Lövis.

 
 
Igår gick jag, Freija och Thor ut för att kratta löv. Ja det är ju inte helt utan anledning gatan heter som den gör. Jag tror minsann vi har mest löv av alla som bor på gatan. Fick super ont i händerna av allt krattande och Freija gav ganska fort upp och for hem till en klasskompis och lekte istället.
♥ 

Loke 5 år!

 

I Fredags fyllde ju den här snyggingen 5 år!
 
Vi firade lugnt och sansat med dom närmaste. Då han inte varit direkt intresserad utav att bjuda några kompisar. Mormor, morbror, farmor, faster, Stor Morbror, Farbror osv... var här och firade med oss. Han var så nöjd över dagen, fina presenter fick han och gott fika. På Onsdag ska han bjuda förskolekompisarna på glass. Våran stora kille. Förstår verkligen inte vart tiden har tagit vägen.
 
 
 
 

Bokstäver.

 
För evigheter sen beställde jag några papp-bokstäver från Panduro. I förra veckan fick vi tummen ur att snygga till dom en smula. Freija gjorde sin själv. Medan Thor och Loke fick hjälp ;)
 
 
Igår testade jag att knåpa ihop ett örhänge också. Dock alldeles för "dingligt" för att Freijsan ska kunna ha det på sig och kunna leka fritt. Så jag får väl använda det själv.
 
 

Silly U!


Älskar Tosses hyllor från Silly U. Han har dom ovanför sängen.
Såg dom första gången på Babyproffsen och det sa bara klick.

Senaste från Instagram

Tjing Tjong Flaggstång!

Fy tusan vad det luktar illa ute. Luktar rutten spya överallt. Säkert ny gödslat någonstans så har oset lagt sig som ett moln över hela byn. Bläää! Denna förmiddag har jag ägnat och "nödvändigheter" vad kan jag dessvärre inte dela med mig utav men det kanske kommer längre fram.
 
Det blir långt mellan gångerna i uppdateringen, jag finner liksom ingen tid till att skriva. Sen ser dagarna ganska så likadana ut numera. Om 8 dagar fyller lille/storeman FEM ÅR! Vart tog tiden vägen nyss var det han som var min lilla bebis och nu blir han fem. Helt galet. Vi pratade om det här om dagen att när Thor är 5 år då är Loke 10 år och Freija 11 år. Hips vips är vi där, tiden springer ju iväg
 
Den 24/9 ska Thor på vägning och mätning. Den 25/9 ska jag på "Fiffibesiktning" och cellprov. Det sistnämnda ser jag INTE fram emot. Räcker väl med att man tryckt ut kiddot näää då sen måste man visa upp fiffin ytterligare en gång för slutbesiktning. Hoppas på blankt papper höhö.
 
Jag började med mini-piller för ca 1 månad sedan och jag måste säga att jag mår förvånansvärt bra på dom. Annars har jag ju inte tålt varken mini-piller, p-spruta eller p-piller men dessa verkar funka bra. Det är någon ny sort. Dock är det suuuuper noga med tiden man ska ta dom på. Så jag kom på en toppen idé. Jag har nämligen mini-piller kartan i mobilplånboken så när alarmet ringer är det bara stoppa i sig tabletten. Har hittills aldrig missat. Det är ju faktiskt ett ansvar man har så dumt att missa.
 
YADA YADA YAA...
 
I helgen vankas det jobb. Lördag och Söndag, 20 timmars. Jag vet ju vad jag gör om jag säger så. Vilken rörig uppdatering det blev men det är iaf en uppdatering ;)
 

Invigning av nya Ica.


I morse for jag, D och Thor på invigningen av nya Ica. Det var väl typ vi och pensionärerna som trängdes för att ta oss in och fram. Vid ingången fick man en tjusig ros. Träffade mormor inne i butiken så då fick jag hennes ros också. Det var verkligen en super fräsch butik riktigt inbjudande. Skulle egentligen hämta ut ett paket också men jag såg paketet från kassan och det var så stort så det var inte lönt att hämta de när man inte har någon bil. Vad paketet innehåller får ni se senare.

Föräldramöte.


Igår var det ju som tidigare nämnt föräldramöte i lillans skola. Först satt vi i matsalen för allmän info och sedan förflyttade vi oss till klassrummet för "klassinfo". Jag är så nöjd med den klassen som Freija går i. Jätte söta pedagoger som verkligen är där för barnen och hjälper barnen att växa som personer. Vi blev bjudna på kaffe och äppelkaka så fick vi träffa rektorn, skolsystern och kuratorn.
 
Hoppas Loke hamnar på samma skola nästa år. Så han får samma pedagoger.
 
När jag kom hem från mötet var jag dötrött. Somna på soffan med Thors babytäcke över mig och vaknade 04:45 då tassade jag in till sängen. Jag som skulle se både bb och ph. Inte för att jag tycker att det är speciellt intressant, man tittar med ett öga och ett öra ungefär.

