Höstlov & Begravning.

Vilken vecka det har varit. För det första har dom stora barnen haft höstlov. Jag har flugit fram och tillbaks till Stockholm på ett dygn. Då det i Tisdags var dags för begravningen av min kusin. Jag hade mått jätte dåligt sen jag fick beskedet men så fort jag landade i Stockholm så blev det som att ett konstigt lugn infann sig i kroppen på mig. Det kändes så skönt på något konstigt vis. Äntligen var jag där jag skulle vara. Vid mina nära och kära. Jag var på ett avstånd som gjorde att jag kunde krama om dom hur mycket jag ville och inte 100 mil ifrån. Det har varit och är jätte jobbigt att inte bara kunna åka förbi direkt. Jag har ju bara kunnat sitta här 100 mil bort och få uppdatering via pappa och sociala medier. Nu fick jag vara där.
 
Begravningen var jätte fin. Den gick i Aik-färger då Robert var ett stort Aik fan. I kyrkan spelades Hammerfall Glory to the brave och en Aik låt samt två psalmer som även var med på Roberts dop, i början av cermemonin spelades även Tears in heaven på orgeln. Det är så overkligt allting. Jag satt på tredje raden i kyrkan med massa långa människor framför mig och därifrån jag satt så såg jag inte kistan. Jag tror det var ganska bra. Då slapp jag sitta och titta på den hela tiden. Hade jag sett den hade jag gråtit mig igenom hela ceremonin. När vi gick runt kistan och lämnade rosor och sa farväl minns jag som ingenting. Jag minns att jag la två rosor där på. En från mig och en från mamma. Jag klappade på kistan och följde strömmen tillbaks till vår bänkrad. När Hammerfall låten spelades vart det också en hel del tårar. Efteråt var det så himla skönt att äntligen få krama om allihop. Min fina faster, hennes man och mina kusiner m.f.l. Ni är underbara allihop
 
 
Samma dag som jag flög ner till Stockholm så tatuerade jag mig på förmiddagen. Jag tatuerade in mitt gamla efternamn det namn jag delar med familjen på pappas sida. Det kändes viktigt nu. Det namnet har ju varit en del utav mig hela mitt liv. Sen tatuerade jag även in en räv bakom örat.
 

När jag skulle ta flyget från Luleå höll jag på att missa det. Jag satt ju för tusan vid fel gate(!) Jag var nästan sist på planet när jag väl fattat att jag satt fel, det var bara en himla tur att jag insåg det och hann. När jag kom fram till Arlanda tog jag Arlanda Express till centralen. Dit kom sedan pappa och hämtade mig. Jag förstår INTE hur jag och mina vänner vågade hänga runt i stan sent på kvällarna när vi var yngre. Fy fan rent utsagt vad rädd jag var när jag stod där i mörkret och väntade. Den ena skummisen efter den andra gick förbi. Där hade jag inte velat stå många minuter till. Snacka om att man blivit harig. Tacka vet ja lugna Norrbotten. Haha. När pappa kom så hoppa jag fort in i bilen, räddaren i nöden.
 
Vi åkte hem till ön och kolla på PH sen blev det sängen ganska direkt då jag var trött efter en heldag med spänningar i kroppen och veckor av dåligt mående som, som sagt släppte så fort jag kom till storstan.
 
Sen gick vi upp vid 08:00 och käka frulle och kolla på nyhetsmorgon innan vi gjorde oss i ordning och for iväg mot kyrkan. Efter begravningen gick vi till farmors grav och satte en vas med blommor också. Sen åkte vi hem till ön igen och åt lunch innan vi åkte till stan. Vi spanade i gallerian och nyöppnade Victorias Secret. Jäklar så mycket småfolk det var där inne populär butik på höstlovet. Sen köpte jag varsin resepresent till Freija och Loke. Freija fick en sjungande Monster High tandborste och Loke fick en fågel från Little live pets. Han älskar ju fåglar.
 
 
Innan pappa körde tillbaks mig till Arlanda så for vi och åt äkta Stockholmskebab, sjukt gott!!!
 
 
På Arlanda köpte jag en parfym till mannen i taxfreen, och pappa bjöd på kaffe innan han for hem.
 

Stockholm från ovan
 
 
 
 
 

Rävar till Thor.

 

Hårförlängning.

 

Igår var jag "hårmodell" på salong Gossip i Luleå. Jag fick testa en ny super skonsam metod med tejp. Det tar ca 45 min att sätta i håret och det varken känns eller syns att man har löshår. Denna metod är speciellt bra för exempelvis människor som haft cancer eller på ett eller annat sätt är väldigt tunnhåriga. Fästena syns nämligen inte alls och det behövs nästan inget hår alls för att täcka.
 
