Fredag.


I Onsdags var det mvc besök igen. Jäkla skit besök. Ett hb-värde på 88 som dagen efter stigit till 90. Äggvita i urinen och mage som växt hela 1 cm på 2 veckor. Humöret liksom sjönk till noll och jag har inte ens lust att föda barn längre. Han kan gärna stanna där inne tills HB-värdet stigit igen.
 
Igår kom mamma och lilla E hit. Dom stannar hela helgen. Underbart.
 
 

Måndagsfrulle.


Den ena äter pannkakor och den andra sitter och väntar på brödrosten. Mysig måndagsfrulle.
 
 

Godmorgon!


Vecka 35+6 28 dagar kvar till bf.
Freijsan är fotografen.
 
Igår var det helt underbart väder. Jag och barnen började måla våra kabeltrummor och magen fick sig två handavtryck. Lokes avtryck ser ut som värsta "Fuck you handen" haha. Igår var det 28 dagar kvar till BF och enligt förlossningen är han nu välkommen ut om han vill, men han verkar ha insett hur mysigt han har det i magen. Idag ska vi nog fortsätta måla trummorna det blev så himla varmt igår så vi avbröt efter första varvet, men först ska Freijsan till förskolan i tre timmar.
 
På Onsdag är det BM besök igen. Blir spännande att se hur allt ligger till. Sist var det ju bara en snabbkoll. Det börjar ju dra ihop sig. Det är inte många besök kvar nu.
 
Förövrigt är jag nu öppen 2 1/2 cm och tappen är borta. Likaså min navel ser jag nu när jag tittar på bilden hehe. På Torsdag kommer mamma och Lilla E och stannar hela helgen. Då får vi fira morsdag tillsammans. Mannen ska göra det årliga morsdagsmiddagen PALT! :D  
 
Igår kväll var jag och hälsade på "natten" på gamla jobbet. Kom hem först efter 23:00. Det är inte ofta man träffar nattpersonalen så det var kul.
 
Hoppas ni får njuta av solen idag.

Färga liggdel.

Igår kom textilfärgen från Panduro. Nu ska jag bara få tummen ur och sätta igång, men den där orken verkar vara på villvägar någon helt annanstans än här hos mig. Jag återkommer med efterbilder.

15 Maj.


Blåsippan ute i backarna står...
 
Lite instagrambilder.
 
Idag var det Förskolansdag och HÖR OCH HÄPNA Loke sa på eget initiativ i morse att han minsann skulle till förskolan. Så i morse fick jag äran att lämna dit två glada barn. Loke gav mig en snabb kram sen pös han in på avdelningen som om det vore vardag även fast det är typ 2 månader han var där sist.
 
Medan barnen var på förskolan hann jag städa, det var inte igår om jag säger så. Vi har bott i en rövarkula, men jag städade undan det värsta. Dammsög och skurade. Innan det var dags att hämta hem dom igen klockan 11:00 och med mig hem fick jag två katter istället för barn. Dom hade så söta nosar och morrhår målade i ansiktena. Resten av dagen har jag tillbringat på soffan och barnen har lekt i trädgården.

Världens mest osocila människa.

Varning för gnälligt inlägg...
 
Jag är så OTROLIGT less på att ha ont hela tiden. Värkar hit, värkar dit. Fasen det har gått över 2 veckor med värkar var 10:e minut och det finns inget att göra åt det. Jag blir på otroligt dåligt humör av allting, man får inte sova ordentligt, vaknar mitt i nätterna och tidigt på morgonen. När man går trycker det neråt så man tror man ska kissa ner sig. Jag lever på soffan, i sängen och i badkaret med undantag för någon promenad om dagen plus när jag lämnar Freija på förskolan. Jag har inte ens lust att umgås med någon för jag är som ett vandrande åskmoln, det skulle inte ens vara kul för den stackare som måste umgås med mig. Gnäll, gnäll... men vi ska väl vara glada att vi gått in i vecka 36 och bebis är i princip färdigbakad. På måndag är det vecka 37. På något konstigt sätt tycker jag ändå att veckorna sedan jag var inskriven på bb har gått fort också. Man lever i en väldigt konstig bubbla nu.
 
En gnällbubbla..
 
Idag är det PRICK en månad kvar till BF datumet den 15 Juni. Ska jag ha värkar i en hel månad till? Eller kanske En och en halv om man går över tiden. Ja vi får väl se vart det slutar.

