Superman!



Våran superhero, superthor ✌🏼️

Till lilleman.



Här om dagen for jag och pojkarna till Piteå för att storhandla och gå på stan. Regnet fullkomligt öste ner. Vi såg ut som dränkta katter när vi var färdiga. Ja alla utom Tossen som satt skyddad i vagnen. Hittade lite nytt till lilleman från newbie och Lindex. Älskar frukttrycken.

Loke köpte sig ett par solbrillor och trotsade ösregnet. Någon gång måste det ju bli sol. Till Freija köpte vi också solbrillor och klänningar och leggings. Så hon fick en överraskningspåse när vi hämtade henne på skolan. 
❤️

Surisafton.

Jag och Freija packade in oss i bilen, for och handla surströmming och tillbehör och for till Dessi i Tällträsk i eftermiddags. Vem orkar vänta på surispremiären i augusti liksom? Inte vi iallafall. Så vi tog tag i saken. Freija hade dock med sig en matlåda i reserv med tacos. Haha det gäller ju att vara förberedd. Hon åt en bit surströmming och potatis. Man kan väl säga att hon smakade ;) 


Jag åt ju surisar för första gången förra året. Den absolut första gången var det superäckligt. Andra gången var det helt okej och nu tredje gången var det riktigt smaskigt. Det tar sig sa mordbrännarn! Man kan ju inte dömma ut något innan man provat det ordentligt. 


Så surströmming blir det mer av i sommar vill jag lova. 
❤️

Hipp hipp hurra för THOR idag!


Då var dagen här. Thors 1 årsdag. Vart har tiden tagit vägen? Redan ett helt år. Våran älskade lilla kille. Du var liten som en fågelunge när du föddes och nu är du Dunderklumpen. Det är nästan svårt att minnas hur liten du faktiskt var. Det är till och med svårt att se när man ser dig på bild från då.
 
Nu är du 1 år och världens busigaste unge. Du älskar att riva ut saker ur skåpen och lådor så mamma får städa. Du älskar att dansa och spexa så syskonen, mamma och pappa får skratta. Du är vårat lilla lyckopiller. Vad vore vi utan dig? UNDERBARA UNGE! Hoppas vi lyckas göra din 1 årsdag till den bästa.
 
VI ÄLSKAR DIG!
 
 
 

Chokladbollar.



Det blev visst två satser Chokladbollar också. Jag och lillan hjälptes åt med rullningen av bollar och i kokos. Vi färgade kokosen blå. 

Dom blev så tjusiga. Nu har vi massor med gott att bjuda Thors kalasgäster på imorgon. Tänk att han blir 1 år 💙

Baka liten kaka.



Igår kväll ställde sig mannen och Sockersmulan och bakade kärleksmums och morotskaka till Thors kalas. Det är så skönt att min man tycker om att baka. Då behöver inte jag alla gånger, men jag slängde ihop två plåtar brysselkex med blått socker idag iallafall. Dom blev inte fina men goda. Alla ungar gillar Brysselkex. 

Idag regnar det ute. Sååå tråkigt. Har 4 rastlösa barn hör hemma och en som väntar på att Eurovision ska börja klockan 21:00. Är ju evigheter kvar. Hon kommer inte orka hålla sig vaken nå länge har hon tur hinner hon kanske se Sveriges bidrag. 

Loppiblogbag - SOMMAR!

I förrgår fick jag hem min blogbag från Loppi. Den råkade visst hamna hos grannen först.
 

Innehåll:
Bok från #barnensbokklubb.
Magnesium från #salusmagnesium.
Plåster från #Salvequick.
#Loppimagasin
Nagellack från #yvesrochernordic
Pipmugg från #philipsaventspillfri
Tvål från #dermoshop
#Gipsavtryck från #Panduro
 
#Loppisverige #Loppishopping.
 
Kidsen har redan testat plåster i massor och målat både tå och fingernaglar i Sveriges färger, gul och blå. Loke pensla på lite väl mycket lack på tårna här en morgon så det var gult överallt.
 
Freija drog iväg med tvålen och ställde upp den på toaletten den doftar UNDEBART! Något mer som var underbart var boken. Vilken fantastisk barnbok om kroppen. Den gillade verkligen hela familjen.
 