I mitt hår mixade vi två färger för att få ett mer livfullt hår färgerna var 613 och 23 om jag inte minns fel. Jag är så sjukt nöjd. Hela den här förlängningen skulle ha gått på över 6000 kr men eftersom att jag var "modell" så betalade jag endast 1000 kr för produkterna som man ska använda till håret. Man kan sätta om samma hår upp till 4 gr och det bör man göra efter ca 2-3 månader. En omsättning kostar ca 1500 kr.
 
Är man sugen på en förlängning kan man kontakta Gossip i Luleå för en konsultation 0920-14040
 
Tusen tack Erika, Gossip och Hair talk extensions!
 

Första dejten.


I Söndags dejtade Thor snön första gången. Att se, känna och smaka på snöflingorna är fascinerande för en bebis och ni tänker säkert "Men jisses har inte ungen några vantar på sig"? Nä säg det har han inte. Vi var ut max 5 minuter och sen gick vi in i värmen igen. Dessutom var det inte minusgrader.

Vila i frid.


En ängel flög förbi mot himmelen så fri och han lämnade sin leende på vår jord.
 
Pappa har den senaste tiden ringt med tråkiga besked. Det ena tråkigare än det andra. Igår lämnade min 21 åriga kusin jordlivet. En alldeles för ung människa. Varje förälders mardröm har inträffat. Det finns inte ord för sorgen. Jag tänker så mycket på min faster och hennes man. Mina kusiner, jag hoppas dom har stöd från varandra och omgivningen. Jag skulle så gärna vilja göra något för dom men jag vet inte vad. Tankarna surrar runt i huvudet, minnen från barndomen. Lilla lilla Robban. Igår brann ett ljus här hemma. Ett ljus för dig och de dina. Hoppas nu att farmor och farfar din mormor och morfar tar hand om dig.
 
Vi ses i Nagijala

Trademax.

Detta inlägg är ett samarbete mellan Nilssonphoto och Trademax.
 
För några dagar sedan fick jag ett mail ifrån ett företag vid namn Trademax.
 
Själv hade jag aldrig hört talas om det tidigare men blev såklart nyfiken. Trademax säljer både inredning och möbler för båda inomhus och utomhus bruk. Trademax har bra priser och bra kvalité på det dom säljer och du kan få levererat dina varor vart i Sverige du än bor. Dessutom är frakten gratis och skulle det vara något du inte är nöjd med är det även fri retur.
 
En kompis till mig pratade senaste idag om en kontinentalsäng och då tipsade jag henne om Trademax som har just kontinentalsängar i priser från 2995-21995 beroende på vad man är ute efter för sorts säng. Det finns med ställbara madrasser, med eller utav gavel som du själv väljer vilken du vill ha. Mjuka gavlar, hårda gavlar. Du väljer även hur du vill ha madrassen, mjuk madrass, hårdare madrass. Allt efter eget tycke och smak. Du kan nog hitta precis den sängen du är ute efter
 
Vi inhandlade en kontinentalsäng för ca 1 år sedan. Hade jag vetat om den här sidan då hade vi garanterat sparat ett par tusenlappar.
 
Trademax finns även som vanlig butik om du skulle vilja prova eller se en produkt live innan du bestämmer dig. Butikerna finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.
 
 
 

#BAM!



Bullar.


I eftermiddags/kväll har jag och barnen bakat bullar till kanelbullensdag. Vi färgade även pärlsockret rosa och blått. Egentligen skulle vi bara ha rosa medtanke på månaden vi nu befinner oss i rosabandet (bröstcancer) men Loke ville såklart ha blått så då mixade vi rosa och blått och tänkte lite på blåbandet och prostatacancer som inte är lika uppmärksammat. Två flugor i en smäll liksom.
 
Har försökt att beställa rosabandet armbandet från Lindex idag men det funkar inte. Jag blir bara länkad till en annan sida och kommer inte fram för att beställa.
 
Måste säga att kidsen var duktigare än mig på att baka bullar deras blev mycket finare än mina. Tänk vad dom kan. Imorgon ska jag på inskolningssamtal på Lokes förskola och prata om hur han trivs och så. Han trivs ju som fisken i vattnet på nya avdelningen och jag gillar verkligen pedagogerna helt underbara allihop. Äntligen får Loke trivas och tycka om att gå till förskolan. Idag hade han och en kompis lekt med vatten och blött ner ett helt rum så dom hade städat och varit jätte duktiga sa en utav pedagogerna. Hehe.
 
På tal om något annat. Är det någon som har tips på vad man kan pyssla ihop av barnmatsburkar? Både mellanstorleken och dom små. Lämna gärna en kommentar.
RSS 2.0