Kan-Jag-Köra?


Efter min första körlektion med körskolan i Måndags fick jag lära mig en liten ramsa för spegel och dödavinkelnkoll. Kan-Jag-Köra. Hela natten hörde jag den där jäkla ramsan i huvudet och på morgon därpå var det helt tomt i huvudet jag kunde verkligen inte minnas ramsan. Haha.
 
Jag har kört 4 lektioner sedan i Måndags och idag står två till på agendan. Jag har klarat Fas U och ABCF nu är det bara dom "tunga" proven kvar efter faserna för att se om jag har lärt mig något. Känner mig gode slut i knoppen, men på Torsdag kommer ju mannen hem så då är det bara att plugga järnet och köra privat. På Söndag kommer mamma också. Hon ska ha barnen i veckan när jag ska iväg på risk2an (halkbanan). Nästa vecka är verkligen fullbokad. Stress, stress, stress. Har drömt mardrömmar hela natten. Inte om körning utan helt andra saker. Jag var bland annat på vattenfestivalen och familjen skulle hålla IHOP. Jorå efter 5 minuter var alla borta och kvar stod jag ensam... mitt i ett hav av människor.
 
Tack och hej!

I helgen...

Har jag typ bott i bilen. Haha. Ja jag är nog i alla fall halvvägs till Stockholm vid det här laget. Jisses vad jag har övningskört. I morse gick jag upp 08:00 ut och sopa av bilen, startade den och sen klampade jag in och väckte mannen så vi kunde fara ut och köra. Jag känner mig så peppad för det här nu. 2015 är året då jag kommer få ha ett körkort i plånboken. När jag inte kör bil så pluggar jag teori. Både på datorn och via appar i telefonen. Varje stund jag får över så pluggas det, för jag ska fixa det!
 
Freija tycker jag kör lika bra som pappa, sen om det är "bra" eller dåligt det vet jag inte, för ibland kör han ju som att han skulle ha knyckt bilen ;P Idag körde jag till Antnäs helt själv. Jag måste ju öva mig inför sommarens bilbingo. Förstår ni hur mycket bilbingo jag kan lira i sommar eller? Blir en dyr sommar, hoppas på mycket vinster. Får ringa och flörta med pappa och C när dom kommer hem från USA sen också jag vill ju faktiskt ha en Volvo xc90 också. Säger som jag gjorde när jag var liten "Pappa, alla har sån!!!" Och så lite ledsna ögon på det ;P Hur ska han kunna motstå det? Eller så drar jag det på finska (hemmagjord sådan, via googletranslate) - Anna minulle Volvo XC90 ;)
 
Tjing tjong flaggstång!

Wentworth.


Måste bara slänga in ett tips här om en serie som jag fastnade för. Jag har plöjt igenom båda säsongerna som släppts på typ 2 veckor. Det är inte likt mig då jag aldrig brukar följa serier men när det gäller fängelseserier så fastnar jag ganska fort. Jag började se säsong 1 när den visades på tv4 och sen råkade jag halka över säsong två på cmoreplay som vi lyckligtvis har här hemma.
 
Jag gillar ju Oitnb, Oz och Prison break också.
 
När jag var yngre (typ högstadie/gymnasieålder) så låg jag ju hellre hemma och kollade på Melrose Place och Kvinnofängelset ni vet den där jätte gamla serien, istället för att gå till skolan. Love it! Som jag förstår det är Wentworth baserad på just kvinnofängelset fast i en nyare upptappning och såklart nya skådespelare, lovar att den är värd att spana in om ni precis som jag gillar fängelseserier.

Våran pajas.

 
Thor är verkligen pajasen i familjen Nilsson. Hans minspel och hans personlighet är så rolig.
Han bjuder oss på många skratt. Här ovan tillexempel när det vankades laxmiddag.
Nöjd kille kallade in säpo efter laxinicidenten och hälsade via sin assistent att mamma var ÄGD!

8 månaders besikningen.

Gick inte riktigt som vi hade tänkt oss, våran älskade plutt gick inte igenom besiktningen. Han har förmodligen Retentio testis vilket betyder att hans ena "kula" är på vift i nedre delen av magen. Så nu har bvc-sköterskan och bvc-läkaren skickat en remiss till kirurgen. Här kan ni läsa mer om Retentio tetis om ni är nyfikna. Kan ju säga att jag är livrädd. Jag vill inte att min son ska behöva sövas! Jag vill inte att dom ska skära i hans ägodelar och sen ska jag behöva ta hand om sår och stygn på en liten bebis ett blöjbarn, kan inte vara lätt att få sånt att läka just när det gäller ett blöjbarn och tänk om han får jätte ont.
 
