tid.
 
Det roliga är att jag har haft samma schema sedan i april och först nu kommer det fram att förskolan gjort fel som godkännt mitt schema. Mannen frågade förskolechefen vad vi egentligen betalar för. Förskolan finns ju inte där när vi behöver den. Det hade hon inget svar på utan det får vi ta med politikerna.... Ja politikerna är det han Bill Nilsson jag ska upp och klia under hakan för att få sova innan jag ska iväg på jobbet? Tror ni inte att han får en god natts sömn innan han går till jobbet varje morgon? Det tror jag. Varför har då inte jag den rättigheten att vakna utvilad innan jag ska utföra mitt arbete?
 
Till och med dom som är arbetslösa har bättre villkor i förskolan än vi som arbetar. I veckan är jag ledig Jag ska ringa min chef, miljöarbetsplatsombudet, facket, och sist men inte minst tänket jag höra om någon tidning känner för att skriva ett par rader om det hela. Vi får väl se...
 
Att sova för att orka med sitt arbete borde vara en mänsklig rättighet!
 

Hej Lördag!

Straxen ska vi till soptippen och slänga massa emballage för igår kom våran nya soffa och säng. Herregud vilken hög säng funderar på fotpall eller stege ;) haha man är ju inte van att ha så långt till golvet när man ska resa sig upp och soffan gaaah så snygg! Soffan har vi dock inte hemma nu utan den väntar på att få användas vid flytten. Sängen kände vi iallafall för att använda redan nu för det är ju ca 2 mån kvar till december. Då vill vi sova gott.
 
Bjussar på två instagram bilder. Jätte intressanta ;)
 

Jag återkommer senare i em/kväll för jag lovar er jag har litegrann att dela med mig utav på gott och ont!
Trevlig Lördag på er!
 

Lussekatter.


Den senaste veckan har man hört folk tjata om att det är 10 veckor kvar till jul. Jag har bara kännt bläää ångest men nja nu börjar faktiskt den där mysfeelingen inför jul infinna sig hos mig också. Det ska bli ganska mysigt med jul iallafall. Här om dagen packade jag ner alla julsaker i en flyttkartong och skrev JUL med stora bokstäver. Herregud vad mycket julgardiner jag har.
 
Vad köper man i julklapp till en 4 åring pojke och 5 årig flicka?
 
Jag är inne på nyttiga bra ha julklappar i år, inga onödiga saker bara för köpandets skull. Jag har köpt två förkläden till barnen som dom kan ha när dom hjälper till i köket, en med en uggla och en med en katt. Sen har jag köpt ett set med förvarings lådor/burkar till Lokes rum (Oj sååå glad han kommer bli) haha. Sen kanske det blir något DS spel var. Jag har verkligen slut på fantasi jag tycker barnen har allt.
 
Ja det är ju förvisso 10 veckor kvar att fundera ;)

Ugglemössa.

Den här mössan trilla ner i min brevlåda för ett tag sedan. Tyckte den var så söt. Vann den på Tradera för en obetydlig summa kanske blir den perfekt till någon fotografering framöver. Jag har även köpt en skrinda för fotografering. Man måste ju ha lite olika roliga föremål för fotografering.

Bra dag!

 Idag fick jag bara sova till 12:00 för det vankades P-möte på jobbet och jag fick den glada nyheten att jag får förlängt på mitt vikariat året ut och det är sååå jäkla skönt för vet ni jag är ledig både JUL och NYÅR det kan fasen inte bli mycket bättre än så. Jag är så jäkla glad. Hela den här veckan har verkligen bara varit toppen och idag fick jag besked om att soffan och sängen finns att hämta. Trodde inte att det skulle gå så snabbt. Spännande att hämta ut dom, tror vi skulle göra det imorgon. Dom ringde imorse ang leveransen men då sov jag ju så nu får vi hämta dom själva och egentligen är det bättre då grejerna inte ska förvaras i lägenheten.
 