Jag & Thor.


Den här bilden tog Loke på oss.

Thor i Trädgården.

 
 
 

Igår försökte jag ta lite höstbilder på Thor i trädgården. Han tyckte det var spännande att känna på löven och se sig omkring. Storebror Loke va fotoassistent.
 
 
 
 

Dumma Tandfén.

I natt hade Tandfén glömt bort att komma och titta på Freijas nytappade tand. Hörde Freija från köket imorse klockan 06:00 "Dumma Tandfén hon har ju inte varit här" Ops! Jag skyllde på dimman som låg tät utanför. Hon hade säkert inte hittat hit. Men när dimman lättar så kommer hon nog. Klart godkänd förklaring. När Freija sedan kommer från skolan och tittar i glaset ligger där 15 kr och ungen utbrister "Det är ju du som lagt pengarna där, tandfén finns inte det säger dom i skolan" gaaaah! 6 åringar ska väl ändå tro på Tandfén, jultomten och påskharen fortfarande? Eller...
 
Nu har i alla fall ungen tre gluggar två uppe och en nere.
I kväll är det föräldramöte i skolan. Spännande.

Till Tosse.


Har beställt det här till Thor, så nu väntar vi bara på att mannen ska komma hem så han kan fara och hämta ut paketet till oss. Det ska bli intressant och se om han gillar att sitta i den.

Söndagsmys.


I Söndags gjorde jag en västerbottensostpaj för första gången i mitt liv. Paj är inte min grej. Jäkla deg och vara bökig alltså, men säg de bakverk som är min grej hehe. Muffins möjligtvis. Hur som helst så kom D hit och vi gottade oss i kräftor, paj och bingolotto. Sen kollade vi premiären av Big brother. Inga kommentarer på det från min sida haha. Förresten så var det första gången som D åt kräftor och hon gillade det så nu kan vi äta både surfisken och kräftor tillsammans. Hon bjöd ju mig på en sjukt god surströmmingsmacka i Lördags när jag hälsade på henne i stugan, MUMS säger jag bara. Det är då skillnad på surfisk och surfisk. Jag visste väl att det skulle vara gott, den första jag åt med öppet sinne smakade ju riktigt dåligt men den här. Ja man måste ju ge det ett par chanser innan man bojkottar det.

Utomhusbio.

 
I Fredags var det utomhusbio i parken. En STOR bioduk var det. Först visade dom Det regnar köttbullar 2 sedan var det 100 åringen. Riktigt mysigt var det. Jag, Freija, Thor och Angelica var och tittade. Vi hade filtar och gottis, men vi orkade inte se hela 100 åringen för det blev så kallt. Om sanningen ska fram hade jag både vinterjacka och mössa på mig också haha. Om ni undrar varför inte Loke var med så var han på fiskeäventyr med gammelmormor och E. Han kom hem dagen därpå.

Onsdag.

 
I morse lämnade jag Freija 08:00 och jag fick minsann gå därifrån då också. Samma sak var det igår. Det tar sig. Så efter att jag hade lämnat henne gick jag på Icas utförsäljning som idag hade 30% dom startade utförsäljningen i måndags då var det 10% och så blir den bara högre för varje dag. Jag hade en överenskommelse med mig själv att skulle dom ha kvar ersättning och barngrejer idag så skulle jag köpa, och det fanns. Jag köpte 3 paket ersättning, 2 gröt paket, efterrätter (fruktpuréer) och matburkar från 4 månader. Ersättningen kostar normalt 99 kr förpackningen nu kostade den 69 kr. Så det var ju ett klipp.
 
Efter den lilla morgonshoppingen gick jag och mötte upp D för att ta en frukostfika och vänta på att vallokalen skulle öppna så vi kunde förtidsrösta. För mig har det varit solklart länge vilka jag ska rösta på. I de tidigare valen har jag röstat på ett annat parti men i år bytte jag parti. Har faktiskt kikat på ett flertal debatter och blir bara säkrare och säkrare på att valet jag gör är rätt. Men som de flesta andra i lilla landet lagom så håller jag min röst för mig själv.
 
Imorgon är planen att fara på Vuxen-barn med Loke och Thor. Sen kommer mamma ♥! Äntligen känns som det är evigheter sedan vi sågs sist, men det måste nog vara typ en månad. På Fredag ska vi ju tatuera oss.

Traskande 5d i veckan.

 
Jag skrev ju tidigare att jag skulle ta reda på hur lång sträckan är som jag går varje morgon för att lämna barnen på förskolan och skolan. Idag slog jag igång RunKeeper på telefonen och traskade iväg. Nu vet inte jag hur pass pålitlig den här appen är men den verkar stämma. Ska göra samma sak imorgon och jämföra. En sak är säker jag måste lägga på ett kol och ta det där förbaskade körkortet!!!
 
 
RSS 2.0