Sen står det ju att man oftast får åka hem samma dag som operationen görs, det vill inte jag. Jag hade gärna stannat för uppsikt över natten. Man får väl ta in på patienthotellet eller nåt hoppas jag.
 
VARFÖR ska min glada lilla kille behöva utstå det där?! Nu ska vi ju inte måla fan på väggen när vi träffar kirurgen första gången så ska dom ju känna och klämma, kanske hittar dom den försvunna kulan, men gör dom inte det då blir det ju operation. Jag har förberett mamma på att hon måste ta ut VAB. VAB på 28 årig dotter som måste ha stöd vid op-tillfället om det nu går så långt.
 
I övrigt så hade han gått upp i vikt bra och vuxit ett par cm. Han fick även visa upp sin krypteknik. Har aldrig varit med om att vi tidigare har behövt visa upp hur barnen för sig på golvet men nu var det så.
 
Nåväl allt för nu.
 
 

Brevlåda.


Det blev inte bara färgglada burkar det blev några tavlor och en brevlåda också.
 
Vet ni inte vad ni ska göra av alla pappkartonger ni släpar hem från affären? Tips Brevlådor, eller fågelholkar eller annat kul att sätta färg på. Nu måste jag köpa mer Karlssonsklister.

Tavla.


Gjorde en tavla igår, till mig själv med Stockholmsslang.

Tisdag.

Det blev inget bvc idag. Vi fick omboka tiden då termometern visar -29,9 för tillfället. Tidigare var det över -31. Så vi håller oss inne idag. Freijas snälla farbröder skjutsade henne till skolan imorse och jag är så tacksam Jag vill helst inte utsätta Thor för kylan då han på nätterna vaknar och hostar och skäller (krupp). Senaste dagarna har det dock varit lugnt. Jag tog till det gamla husmorsknepet hett vatten och hackad lök bredvid sängen och inte en hostning/skällning sedan dess och jag vill gärna låta det stanna där onödigt att utmana ödet. Vi fick en ny tid på Torsdag em.
 
Så vad ägnar man då dagen åt med två grabbar hemma? För tillfället sover Thor, men jag har skrivit ut lite pyssel. Vi ska klä in några gamla konserver i fint papper som man sedan kan ha pennor i eller varför inte plantera en lite blomma, bara fantasin sätter gränserna.
 

Jag har skaffat husdjur! Det blev en Tiger. En super söt och snäll sådan.
 
Förresten igår när vi satt och åt middag, Pasta och Kycklingkolijox med grönsaker så säger Freija...
 
- Asså sitter näringen i kälken eller? (uttal som kälken man kan åka på).
Hon menade stjälken på broccolin. Ibland får man verkligen skratta här hemma.
 
 

8 månaderskontroll.


Imorgon vankas det 8 månaderskontroll för den här snyggkillen.
 
Sist var det ju pappan som var på bvc och då skrek och gapa han så det gick knappt att göra någon kontroll. Thor hälsar såhär i efterhand att humöret berodde på för lite sömn och ber således om ursäkt till samtliga inblandade i kaoset. Hehe.
 
Imorgon har han tid klockan 11:00 då är han förhoppningsvis både pigg, glad och mätt i magen. Igår åt Thor plockmat ja alltså inte sådär vuxenplock utan vi skar en potatisbulle i lämpliga bitar som han fick plocka med. Mums, mums tyckte han och tröck in typ alla på en gång. Igår köpte mannen pytt i panna från märket Hipp som jag fick äran att bjuda på idag. Tror ni Lilleman var nå imponerad? Sällan fy så han hurvades, spottade och fräste, han är inte mycket för varken burkmat eller välling, men det vi äter det smaskar han glatt i sig med god aptit. Ganska meningslöst att köpa burkmat då.
 
Uppdaterar mer om bvc imorn.
 

Hello Sunday!

 
Sunday utan sun.
 
Idag har vi varit ute och övningskört. Hej vare går. Jag känner att jag börjar få lite pejl på det hela nu. Det känns skönt. Vi körde på industriområdet sen körde jag därifrån hem till svärföräldrarna där barnen var. När vi kom hem så satte jag mig och plugga lite teori.

Sen har tant skickat in Melodikrysset och ikväll tänkte jag vinna på Bingolotto.

Det är nåt skit som har installerat sig på min dator. Det kommer upp massa reklam på min dator hela tiden och länkar åt höger och vänster. Jag blir så less. Hade likadant för ett tag sedan men det lyckades jag få bort. Måste nog ta med en titt på det här nya eländet också.
 
