Året var 2015.


Igår läste jag igenom 2014 årsresume. Det är så kul att läsa tillbaka, vissa grejer har man ju hunnit glömma. 

Ett utav förra årets löften var att ta körkort and i did it!!! I år gjorde jag det. Bästa jag gjort i mitt liv efter min fina familj. I skrivande stund har jag haft körkort i 10 månader. Bara 14 månader kvar på prövotiden. 

Jag skrev ju in mig på en individuell intensivkurs 3 veckor tog det. Hade jag inte haft det sådär intensivt med körningar hade jag nog gett upp. Jag körde i princip 3 gr om dagen under hela kursen. Jag är så otroligt stolt över mig själv. Jag ser tillbaka och inser vilken kämpe jag har varit som har traskat överallt. Färdats med barn runt halva byn till skola, till förskola till jobb. Allt är så mycket lättare med körkort. 

I år har Thor börjat på förskola. Han trivs så himla bra. Det har inte varit några problem alls. 

Loke har börjat skolan eller 6 års. Han trivs också jättebra. På rasterna spelar dom bandy och han har äntligen börjat intressera sig för siffror och bokstäver. Han övar och övar på att skriva bokstäver och kan skriva mamma ☺️ och såklart sitt eget namn. 

Freija har börjat första klass och blivit en stor tjej. Hon läser, skriver och räknar. Hon trivs jättebra i skolan och på fritids. 

I år firade jag och mannen 10 år tillsammans och 3 år som gifta. Tiden går fort när man har roligt. 

I September började jag jobba på mitt "nygamla" jobb och jag trivs så himla bra. Det kunde inte ha blivit bättre. 

Det känns som att 2015 i det stora hela har varit ett väldigt bra och harmoniskt år. Vi har hunnit med mycket och bara haft det bra ❤️ hoppas på ett minst lika bra 2016. 

Jag satt och funderade på det här med nyårslöfte. Först hade jag ingen aning, men sen kom jag på det. Jag ska SLUTA impulsshoppa och istället ska detta bli sparandets år. Jag ska försöka spara så mycket pengar jag bara kan. Det blir mitt mål för 2016 😂 jag tror jag kan behöva ett stort lycka till! 

Tur att jag innehar ett presentkort på 700 kr då behöver jag inte sluta tvärt. Skämt å sido. 












Och där var lite bilder från året som gått. I en blandad kompott. 
❤️

Nu vill jag önska er ett Gott nytt år! 
Hoppas ert 2016 blir fantastiskt. 
🎉🍾🎊🏮🎆🎇🌌

Kungen av hårdrock.


Det känns sorgligt i hjärtat. Lemmy har varit med oss sen vi var små. Farsans största förebild. På senare år har dom ju hunnit träffas flera gr och snicke snackat på Rainbow och nu kommer han aldrig mer sitta där och kunna prata med pappa och C. Jag var tvungen att ringa pappa och beklaga sorgen. 

Nu rockar han någon annanstans. 

Vila i frid Lemmy! 
🕯❤️🤘🏼

Yesterday.

Igår packa vi in oss i bilen och for till Luleå. I Pålsträsk märker jag att jag glömt både mobil och kosing hemma 😁 det blev en liten mobildetox. Tur att jag och mannen delar konto och har gemensam ekonomi. Fast det gjorde ju egentligen varken från eller till när man inte hitta något på rean. 

Jo vi köpte 4 tröjor till Thor på rean och 3 par leggings till ordinarie pris till Freija.  Det fanns verkligen ingenting spännande på rean. Sen skulle vi på guldfynd och lämna in mannens trasiga silverkedja men det var stängt. Så när vi kom hem laga han ihop det själv 👍🏼

Vi lunchade på arctic thai & grill. Alltid lika gott. Jag förstår dock inte varför den restaurangen ska ligga så undangömd mellan alla industrilokaler. 

När vi kom hem var jag helt slut. Det blev en dusch och slappa i sängen. Kollade på Micke & Veronica på cmore. Helt okej film lite skratt och tidsfördriv. 

Har du spanat in rean? Hitta du nåt? 
❤️

Julen 2015.



Jahapp då var julen slut för i år. Vi hade en toppen julafton. Dock minus och dödssynd att jag inte såg Kalle anka 😢 Det är ju för fasen tradition att kolla på Kalle. Vi firade julafton med svärföräldrarna och mannens syskon med familj/sambos. 

Så kom såklart tomten! 

Loke var fullkomligt livrädd han dundra in under köksbordet och vägra gå fram och hämta paket. Jag fick följa med honom fram. Freija hade fått en filmkamera tidigare på dagen så jag filmade hela spektaklet också. 

När det var Thors tur att gå fram och få paket så sa han inte tack utan han sa "Ho ho" till tomten varje gång han fick paket. Så himla gulligt. 

När tomten skulle gå så tog han tag i tomtens näsa och vred om 😂 

Senare på kvällen när vi kommit hem kollade vi på filmen tillsammans. Jag och min lillebror har också en film från tidiga 90-talet när tomten kommer hem till oss den är så kul att se. 

