Rutinultraljud.

 
Ja idag var det dags för RUL. Vi hade tid 9:40. Satt i väntrummet och tiden gick. Efter 35 minuters väntan letade jag upp någon personal i korridoren och frågade om dom hade glömt bort oss. Då hade det såklart blivit något fel med våran tid. Den fanns inte så vi var inte bokade alls, men dom sa klart och tydligt att det var deras fel så vi blev inklämda mellan två andra par som tur var. Extra lång väntan men så värt det.
 
Jag har varit så nervös i flera dagar, knappt kunnat sova på nätterna. Här om natten när jag i alla fall sov så drömde jag att vi fick se en snopp på skärmen under ultraljudet. Jag har aldrig varit så nervös och orolig inför ett rul som denna gång. Jag vet egentligen inte varför men man känner sig så lyckligt lottad som har två fina friska barn så vad säger att turen fortsätter man ska liksom aldrig ta saker förgivet.
 
I alla fall när det  var våran tur så fråga barnmorskan om vi undra om något speciellt innan vi satte igång. Jag sa att syskonen hemma gärna ville veta om det är en flicka eller pojke så det sa hon att hon skulle titta efter. Hon gick noga igenom hela bebisen från topp till små tårna och allt såg jätte fint ut. En frisk liten bebis som stolt visade upp hela paketet mellan benen både snopp och pung. Ja vi ska få en pojke. Freija och Loke ska få en lillebror!
 
När ultraljudet och mätningarna av bebisen var klar så räknade hon ihop måtten och fick oss till att vara i vecka 20+2 så vi hoppade fram en hel vecka. Jag har sagt hela tiden att jag tror att jag är en vecka längre gången för när jag läst i gravidapparna på telefonen har alltid nästkommande vecka passat in bättre på mig. Så tokigt att man själv känner sånt och så var det så. Vi väntar alltså inte längre någon midsommarbebis vårt första bf datum var 22/6 nytt bf är nu 15/6.
 
Jag frågade Freija om hon ska berätta för sina kompisar på förskolan att hon ska få en lillebror då satt hon och tänkte en stund sen svarade hon "Jag vet inte, jag är faktiskt lite besviken" Haha så ärligt svar, verkligen från hjärtat, men nu har hon och brorsan kommit överens om att Freija ska sköta bajsblöjorna och Loke kissblöjorna. Så jag vet faktiskt inte vad lillebror ska med en mamma och pappa till, storasyskonen har redan planerat allt in i minsta detalj och om lillebror skriker på natten så ska Freija springa ner och ge honom nappen säger hon.
 
Första reaktionen från barnen när vi kom hem var inte sådär wow wow. Dom brydde sig inte så mycket men när dom fått lite tid att fundera så blev det bara bättre och bättre. Loke kände första sparken från bebis idag och fråga "Varför sparkar den för? Är den hungrig, vad leker den med där inne?"
 
 
Våran lilla kille♥

Trotsålder.

Jag vill minnas att jag har hört att 3 årstrotsen är omedveten och oförstående medan 5 årstrotsen är medvetande. Våran 5 åring här hemma är riktigt på krigsstigen vad det gäller de mesta. Mat som inte vill ätas, det ska gärna bestämmas och svansas efter hennes pipa. Får man inte som man vill så lägger man sig gärna på golvet och skriker så hela familjen får tinnitus. Lillebror åker på både en och annan snyting och förstår inte alls varför storasyster är så arg. Snart börjar 5 åringen skolan och det ser hon fram emot. Dock kan jag tänka mig att även det blir en prövning för humör och trots. Det blir mycket i den lilla huvudet som ska analyseras och tas in. Att hela tiden utvecklas och lära tar på krafterna.
 
Vi har faktiskt varit väldigt förskonad från trots det senaste men hips vips dyker den upp igen. Det går i perioder, och precis som oss vuxna har ju även barn dåliga perioder i livet. När nu lillan går ur trotsen så är det väl Lillemans tur, men det ska gås igenom och man får ladda upp för framtida fighter.
 