Ikväll hade vi finbesök av Sofie, Nisse och Fanny sötare unge får man ju leta efter hon rensade kakfatet och när hon inte fick någon mer kaka för mamma och pappa då gick hon och klädde på sig och skulle hem. Ja det tror väl jag det får man inga kakor är det ju inge kul att fara på fika ;)
 
Barnen tjattrar massor om jul och tomten nu. Freija har tydligen pysslat ihop nån julkalender med kompisarna på förskolan och Loke tycker att vi ska skjuta tomten i skägget och säga att det inte finns några snälla barn här. Haha. Vart får ungen allt ifrån?
 
Pepparkaksgumma och tomtenisse, påtal om jul liksom.
 
 Eller tomtenissen och lucian...
 
Snart är vi där... Tipp tapp tipp tapp.
 
 

Halsbandet.


Har länge tänkt visa upp det här halsbandet och nu kom jag till skott.
Ä L S K A D   M A M M A
 
Ser nu att "kulan" blev out of focus men det är en såndär shamball kula eller vad man kallar det. Finns ju populära armband med dom kulorna jag har även passande örhängen till halsbandet i samma färg och ett par rosa. har inte hunnit använda dom rosa ännu dock.

Kvällsfilm.

 
Såg den här rullen igår sååå jäkla bra!
 
I vanliga fall hatar jag action men Fast & Furious är liksom mer än bara pang pang. Det är även humor.
Har ni inte sett den så rekommenderar jag er att se den.

Morning!

Idag sparkar jobbveckan igång går på om en timme. Så denna vecka vet man vad man gör. På Onsdag har vi även P-Möte på jobbet så det blir inte alls mycket sömn då. Missade förra P-mötet totalt snacka om att man är tankspridd imellanåt. Kollegorna frågade efteråt vart jag hade tagit vägen... hemma ;)
 
Äntligen har jag fått tag i en Stringhylla. R hade två st hemma så snart har jag en i min ägo. Tänk att dom finns närmare än man kan tro dom där förbaskade hyllorna. Så om någon helg har jag den nog här hemma om jag har tur. Jag har fått jobba hårt med att övertala honom om att jag bara "Mååååste" ha en.
 
Köpte ett nytt te som jag ska prova inatt. Liptons green tea Strawberry Cupcake. Låter mumsigt. Återkommer nog med vad jag tyckte om det senare, som ni vet är jag ingen temänniska.
 
Bild lånad från Liptons hemsida.
 
 
 

Älgkött!


Idag har tre generationer tagit hand om älgkött som vi fått av R. Det blev älgfärs och lite av varje, men jag och mamma hade aldrig klarat av det utan mormor, herregud är ju en hel djungel med alla delar. Dessutom har jag sett den här älgen upphängd på bild det känns lite mystiskt. När man köper kött i affären så är det ju liksom färdigt och fixat i förpackning här får man fixa det själv och det är en smula magstarkt... lite små läskigt!
 
Men nångång ska väl vara den första antar jag. Blir ju kul att laga mat av det sen om inte annat.

Titta vad jag hitta!


I en gömma hemma hos mamma. Mitt dopminne om jag inte misstar mig så tror jag det är Nacka kyrka som syns på bilden med dopminnet. Sen var det massa kort från släktingar som gratulerade på min dopdag. Himla kul att det var sparat. Nu har jag dom i min ägo här hemma.

Renovering av byrå.

 

I 6 år har fulbyrån stått och skräpat. Har länge tänkt att jag ska göra något med den och igår kom jag till skott. Såhär snyggt blev det. Väldigt prickit. Knopparna tog jag hemifrån mamma ;)
 
Du behöver:
1 st fulbyrå.
Tapet.
Färg.
Tapetklister.
 
Nu är jag sugen på att göra en till, men då måste jag ju köpa
mig en till fulbyrå. Den kostar 199 kr på Ikea.
 
 

Happy Birthday!

 
 
 
 
 
 Igår var vi på kalasmiddag hos Lilla E. Det bjöds på Tacos och tårta. Riktigt trevligt var det.
 