När tomten hade kommit och paketen var öppnade åts det efterrätt, sen började vi packa in oss i bilen och for hem. Hemma väntade ju massa klappar under granen. 

Loke fick en riktig Star Wars jul och för Freija var det mest Frost, smink och tjejgrejer, skor, som hon önskat sig. Jag tror minsann skorna var bästa presenten, hon är så himla nöjd över dom. 

Loke fick två spel till sitt ps3 Disney infinity 3.0 Star wars och sen var det Lego dimensions och massa annat Star wars. 

Såfort Thor ser något med Star wars pekar han och säger Sta vos. Han är som hjärntvättat med det, frost och babblarna. 

Lyckad och mysig jul! 
❤️

God jul!



Från oss alla till er alla en riktigt god jul.
❤️

Dan före dan, före dopparedan.

Världens längsta dag... Känns det som. Här sov alla fram till 09:00. Mormor och Lilla E har också sovit över men nu har dom åkt hem. 

Freija är och badar med pappsen på badhuset. Thor sover middag, Loke kollar på tv och jag ligger i sängen och filosoferar. 

Jag måste köpa bingolotter, göra nubbesallad, köpa ingredienser till nubbesallad,  slå in dom sista klapparna, men jag blev så trött. Att jag sov till 09:00 är överdrift jag vaknade vid 06:30 och sen låg jag bara kvar i sängen. 

Eddie fick pengar till en hamster av oss i julklapp. Han ska heta Råger med Å. Ska bli kul att få se honom på bild sen. 

Igår var det Lilla julafton på byn. 


Så fint med alla marschaller. Dock vann vi inget i lotteriet. Men jag är inte förvånad 😜 med en lott så var ju inte chansen så stor. 

Thor fick en Star Wars pyjamas igår. Han går runt och pekar på gubben på magen och säger sta vooos! 

Loke ska få en likadan i julklapp. 

Om vi inte hinner höras vid nå mer innan dagen D. Så vill jag önska er en riktigt GOD JUL! Hoppas ni får en mysig afton med god mat och paket. 
❤️


Sista jobbhelgen.

För år 2015! 

Ja den går jag på i eftermiddag sen är jag ledig Måndag till Fredag morgon och sen är det helg igen 👍🏼 

Idag får barnen jullov och pappan semester. Så härligt. Loke har längtat efter jullovet men tycker det är trist att han inte får vara på fritids nånting. Han älskar verkligen fritids. 

Vi har inga speciella planer för jullovet utan vi tar de som det kommer. Kanske blir det någon sväng på mellandagsrea i mellandagarna. Dock tror jag att jag jobbar ganska mycket just då, men nånstans ska man väl kunna klämma in det kidsen brukar gilla att shoppa just kläder i mellandagarna. 

Just ja på Söndag ska Loke och hans morbror på bio och se nya Star Wars filmen. Spännande! Och mysigt att umgås med morbror. 

❤️
Trevlig helg på er!

Duktiga barn.


Josef i egen hög person, Thor var fascinerad över utklädnaden och gick fram och tog i hand 😂
Dom var så duktiga både på repliker och sånger. Dom började med luciatåg och avslutade med julspel. 

Angelica har filmat hon skulle försöka skicka filmerna under dagen. Jag filmade några sånger dom sjöng. 

Efter lunch ska jag med Freija till tandläkaren. Sen är det pyssel på fritids, så vi åker tillbaks till skolan efter tandis. Pysslet var viktigt enligt Freija. 

❤️

Nattsuddarn!

Thor vakna vid 03:00 inatt och somnade inte om i första taget. När han väl somna så kändes det dumt för mig att somna så jag gick upp och klädde på mig, sminka mig och drack kaffe till musikhjälpen på tv.


Skönhetssömn vad är det liksom? Jag hann till och med locka håret på Freija imorse. Ikväll har hon lucia och julspel på skolan. Från vår familj är vi 7 st som ska gå och titta. Nog är hon cool som både ska spela Josef och läsa en vers. Ska försöka ta plats långt fram så jag kan filma lite. Spännande 😁😍

Idag tog Thor jullov. Ses nästa år sa vi när vi packade ihop och begav oss hem. På fredag får storbarnen jullov och själv får jag det på Söndag 21:15. LÄNGTAR! 🎅🏼🎄

Kram ❤️

Ängelby.

Igår var det grand final på serien jag följt hela hösten. 12 avsnitt 540 minuter av mitt liv. Fy fasen vilket dåligt slut, vilken besvikelse. Budskapet var väl kanske att man skulle sätta gruppen framför individen men hallå barnen? Familjen då? Jo jo dom kommer ses "snart" vadå snart? Det tror jag först när jag ser det. 

För mig var det inget lyckligt slut. Jag vill ha lyckliga slut... 

Och inte lär det komma nån fortsättning heller. Iallafall inte med Mia. Medtanke på hur hon uttalat sig om serien och inspelningarna i media och är inte Mia med kommer jag då inte titta. 


11 veckors spänning för ingenting. 
👎🏼

Baka baka liten kaka.