Ingen dag är ju den andra lik. Ibland blir dagen bara blä och trots från morgon till kväll och sen kommer det dagar som är hur bra som helst man får njuta av det goa stunderna och hela tiden tänka att det är övergående. För visst tar det på föräldrakrafterna att hela tiden behöva argumentera och ibland känner man nästan att 5 åringen vinner över en i argumentation och det är nästan så man blir stum av lillans argument för hon är allt annat än dum, snarare väldigt smart och vet vilka knappar man trycker på ;)
 
Det gäller att vara förstående och pedagogisk, vilket inte alltid är det lättaste men man får räkna till 10 och tänka pedagogiskt. Heja alla föräldrar där ute förstår ni vilket toppen "jobb" vi gör!

Hej Måndag!

 
Vilken energi jag har haft idag. Jag och barnen tog det ganska lugnt på fördmiddagen men sen traska vi upp på byn för att möta brorsan och leta present till mamma som fyller år på Söndag. Shit vad svårt! Såhär i efterhand så hade jag ju egentligen inte behövt köpa nåt då hon ska få en Iphone av oss i helgen men hon är värd det bästa lilla mamma. Hon kanske kommer hit på Fredag och firar sin födelsedag med oss. Inte för att hon fyller jämt eller så men det är ju alltid kul att träffas allihop och äta middag och umgås och Loke saknar ju sina morbror E hela tiden.
 
När jag i alla fall hittat ett paket så for vi och fikade på centrum och som jag njöt av min latte. Har ju inte kunnat dricka kaffe på flera veckor, men latte med smak smakar ju inte kaffe så det gick ner åh så gott det var. Sen for vi och posta paket och jag beställde en Uggle-lampa från Elkedjan som skulle komma på nån vecka, köpte även en våg och hela 7 kg har jag lagt på mig och vi är bara halvvägs heja! Hoppas att ett par kilon vill stanna kvar efter förlossningen, tidigare har dom ju inte velat det men kanske denna gång om jag håller tummarna extra hårt.
 
Följ mig gärna på Instagram Carolinevnilsson.

Äntligen helg!

MÅNDAG, TISDAG OCH ONSDAG!
 
Helt slut i kroppen efter helgens 26 timmar på jobbet. Ryggen och fötterna värker. Så nu blir det soffläge och vila upp sig till imorgon för då är det Freija, Loke, mammatime! Som man saknar dom små när man knappt hinner se dom under helgen. Igår kväll när jag kom hem satt dom i trappen och väntade på mig för att säga god natt och varje morgon har dom vaknat före min väckarklocka och vinkat hejdå i dörren.
 
Mina hjärtegryn
 
 

Säljes.

Nu tänkte jag sälja mitt illamående armband från Clearblue här kan du läsa mer om det. Vid intresse är det bara slänga iväg ett mail på [email protected] nypriset var 349 kr. Så jag vill i alla fall ha 200 kr då det är i jätte fint skick. Medföljer både batteri och gele.

Nyårsafton.


Lillan i glittrig stass från H&M.
 

Linslusen som skulle vara med på ALLA bilder, ni skulle se hela bildspelet.
 
 

Har en massa bilder på mat också men dom kanske kommer upp sen. Tid, tid...
 
Önskar er alla en trevlig helg. Snart bär det iväg på helgjobb.
 

Torsdag.


Nu har jag varit ledig två dagar och imorn går jag på min 26 timmars helg. Dessa två dagar har vi inte gjort många knop. Kidsen har lekt och jag har tvättat sängkläder. Sååå kul har vi haft. Men nu börjar det vara varmare ute så man faktiskt kan vara ute utan att frysa ihjäl. I Måndags morse var det 35- när vi traskade iväg till förskolan och jobbet. Påpälsade nå djävulskt. Men barnen frös i alla fall om ÖGONEN!!! Kanske skulle ha klätt dom i ögonbindel också och dragit dom i pulkan till förskolan. Vi höll värmen genom kläder och att småspringa dom 200 meter eller vad det kan vara fram till förskolegrinden. Tur vi har nära.
 
Annars då. Jo vi har nu påbörjat nedräkningen inför RUL. Nästa Onsdag är det dags. Alltså 6 dagar kvar. Jag är sjukligt nervös men samtidigt förväntansfull och prillig. Barnen har fått lyssna på hjärtljuden här hemma och säger att det låter som vinden. Liten i magen har börjat kicka lite smått ibland får man sig en liten putt på någon av sidorna i magen. Tror de var i Söndags som jag kände rejäla rörelser men efter de har jag bara känt små puttar. Vi är nu i vecka 19, så kommer vara i vecka 20 när rul är.
 