Det var ett bra upplägg i boken med frågor, kunskapsfrågor, bilder, lärorik information på ett roligt sätt m.m. Är så glad att vi fick just denna bok. Har sett att det var lite olika böcker i Loppipaketen.
 
 

Animals.


Lokes nya skor är så himla tuffa speciellt om man tar en av varje på foten ;) Han är så tuff min kille. Han intygar att det både går att springa och snurra i dom. Perfekta dojor helt enkelt.

Buzzador Zalve Sårläkande kräm.

 
För ett tag sedan fick jag hem detta paket från Buzzador. Innehållande en salva som hjälper sår att läka fortare. Med tre barn hemma så blev denna lätt att prova. Har även provat på en vän som hade ett rivsår på handen. Hon tyckte att såret läkte fortare än vad det brukar göra. Just nu håller vi på att behandla ett skrubbsår på Freijas knä som hon fått när hon ramlade.
 
Vi rengjorde såret ordentligt innan vi smorde på Zalve. Zalve lägger sig som en hinna på såret och är antibakteriell, den påskyndar läkningen och kan även användas på infekterade sår. Zalve finns att köpa på apoteket för 99 kr. Freija tyckte det var lite obehagligt att det blev som en hinna, men hon kände sig nöjd efteråt. Man kan även sätta plåster över krämen men vi hade inga plåster hemma.
 
Vi kommer i alla fall att bära med oss krämen i sommar.
 
 

Då får vi se...



Nu får vi se vad den här stackarn går för öde till mötes. Ogröna fingrar ska inte beblanda sig med växter men det sägs ju att övning ger färdighet, eller? 
❤️

Elefantöra.


För några veckor sedan köpte jag ju två stycken Elefantöra eller Pilea peperomioides.
 
Nu sitter jag här och googlar för glatta livet. Att ha gröna växter är ju nästan som att ha husdjur dom kräver sin omvårdnad. Det har redan börjat dyka upp sticklingar eller elefantbebisar och jag funderar på hur jag ska göra med bebisarna. Ska jag plantera om dom i nya krukor, låta dom stå i vatten tills dom fått ordentliga rötter. Ja det är en djungel och google är inte min vän riktigt.
 
Men jag lär mig nog så småning om. Vi håller ju fortfarande på att bekanta oss (haha)
 
Ni som är experter på Elefantöra kan ju slänga in en kommentar om skötsel om ni har några goda råd.
 
 

Lillebror.


Igår var lillebror förbi. Jisses så han växer. Fattas bara ett huvud så är han lika lång (kort) som mig. Loke var i himmelriket när bästa morbror var här. Dom lekte hela dagen. Så åt vi palt till middag som mannen gjorde. Nästa helg kommer han hit och sover och firar Thors födelsedag. Mysigt.
 

E hade gjort en namnmössa till Loke en sådan som Thor också har fått. Han har gjort dom i syslöjden. Nästa gång skulle han göra en till Freija sa han, för han slänger ihop en mössa på en lektion.
Duktiga killen.

Loka Likes Candy!


Testade Rosa svampar igår, sååååå äcklig, men jag var törstig så den gick ner. Kommer absolut INTE att köpa den igen. Jag har sparat den jag ser mest fram emot. Hallon, lakritsskalle. Den blir det nog att testa ikväll. Thor blev helt tokig när han såg svampflaskan och skulle halsa hela flarran. Nam nam tyckte han. Så smaken är som baken. Flaskan är ju i alla fall supersöt ;)
 
 

Äventyr - Norway.

 
Igår hade vi noll planer för dagen så vi packade med oss lite picknik och for mot fjällen och resan slutade vid norskagränsen och Junkerdal. Det var en massa snö där uppe och snö på vägen, vi kom ju såklart med sommardäck så vi vågade inte köra så långt ifall att det skulle bli värre väglag.
 
Efter vägen såg vi Älg, renar, räv och typ 15 tjädrar. Ett djurrikt landskap, fattades ju bara att vi skulle fått se en björn så hade vi varit på riktig djurpark. Har björnen gått ur idet ännu i hela landet? Bruden med noll koll. En vinter på skansen gick vi och leta björnar halva dagen tills jag kom på att dom låg i ide. Kan tilläggas att jag var liten då och var där i sällskap av familjen ;)
 
Längtar till sommaren då blir det nog någon tur till mot fjälls och Norge. LOVE IT!

