Dag 3 FL/BB = Hemgång.



Som tidigare nämnt så fick jag mig en riktig skönhetssömn inatt. Så man var super utvilad imorse. 

Jag hade i princip inga sammandragningar alls jo en som registrerades på morgonens ctg-kurva som jag kände av. 

Idag var planen att dom skulle göra ett nytt ultraljud för att kolla livmodertappen. Jag väntade och väntade. Det var tydligen ett hiskeligt tryck på förlossningen idag inga rum eller läkare lediga och nattpersonalen hade inte ens fått gå hem när klockan var närmare 12:00 på dagen. 

Men strax efter 13:00 kom dom inrullandes med en ultraljudsmaskin på mitt rum och jag blev undersökt. Allt såg okej ut och efter ytterligare en check på kurvan fick jag bekräftat att jag fick åka hem. Dock med strikta order att ligga ner och vila till åtminstone Måndag. Då kunde jag få börja röra mig lite, lite mer än mellan toaletten och soffan. 

Skulle jag nu känns mer sammandragningar eller börja blöda så ska jag kontakta förlossningen. 

Det trista är ju att när jag knappt hunnit komma hem så satte dom där jäkla sammandragningarna igång igen. Jag fattar inte varför. Jag har inte gjort ett dyft. Jag ligger på soffan i precis samma ställning som sjukhussängen. Får hoppas det lugnar ner sig det kanske bara var bilresan eller nåt. 

Kan ju säga att den här utsikten är bra mycket finare att se på en sjukhusväggarna. Mina älskade ungar. 

 
Dom har haft turen att få följa med faster på cykeltur i eftermiddag/kväll och grillat. Glada älsklingar ❤️

Åh vet ni vad här hemma har vi varken tv eller internet förens tidigast Fredag! För att Telia har klantat till det med någon nyinstallation. Kul när man ska ligga raklång på soffan, men mannen fixa två filmer så ikväll har vi iallafall något att göra. Sen kan jag ju börja läsa min bok jag köpte på bokrean som jag inte ens har öppnat ;) 

Förresten fick man ta med sig kudden hem från sjukhuset så jag tog den till mannen som souvenir efter min lilla tripp hemifrån, han ville ju ha en ny kudde haha! Åh gratis var den ;) 

FL/BB Dag 2.



Hade skrivit ett långt inlägg på förmiddagen idag men det verkar inte ha publicerats eller hamnat i utkorgen. Så jag får väl börja om. 

Tänkte skriva ett inlägg om gårdagen. 

Sov super dåligt första natten på sjukhuset. Somnade ca 02:30 och blev väckt 05:20 för att ta ett fastevärde då blodsockret kunde höjas av kortisonet jag fått för bebisens lungor. Men blodsockret låg jätte fint. 

Klockan 07:30 kom frukostbrickan in på rummet. En fil tallrik, två smörgåsar med ost och grönsaker, juice och varm choklad. 

Sen efter frukost fick jag gå försiktigt till förlossningen för att göra en ny ctg-kurva och ta blodtryck. Låg med ctg-apparaten på i 45 min och hade värkar var 7-8 minut. Men sen avtog dom tack och lov. 

Gick tillbaks till bb där det vankades lunch. En god timjan köttgryta med ris och grönsaker. 


Sen blev det en hel del tv tittande. Tack och lov för tv apparaterna dom installerat på alla rum på bb. När vi fick Freija och Loke hade dom inget sådant.

Middagen var inte lika förtjusande som lunchen. Det serverades strömming med potatismos och en jäkla massa fiskben. De flesta i matsalen var rörande överens om att fiskpinnar hade varit godare ;) tur att man fick efterrätt iallafall. Mannafrutti. 


Klockan 18:15 fick jag sista dosen kortisonspruta för bebisens lungutveckling. Jag frågade lite mer om sprutan och det är tydligen som doping. Lungorna utvecklas i raketfart, men det är inget farligt för varken mig eller bebisen. Jäklar vad hårdhänt hon var barnmorskan när hon stack in sprutan i rumpmuskeln. Det kändes hela vägen ner i tårna. Så kändes minsann inte den första sprutan. 

Efter sprutan hämtade bm en rullstol så fick jag en guidad tur på neonatalen där vi kan hamna om bebisen bestämmer sig för att komma ut. Det var skräckblandad förtjusning. Jätte trevlig personal, fina salar och dom berättade ingående vad som kan bli aktuellt just i vårat fall. Så man känner sig ganska trygg med den vetskapen nu. Sen sa dom att håller sig bebisen inne till 36+3 eller 36+4 skulle allt vara lugnt. Då kanske vi inte ens behöver hamna där.

Efter det serverades kvällsfika likadan bricka som till frukost minus fil tallriken. 