Lillebror ville ha lussekatter så vad gör världens bästa storasyster jo hon bakar. Blev även lite mer saffransbullar med vaniljsmak. Mumsmums! 


Igår var jag och Tjejjouren på luciakröningen i kyrkan. Sedan stod vi vid turklövern och lussevakade med nattvandrarna i kylan. 


❤️

Gåsmamman.


Började se en ny serie igår. Gåsmamman på Cmore. Jag plöjde dom 4 första avsnitten i ett nafs. Imorgon kommer det två nya. Vid första blicken av serien tänkte jag stänga av för det var filmat så jäkla dåligt. Dålig bild och dåliga färger det kändes liksom gammalt och omodernt, men jag gav första avsnittet en chans och nu är jag ju fast. Drömde till och med mardrömmar inatt om serien. 

Spännande, spännande!
Gillar ni svenska serier så är det ett tips från mig till er.
🙌🏼

Tisdag.


Ibland kan jag också vara "huslig" igår bakade jag saffransbullar. Till och med mannen tyckte om dom han som hatar saffran så då borde jag ju ha lyckats. Tog med en påse till Nicole också när vi hälsade på och den påsen försvann i ett nafs. Igår fick vi träffa tvillingarna för första gången. Man glömmer verkligen så fort hur små bebisar är. 

Och tänk att Thor var ännu mindre ett halvt kg mindre. Det är helt ofattbart. Så små och sköra men så fantastiskt fina och snälla. Det där har dom gjort bra. 


Harry och Charlie. 
💙

Tisdag.

Igår var jag och barnen lediga. Så skönt! Lärarna i skolan var på utbildning så alla barn fick vara hemma. Freija hade en kompis på besök hela dagen så vi bakade peppisar tillsammans, men dom tog typ slut direkt dom kom ur ugnen. Ungarna slukade dom i ett nafs. Så det blir nog att baka fler till helgen. 

Idag är det vanlig skoldag, men jag är fortfarande ledig eftersom jag jobbade helgen. Jag och Thor är hemma och bakar saffransbullar 👌🏼

I eftermiddag ska vi åka hem till en kompis och hälsa på och träffa de nyfödda tvillingparet ☺️
❤️


It's Fredag folks!

Jorå, det är Fredag och Morran är ledig, men jag jobbar helgen. Ser faktiskt fram emot det. Så mysigt på jobbet i juletid och speciellt på helgerna. Då kan man lyxa till det med glögg, peppisar och annat julemys. Det är uppmuntrande för alla inblandade. 

Idag har jag rensat garderoben eller garderob var väl att ta i för allt låg utanför på golvet och i en flyttkartong 😂 Nu äntligen tog jag tummen ur och sorterade upp allt, men nu har jag vikning och inskyfflandet i skåpet kvar. Typ det tråkigaste i kråksången. 

Funderar på att baka peppisar med kidsen istället när dom kommer hem från skolan. Sen hade en jobbarkompis gjort några chokladbollar med apelsinkrokant och nutella som lät fantastiskt goda är sugen på att rulla ihop sånna också och frysa in till jul. 

Det är så mycket man vill hinna med, men jag har ju hela dagen på mig 😉 just nu sover Tossen middag så jag passar också på att ligga raklång på soffan. Såå skönt! 

Trevlig helg kompisar! 





Star wars.


Mjuka klappar till vår Star Wars älskare till son. Det är så kul att han gillar att få kläder i present/julklapp. Detta kommer han bli jätte nöjd med.

Från det ena till det andra faaan vad jag hatar hashtags här på bloggen. Även fast man raderar så publiceras dom. Telefonen skriver som den vill och det blir fan aldrig rätt. 

Julkalendern.

Hoho jaja...



Det talas om den ÖVERALLT och allra mest läser jag bara om folk som tycker den är sååå dålig. Det är samma visa varje år. Gnäll, gnäll, gnäll. Det kan ju inte vara lätt att göra alla nöjda, men jag är nöjd. Jag och barnen tycker den är super spännande. Dessutom är ju lilla Cleo sååå gullig! 

Men SVT verkar försöka rädda skinnet och göra alla nöjda genom att visa repris på den enligt mig dåliga julkalendern Tjuvarnas jul innan den nya kalendern rullar igång. 


Vilken föredrar du? 

18 månaderskontroll.

Idag var det dags för Thors 18 månaderskontroll och vaccinering. Jag blir så himla fascinerad över hur stor han är. Han var minst av syskonen vid födseln ynka 44 cm lång och 2750 g idag om man jämför så är han större än vad både Freija och Loke var vid 18 månader. På längden skiljer dom sig nästan 5 cm och vikten skiljer sig också.
Thor är ju dock allätare vilket inte syskonen var dom var mer kräsna när det gällde mat och det skulle trugas med varje sked. 

Idag vägde Thor 12,8 kg och var 82,5 cm lång. Vaccinet tog han med en klackspark. Nu hoppas vi på att han slipper biverkningarna som kan dyka upp om en vecka. 
❤️
RSS 2.0