Tjejjourenmöte.



Ikväll har vi planerat och brainstormat med tjejjouren. Riktigt trevligt och förhoppningsvis dyker det upp lite roligheter framöver. 

Följ oss gärna på instagram 
Tjejjourenparlan
❤️

Kiwiglass.


I förmiddags innan jag hämtade Loke så slängde jag ihop 12 glassar med kiwi. Satte en pytte snutt saft på slutet också för att se om det smakade bra. 

Men på Thors är det bara frukt och ingen saft. Freija provade innan dom var helt färdiga så glassen smälte fort, fort. Jag ska nog testa en ikväll. 


Sitter och klurar på fler roliga smaker att göra. Blåbär, ananas, man kan ju göra av juice också Mmm! I helgen ska jag testa att göra slush. 
❤️

Loppiblogbag SOMMAR!

Snart kommer Loppis senaste blogbag hem till oss. Jag ser fram emot tvålen och kidsen vill nog prova plåster i parti och minut. Alla ungar är väl överförtjusta i just plåster ja iallafall mina ;) 
 
Även pipmuggen ska bli intressant då vi inte hittat någon ännu som faller Thor i smaken. Han dricker all dryck ur flaska fortfarande. Så hoppas denna funkar. 

Ljudet av is som smälter.


Igår efter att vi hämtat Freija i skolan tog vi med oss lite picknik och åkte till Pålsträsk. Ljudet av is som smälter är ju magiskt. Det liksom knastrar i hela vattnet. Tyvärr blåste det en massa också så det var inte så fridfullt som det kanske ser ut på bild, men vackert var det ju.
 

Sandstrand, is och sol.
 
När vi kom hem skulle vi beställa skolavslutningskläder och skor men hitta vi något? Nix pix. Ingen unge nöjd, Fröjlis kollade typ på klänningar som skulle passat till bröllop och fina tillställningar det kändes lite väl. Haha. Vi får fortsätta sökandet, börjar ju nästan bli lite bråttom.
 
 

Men sä gumörra!

Alltså det är helg och mina äldsta huliganer går upp mellan 04-05 på morgonen. Dessi skratta ju åt mig när jag igår kväll började gäspa innan klockan slagit 22:00. Igår gjorde Dessi ett arbete till skolan som gick ut på att hon skulle intervjua mig och sen ska hon sammanställa allt till typ ett personlighetstest. Ska bli intressant att se vad hon får fram att jag är för en människa ;) Det var frågor om barndom, skoltid, familj m.m.
 
Idag vankas det bilbingo för tanterna. Alltså det är dyrt att hålla sig med lotter och diesel, lotter mellan 110-160 kr. Sen diesel eller bensin på det. Tänk dom som ränner runt på alla bingon som finns. Man kan ju hoppas på vinst framöver så det jämnar ut sig ;) Hälsingar den ekonomiska tanten. Förresten så tjänar vi ju ett par kronor då vi *Trumvirvel* har med oss egen kaffetermos och fika HA HA HA! ;)
 
Dessi pratade igår om att det vore trevligt att börja dansa. Alltså nu snackar vi inte party/disco/fest utan vi pratar pardans typ motionsdans PRO-style. Jorå det ska börjas i tid. Vi kanske kan få ta sällskap med mormor och E någon gång framöver haha. Vi tar tantandet till nästa nivå.
 
Igår hade dom äldsta tu FEBER igen... alltså vad tusan är det frågan om vad har vi gjort för att förtjäna feber? Kan knappt minnas senaste helgen vi var feberfria är det inte den ena så är det den andra. Det har ju bara gått runt sedan slutet på MARS! Jaaa Mars... helt sjukt. Men nu på morgonen är allihop pigga och alerta ingen feber på termometern heller. Hoppas det håller i sig så.
 

Gubbarna i lådan börjar ta färg, hoppas det blir många gubbar i år. Jag och Freija har även planterat tomat, chilli och paprika i en låda vi får väl se om det blir något.
 