Sen slog dom på en ny ctg-kurva men denna gång fick jag göra den i sängen på rummet så jag kunde kika på tv samtidigt. Lyxigt ;) hehe. 

Klockan 23:00 somna jag som en klubbad säl. Vaknade 02:00 av att jag kallsvettades och började må sjukt illa. Undra om det var pga sprutan. Det gick iallafall över så jag kunde somna om till 07:30. Fortsättning om dag 3 (idag) får ni senare. 

Måste även passa på att tacka för alla fina kommentarer jag har fått på Instagram och Facebook. Det värmer. 
❤️

Inlagd på förlossningen/bb.



 
Ni som följer mig på Instagram vet ju redan de mesta, men nu ligger iallafall jag och magen inlagda på förlossningen/bb. Detta pga att livmodertappen är så gott som utplånad och jag har haft sammandragningar under helgen. 
 
Ringde Mvc imorse för att jag kände att allt inte stod rätt till. Fick en tid där 10:30. Blev undersökt och sedan skickad till PÄS för ytterligare kontroll. Väl på päs var det full rulle akuta fall hit och dit men tillsist fick jag komma in på undersökning och jag hade sån tur så jag fick vara med och genomgå en undersökning med nya ultraljudsteknik med någon influgen special ultraljudsläkare som var i Piteå just idag. 
 
Så jag och Freija fick se lillebror i 3D och fick några fina bilder med oss därifrån. Freija blev bjuden på saft och bullar också. Nöjd tjej. Efter ul och vul på päs blev jag iallafall skickad hit till förlossningen på sunderbyn. 
 
När jag kom hit gjorde dom en ctg kurva och jag fick två sprutor en bricanylspruta för att värkarna ska avta samt en kortisonspruta för att bebisens lungor ska utvecklas fortare om han bestämmer sig för att titta ut. 
 
Efter sprutorna har jag haft endel värkar. Imorgon får jag se om det hänt något mer. Läkaren går rond mellan ca 08:00-08:30. Då bestämmer dom om jag ska stanna längre eller få åka hem med strikta order på sängläge. 
 
Jag delar nu rum med en annan gravid kvinna här på bb. Tur att dom har installerat tv apparater så man har något att göra. Jag fick ju inte med mig så mycket att göra i all hast. Kläder och tandborste typ och mobilladdare. 
 
Ibland hör man barnskrik från rummen bredvid små, små bebisar som övar rösten och lungorna. Jag vill gärna att våran kille stannar till iaf vecka 37. Är i vecka 33+1 nu. Men lilleman är tydligen en vecka större än han bör och det är ju positivt iallafall. 
 
Bloggar från mobilen så jag vet inte hur inlägget kommer se ut men ni får ha överseende.
 
Kram! 

Våra...

♥♥

Helgen.


Vi har verkligen varit lyckligt lottade som haft så fint väder nu det senaste. Helt underbart 18 grader i april. Idag hade dom lovat sämre väder men jag tycker hela förmiddagen har varit toppen, dock blev det lite molnigt nu så jag passar på att blogga ;) Igår hade vi familjen Nord här på eftermiddagen/kvällen det blev grillat och gladiatorerna. Alla barn var tappra och var uppe till efter 21:00. Fina Fanny stod för underhållningen i form av dans.
 
I Fredags tog jag och Dessi en spontan tripp till stan. Först lämnade jag Freija på förskolan 08:00 sen iväg och lämna papper till chefen och sen till Dessi där vi kom på den fiffiga idén om stan. Det blev besök både hos Lina och Dessis mamma. Riktigt trevligt. Sen var vi in på alla billiga affärer. Rusta, Dollar, Willys. Jag köpte 21 solcellslampor varav en var en uggla ;) haha. Fråga mig inte vart jag ska ställa upp alla men dom kosta ju baaaara 5 kr st. Blir nog fint i blomrabatten till hösten. Just sommartid gör ju inte solcellslampor någon nytta här uppe när det är ljust dygnet runt, de gäller att tänka framåt ;)
 
 
Solcellsugglan och ugglor till barnen med plats för foto.
 
Men det största nyheten av alla denna uppdatering måste väl ändå bli att Loke har lärt sig cykla utan stödhjul. Oj så lycklig han var när han klarade av det. ÄNTLIGEN!
 

Idag har barnen varit ute hela förmiddagen och fångat insekter. Dom älskar vekligen att vara ute nu när våren är här och snön har försvunnit. Jag håller med dom.

Busiga lilleman.

 

Igår var det utveklingssamtal för Loke. Det gick bra. Han ska byta avdelning till hösten så nu har han tagit sommarlov eftersom han inte trivs på den avdelningen han är på nu. Han ser fram emot att få träffa sina gamla kompisar på nya avdelningen och hade gärna velat byta NU, men han trivs bra hemma. Imorse när jag gick med Freija till förskolan ropade han från sängen "Jag går upp klockan nio!" Lilla livsnjutaren där.
 