Lomannen.


Blev riktigt klämkäck i nya dojor och sina röda brallor.

FRU-Kost.

 
Hjärtlig salami på rostat bröd.

Ännu en helg är slut.


I Fredags hade vi Dessi och Micke här på grillmiddag. Super trevligt och god mat. Dessi hade bakat en jätte god chokladtårta till efterrätt som vi hade hallon till. Freijsan hade gjort ett gulligt armband till Dessi med bokstavspärlorna vi köpte i Torsdags. Även ja fick ett armband, hehe.
 

Igår var vi på Loppis på folkan och premiär öppning av Johannas Hem & Hobby. Loppisen var super trist och trång. Johannas butik däremot var helt underbar det bara klia i pysselfingrarna men jag la band på mig själv och köpte bara en påse med bokstavspärlor i färg och nytt elastiskt snöre, men jag kommer absolut besöka butiken fler gånger det fanns så himla mycket kul. Freija skulle älska butiken lika mycket som när hon var på Panduro första gången. Hon gillar att pyssla min tjeja. Egentligen är ju inte jag sådär jätte pysslig av mig men ibland så kan jag få mig ett il eller två och vilja göra nåt.
 

Idag har Freija varit på kalas hos en förskolekompis. Även hon fick ett armband med sitt namn på. Själv har jag varit på bilbingo i Måttsund med Dessi. Tyvärr vann vi ingenting men vi skratta gott i alla fall åt diverse grejer. Vi hade med oss kaffe, muffins och bullar. Jag och Tjorven klämde i oss FYRA blåbärsmuffins. Riktigt gott. Dessi får ta åt sig äran för dom, själv hade jag bara kokat kaffet ;)
 
Och magen då? Värkar var tionde minut som gör ont i både rygg och bak dom har verkligen ändrat karaktär och gör mycket ondare, men det är bara härda ut. Dock blir man slut i både kropp och humör av att ha ont hela tiden. Man känner att man är tung nu. Axeln värker och ena foten värker den med. Imorn går vi in i vecka 36 och snart är bebis färdigbakad.
 
Hoppas alla haft en trevlig helg, det har vi

Till Tjorven.

 
Po.P kan verkligen det här med att leverera plagg som tilltalar mig. Det här har vi köpt till Tjorven dag. När man köpte tre plagg fick man även med Po.P kaninen gratis. Mannen valde den blå. Man fick välja mellan den och en röd. Synd att det ska vara så himla dyrt att shoppa fina kläder. Detta set med byxa, body och mössa gick på 407 kronor, men det är ju fin kvalitet och väldigt mjuka och bebisvänliga plagg.

Färg & Pyssel.

Idag har jag varit på jakt efter turkos textilfärg. Då jag har tänkt färga vagnens beiga partier i just turkost på liggdelen. Tyvärr fanns inte färgen i butiken jag var in i så det fick bli en beställning från Panduro. Beställde även tre bokstäver med barnens första bokstav i deras namn som var gjord i papp. Tänkte att dom stora skulle få pyssla lite med de framöver. Freija har även köpt bokstavspärlor så nu ska vi pärla armband så det står härliga till. Jag fick i alla fall tag i färgen till min kabeltrummor så dom ska jag och barnen måla imorgon om vädret tillåter. Mest ska nog barnen få måla det behöver inte vara så noga. Den ena blir ljusrosa och den andra ljusgrön.

Besök på förlossningen 5/5.

I Måndags var vi på förlossningen igen. Jag har ju långa och onda värkar i mellan åt. Dom kommer inte alltid regelbundet men livmodern kändes helt utarbetad på kvällen jag skrev ju det tidigare att det var som världens träningsvärk. På förlossningen fick jag göra en CTG-kurva, lämna urinprov och göra en undersökning i den nedre regionen. Ctg-kurvan såg bra ut värkar med 10 minuters mellanrum som var starka. Urinprovet var bra men dom skickade i alla fall iväg en odling för säkerhetens skull. Undersökningen i nedre regionen visade att tappen var som sist men nu var jag öppen hela 1 cm. Men öppen kan man ju vara flera veckor innan förlossningen som omföderska det var jag ju med Loke också så jag känner mig inte oroad det är som de är.
 