Många frågar om vi ska ta reda på könet och ja det ska vi om det går att se. Kan ju vara en blyg bebis också men på Onsdag vet vi kanske. Eller så får vi gå ovetande och vänta på HEN ;) Vi har sedan länge haft två namn spikade. Hoppas bara att det passar de lilla livet när hen väl är ute, men det tror jag nog. Både Freija och Loke var ju bestämt innan och nog passade det dom.
 
Nu ska jag rensa bort mina vissna tulpaner och börja med den kalla såsen till dagens middag. Lax i ugn med potatis och romsås. MUUUUUMS! Barnen kommer dock inte bli lika lyckliga som jag när det serveras hehe. Fisk är nyttigt, man blir smart av fisk. Ät och känn intelligensen flöda barn...

Varmt och skönt.


Inomhus alltså...Ute är det däremot över 30-
 
Dock känns det inte så kallt om man pälsar på sig ordentligt. Ibland känns det nästan kallare när graderna ligger runt 20- konstigt det där. Imorn är det uppstigning i gryningen för att bege sig till förskola och jobb och lika kallt ska det vara då. Nästa vinter har JAG körkort ;)

Sjuka drömmar.

Inatt har jag drömt, drömt och drömt. Den ena drömmen efter den andra och på slutet gick alla drömmar bara ihop. Bland annat så är jag och Anders Bagge numera ett par. Haha, måste ha drömt om honom bara för att jag läste att även han fyllde år igår. Sen var vi i någon stuga med min morbror och han försvann i vattnet. 24 timmar senare var det någon som tittade ner i vattnet från en klippa och där låg han med en fiskekrok i kinden och ropade på hjälp. Jag ringde ambulans som vägrade komma till platsen. Jag nämnde gång på gång vilken adress vi var på men bara för att jag inte kunde massa siffror och försäkringsnr så vägrade dom komma. Det var en riktigt sur tant på andra sidan tråden. Hur det hela slutade minns jag tyvärr inte. Jag kan ju inte påstå att man känner sig utvilad efter att ha drömt hela natten igen. Dessutom har lilltuttan legat och sparkat mig på diverse känsliga ställen då vi legat skavis i soffan.
 
Imorse när jag vakna var jag tvungen att googla hur gammal Herr Bagge blev igår. Hela 46 barre. Dra en gräns för fasen hehe. Ja jisses drömde ni mycket när ni var gravida?
 
Från det ena till det andra tror jag börjar få foglossning i bäckenet. Känns som någon hugger en kniv rakt in i fiffi för att vara exakt. Speciellt när jag går, står och vrider på mig när jag ligger ner. Har aldrigt haft foglossning tidigare men det kan tydligen komma när det vill och hur det vill. Ja jag säger då det. Värsta graviditeten i hela mitt liv. förhoppningsvis får man väl belöningen så småning om.
 
 
Testade förresten två olika fredagssminkningar för en stund sen, jisses så snygg jag blev ;) Mannen kommer tappa hakan när han kommer hem och ser hur vacker frugan har blivit om man jämför med den 127 åringa tanten som var här på besök igår.
 
Trevlig helg!

Lyssna på hjärtat.


I Söndags beställde jag den här från Clearblues hemsida, super snabb leverans då den var här redan på Tisdagen. Så i Tisdags kväll blev det testing, testing. Hittade det lilla hjärtat på engång. Den lilla buffade lite på magen där jag hade apparaten och drog iväg ett par gånger. Så mysigt att kunna lyssna på hjärtat hemma i soffan. Denna får man använda max 10 min dag. Man kan även spela in hjärtljuden på datorn. Ska göra det någon dag så ska ni får höra om ni vill.

9862 dagar gammal.


Idag firar jag 9862 dagar. Hipp hipp hurra på 27 årsdagen. Känner mig som 127 för tillfället. Det sägs ju att man inte är äldre än man känner sig och just idag känner jag mig gammal i kropp och själ. Sen ser jag ut som Pomperipossa på bilden, måste nog börja med anti-rynkkrämer för att förebygga det där rynkiga facet, hehe. Nä idag blir det tårta och bara må gott. Kramar från tanten
 
 

Torsdag.