Nu ska vi gå ut och njuta av solen de ryktas om 16+ grader. Kan det bli bättre? Underbart.
 

Lekstugan.

 
 

Igår städade lilltuttan lekstugan. Jisses va hon greja. Ut med möbler och mattor. Sopa och fixa. Så nu är lekstugan vårstädad. Husägarinnan vart dock inte så nöjd när lillbrorsan klampa in med skorna på och jäklades med henne. Helt förståligt.
 
Både igår och idag är lillan på förskolan. Hon har saknat sina kompisar.
 

Bm-besök vecka 33.

 
54 dagar kvar till bf och 80,7% av graviditeten avklarad.
 
Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan och jag gick väl egentligen igenom besiktningen utan anmärkning. Mamma var för första gången med på besöket.
 
Blodtryck 120/80.
Hjärtljud 144/slag min.
Magmått 29 cm.
HB 103.
Vikt + 8-10 kg sen start.
Då jag inte riktigt vet vad jag låg på innan graviditeten.
 
Bm trodde att detta var den största bebisen hittills som jag burit hon tyckte att han kändes "stor". Det kan ju bli intressant att se. Jag följer då alla kurvor perfekt och så länge mitt HB ligger över 100 ska vi vara glada sa hon. Så det blev ett lyckat besök idag, inga konstigheter.
 
Dock glömde jag fråga om slemproppen som släppt nu i två omgångar, men egentligen är jag inte speciellt oroad över det, som sagt så kan den ju återbildas.
 
Nästa besök är den 7/5.
 
 

Bruno.


I Fredags dammade jag av Bruno och tog en premiärtur hem till Johanna på kvällen. Har hört att det ska vara lättare att cykla än gå när man har foglossning, ja men tjena! Efter halva vägen hoppade jag av cykeln och hade jag inte hållt mig i den hade jag ramlat ihop för benen bar mig inte. Riktigt läskigt och när jag cykla hade jag en konstant sammandragning både på tur och returen. Det blir inga fler cykelturer innan magen är borta kan jag ju meddela. Hurvens. Jag som cykla så mycket förra sommaren och hösten jag tycker det borde gått lätt, men kroppen verkar ha glömt bort det.

Påsken 2014.


Vi har haft en lugn och skön påsk hemmavid.
 
Vi har haft besök från Stockholm, ätit godis som påskharen varit förbi med och solat och städat ute i trädgården. Igår kom även mamma hit så idag har vi ätit sill och potatis till lunch och grillad lax till middag.
 
 
Igår spelade vi Bingolotto. Egentligen är det helt imot mina och mammas principer men vafasen skit samma. Vann vi något? Nix pix. Jäkla Pajala lotter.
 
 
Igår blev det en sväng till Biltema för att införskaffa kedjelås till ytterdörren och altandörren. Sedan vi flytta till hus har dom blivit alldeles för rymningsbenägna. Dom smyger som möss och går ut i gryningen men nu är det slut på rymningarna. Man får ju skämmas när barnen drar på upptåg sådär dom vet verkligen hur dom ska överlista mor och far när dom smyger och smusslar. Fantasin är det ju inget fel på. Igår morse hade dom nämligen smygit iväg till en lekpark på gatan bredvid oss man hinner ju bli livrädd innan man får fatt i dom, men nu har vi ju i alla fall hittat en lösning som verkar fungera.
 
Imorgon är det BM besök på förmiddagen och mamma ska följa med.
 
 
 
 

Tjing Tjong!


Idag blev det tunnbröd med nubbesallad till lunch. Har suktat efter det sen i julas då jag inte fick nån, men det var ändå ingen aha-upplevelse nu när jag väl fick det.
 
Idag är min första dag med graviditetspenning, jag är alltså inte sjukskriven längre, men jag har ju fortfarande ont från och till och sover verkligen som en kratta. Idag är det 60 dagar kvar till BF tänk om ca 60 dagar är det sommarlov! Underbart jag får vara ledig med mina barn för första gången på flera år.
 
Igår kväll kom mamma hit men nu har hon och Lille E åkt hem. Har vi tur kommer hon snart åter. Loke grät floder när vi vinkat av dom han kom och la sig i min famn och tårarna sprutade. I handen höll han sin pipande lilla gula kyckling som han fått av mormor. Freijsan drog också ett par tårar men det var fort övergående. Freija fick en ny dagbok i påskpresent av mormor. Hon är så kul för hon älskar när vi skriver namn och ord så får hon läsa vad det står. Men man får inte snöa in i ett mönster typ för då gissar hon vad det står och gissar alltid rätt. Hon är ju inte dum. Men då blev hon arg på mig när jag skrev HUND istället för ett namn. Hon vill läsa namn. Hon är duktig lilltuttan som intresserar sig så för bokstäver och siffror.  
 