Lilla E fick en super rolig present av oss en typ byggsats där man skulle hacka fram en dinosaur. Han fick minsann leka lite arkeolog och tid tog det att hacka fram alla delar men spännande. På sista bilden ser ni hur han sitter och hackar. Ett tips på en riktigt rolig present till en 9 åring. Köpte den på Barnenshus. Det fanns olika storlekar på byggstatserna. Jag tror att jag valde mellan varianten.

Det blir vitt...

 

Håller på att måla om en FULBYRÅ och när den är färdigmålad så ska den tapetseras. Sen har jag varit på jakt efter fina porslinknoppar här på byn men jag hittade inga i min smak det blir nog att beställa.
 
Kanske dessa?
 
Återkommer med resultatet!
 

Finaste grannen!


Att bo i lägenhet har verkligen för och nackdelar man har massor med grannar! Vi har världens sötaste granne till höger om oss. Titta vad hon köpt till Loke och Freija när hon var i Turkiet för ett par veckor sen. Man blir ju alldeles varm i hjärtat när ens granne har tänkt på VÅRA barn på sin semester. Så himla fin♥
 
I Våras fick vi även nybakade bullar över balkongen, hehe.
 
Sen har vi ju massa andra grannar också men dom ska vi inte ens prata om...

Yahoo!

 Nu tills vi flyttar så har vi beställt en ny soffa och säng. Soffan vi har nu är ju som sagt under all kritik så äcklig! Dock blev det en tygsoffa igen men denna gång ska vi impregrera den det gjorde vi aldrig med den förra. Ska bli så kul med nytt men nu är det till att hålla igen på köpfronten. STOPP!
 
Mannen har ju jobbat över hela veckan och han lär göra det även nästa vecka i den mån det går eftersom att även jag jobbar då blir det ju massa extra kosing. Längtar verkligen tills jag får börja inreda och fixa. I veckan fick jag även hem hyllorna till Lokes rum från Ikea. En fin vän var dit och köpte med sig dom till mig. Även ett litet bord i samma färg. Nu ska jag bara införskaffa tapeten.

Kalla fakta - Skolsnusket!


Nu vet jag inte hur många i skolåldern som läser min blogg men jag tänker iallafall skriva ett par rader om granskningen av skolsnusket som varit på tapeten på Nyheterna denna vecka. Av de man fått se så är det ju fullkommligt VIDRIGT att eleverna ska behöva ha det på de viset som det är. Urin som rinner ut från toaletterna, avföring och alla möjliga kroppsvätskor på toaletter och i omklädningsrum.
 
Jag vet ju själv hur det såg ut på skolorna när jag var i skolåldern i 1-6:an tycker jag toaletterna var helt okej men det lukta unket och instängt lite avlopp, men i högstadiet var det ju skit äckligt! Man gick inte på toaletten i skolan ibland var det nästan så man hellre besökte närliggande buskage istället för att balansera över toasitsen. Jag tänker även på det här med duschutrymmen i gymnastiksalarna i 1-6:an var det sådäääär. Grusigt och jäkligt, mörkgrönt slitet golv och den unkna avloppslukten. URK! Vill vi att våra barn ska vistat i dessa miljöer? Vill vi att våra barn ska behöva gå och "hålla sig" hela dagarna för att toaletterna rent ut sagt ser förjävliga ut? NEJ!
 
Det är väl inte konstigt att magsjukorna sprider sig som löpeldar genom skolorna om det är såhär det ser ut på toaletterna. En toalett ska väl i princip vara den mest hygieniska platsen på skolan? Det vistas flera 100 elever på de olika skolorna runt om i Sverige och städas och hålls efter alldeles för lite!
 