Tjing Tjong! Trevlig Söndag på er.
 

Falkhöjden Ikea ❤️



KÄRLEK alltså, till min vägg i köket. 
❤️

Äntligen kom mina hyllor upp. Egentligen är det en "stående" hylla som ska stå på ett skrivbord i samma serie men denna idé hade jag från första gången jag såg den. Det var kärlek vid första ögonkastet skulle man kunna säga. Här hemma bor en rosa och två vita. Ikea har verkligen lyckats. 

På bilden ser det ut som att dom hänger snett men det är bilden som är sned. Kan garantera att allt hänger spikrakt då mannens bror var här och hjälpte till med laserpass eller vad det heter. Han är då för snäll. Tack för hjälpen!

Let´s recensera senaste Loppiblogbag VÅRPEPP!

 Riskakor från Friggs.
 
Som ni ser har det gått hårt åt för smaken Linfrö och Rosmarin. Riktigt, riktigt mumsigt och det tyckte även barnen. Dessa har jag smaskat på framför tvn i brist på annat gottigt hemma. Jag tycker dock inte att det var speciellt mycket smak av just Rosmarin. Möjligtvis i eftersmaken men annars tycker jag dom smakade vanlig lättsaltad riskaka och dom är ju också supergoda.
 
När bilden togs hade jag ännu inte hunnit öppna smaken Hampafrö och svartpeppar, men nu är den öppnad och den var det STING i. Man kände hetta av peppar och det var inte riktigt min smak jag föredrar en mildare smak på mina riskakor.
 
Riskakor är verkligen nåt jag kan gå och små smaska på under dagarna när man drar förbi skafferiet så roffar man åt sig ett par stycken och smular runt med ;)
 
Näste man för rakning (haha)  Easy shavin´och Nice n´cool från RFSU.
 
Dessa produkter lät jag mannen prova och han var INTE nöjd. Själv har jag inte hunnit prova dom. Han tyckte det var för mycket glid och rakhyveln bara gled runt. Jag lovar att uppdatera när jag själv har testat. Så hittills ger vi ett svagt betyg till dessa produkter. Måste leta och se vad andra har tyckt om dom, bara för att jämföra.
 
 
Yves Rocher hydra vegetal.
 
Denna har jag provat en gång. Den doftar ljuvligt men jag tål inga krämer i ansiktet det är bara att konstatera. Såfort jag smörjer en fetare kräm i ansiktet så börjar ögonen att rinna, det spelar ingen roll om det är parfymfritt eller med parfym. Jag tål det inte. Denna gick dock in i huden väldigt fort och man blev väldigt len i ansiktet. Härlig känsla. Så den får bra betyg av mig trots känslighet.
 
Yves Rocher Vinaigre med doft av hallon.
 
Jag säger bara MUMS MUMS MUMS! Får man dricka upp flaskan? Den doftar sååå sjukt gott så man är nästan redo att ta en klunk. Jag har jätte tunt hår som ofta ser slitet ut. Jag tycker att håret blev glansigare och mer livligt efter att jag testat denna. TUMME UPP och jag kommer fortsätta att använda den då det kändes som en bra medicin för mitt torftiga barr.
 
Edet ultra soft.
 
Toalettpapper, skithuspapper, dasspapper ja kärt barn har många namn. Detta mjuka papper kom då väl till pass när Lilleman i familjen har snorat och snorat. Jag tror nästan hela paketet gått åt till att torka snor. Pappret är ultra mjukt, känns nästan som bomull i handen ingen tradigt riv här inte utan mjukt och lent.
TUMME UPP!
 
Och sist men inte minst har barnen kikat på filmen Pingvinera. Den har spelats flera gånger sedan vi fick hem den och dom älskar den. Härligt handling och väldigt barnvänlig. Ett extra plus tyckte vi det var att vi fick den på DVD innan alla andra kunde köpa den ;) Lyxigt!
 
Återigen tusen tack #Loppi för denna fantastiska #Loppiblogbag.
Vi ser fram emot att få recensera fler. Kul när hela familjen blir involverad i testandet.

Äntligen internet.

Hatar att blogga från telefonen. Tacka vet jag datorn.
 