Här om dagen satt hon och skrev sniglar och fiskekrokar. Sexor och J.

Hello!

Igår var jag och Dessi och hälsade på en gammal jobbarkompis, det bjöds på fika och gokaffe och en himla massa surr. Loke ringde mig och fråga om jag var långt borta för maten var klar och när vi väl var på väg ut genom dörren då fortsatte snicke snacket i hallen så jag fick värma maten när jag kom hem. Det får inte bli för långt mellan gångerna när man ses då blir det så mycket att prata om.
 

Anita hade "bakat" både nå äppel och kanelknyten samt sockerkaka. Jag är ju inte känd för att vara den mest fikaglada människan men igår då fikade jag minsann. Av bägge sorter till och med.
 
För ett tag sedan fick jag nys om att en i en grupp på facebook hade fått ut pengar från sitt försäkringsbolag för sin sjukskrivning och eftersom jag har samma försäkring hos samma bolag tänkte även jag pröva lyckan att få ut lite kosing. Man blir ju inte dunder rik av att vara sjukskriven om jag säger så och vi är båda sjukskrivna på samma grunder. Gruppen på Facebook är en "Vi som väntar barn i Juni" grupp. Skönt att kunna ventilera sig med andra i mellan åt.
 
I förmiddags när jag varit på toa så såg jag att delar av slemproppen lossnat. Som tur är så återbildas den ju så jag ser det inte som något tecken alls. När jag vänta Freija såg jag inte röken av någon slempropp och med Loke gick den samtidigt som vattnet. Vi är ju i vecka 32 nu men jag har kommit på att jag vill ha ut Tossingen den 25 maj på Morsdag! helt omöjligt är det ju inte med tanke på hans syskons stress. Dock sägs det ju att det födds minst barn under helger och Morsdag är ju en Söndag. Fast å andra sidan kom ju Loke på en Lördag. Den som lever får se ;)
 
 
Kulan åker bil, i förra veckan.
 
Idag har jag också träffat Dessi vi fikade och snacka en massa goja. Om allt mellan himmel och jord. Det blev liksom aldrig tyst, haha. Sen var vi ut på byn i hemligt ärende.
 

Helgen.


Mina väluppfostrade ungar i soffan ;) Jaja den ena är inte min men ändå.
 
Dom var så söta när dom satt/låg och kika på tv igår eftermiddag, Lilla E i Freijas knä och hon pillra han i håret och Loke satt koncentrerad vid sidan om. Lilla E har fått äran att sova varannan natt med Loke och varannan med Freija annars blir det ju orättvist. Det var så kul igår morse för Lilla E hade nog knappt gått ur sängen så drog Freija iväg med den in på sitt rum för att vara på den säkra sidan. Hon fejade och fixade. Gullhumlan våran. Jag sa det till Lilla E att snart är dom TRE som ska bråka om din uppmärksamhet. Det är inget lätt jobb att vara en omtyckt morbror.
 
På efteriddagen igår blev det grillat. Lax till mig, Lilla E och Loke, fläskfilé till Freija och mannen. Lilla E gillade maten massor så pass att han till och med ville ha en portion till. Då har man lyckats.
 

Lax, klyftpotatis, romsås och sallad, muuumms!
 
Loke var så duktig och hjälpte mig med salladen. Sen var han stolt och berätta för alla att det minsann var han som hade gjort den. Duktig kille.
 
Idag gick Freija och Lille E helt själva hem till gammelmormor och hälsa på. Där blev dom tydligen bjudna på våfflor. Vilka lyckostar. Jag, Loke och mannen åkte hem till mannens mamma och pappa och hälsa på under tiden. Sen var det bara hem och börja med maten igen. Mat, mat, mat man gör aldrig annat.
 
Hoppas alla haft en trevlig helg.

Lilla morbror.

 
Tre år gammal bild på busfröna.
 
I morse styrde vi mot Luleå för att hämta min lillebror, barnens lill morbror. Vi mötte upp i Gammelstad och fikade. Barnen var överlyckliga över att få umgås med honom på Påsklovet, men säg den glädje som varar vi hade nog knappt nåt kommungränsen innan bilens baksätespassagerare var i luven på varandra och hade bildat två läger med stackars morbrorn i mitten. Det är en evig kamp om uppmärksamheten, men jag tror nog det lägger sig tills imorgon. Just nu sover grabbarna på övervåningen och lilltuttan har tagit plats i soffan och snarkar i högan sky.
 
När dom leker utomhus går det hur bra som helst att leka alla tre men inomhus går det bara inte för sig. Då är det krig. Jag tog lilltuttan med mig och besökte en vän så killarna skulle få leka ostört en stund och sen var vi och handlade. När vi sedan kom tillbaks var allt frid och fröjd igen och alla kunde hålla sams.
 