Speciellt magsjukebakterier kan ju leva nästan hur länge som helst om man inte städar ordentligt. Att städa var tredje dag räcker knappast i vintertid för att hålla sjukdomar borta från platser där så många människor vistas under långa dagar. Sen är det ju inte bara toaletter och sådant som granskas utan hela skolmiljön, luften vet jag har varit ett stort samtalsämne genom alla mina skolår. Det klagades jämt på dålig luft i klassrummen men ingenting gjordes åt det "Den funkar, det går inte att få det bättre...." Ni kanske känner igen det.
 
Självklart kan det ju också vara så att ungdomar är allmänt "grisiga" utav sig men då får man väl ta upp frågan och informera elever om hur man beteer sig på en offentlig toalett, någonstans brister det ju. Det är ju solklart. Ska bli intressant att se Kalla fakta i December när dom granskat färdigt skolsnusket med lupp! Jag hoppas på förändring och jag hoppas att mina barn får en BRA skolmiljö när det är dags för dem att börja skolan.
 
Är din skola snuskig? Anmäl då det här!

Snipp snapp slut!


Köpte 4 ljus och nu är dom slut, då får det vara slut pysslat. Jag är sådan perfektionist när det kommer till eget skapande så jag blir liksom aldrig nöjd och det här med Decoupage var inte riktigt min grej då det inte blev så bra som jag ville, jag var helt enkelt inte tillräckligt skicklig på det här så nu testar vi något annat istället. Undrar just vad mitt nästa projekt ska bli jag googlar för fullt för att hitta idéer. Har ni någon kul idé får ni gärna slänga in en kommentar. Pysselsuget sitter i. Någon dag framöver ska vi göra gips broscher iallafall. Sen har vi en spargris att måla. Loke fick två pysselset när han fyllde år nämligen.
 
Några Decoupageljus blir det inte i julklapparna iallafall speciellt inte till släktingar med god syn! ;)

En orkan...

Min snygga lillebror!
 
Det ser ut som att orkan har dragit förbi här hemma. Det ligger Duplo överallt! Efter att Loke köpte en stor Duplosats igår en Polisstation som han har byggt ut med massor av annat duplo. Han har verkligen lekt massor med det, att städa upp efter sig är dock inte lika kul för man vill ju inte förstöra byggnaderna.
 
Tvätten är i rullning och jag försöker få någon sorts ordning på torpet. Det går mindre bra. Har även försökt få tag på BVC då jag måste boka om Lokes tid han har nästa vecka. Jag jobbar ju natt hela veckan så ett besök på BVC 9:30 känns inte så lockande måste få tid en vecka då jag är ledig. Han ska på 4års kontroll och gå balansgång, göra hörselkontroll och rita en gubbe ;)
 
Inatt ska jag gå ut och jobba igen en tur för en arbetskompis som var snäll och jobbade för mig när Loke fyllde år. Känns himla skönt att gå ut och jobba när man bara vet att det är en natt sen är det helg.
 
I helgen vankas det kalas för lillebror som blir 9 år. På Lördag är det middag som gäller. Skojigt! Igår var vi och köpte presenter till honom han lär bli glad ;) Loke köpte ju som sagt Duplo och när Lilla E kom förbi så sa Loke "Du har också nytt lego!" Vart då sa Lilla E "I påsen" haha jäkla unge! Men jag tror inte Lilla E riktigt uppfattade situationen och det som Loke sa. Hoppas jag iaf!
 
Nä nu ska jag hänga upp tvätten och dra en vals med snabeldraken!

Ramar.

 

Nu har bilderna jag gjorde igår fått flytta in i ramar så nu får dom väl stå där och damma tills vi flyttar och dom kan sättas upp barnens rum. Tycker dom blev himla fina. Kul när man gjort dom själv.
 

Decoupage.

Såg ett tips i Johannas blogg igår och var tvungen att köpa mig nå ljus på Rusta idag och prova att göra.
Det var lite pilligt att få till det, men sista ljuset jag gjorde, det på Freija och Loke blev ju helt okej. Ganska så kul att smycka tråkiga blockljus på det här viset. Det blir ju lite eget. Jag värmde mina med strykjärnet vilket var en smula klumpigt och svårt att få in rätt värme men tillsist så.