 

Event med mammor i norrbotten.

I förmiddags for jag Thor och Dessi (privatchauffören) till Boden för att medverka i ett mini event för mammor i Norrbotten. Vi var 8 st mammor som var inbjudna eller framlottade då det var begränsat med platser. Sen var det två som hade fixat det hela. Så sammanlagt var vi 10 st med bebisar/barn. Jag tror Thor var äldst, det var en tös som var 4 dagar yngre än honom.
 
När vi kom dit fick vi en stor goodiebag med massa grejer i. Kan tyvärr bara visa mobilbilder då minnet var fullt i systemkameran, som vanligt ;) hehe.
 
 

Innehållet i goodiebagen har olika företag sponsrat med.
 
Babyproffsen (Leklust)
 
Innehållet då?
 
Det var mat, hakklappar, sked, våtservetter, tidningar, rabattkuponger, makeupträff på The bodyshop värde 600 kr, Baby on board skylt till bilen, rosa guldfisk till badet, dregglis, träuggla, snuttis, bitleksak, prover på olika krämer, lipgloss, handkräm, nappar, nappflaska, plastlock till barnmatburkar, blöjor och amningskupor/inlägg. Jag kan ha glömt nåt.
 
Thor slukade blåbärsrismålet från Ellas Kitchen när vi kom hem, det var riktigt mumsigt och favoriten i goodiebagen var den rosa guldfisken.
 
STORT TACK TILL ALLA INBLANDADE!
 
 
 

Födelsedag.


Till mig själv!
 
Idag är det min dag, igår var det tulpanensdag. Jag startade min födelsedag med att övningsköra med mannen. Det gick himla bra idag. Jag har till och med backat! ;) Inte är det illa. Det tar sig. Sen har jag hunnit med att ha besök av svärföräldrarna och min mormor. Det bjuds på fika på Lövis minsann.
 

Caroline ♥ Christoffer.

Idag fick en ny tavla ta plats på bröllopslisten.

Tisdag.

Hejsan hoppsan!
 
Idag har vi haft full rulle. Kids till förskola och skola men jag hade sån tur att mannen började 8:30 så kidsen fick skjuts. Vid 10:30 gick jag och hämtade Loke sen har vi varit på vift till klockan 14:00. Utfört lite ärenden och hälsat på hos gammelmormor, hämtat hem Freija från skolan och sådär. Snart ska jag börja med maten. Idag blir det baconlindad köttfärslimpa med potatis, brunsås och lingonsylt. Mumsigt värre och även Thor ska få sig en portion - bacon då det är lite väl salt.
 
 
Såhär rolig var Lilleman att ha till bordet vid frukost bara tittade bort hela tiden.
I Söndags fyllde mannen år. Jag slog på stort och bakade tårta från grunden och även cupcakes.
 
 
 

Tolvslaget.


Den här hårdingen och hans syskon höll sig minsann uppe till tolvslaget. Sen stod dom och pappan ute på Lövis och kikade på fyrverkerierna. Klockan 00:30 blev Freija sur för att vi tvingade in henne och sova. Hon ville ju se mer, då folk fortfarande smällde. Måste säga att det var mycket fyrverkerier i år jämfört med andra år. I alla fall på vårat område, det small och spraka nästan överallt. Tosse reagera inte ens över att det smällde. Strong 7 månaders bebis minsann. Själv låg jag inne på soffan och kollade på Loa Falkman på svt1 "Ring klocka, ring" och klockan slog tolv i år igen.
 
Bilden på Tosse är färsk från idag.

Lite bättre bild.

 

Ahlgrensbilar pannacotta.

Vilken dålig bild! Men här är efterrätten jag gjorde till barnen. Lite smått tidskrävande men kul. Jag tror min pappa skulle älska den här efterrätten. Så jag ska göra den nästa gång jag är hemma. Man behöver ju bara två ingredienser. Bilar och grädde, lätt som en plätt.
 
2 dl grädde till varje lager.
30 bilar av varje färg till de tre lagrena.
 
Dom smälter fortast om man klipper ner dom i mindre bitar.
Man blandar alltså 2 dl grädde och 30 st bilar i en kastrull på låg värme.
Upprepa samma procedur för dom andra lagrena.
 
Sedan heller man upp i ett lagom stort glas eller lagom litet för dom är
väldigt mastiga.
 
Sen ska varje lager stelna i kylskåp innan man kan påbörja nästa.
Det tar ca 40 minuter för varje lager att stelna beroende på kylskåpet.
Sen kan man garnera med ett par bilar på toppen om man vill.
RSS 2.0