Jag ska slänga in lite recensioner på den senaste Loppiblogbagen. Tänkte göra det lite senare. Nu ska jag umgås med mina grabbar innan vi ska iväg och hämta lilltuttan i skolan.
 

Loke njuter av solen tillsammans med en Risifrutti.
❤️

Promenad.


Idag tog vi en promenad. Först till Apoteket för att köpa en ny nässug, sen matade vi fåglarna med limpa och lekte lite i parken. Sen fick jag en utmaning av kidsen att traska elljusspåret med barnvagn 😆 phuu men det var faktiskt lättare än vad jag hade trott. 

Vi avslutade med lite lek på Selholmen innan vi traskade hem igen. 


Vi behövde nog allihop en nypa frisk luft. Thor sov i vagnen under hela promenaden och leken. 

❤️


Piggare bebis.



Igår såg han ut sådär ⬆️ 

Typ hela dagen och kvällen. Morgonen var han ju pigg men sen gick det utför igen. Vi promenerade till Apoteket och hämtade ut penicillinet sen var vi hemmavid hela dagen. 

Imorse var han också dålig men sedan förmiddagen har han varit pigg och feberfri. Vi tog en promenad till affären hela familjen sen har vi varit hemma, eller iallafall Thor, pappan och syskon. Själv har jag varit på bilbingo under eftermiddagen. Vi vann ingenting. 

Thor har lärt sig att klättra upp i fåtöljen han tycker det är superkul att stå i den och hoppa. Livsfarligt, så man måste verkligen passa honom. Det är väl det han ägnat dagen åt samt att leka med pappas verktygslåda. Bästa leksakerna.  

Hoppas på att den nya veckan blir bra och framförallt frisk! 
❤️

Skrikig bebis.



Inatt gick inte febern ner igen. En ledsen kille hade vi. Nu är han dock piggare. Han har precis fått morgondosen penicillin idag tyckte han det smakade skit. Jag fick tvinga i honom det. Lägga fast honom i mitt knä och spruta in det i munnen. Det känns som ett övergrepp, men ska han bli frisk måste han ju få i sig det. Nödvändigt ont liksom.

Nu leker han med syskonen dom jagar varandra så lite piggare är han allt. 

Vi lyssnar på Ring så spelar vi och väntar på melodikrysset 😂😉
❤️

Päs akuten.



Idag har vi tillbringat eftermiddagen på akuten. Thor fick feber igår (igeeeeen) men idag på dagen gick den inte ens ner med febernedsättande utan låg kvar på närmare 40 grader hela tiden. Han började skaka och rycka och flåsade på andningen. Då ringde jag sjukvårdsupplysningen och dom tyckte först vi skulle ringa ambulans men det tyckte jag lät lite drastiskt så vi åkte in själva. 

När vi kom in fick vi sitta och vänta ca 30 min innan vi fick träffa en ssk. Sa till henne att sjukvårdsupplysningen tyckte vi skulle ta ambulans hon tyckte också det lät onödigt.  Hon tog temp, puls osv. Pulsen var hög och febern också. Sen fick vi sitta på rum 43 i någon minut innan läkaren kom in. En läkare som jobbat på HC i Älvsbyn. 

Han lyssnade på lungorna, kikade i öronen och kollade i halsen. Vid första kollen i halsen sa han direkt HALSFLUSS! Sen fick vi traska vidare till ett annat rum och ta halsprover. 

Thor fick en panodilsupp och vi väntade på provsvaret. Så kom en ssk in och tog en crp. Thor sa inte ett pip. Han reagerade inte ens och jag som tycker det gör skit ont med stick i fingret. 

Läkaren ringde en barnläkare och dom kom överens om att skriva ut Kåvepenin. Så det fick vi med oss hem. Imorn ska vi hämta ut resten på Apoteket. Blir det värre ikväll eller under natten ska vi åka direkt in till SUS.

Fattar egentligen inte varför sjukvårdsupplysningen råder en att åka till päs när dom inte ens har en barnläkare där. Man borde ju få åka till SUS direkt. 

Nu ikväll har han varit lite piggare. Nu ligger han och sover på min mage. Lilla lilla hjärtat mitt ❤️
RSS 2.0