Valborg.



En lugn och trevlig valborgsmässoafton hemmavid. Vi for upp till Kanis och kikade när dom tände majbrasan. Sen har vi ätit gott och ätit årets första jordgubbar. Direkt importerade från Spanien. Även Thor fick smaka jordgubbar och han tyckte det var sååå äckligt. Huvva. 

Trevlig Valborg allihop! 
❤️

Loppi blogbag vårpepp!



I Fredags hämtade jag ut den senaste blogbagen från Loppi. VÅRPEPP
 
Innehållet ser ni på bilden ovan. Minus ett paket dasspapper från Edet som fick rycka in i en krissituation ;) 
 
Igår kikade barnen på filmen Pingvinerna. Dom gillade den. Den släpps på dvd nu den 27 april. 
 
Tusen tack LOPPI för att vi får vara med och prova nya roliga produkter. Fler recensioner kommer framöver. 
❤️

Sista gången på BVC.


Igår var det dags för Loke att vara sista gången på BVC. Nu blir han nämligen överskriven på skolan och skolsystern. Igår vankades det vägning, mätning, synkontroll, hörselkontroll och vaccin. Han gick igenom helt utan anmärkning och sa inte ett ljud när han blev stucken i armen. Dock tjattra han hej vilt under hela besöket. Han hade ju klätt upp sig för att gå dit också. Ny skjorta och nya kepa. Efter vaccinet fick han välja plåster och givetvis valde fiskargrabben ett plåster med fiskar på.
 
Efteråt var han absolut värd en glass på kiosken. Han var ju så himla duktig.

Fantasin flödar.

Musse pigg och latsbilsmacka.

Hej Hopp!

Då var det Måndag igen och vanliga rutiner. Loke har haft feber i fem dygn imorse var han feberfri men det brukar komma på förmiddagen. Han hade ju tid på bvc idag för vaccin och 5-6 års kontroll men den fick vi boka om. Det är ju bra om han får vara feberfri några dygn innan vaccinet. Så vi fick en ny tid nästa vecka.
 
 
Igår jobbade jag så kul att få komma ut i jobbsvängen litegrann. Jobbar även nästa helg.
 
I helgen har jag kört bil med automat. Det är ju som att köra typ tivolibil bara gasa och bromsa. Känns som en leksak. Fick ta automaten till jobbet igår så mannen kunde ha min bil med barnstolarna.
 

Testa en ny glass igår, TVI så jäkla äcklig... men jag åt upp den, kan ju inte kasta dyr glass ;) haha.
 ♥

Chokladmaränger.

Fick en snilleblixt att göra chokladmaränger igår. Ett litet minne från barndomen och besöken på en kompis pappas jobb, där dom sålde stora marängberg med choklad. Vi gjorde minivarianten. Inte nå vidare snygga men dom var ju goda i alla fall och slut tog dom fort...
 
 

Fisk.

Idag gjorde jag och Freija en fiskgryta/soppa till middag, det är både lax och torsk i den.
Det var faktiskt på Freijsans initiativ den blev gjord. Hon var jättearg igår när hon inte
fick fisksoppa till middag. Haha. Idag var hon gladare.
 
 

Testing Loppi Blogbag.


Jag har ju i tidigare inlägg testat teet från Friggs och mascaran från Yves Rocher.
 
Nu tänkte jag skriva lite om de ekologiska riskakorna från Friggs och dom var verkligen GUDOMLIGA till en kopp kaffe. Så himla mumsiga hela påsen slank ju ner i ett litet nafs. Kommer absolut att köpa dom igen. Dom hade gärna fått finnas i en ljusare variant av choklad också.
 
Så riskakorna får lätt 5 av 5 av mig med familj!
 
Parfymen från Yves Rocher var inte riktigt min doft. Lite för tung och stark ska nog skänka den till min mormor så någon får glädje utav den. Det är ju lite så med parfym att alla dofter passar inte alla och sedan kan den lukta på ett sätt när jag använder den och på ett helt annat när någon annan bär den. Antingen gillar man en doft eller så gör man det inte.
 
Jag är i alla fall superglad att jag fått prova alla dessa grymma produkter.
Tack Loppi och alla fina företag.
 
 

Lättnaden med körkort.