Igår var verkligen hela familjen tillbaks i dom vardagliga rutinerna. Barnen hade sin första dag på förskolan och vi gick upp i gryningen för att hinna till förskolan och jobb. Barnens förskoledag hade varit bra och så även min arbetsdag. Jag trivs jätte bra på nya arbetsplatsen. Väldigt fina kollegor och jag är så glad att jag fått återse ett välkänt ansikte. När jag började min karriär inom vården så jobbade jag med en kvinna som jag tyckte jätte bra om att jobba med och nu är vi på samma arbetsplats igen såhär 8 år senare och det är jag glad för! Känns så bra att man i alla fall känner någon när man kommer ny till ett ställe.
 
Jag har hunnit gå två introdagar, jobbat en helg och så den här veckan. Sen är jag ledig Lör-Sön. Gillar verkligen mitt schema. Denna månad har jag typ 3 kvällar om man bortser från helgerna så det är ju som att ha ett ordinärt 7-16 jobb och det känns som att man tjänar så mycket tid med familjen då.
 
Idag jobbar jag dock kväll. 12:30 ska vi bege oss iväg mot förskola och jobb. Först lite lunch.
Hej hopp!

Liten i magen.

Hej & Hallå!
 
Barnmorskebesöket i Fredags gick jätte bra. Järnvärdet låg på 120-130 vi fick sticka i bägge händerna för det visade så olika. Urinen var prima och barnmorskan undrade vad jag åt för att få en sådan vacker färg på urinen. Hahaha är det någon gång man snackar urin är det tydligen när man är gravid. Mitt blodtryck var tydligen högre än vad det brukar, så skumt men det måste verkligen gå upp och ner medtanke på blodtrycksfallen. Nu har jag dock lärt mig att göra "tåhävningar" så fort jag får känningar av ett fall så då slipper det gå hela vägen. Tydligen får tåhävningarna igång blodcirkulationen riktigt bra och det hjälper verkligen. Himla bra tips till er som har det likadant.
 
Blodsockret låg på 5, nånting och jag fick höra världens sötaste lilla hjärta slå♥
 
Idag är jag i vecka 17 (16+1) har bokat tid för rutinultraljudet också som blev det 29 Januari. Tyckte det lät sent men det ska nog bli bra. Då kanske man ser lite mer också. Nu räknar man bara ner dagarna. Vill att dom ska gå super fort! Fick en morgontid också så jag hinner precis hem igen efter rul och börja jobba kväll. Sen har jag börjat få sammandragningar i tid och otid. Tydligen vanligt att få det såhär tidigt när man väntar tredje barnet. Jag tror inte att jag har känt av bebisen ännu. Känner så väl när livmodern drar ihop sig i en sammandragning, men inga bebisrörelser var jag vet. Mannen tycker magen är tråkig hehe. Det tycker jag med! ;) Ganska kul att jämföra med dom tidigare graviditeterna. Freija kände jag sent, Loke tidigt och den här ja vi får väl se. Det är ju ett bra tag sen man var gravid nu. Det blir ju nästan 5 år mellan senaste graviditeten och den här. Kroppen har ju nästan ställt om sig så man är som en förstföderska igen. Vet inte hur dom räknar men nästan.
 
Ja det var en ganska lång uppdatering om graviditeten♥
 
Instagram Carolinevnilsson.

3 Januari 2014.

Maj gadd! Inte ett inlägg sen förra året. Fy på mig ;) nä men det har varit lite fullt upp. Igår hade jag min första introdag på nya jobbet. Det verkar vara en väldigt bra arbetsplats och fina kollegor. Synd bara att jag inte kunde visa mig från min bästa sida utan fick hela 4 blodtrycksfall under bara förmiddagen. Blev helt kritvit i hela ansiktet och var sekunder från att svimma. Trodde i mitt stilla sinne att jag skulle slippa dessa fall under denna graviditet men icket. Jag hade samma när jag väntade Freija. Mitt blodtryck är i vanliga fall väldigt, väldigt lågt och nu under graviditeten är det ännu värre.
 
Fick en akuttid hos min BM nu klockan 12 så då ska jag dit och ta prover och kolla så allt är bra.
 
Jag har bilder på kameran från vårat nyårsfirande som jag ska lägga upp när jag får tid. Vi firade ju som sagt nyår i Pajala. God mat och trevligt sällskap.
 
 
Beställde två Body mist från Victoria Secret här om dagen, skulle kunna äta upp Coconut passion luktar så mumsigt och jag älskar allt som smakar och luktar kokos ;)
 
RSS 2.0