På mä Föppatöfflan och jöbbä!


I Lördags var det dags att höpp i Föppatöffla och jobboutfiten igen för lite extra kneg på gamla jobbet. Jag jobbade även Söndagen. Kul att vara tillbaks och lite små kul att komma hemifrån. Jag har ju ändå varit hemma i ett halvår medtanke på sjukskrivningen och allt. Jag har nu lagt mig tillgänglig för helger eftersom att mannen är ledig då, men jag jobbar ju inte alla helger för det bara lite då och då. Sen tror jag det är bra för barnen också att få vara med pappa utan mig. Så vi hinner sakna varandra.

Hur går det i skolan och förskolan?

 
Igår på väg till skolan med Freija.
 
För Freija går det bara bättre och bättre igår satt jag och Thor i kapprummet till klockan 09:00. Vi följde med Freija till skolsystern och kollade hörseln och sedan fick vi gå hem jag och Thor. Hon blir ledsen varje gång men det blir bättre och bättre. Jag ser ju hur otroligt stolt hon är när vi hämtar henne på eftermiddagarna då hon varit i skolan själv. Det riktigt sprudlar stolthet ifrån ungen. Hon berättar alltid vad dom gjort, vad dom lekt, vad dom ätit osv. Så hon delar med sig mycket av sina dagar och tycker om att återberätta för oss här hemma. Idag tog det bara FYRA minuter att lämna henne. Jag hade satt mig tillrätta i kapprummet och trodde att jag skulle få sitta där 1 timme som igår men icket. Efter någon minut kommer hon utspringandes från klassrummet ger mig en puss och kram fäller en tår kastar sig ner i vagnen och omfamnar lillebror med en stor kram och puss och säger sedan att vi får gå hem. Tummen upp! Duktig tjej. Så skönt att hon gjorde det på eget initiativ.
 
Jag vill verkligen att hon ska känna trygghet i skolan och veta att jag bara finns ett stenkast bort om det skulle var något. Fröknarna har ju mitt nr så dom kan ringa om det ä något. Mannen tyckte väl att jag bara skulle gå dom gångerna jag satt ute i kapprummet och filura men nä det tyckte inte jag! Får hon inte känna tryggheten från början så kanske det aldrig ger med sig. Då sitter jag hellre i kapprummet ett par dagar tills tryggheten finns där än att göra hela lämningsprocessen till ett kaos.
 

Och Loke då?
 
Jag vet inte om det finns så mycket att nämna där. Han stormtrivs med sin nya avdelning på förskolan. Lämningarna går galant och han är en otroligt glad kille. Äntligen får han vara med sina kompisar igen som han har längtat, det är inte en minsta protest när vi ska gå till förskolan. Igår fick han en ny jacka också den på bilden en Reima den är såååå himla fin på tal om ingenting liksom, hehe.
 
Men JAG, jag kommer ju tyna bort av alla dessa hämtningar och lämningar. Ett evigt springande till skola och förskola tycker jag. Såhär ser schemat ut.
 
08:00 Loke ska vara på förskolan
08:10 Freija ska vara i skolan.
11:00 Loke ska vara hämtat från förskolan
13:10 Freija ska vara hämtad från skolan.
 
Det är ju inte bara en vända... Ska tame tusan mäta vägen imorn hur långt det kan tänkas vara mellan hemmet, förskolan, skolan och hemmet. Så ska vi se hur mycket springande det blir. Sen blir det ju säkert en tur till affären eller bvc också. Det där körkortet är bra efterlängtat man kanske skulle ta och lägga på ett litet kol, men det fattar jag inte alls hur jag ska hinna med, med en bebis hemma och mannen som jobbar. Allt har sin tid brukar det heta.
 
TJING TJONG!
 

Thor 3 Månader.


I Söndags blev Thor 3 månader och igår var det dags för första vaccinet. Uscha så han skrek när det stack till i benen. Tyckte så synd om honom. På kvällen hade han nog ont i låren för han fick små skrikattacker, men han sov hela natten efter att ha fått en Alvedon.
 