Igår körde jag och Freija dubbla svängar på stora soptippen. Annars har det ju varit supersvårt att passa in att ta sig dit när bara mannen har kunnat köra, nu kirrar jag mansgörat själv. Hur är det man brukar säga en riktig kvinna reder sig själv (typ) haha. Vi proppade in bråtet i bilen och körde iväg... nu har mannen laddat ytterligare sopsäckar som måste iväg så det kanske blir en sväng idag också, men det blåser ju så mkt ute, vi blåser väl ner i en container vi också.
 
Idag kanske vi får besök av finfolket från Piteå, det återstår att se. Dagarna blir långa när småfolket går upp så himla tidigt. Det gäller att "Fånga påsklovet".
 
Igår var det så kul, det kom förbi en kvinna som skulle hämta en hylla hon hade köpt av mig. Så när hon står i hallen så ser hon ett utav mina print och fråga vart jag hade köpt det. När jag sa att jag gjort de själv så ville hon direkt beställa TRE st. Hihi kul. Så jag fick inte bara en hylla såld.
 ♥

7 år och 6 dagar.


Igår hade vi ett minikalas här hemma för Freija. Lyckat blev det och tjejerna lekte och fikade.
 

En påskafton.

Ja det blev en påskafton ensam med barnen. Mannen är på 30 års kalas/fest och mina planer gick ju i stöpet. Dessutom har jag en febrig bebis här hemma igen. Blev inte många timmars sömn inatt då Lilleman knappt kunde andas och sen väckte han mig med en brakbajsblöja i arla morgonstund bläää.
 
Vi åkte i alla fall till Mormor och hennes särbo i Arnemark och tillbringade större delen av dagen där.
 
 
Ja påskharen hittade givetvis till di andre tu också, i Thors påskägg gömde sig smoothies, vanilj och hallonpuffar. Tänkte slänga i några nappar också men alla jag hitta var så fula. Tosse var nöjd med sitt ägg och slukade smoothisarna fort som tusan MUMS!
 
Nu har jag precis kokat mig en kanna kaffe och satt mig ner efter att ha städat köket och rengjort ugnen.
 
 

En påsk...

 
 
Önskar alla mina vänner en glad påsk!

Besök på kirurgen.


I Onsdags var det dags för besök på Kirurgen där klampa vi in hela klanen, det var nu dags att finna den försvunna testikeln. Vi var 45 minuter tidiga så först fick vi sitta i väntrummet och leka och rita.
 
Vilken underbar läkare vi fick träffa så himla söt, trevlig och snäll. Hon var ung, säkert precis färdig med sin utbildning men vilket bemötande hon var verkligen toppen.
 
Hon hittade dock inte testikeln. I journalen står det ju att den har känts vid 2 månader men jag frågade om hon verkligen trodde på det, jag tycker det låter osannolikt med tanke på att den är helt borta nu, och hon höll med mig. Nu kommer vi behöva flyga till Uppsala och Akademiska sjukhuset för operation. I Sunderbyn kan dom gå in via ljumsken och hitta den men det var inget alternativ för vår Lilleman enligt henne så vi måste då till Uppsala och där går dom in via buken och gräver. Fy fan... usch.
 
Det kommer ju bli en jäkla resa det också. Han får inte åka bil efter operationen därav flyg tur och retur. Så nu väntar vi på att dom ska höra av sig.
 
Ganska konstigt var även att en tidigare älvsbybo och hennes son fick samma besked samma dag. Det måste vara nåt fel på den här årskullen, skämt åsido. Thor var ju några veckor tidig och då är det vanligt att det blir såhär, men det kan ju bero på andra orsaker med.
 
 

Feber och kalas.


Freija hade ju bjudit in till barnkalas i Söndags. Hon var precis som vanligt hela morgonen, sen som en blixt från klar himmel så får hon närmare 40 graders feber. Så en timme innan gästerna skulle ha knackat på dörren var det ju bara att ställa in. Så jäkla typiskt, det som inte får hända liksom. Bordet var dukat, lockarna lockade.
 

Sen höll feber i sig i flera dagar. Hon fick inga andra symtom förutom febern. Ytterst märkligt tycker jag. Hon fick i alla fall fira sin riktiga födelsedag med paket och gäster. Både min och C´s mormor var förbi, sen kom kusinerna och faster och farbröder. Hon var nöjd med dagen. Mitt lilla hjärta.
 
RSS 2.0