God morgon!

 
Morgon lan med bästa Camilla. Hehe. Vi har uppdaterat hennes telefon, som vi har pratat om i evigheter och äntligen fick vi tummen ur. Snart ska jag och kidsen knata iväg och köpa färgpatroner till skrivaren. Ska skriva ut doppresent och lite annat så behöver ny färg. Annars blir det bara svartvit.
 
Senare blir det nog stan med morsgrisen måste köpa presenter till lillebror som blir 9 år på Fredag.
Vart tog tiden vägen liksom. När han fyller år innebär det att jag snart har bott här uppe i 9 år också. Tiden går fort när man har roligt. På Lördags blir det kalasmiddag.

Loke tavla.


En Loke tavla också såklart!
Jag testar mig fram är inte säkert det blir dessa som hamnar på väggen.

Freija tavla.


Fick blodad tand för egna PS tavlor så nu har jag knåpat ihop den här också. Hehe.
Kan ju tillägas att jag är heeeelt ny på att använda PS då jag bara använt RAW tidigare och då dragit i lite färg och kontraster så detta är verkligen en ny värld. WOW!

Nilssons Familjeregler!

 

Såg en bild på Instagram med en liknande tavla. Vissa regler har jag bytt ut. Så som "Ha alltid vin hemma" Nej, nej, nej kaffe ska man alltid ha hemma! Tycker den var så perfekt och passade oss så bra så det är klart man måste få härmas. Nu hänger den fint på väggen i vårat matrum. Påtal om matrum kanske man skulle ta och börja med middagen. Freijsan önskade ju köttgryta så det är väl bara sätta igång.
Fick nys om att tavlan ursprung är från Mekatt där kan ni beställa den!

Naaails!

  
 
Från långt till kort på ett litet kick.
 
Gelen lossna från naglarna en efter en så nu har man kortisar igen. Svarta med glitter och ah dom är finare i verkligheten. Har ju faktiskt målat dom själv haha. Så duttig!

Svammel!

Det kan hända att vi tog oss en liten sovmorgon fy faaaasen så skönt. Det var vi värda hela bunten. Igår jobbade mannen över så jag och barnen tillbringade kvällen hemma hos Camilla och hennes barn. Mysigt.
 
 
Här är lilla Gry som har blivit såååå stor! Hon växer så det knakar.
 
 
Kolla vilken "HET" bild en vän till mig la ut på Facebook igår. Haha. Det är snart 10 år sedan på Gröna Lund. Bara några månader innan jag lämnade Stockholm för Norrbotten.
 
Följ mig på Insta vettja Carolinevnilsson.
 

Svar på frågorna.

Fotar du inpulsiv eller du förbereder ett tillfälle
 

Jag fotar både impulsivt och med förberedelse. Fotar jag familjemedlemmar, barnen osv så blir det ofta impulsivt, har jag fått ett beställningsjobb så ligger det mer tid och förberedelser bakom.

 

Vad gillar du fota mest

 

Jag älskar att fota porträtt! Barn, bebisar, vuxna, bröllop, gravidfotograferingar ja sådant.

 

 

 

Har du varit på mest kommenterande lista

 

Nej, inte vad jag vet i alla fall.

 

Vilken fika gillar du mest

 

Jag är absolut ingen fika människa då jag föredrar chips (salta saker) och sådant istället jag är lite av en periodare när det gäller ätbara saker. När jag var gravid föråt jag mig på semlor, Big pack glass, dammsugare och clementiner. Men fikar jag idag så föredrar jag nog bröd! Goda mackor med trevliga pålägg. Brie, Mozarella, Salami och grönsaker.

 

Vart va de? :)) (ang VIP mys)

Vi var på Hotell Aurum i Skellefteå.

 

 

 

Hur många cc satte du in när du operera dig?

Vilken storlek blev slutresultatet?

Hur kändes det och vart och vem opererade dig?

Många frågor från en nyfiken! Hoppas du vill svara.