Vi fick valet att åka hem eller sova på patienthotellet. För läkaren sa jag kan inte lova att det inte kommer hända nåt mer och ni bor ju en bit ifrån men samtidigt behöver det ju inte hända något alls. Vi åkte hem och det har ju inte hänt något speciellt under dessa två dagar vad jag vet. Jag skulle höra av mig så fort jag kände något nytt symtom. Läkaren tyckte även att jag skulle göra en uppföljning på mvc idag den 7/5. Så den uppföljningen var jag på imorse.
 
Allt såg bara bra ut, Tjorven är fixerad med huvudet neråt. Magen hade samma mått som sist, blodtrycket var högre än vanligt med helt okej. Tror det berodde på att jag gått dit. Annars har jag ju alltid åkt bil, jag och Loke hade lite bråttom när vi traska iväg. Nästa dejt med Maggan blir den 21/5. För hon skulle vara ledig. Skulle det vara något där i mellan skulle jag bara kontakta den andra BM eller förlossningen.
 
Nu har det ju dock varit väldigt lugnt i magen dom senaste två dagarna så det kanske är på väg att lugna ner sig helt. Så får jag gå över tiden 2 veckor istället hehe. Jag vill bara ha en mogen och frisk Tjorv.
 
Förresten så frågade jag på förlossningen vad som skulle hända om vattnet gick. Svaret var antingen sätter värkarna igång, och då försöker dom stoppa det. Man kan tydligen gå med vattenavgång i flera veckor om det är risk för prematurfödesel. Det visste inte jag, jag trodde dom plocka ut bebisen, men så var inte fallet. Här på mvc har dom sagt åt mig "Går vattnet lägg dig ner, ring ambulans, för då kommer barnet" eh okej? Vad ska man egentligen tro på. Inte dundra Loke ut som en raket när vattnet gick. Allt är verkligen individuellt vid varje graviditet. Ingen av mina tre graviditeter har varit den andra lik.
 
Efter mvc besöket idag så tog jag och Loke en fika på Centrum sen gick vi på Öbergs och kollade på färg till våra kabeltrummor vi har i trädgården. Vill måla dom in två fina pastellfärger.
 
 

Yesterday.

Vilken dag ja hade igår. Först skulle jag lämna lilltuttan på förskolan 08:00. Vi gick dit men hon vägra stanna för att hon glömde vantarna hemma. Stod och hånflina mot mig och sa "Ja här tänker jag minsann inte stanna" sur som en ättika va hon så det var bara att traska hem igen. Fortsatte sedan promenaden hem till mormor för att lämna barnen där eftersom jag skulle vara på mvc klockan 09:00 (trodde jag). Kommer fram till mormor och där säger hon Torsdag den 8:e är jag upptagen så då kan ja tyvärr inte ha barnen. Jag bah va? Torsdag den 8:e är väl imorgon det är ju den 7:e idag. Men det var det ju inte. Alltså skulle jag inte till mvc. Mormor skrattade gott åt mig oh kände sig glad att det inte bara var hon som var snurrig i mellan åt. Hehe. Gravid-demens.
 
Anledningen till allt datumtjorv var att mannen påstod att det var den 4:e i Måndags och då slog de slint även fast jag innerst inne visste att det var den 4:e i Söndags eftersom att brollan fyllde år, men men. När jag då inte skulle till mvc längre så slog jag mig ner hos mormor en stund och drack kaffe. Sen gick jag och Loke på leksaksaffärn och köpte en present för Freija är bjuden på kalas på Söndag. Efter det blev de en tur på apoteket. Usch vad jag ogillar vårat apotek dom byter ut alla leverantörer och får nya märken hela tiden. Skulle köpa Omeprazol som tur var fanns det en ask kvar men bara en 14 dagas kur. Jag brukar köpa 28 och nytt märke var det också.
 
Efter apoteket traskade vi hem och la oss på soffan och vilade. De blev en riktig långpromenad. Tack och lov så kände jag inte så mycket av promenaden. Två värkar/sammandragningar så det var ju ingenting. Resten av dagen var också helt okej.

Inte min plan.

Det var inte såhär jag hade planerat att min sista månad som gravid skulle vara. Liggandes på soffan 24/7. Jag har träningsvärk i magen av alla pinvärkar och det gör ont bara Tjorven hickar eller rör på sig. Livmodern kanske är slutkörd innan det väl är dags att pressa ut den lille.
 