Vi får väl se vad vi ska ägna påsklovet åt. Något ska vi väl allt komma på.
Trevlig helg.

Träffade mvc-läkaren.


En selfie i hissen på jobbet.
 
Idag hade jag den äran att få träffa mvc-läkaren. Vilken otroligt trevlig prick. Hon sjukskrev mig bakåt i tiden samt fram till att min graviditetspenning faller in. Så nu har jag äntligen fått iväg alla papper till FK och chefen. Äntligen kan man pusta ut på allt pappersarbete. Finns det något tråkigare och mer tidskrävande? Tror inte det va.
 
Fick även veta att järnvärdet låg på 106 sen provet dom tog i armen förra veckan. Läkaren tyckte inte det var några konstigheter alls utan det är som det brukar när det gäller mig och min kropp så hon tyckte inte att vi skulle lägga någon energi på det. Skönt att höra. När det var dags att gå så sa hon "Då ses vi på BVC när bebisen är född" vad påtagligt allt blev. När bebisen är född jag ska föda barn igen. Haha. Tydligen jobbade hon även som barnläkare just på bvc och man träffar ju läkaren ett par gr under barnets första år vid kontrollerna. Idag drog jag på mig skinnpajen för första gången i år. Magiskt! 
 
Nästa vanliga mvc besök är den 22 April men det har jag nog redan nämnt.

Parningstider.

Läste på nätet att katter ofta parar sig under jan-mars, men här uppe i norr kanske dom gör det en månad senare med tanke på väder och vind. Vad vet jag. Hur som helst vet jag att jag hade en galet desperat kisse på altanen i natt. Fasen vad den skrek. Ni vet sådär från tassarna och genom hela kissekroppen Mjaaaaauuuuuu! Mega långa mjauuuningar och där satt den och skrek heeeela natten och krafsa på altandörren. Gick upp två gr och tittade ut då hoppade den iväg i en jäkla fart men såfort jag lämna fönstret var den tillbaks med sitt mjaaaaauuuande. Det blev inte många minuters sömn i natt. Hoppas ägarna håller katten inne i natt eller att den stör någon annan än mig som har nog svårt att sova.
 
Undra om det var en hona eller hane eller låter alla katter sådär i mellan åt? Idag måste den i alla fall vara hes efter allt mjauande. Måste ju ta på krafterna att låta sådär. Vi får väl se om HEN dyker upp igen.
 
Mjau på er & God natt!

Bebis v.31.


Bilden är sedan i Måndags. Vi byter ju vecka på just Måndagar så just nu är vi i vecka 31.
 
I morgon har jag tid hos MVC läkaren för att förlänga min sjukskrivning som gick ut den 31 Mars. Dom kommer då att skriva den bakåt i tiden och jag hoppas verkligen det går bra för det är ju knappast mitt fel att inte HC kan tillhandahålla läkare så det räcker åt alla kommuninvånare.
 
Hur som helst jag har fortfarande inte fått veta vad mitt järnvärde låg på sen sist. Dom tog ju ett prov från armen för det men provsvaret verkar ju inte ha varit något vidare intressant då dom inte hört av sig. Jag är så less på att vara gravid nu. Har så ont i axlarna och nacken när man hela tiden måste sova på sidorna. Även om jag inte gått upp sådär jätte mycket i vikt så märker man att det är tungt för kroppen. Sen start har jag gått upp 7 kg. Lite skillnad mot Loke och Freija där jag gick upp 16 kg vardera ;) men magen växer och frodas. Lilleman där inne har börjat spela gitarr på mina revben med tårna känns det som ibland liksom känner man hur det drar något över revbenen men det blir inga höjdar riff, hehe.
 
Magen har även börjat "Klicka" precis som Freija och Loke gjorde. Tänk vilka mystiska ljud man kan få höra. Det låter ungefär som när man själv knäcker fingrarna. Knäpp och klick typ.
 

Igår fick jag hem den här fina napphållaren till "Tossingen" hittade en tjej på Instagram som tillverkar dom. 120 kr kostade den. Man kan även köpa ett hänge till liggkorgen på vagnen, men jag vet inte det kanske blir för mycket. Det tåls att funderas på. Tänk och det tittar ut en tjej, haha. Man får ha det i åtanke. En tjej kan ju inte heta "T" eller kan och kan det vore märkligt.

Utvecklingssamtal.

Igår var jag på utvecklingssamtal på förskolan för Freija. Allting stod jätte bra till och hon är en omtyckt tjej av både kompisar och pedagoger man blir nästan rörd när man hör hur dom pratar och beskriver henne. Hon är kompis med allt och alla och tar gärna initiativ till olika lekar och drar med resten av kompisarna, hon var helt i "nivå" med det man bör kunna i hennes ålder och det fanns inget att anmärka på, jag blir så stolt över vår fina tjej.
 