 

Jag var tvungen att leta fram mina papper för att svara på CC frågan. Minnet är bra men kort. Jag satte i 295CC bakom bröstmuskeln. 100CC är ca 1 dl så jag satte alltså in lite mindre än 3 dl. Man får räkna med att ca 50CC försvinner eftersom det är bakom muskeln. Idag 8 mån efter operationen har jag storlek 65D men det är ju skillnad på vanliga bröst och opererade så dom ser ut som en B-kupa ungefär.

 

Jag opererade mig på Sensia (föredetta Hermelinen i Luleå) och kirurgen heter Lars Bölander.

 

Jag ångrar inte att jag gjorde min OP men jag skulle nog inte göra om den om jag inte blev tvingad. Jag föder hellre 70 ungar! Precis efter OP när man var lullig på mediciner var man kaxig men fyyy tusan senare var man mindre kaxig. Man kan knappt, stå, sitta eller gå. Man går som en fällkniv samtidigt som det känns som att man har en elefant sittandes på bröstkorgen. Glöm att du kan hosta eller nysa!

 

Ljuvliga Måndag!


Idag börjar en veckas ledighet igen, när jag har sovit färdigt så hämtar jag hem trollungarna från förskolan. Då ska vi måla naglarna. För Freija har tjatat massor om det. Känner jag Lomannen rätt så ska nog även han ha någon käck kulör på klorna sina.
 
Godmorgon på er, God natt för mig!

Det är Canon!

Hösten är underbar.

 
På Lövgatan är det lövigt värre...
 
Imorse när jag cyklade in på uppfarten så var jag tvungen att plocka fram mobilen för att ta en bild på dom underbara färgerna som hösten bidrar med, ljuset låg helt perfekt över tomten och hela världen kändes så färgglad, liksom sprakande och man gick till sängs lycklig.

Gravidfotografering.


I Fredags hade jag en gravidfotografering. Det var med mina fina vän J och hennes dotter. Det blev jätte fina bilder och årstiden gjorde verkligen sitt för sätta den där pricket över i:et.
 
Tänk att snart är det dags att skrida till verket (trycka ut liten till världen) Jag är avundsjuk. Jag vill också föda barn det är världens häftigaste upplevelse och jag önskar J och hennes familj all lycka med den nya familjemedlemmen när HEN ;) behagar titta ut.

Lea söt som socker!

 
 

I veckan traskade jag och barnen förbi deras farbror och hälsa på den här skönheten. Så himla fin och busig! Tolv veckor är hon lilla Lea. Helt fantastiskt vad små dom är som kattungar.
 
Jag kommer att svara på frågorna på Måndag när jag är ledig, håll ut bah!

Lomannen!

 
Min söta 4 åring!
Igår till och med TVINGA han mig att fota honom, tjohooo säger en fotogalen mamma det gäller att passa på när lillkillen vill på eget initiativ. Så det lär dyka upp en och annan bild till.

Kanelbullensdag!


Det skiter jag blanka fan i för jag bakade 106 kanelbullar för bara någon vecka sen och jag tänker INTE göra det igen på ett tag. Det gör alla andra så bra dessutom har jag kvar i frysen och om jag inte skulle haft det så kan man köpa dom på affären ;) Fasen så positiv jag låter idag då! hehe.
 
Förresten det vackra fatet ni ser i bild har mina ÄLSKADE små vandaler tagit sönder! Jag grät blod för någon sekund när jag upptäckte det vilken förfärlig upptäckt. Skitungar! Men men materiella ting är väl inget att lipa över fast det lär vara svårt att få tag i ett precis likadant då jag fyndat detta på Loppis. Det är gjort i Melamin så om någon där ute i bloggvärlden har ett likadant får ni gärna sälja det till mig ;)
 
Trevlig kaneldag dårå!

Familjen Nilsson ♥

Nu heter bägge barnen som mig och mannen, det tog sin lilla tid att få tummen ur. Men nu så.
Nu är vi FAMILJEN NILSSON allihop.

