Helgen!

I helgen har jag haft kort jobb helg. Jobbade delad i Lördags och EM/kväll igår. Den känns som kort fast man jobbar två kvällar. Jag får ju gå hem mitt på dagen och umgås med familjen på den delade. Vi var ute mina tre rasttimmar och njöt av vädret och igår började jag 13 så vi hann vara ute från 9:30. Har till och med hunnit bränna mig då vi städa uteplatserna på jobbet. 
Det blev så rackarns fint 👍🏼


Nu har jag helg Mån-Tis och utbildning i Luleå Ons-Tors. Så jobb endast Fredag. Jag och Toss ska njuta av sommarvärmen☀️

Thor 2 år!


Vår älskade lilla kille fyllde 2 år i Tisdags. Det firades med gäster, tårta och presenter. I början förstod han inte alls att han fyllde år men efter att en efter en dundrat in med presenter och grattis så insåg han att det var HANS dag. Jösses han var helt speedad och absolut inte på socker utan av glädje. Han hann knappt fika för han hade fullt upp att leka och kocka i sitt nya kök. 


På morgonen när vi åkte till förskolan sa han "hej då min sök (kök)" han älskar det verkligen. Bästa presenten! Han lagar mat och bjuder på hela tiden. Sen fick han nya babblar böcker av sin farbror dom går varmt dom också. Han fick dom två senaste plus en av dom gamla som var en favorit och dessutom sönderläst. 


Tårtan gjorde min fina vän Emelie. Traktortårta med blås (ljus). 

Idag har han sprungit runt och ropat och letat efter bettisleven, spagettisleven för er som inte förstod det 😂

Våran fina älskade Tosse ❤️

Kasta bort år.

Ibland blir jag så frustrerad över att jag inte skötte skolan när jag var yngre. Jag har inga slutbetyg från högstadiet, jag har inte gått gymnasiet. Jag har tagit "strökurser" på komvux och gått usk utbildningen men jag har ingen större grund att stå på. 

Vill jag plugga vidare innebär det säkert minst 2 år på komvux eller folkhögskola för att ens komma in på universitet eller högskolan och bara där känns det ju som man ska behöva bestiga världens högsta berg. 

Idag vet jag precis vad jag vill jobba med IDAG 29 år gammal! Inte 15-16 år som man är när man ska göra gymnasievalet. Jag tog inte skolan på så stort allvar utan tänkte mer att det löser sig. Snacka om att kasta bort ÅR! Hur kan man vara så dum? Jag tycker synd om alla ungdomar som ska besluta över sitt liv i den unga åldern för vem vet vad man vill bli när man är så ung?

Hade jag idag kunnat dra tillbaka klockan hade jag pluggat järnet på högstadiet och sen sökt in på SA på gymnasiet för att fortsätta på högskolan, men så tänkte jag inte då när livet lekte. 

Jag kommer ALDRIG låta mina barn göra om samma misstag som jag. Jag kommer kämpa med all min kraft för att dom ska gå ut högstadiet och gymnasiet med en bra grund att stå på för att söka sig vidare om dom vill. 

För min del känns det ganska kört och det gör ont i mig, samtidigt är jag ung och har "all tid i världen" att utbilda mig men, ja MEN skulle jag orka alla dessa studier som jag måste ta ikapp? Vi pratar inte bara vissa kärnämnen vi pratar allt! Det är så lätt att vara efterklok, bitter och efterklok...

// Funderaren! 

Det blev tyst...

5 minuter här på morgonen. Gick och tittade vad Thor pyssla med. Han lagade mat. Hela saltkaret i både kastrull och stekpanna i stekpannan hade han en visp och i kastrullen stod paltsleven. Oj så kul på Tisdag får han laga så mycket mat han vill i sitt eget kök på rummet 😂

Vår egna lilla kock. 


Såhär såg lillkoppan ut för nån dag sedan. Nu börjar dom flesta torka. Han har haft det gode lindrigt. Han har varit på ett sprudlande humör förskolefröken sa det också när jag ringde "Det är ju Thor, alltid glad" haha det spelar ingen roll vad det gäller så är han glad, även i sjukdomstider. 

❤️

Bingopremiär!


Idag blev det bingopremiär med brudarna. Dessi, Pernilla och Johanna. Vi var överens från början att dela på det vi casha in och Johanna vann på första freeplayen. Högsta vinsten men då blev vi såklart tvungna att dela det med 3 andra vinnare så det blev 750 spänn delat på oss fyra 187,50:- var. Vi fick iallafall tillbaka lottpengarna och halva hamburgaren 😂👍🏼 Bravo Johanna!!! Det lär bli fler turer i sommar.

Annars så fortsätter vattkopporna frodas här hemma. Min lillebror E har också fått det och han den stackarn har massor, överallt till och med i munnen så mamma fick fara på akuten och hämta ut Tavegyl. Stackarn men dom säger ju det att det bara blir värre dessto större man är. Mina barn har än sålänge haft det lindrigt. Dock sprider dom sig fort på lilla Tossen. Han får bada varje dag för att försöka torka ut dom fort fort. Sen har vi köpt massa smörjlindring och potatismjöl men han är inte de minsta påverkad den lilla rackaren. Han är lika fartfylld och glad som vanligt ☺️

Nu vankas det en hel vecka hemma och vabba med det lilla monstret. Kommer bli galen på att sitta inne ju och mannen jobbar borta. Ni vet vart jag finns om ni vill hälsa på 🙃

Dom är här nu...

Så ja! Då har även pojkarna trillat dit på vattkopporna. Exakt 14 dagar efter Freijas koppor visade sig. 

Loke har hög feber. På Thor ser man bara prickarna han är inte alls påverkad, precis som Freija pigg som en lärka men med prickar. 

Idag fick jag hämta en TIGER på fritids. Wow vilken fin sminkning hon hade. 


Freija har så duktiga och fina fritidsfröknar eller pedagoger eller vad man nu kallar dom. 

Toppen fritids 👌🏼

Nu tar vi helg! 
❤️


Torsdag - Kristers himmelsfärd 😂

Ledig dag! ☀️

Jajamän både idag och igår har jag varit ledig. Sen vankas det jobbhelg. 

Vilket fantastiskt väder vi har fått. Igår mätte mobilen 22 plusgrader. Låter nästan som ett skämt, men det var svettigt. 

Igår hade jag utvecklingssamtal på Thors Förskola och fick då veta att sommarens sammanslagning av förskolorna kommer vara på Thors vanliga förskola 🙌🏼 tack för det! En sak mindre att oroa sig över. 

Utvecklingssamtalet gick iallafall jättebra. Vi har ju världens gladaste kille. Glad i allt man hittar på och tar för sig och provar nya saker med glädje. Det är så kul när språket kommer mer och mer och när han utvecklar intressen. Thors stora intressen är ju fordon och bjuda på låtsas mat. När han fyller år snart ska han få ett kök det kommer bli kul och jag har säkert skrivit det förut men minnet är kort 😇


Vi testade två nya Loka smaker i veckan. Chokladboll och Frozenyoghurt, fy bubblan så äckliga. Fast Thor tyckte chokladboll var god " Gott djicka mmm" tur att nån gilla den. 


Fly me to the moon!


Igår fick vi en flygtur i ett litet propellerplan över Pajala. Så spännande. Loke tog två turer en med mig och en med pappa. 


Det var så kul för vi såg till och med vart mammas bil stod parkerad från ovan. I skogen var det massor med djurspår men vi såg inget djur även fast vi garanterat passerade flera stycken. 


Blivande pilot ✈️
❤️
RSS 2.0