Fick även veta vilken skola hon kommer att börja på i höst, samt med vilka barn. Jag blev så glad när jag såg att hela förskolegruppen hamna i samma klass. Alla 6 åringar från samma förskola i samma klass. Det kan ju inte bli bättre. Vilken trygghet att få med sig alla kompisar som hon känt sedan hon började på förskolan. Nu väntar vi bara på att få veta vilken lärare dom ska ha. Det var tydligen inte helt bestämt ännu. Sedan väntar besök på skolan.
 
Förskole-pedagogen som höll i utvecklingssamtalet berättade även att 6 åringar är speciella barn. Dom har mycket funderingar och frågor. Mycket av det hon sa kände jag så väl igen med Freija. För ett tag sedan kom ju Freija till mig och fråga om det var länge kvar tills jag skulle dö och jag svara "det hoppas jag" Vad skönt svara hon då. I natt kom hon även ner från sitt rum "Jag kan INTE sova jag är så rädd att det ska börja brinna". Det har hon drömt i flera nätter nu, så hon fick bäddas ner i soffan med mig. Ikväll när hon skulle sova var hon näst intill hysterisk över att det "kunde" börja brinna och mannen som var så duktig och hängde upp hela TRE brandvarnare för Freijas skull men inte blev hon lugnare utav det.
 
Även idag har Freija varit på förskolan hon hade i uppdrag att ta med sig sin Finaste leksak. Det blev hennes nya Barbie som fick följa med. Först hade hon lite beslutsångest men tillsist blev det just den. Även Loke skulle egentligen till förskolan men han vägra i sten av mig förståliga själ. Han kom med ena undanflykten efter den andra jag fick med mig honom ut på uppfarten men där tog det stopp. Han skrek så han nog väckte hela Lövis. Så jag låste upp dörren lät han gå in och sen gick jag iväg med Freija och lämna henne. Mannen var givetvis hemma så han lämnades ju inte själv. Sen har vi ju 5 min till förskolan från vårat hus om ens det.
 
När jag kom hem igen var Loke borta, jag tänkte att han sitter väl och tittar på tv men icket. Han satt under ett litet bord i sitt rum och var arg. Efter ett tag kom han dock ner till vardagsrummet och byggde Lego medan jag kikade på Nyhetsmorgon. Även Loke har utvecklingssamtal denna månad och det ska bli himla intressant då jag själv inte är sådär jätte nöjd med situationen som den ser ut nu. Förmodligen blir han väl hemma nu till höstterminen drar igång. Det känns ju ändå viktigt att han ska vara på förskolan höst och vårterminen innan även han börjar skolan, men vi får väl se hur de går på utvecklingssamtalet jag vill inte gå in på detaljer här i bloggen innan jag vet mer om situationen så vi får väl se...

En säng.


Såg den här sängen på Facebook köp och sälj och blev helt kär! Det blev budgivning på den och jag vann den för 370 kr. Fick den till och med hemlevererad. Så himla snäll säljare. Igår när den kom var jag tvungen att bädda lite och se hur den kommer tänkas se ut. Nu funderar jag på om jag ska orka slipa och måla om den då den är lite missfärgad av sina år på nacken. Samt lite avskaft på sina ställen, samtidigt har det ju sin charm. Jag har även en plan på att skriva en text antingen på huvudgaveln eller fram till på sängen. Vi får väl se hur det blir. Hade ju varit skönt om man kunde fixa till den ute på altanen så man slipper allt slipdamm och sånt här inne.
 
I sängen ser ni även vårat fina babynest som vi köpt på Tradera. Det är en kvinna i Luleå som gör dom.
 
Drömfångaren som jag hängde upp ovanför sängen fick barnen av faster igår. Vi kom överens om att hänga den där så får den fånga in hela familjens drömmar på mellan planet i vårat hus ;) hehe. Alla nöjda och glada men mest glad var nog jag som kom med den fiffiga idén. Faster har dessutom gjort drömfångaren själv så då blir den lite extra speciell vill ju inte att någon ska pilla sönder den. Dock har ängeln på den redan tappat huvudet men det ska jag limma fast ;) barn, barn, barn.
 
 

Söndag.

I morse eller låt oss säga förmiddags hade inte mannen några som helst tankar på att kliva ur sängen. Jag drog bort täcket kittlade honom under fötterna, sa till på skarpen m.m. men inget fungerade. Till sist tog jag hjälp utav familjen Nord och då minsann blev det fart på karlsloken. Man får inte vara dum ;)
 
Idag har vi hackat is på uppfarten man skulle nästan kunna tro att istiden har dragit förbi. Flera cm tjock is och tung var den. Svägerskan och Freija var så duktiga. Jag hjälpte till så gott jag kunde. Sen blev det minsann lite ordning på tomten också, plockade upp alla grejer som barnen slängt omkring sig och fixade lite snyggt. Nu vill vi verkligen att all is och snö bara ska försvinna. På ena sidan av huset är nästan allt borta men inte på den "större" sidan.
 