Mitt i allt har jag glömt att deklarera så man kanske skulle försöka göra det typ NU!
 
Idag började mannen jobba igen. Imorse vaknade jag 04:30 så jag  var vaken när han for till jobbet. Klockan 08:00 gick jag med Freija till förskolan. Jag fick ju ta kortare promenader från och med idag. Så en promenad på typ 5 min tur och retur var väl ingen match tänkt jag men joho det tyckte magen 2 pinvärkar på den lilla sträckan. Nä jag tror jag säger upp mig. Min mormor var snäll och hämtade Freija klockan 11:00 sen kom hon förbi och hämtade Loke så nu är dom ute på vift och slipper vara hemma med tråkiga mamma som bara ligger stilla.
 
För övrigt så är Freija lite halt för tillfället hon tappa en lampa på foten igår så nu har hon aj aj.
 
Såg att min rumskompis från BB fick sin dotter den 1 maj. Hon vart ju igångsatt samma dag som jag åkte hem. Hennes bebis var ju dock fullgången så det var dags att komma till världen.
 
Nä deklarera var det, önska mig lycka till om jag ens tar mig in på sidan.

Ultraljud.

 
Hittade Freijas ultraljudsbilder från 2008. Dessa är från rutinultraljudet i vecka 18.
 
 
Tjorven i vecka 33.
 Bilderna är klickbara.

Lillebror 24 år.


Denna morgon har jag gått på nostalgitripp i mina gamla bloggar. Idag fyller min lillebror 24 år. Han föddes 1 månad för tidigt. Skulle jag föda just idag så skulle Tjorven bli 1 månad och 11 dagar för tidig men jag kniper. Bilden är från min gamla blogg därav den gamla blogglänken på bilden.
 
 

Hipp hipp hurra brollan på din dag!

Fredag.

Igår kväll avlöste sammandragningarna varandra. Tog Alvedon innan jag skulle sova och dom försvann någorlunda men idag är dom tillbaks igen. Jag kommer få liggsår av soffliggandet. Mamma, R och Lilla E kom igår för att lämna mammas bil men i morse åkte dom igen. Det blev en snabbvisit.
 
Idag har fina mamma varit och köpt det här setet från Polarn O Pyret som jag spanat in. Tjorven kommer bli så fin i det. Randigt är ju så snyggt och färgerna. Han kommer se ut som en liten karamell.
 
Idag blir det palt till middag. Mannen ska iväg och handla nu så har han bjudit in familjen Nord till middagen. Kul med lite besök när man bara får vara hemma.
 
Äntligen har Telia fixat internet, tv och telefon här hemma igen. Så nu kan jag använda datorn. Alla de senaste inläggen är ju skrivna från mobilen. Så ni får ha överseende om det är några konstigheter.
 
TREVLIG HELG!

1 Maj.

Nästa månad är bebisens månad. Juni. En månad bort det känns kort men ändå långt... Tjorven som vi börjat kalla honom i och med allt tjorvande är ju beräknad den 15 Juni så den 15 Maj är det ju en månad kvar.

Idag har det varit en lugn dag. Jag låg i soffan till efter 12:00 sen gick jag sakta men säkert ut i bilen för att åka ut på byn och kolla på det årliga 1 Maj tåget med motorcyklarna. Att sitta stilla i en bil eller sitta stilla hemma kan ju inte göra någon större skillnad. Dessutom var det ju bara ca 30 min. 

Man känner ju själv när det blir för mycket. Såfort jag får sammandragningar får jag lägga mig och vila. Igår på kvällen hade jag ett flertal. Tog alvedon och somna då försvann dom. 

Vi kollade på Hundraåringen igår. Jag hade super höga förväntningar men jag tyckte den var jätte dålig. Så mycket snack om en film och så föll den mig inte alls i smaken. 

Vi har äntligen fått igång lite tv här hemma idag. Fick låna ett boxerkort av mannens bror så nu har vi iallafall några kanaler tills vårt internet behagar hoppa igång så tv, internet och telefon funkar.

Jäklar vad det sprutar bebismjölk förresten. Var helt blöt om linnet när jag vakna imorse och så har det hållt på hela dagen. Verkar ha en hel del att kunna bjuda Lill tjorven på när han kommer till världen.

Snart kommer mamma! 
❤️
RSS 2.0