Hans kurva pekar rakt uppåt både på längd och vikt. Han är en liten knubbis. Han äter 200 ml ersättning ca var tredje timme ibland kan de dröja nån timme extra och nattmål har han slutat med. Han sover från ca 22:00 på kvällen till 06:30. Han är en fantastisk unge precis som sina syskon. Ja jag är ju deras mor så jag får säga så. Han pratar massor nu eller jollrar som man brukar säga. Det jollras för fullt när han är vaken och han älskar när jag sjunger med min falska stämma då drar han på smilbanden. 
 
 
 

Rutinerna åter.

I Torsdags var det dags. Skolstart och Förskolestart. Något nytt för bägge barnen. Loke började på en helt ny avdelning och Freija på en helt ny skola. Jag följde med Loke på förskolan igår, han var lite avvaktande från början men efter ca 1 1/2 timme så var han redo att vinka hej då till mig. För Freija var det inte fullt lika enkelt hon var inte alls nöjd med skolstarten hon skrek i panik och ville inte alls var i skolan trots att pappa tagit ledigt och följt med henne. Hon stannade i alla fall i skolan till 11:30 sen tyckte hon det var nog och åkte hem med pappa. Det är ju tur att det "bara" är 6 års och ingen skolplikt.
 
Idag gick det i alla fall mycket bättre i skolan. Jag följde med henne dit och parkerade mig i kapprummet. Där satt jag från 8:10 till ca 09:00 sen frågade jag Freija om det var okej att jag gick hem och åt frukost. Först var det inte alls okej, hon började gråta och sa att jag skulle stanna så jag sa Okej jag stannar och hon gick tillbaks till klassrummet. Efter bara någon minut kom hon ut igen "Okej du får väl gå då" Så vi vinka hej då och jag gick hem. Sen gick jag tillbaks till skolan så jag var där ca 12:30 dom slutar 13:10. Så satt jag i kapprummet och väntade på att min stora tjej skulle komma ut och få helg och vilken stolt tjej jag fick med mig hem. Hon var så glad att hon hade varit i skolan själv och att det faktiskt gick bra.
 
För Loke gick det prima att bli lämnad av pappa idag han bara skuttade in på avdelningen direkt när pappa lämna. Han är så glad över att få ha lämnat "bebisavdelningen" som han kallar den ;) Äntligen får han vara med sina kompisar igen! Som han har saknat dom.
 
Nu när Freija började 6 års så började vi även med veckopeng. Varje Fredag får hon 20 kr. Sen så står vi för Lördagsgodiset på Lördagar. Just nu så sparar hon pengar till en Frost docka "Barbie" typ. 249 kr kostar den. Så hon har en bit kvar, men nu tappar hon ju tänder i raket fart också så tandfenspengarna sparas ju också. Efter att hon tappade första tanden i Lördags har hon tappat en till och det var i Söndags så nu har hon två gluggar. Hon ser så himla söt ut och är så stolt över sina fina gluggar och att hon ska få vuxentänder "Visst, mamma kommer vuxentänderna snart?"
 
Nu har vi helg! Eller mannen och barnen har helg. Själv ska jag ut och jobba lite extra i helgen. Smidigt sätt att dryga ut föräldrapenningen på. Så sparar man dagar.
 
 
Snygga familjen
 

Kallkällan "Grodkällan".

 
 
 

I Fredags såg jag en bild på en fantastisk plats på Instagram en Kallkälla utanför Arvidsjaur med alldeles turkost vatten. Igår for vi dit hela familjen, brorsan och Angelica och deras vän. Tänk vad många smultronställen det finns i skog och mark.
 
Från Instagram tryck på bilderna för att förstora.
 
 

Första gluggen!

 
Hela sommaren har hon haft tre lösa tänder och igår fick hon äntligen en glugg som hon har längtat. Hon la tanden i ett glas igår och i natt kom Tandfen med kosing.
RSS 2.0