Efter att vi hade ätit middag fick vi även besök från Umeå. Det uppskattades av barnen och dom hittade nästan varandra direkt Freija hitta Immi och Loke hitta Tristan. Tristan utbrast till och med att Loke är hans bästa kompis. Det är så kul för mellan Loke och Tristan skiljer det bara 3 dagar i ålder man märkte hur bra dom gick ihop i lek. Ska bli så kul nu när vi får dom närmare igen, då dom ska flytta till grannstaden. Sen har ju även Immi och Tristan en lillebror men han fick inte vara med och leka han satt nöjt och lekte med bilar vid köksbordet och lyssnade på mammornas snickesnack och kaffesurplande.
 
Imorgon är det Måndag igen och jag har en del samtal att ta itu med måste ringa FK och chefen bland annat. Min sjukskrivning gick ju ut den 31 mars och det har inte funnits en läkare att tillgå har fått tid på Fredag först för att förnya mitt sjukintyg och så skriver dom tydligen bakåt i tiden. Måste ringa och informera fk och chefen om det. Den 14:e börjar min graviditetspenning att gälla det är ju inte så länge kvar tillsdess, men man blir gode dag och datumblind av att vara hemma såhär länge.
 
Hoppas ni har haft en bra helg.

Men hej!

Kom precis upp ur badet, vilket jäkla gympass det är att bada. Upp, ner, upp, ner och schampo och balsam och duschcream... Upp med armarna, ner med armarna osv. Ett jäkla yippo det där. Mannen kom in och fråga om han skulle ta en bild och lägga ut på Instagram "Här ligger flodhästen och badar" Haha härligt att vi kan skämta om sådant.
 
Hela familjen har i veckan varit involverade i min nya dator jag fick i Januari. Det var ju Windows 8 på den när jag fick den och jag kan ju säga att vi inte gick ihop. Så istället skulle det installeras Windows 7 men efter flera timmars försök så gick det inte. Det är tydligen en massa spärrar i vägen så nu sitter man här med det där jäkla Windows 8 igen. Skit dator. Snacka om att man blivit oteknisk på äldre dagar. Windows 8 krånglar till allt för mig i fotograferingsväg. Antingen är det jag som är enormt trög eller så är det bara datorn som vill få mig att gå i taket. Nu måste jag få hit brorsan igen också så han kan installera ps och camera raw igen. Allt för en onödig ominstallation som inte fungerade.
 
Idag har jag kört lite bil igen. En mjukstart efter att snön försvunnit från vägarna och med ny bil och allt. Tycker det var trevligare att ratta Märta men man vänjer sig säkert.
 
 

Yesterday.

Igår kväll hade jag världens tryck neråt och ont i nedre delen av ryggen, men jag lyckades somna och sen drömde jag att jag var på förlossningen hela natten. Vi gjorde ultraljud och ctg om vi fick någon bebis vet jag inte, men jag hoppas att det dröjer ett par veckor till innan det är dags. Jag har inte lust att ligga på sjukhus med bebis i flera veckor pga alldeles för tidig födsel.
 
Den här veckan har verkligen gått super fort. Tänk att det redan är Fredag. Känns ju dock som vi har Fredag hela veckan så att det vankas helg gör ju varken från eller till.
 
Trevlig helg på er!

Bm-besök.


På IPaden har jag en app där man kan se bebisens verkliga storlek vecka för vecka. Nu är den så stor att den inte ens ryms på skärmen så man måste scrolla åt höger och vänster för att se hela. Den har lagt på sig mer fett så huden är inte så genomskinlig längre.
 
Idag var jag hos barnmorskan. Loke följde med mig. Fast han tyckte det var skit tråkigt. När jag låg på britsen och mätte mage och lyssna på hjärtljuden så stod han och höll i mina fötter. När barnmorskan mätte blodtrycket darra han på underläppen som att han skulle börja gråta för han tyckte det såg otäckt ut det barnmorskan gjorde med mamma. Min lilla sötpojke. Roligast var väl ändå när han följde med på toaletten och fick se mamma kissa i en mugg... Hahaha "äckligt mamma, så får man INTE göra!" haha.
 
Sedan så tog barnmorskan tre rör med blod. Det var ny blodgruppering, blodstatus och nåt mer. Så järnvärdet får jag veta först imorgon för hon gjorde inget stick i fingret för det. Endast för att kolla sockret.
 
Blodtrycket var 110/70.
Hjärtljuden 144 slag/min.
Magmåttet hade gått från 21 cm till 27 cm på tre veckor.
 