Hey!

Det har kommit in lite frågor, himla kul! Men jag håller öppet inlägget till och med Fredagkväll så är det något ni undrar så släng iväg det i inlägget nedanför detta.
 
 
In yesterday she did it!
 
Mannen var ju hemma från jobbet igår för att följa lilltuttan på BVC för att ge sig på ett försök att ta den där sprutan (Poliovaccinet) det gick jätte bra nog hade hon skrikigt men hon tog den. Hon fick välja på att ta den i armen eller benet då valde hon benet. Efteråt så tyckte mannen att hon varit så duktig så dom for på leksaksaffären och köpte Lego. Idag fick jag ett sms av BVC-sköterskan om nå prover som ska tas. Hur ska då det gå, det lär ju vara blodprover måste ringa och höra mig för.
 
Imorgon vankas det jobb, känns ju som att man varit ledig i en evighet nu så ska bli skönt att få jobba.
TJING TJONG FLAGGSTÅNG!

Fråga vad du vill!


Vi testar på att ha ett inlägg där ni får ställa frågor om ni undrar över något. Ni får vara anonyma. Får jag inga frågor alls får jag väl dela med mig av något annat kul :)
 
Kram♥

Vem är du, vem är jag!

Igår på kalaset kom vi in på det här med roller. Vilken roll man har som förälder är man den snälla, den "dumma" ja det finns ju endel roller och ibland kanske man hoppar mellan flera. Jag brukar kalla mannen för Hitler ibland när han väller fram och tjurar över det ena och det andra jag är mer tilbaka dragen och väljer mina strider. Man kan inte tjata och gnälla om allt jämt.
 
Ett exempel var i helgen när vi var borta på hotell. Barnen åt väl inte sådär jätte bra men jag brukar tänka att dom äter när dom är hungriga ingen utav dom är underviktig så dom får i sig precis vad dom behöver och dom går inte under för att dom petar i maten en eller två dagar. Mannen däremot han tycker att dom ska ju faktiskt äta vare sig dom vill eller ej. Nä man får vääääälja sina strider försöker jag printa in i honom. Gnäller man och tjatar om allt så kommer barnen aldrig lyssna för såfort vi föräldrar öppnar munnen vad det än gäller så hör barnen bara gnäll gnäll gnäll. På senaste tiden har mina barn varit väldigt trotsiga ibörjan var det en KAMP! Idag går de mycket bättre. När jag är bestämt då är jag bestämd och det fungerar.
 
Ibland när mannen kommer hem från jobbet så drar jag mig tillbaks just för att jag har varit med barnen hela veckan och både jag och dom är trötta på varandra och gnället för ibland känns det som att man inte gör annat än gnäller och dom skriker. Då är det skönt att bara luta sig tillbaks och skicka vidare frågor till pappa. "Fråga pappa" Varför ska jag alltid vara den som blir tillfrågad vi är ju två föräldrar. Fast det vet man ju själv barn är inte dumma det är klart att man frågar den som oftast säger ja eller den som är lättast att övertala. Tror nog att det flesta av oss varit där på ett eller annat sätt.
 
I Helgen så sa Loke att pappa var dum, då fråga jag varför, nä han bara är det! Då sa jag är han dum för att han är bestämd och inte ger med sig för ditt gnäll? JA! Sa Loke då. Haha
 
Det är inte alltid lätt det här med uppfostran. Man kommer från två olika familjer där båda är uppfostrade på olika sätt och sedan ska detta på något vis flätas samman men det bästa av båda delar. Dock tror jag nog att jag och min man har en ganska lika uppväxt och uppfostran så våran sammanflätning är/var nog inte så svår.
 
Vilken förälder är du?
 
Jag är hård och sträng när det behövs, jag väljer mina strider och jag lutar mig gärna tillbaks när pappan i huset är hemma, då är det hans tur att stå med pekpinnen.
 
Det är ett brett ämne och det finns massor med delade åsikter. Vilken åsikt är din?
RSS 2.0