Bebisen ligger tydligen som en spindel i min mage enligt bm. Huvudet ner, ryggraden mot min ryggrad och ben och armar åt sidorna. Därav känner jag väldiga sparkar och armrörelser åt sidorna. Lilla Imse Vimse.
 
Nästa besök är den 22 April.

Vecka 30!


En milstolpe är nådd, vi har gått in i vecka 30. Äntligen känner jag, nu vill jag att veckorna rusar iväg och det känns inte så omöjligt för nu är man liksom nästan där. Allt känns lite närmare bara det står en 3:a i början av veckotalet. Egentligen skulle jag till mvc idag, men min BM ringde och bokade om det igår. Så på Torsdag eftermiddag ska jag dit istället. Känns ju som det är evigheter sen jag var där nu.
 
Tycker att man har börjat känna sig trött igen, sådär trött som man var dom första veckorna i graviditeten. Tänk att jag jobbade natt då också. Hur tusan orkade jag? Haha. Nu har jag i alla fall lyckan att jag kan vila och sova lite när jag får tillfälle. Lillen i magen sparkar så fort jag lägger mig ner. Han tycker om att trycka ut kroppsdelar på sidorna av magen så tokigt när man känner ett ben eller arm dra förbi så tätt inpå där man håller handen. Jag försöker komma ihåg hur Freija och Loke var i magen och om jag minns rätt var Freija en vilding medan Loke var av den lugnare sorten. Nu bor det en vilding till i magen. Sova vad är det liksom? När man kan sparka och leva om.
 
I helgen när barnen vaknade 05:00 så fick man sig ett litet smakprov på vad som komma skall för det var inte bara Freija och Loke som var vakna utan även Lilleman i magen. Ja vi får väl se hur han blir utanför magen. Vi har ju haft tur och fått så lugna bebisar och peppar peppar ta i trä hoppas även denna blir en lugn sådan som sover om nätterna och är nöjd bara den får mat, torr blöja och kläder i början ;) Men man ska väl inte ropa hej alla bebisar är ju olika och inte stöpta i samma form.
 

1 April.

Jag har varit totalt slut heeela dagen. Igår fyllde ju vår älskade tjeja hela 6 år och det vankades massa kalasande. Vänner och mannens familj/släkt kom förbi och gratulerade.
 
På morgonen vaknade Freija vid 07:00 och tillsammans satt vi i soffan och räknade ner minuterna till att den skulle bli 07:31. Just den tiden hon såg ljuset och världen för första gången. 07:31 tiden då vi fick se vår efterlängtade dotter första gången det är som magiskt att tänka tillbaks på. Att det gått hela 6 år sedan dess. När klockan var slagen tassade jag iväg till sovrummet och hämtade presenterna hon fick av oss. Ett par Inlines med skydd och en Barbie som hon suktat efter som hon sett på tv.
 
 
 
Sedan gick morgonen ut på att hitta balansen och hon rullade runt i alla rum här hemma med inlinesen på fötterna. Hon serverade till och med lillebrorsan frukost med dom på. Senare på förmiddagen for hon och pappan iväg och köpte en sminkdocka på byn som hon också velat ha. Den köpte hon för pengar hon fått av mannens mormor och moster. Sen var det inlines ute på vägen för hela slanten oj vad hon for fram och tillbaks, hon ramla inte en enda gång. Duktig tjej!
 

Klockan 10:00 kom första gästen och sedan avlöste dom varandra hela dagen och kvällen. I mellan åt var jag tvungen att lägga mig på soffan för att sträcka ut kroppen får så svårt att andas när jag sitter upp timme efter timme och magen trycker mot lungorna. När sista gästen gått så gick Lilleman och la sig inga protester där inte han var gode trött efter dagens alla besök och att han inte fått stå i centrum så som syrran. Jag och Freija satte oss i soffan och tittade på Familjen annorlunda och sen avrundade vi med Sune i Grekland. För är man 6 år behöver man faktiskt inte gå och lägga sig samma tid som lillebror som bara är 4 år tyckte lillan. Ikväll gick dom dock och la sig samma tid vid 20:00.
 
I förmiddags kom hon ner springandes från sitt rum "MAAAAMMMAAAA!!! Jag har fått en finne! Får man verkligen det när man är 6 år???" Hahaha så jäkla söt, men nått litet finnliknande satt de faktiskt nedanför underläppen. Sen har hon haft världens otur idag, blött näsblod två gr, slagit i hakan och bitit sig i tungan. Man kan ju nästan tro det är Fredag den 13, men nej nej bara 1 April och ingen har lurat oss på hela dagen. Men barnen har sprungit runt och ropat April, april din dumma sill i alla fall.
 
Tackade på Facebook igår kväll för alla som varit med på ett eller annat sätt och firat Freijas dag och vill även tacka här. Hon fick verkligen en fantastisk 6 års dag.
RSS 2.0