Minecraft.



Igår satt vi och byggde minecraft grejer halva kvällen. Så himla roligt. Kan verkligen rekommenderas. Både jag, Loke och Freija var engagerade i bygget och skapandet. 

Vissa saker var lite knepigare än andra att bygga. Klockan sprang iväg och helt plötsligt var klockan nästan 23:00 och där satt vi och knåpa. 

Det var extrapris på byggsatserna vi köpte den stora hade kostat 329 kr innan och nu kostade den 129 kr den lilla satsen kostade 49 kr. Ett klipp! 

Vi har fortfarande en massa kvar att bygga.
❤️

18-19 Juli.

På Lördagen åkte vi och hälsade på min kusin och hans fru som även dom var hus och kattvakt fast på andra sidan stan. Så kul att få träffa dom. 


Här är en utav tre katter som dom vaktade och den var sååå mini. 


Vi satt ute och fikade och kidsen tömde kakfaten. Lördagen var en riktig slappdag. Vi tog en tur ut till Stavsnäs också och tittade på ett hus som jag bodde i för 20 år sedan och jag hittade dit. Helt otroligt. Minnet verkar det ju inte vara nåt fel på iallafall inte långtidsminnet ;) huset och området var precis som jag hade det i minnet, men min stora gran var borta som jag brukade leka under. 


På söndagen åkte vi hem till en kompis som har barn i samma ålder som Freija och Thor. Det var så kul för det var exakt på datumet ett år sedan vi träffades sist. Det årliga mötet liksom.


Isak och Thor.

Efter våran dejt tog vi en tur i Gamla stan och besökte det kungliga slottet. 



Sen åkte vi hem till pappa och C som hade kommit hem från sitt äventyr. Kidsen lekte i trädgården och vi bara tog det lugnt hemmavid. 
❤️

16-17 juli resans början.

På Torsdagen startade vi resan söder över. Vi åkte hemifrån vid 04:00 på morgonen och jag började bakom ratten. Vi hann väl halvvägs till Skellefteå innan vi stötte på "patrull" invänta lots. Ja dom höll på att greja med vägen så där stod vi på E4:an vid 05:00 på morgonen. Vi stod säkert där i 10 minuter och mannen tyckte att jag skulle köra och strunta i lotsen. Jag vägra! Mannen tyckte det tog en himla tid och tänkte att lotsen kanske sov såhär dags på morgonen. Efter ytterligare ett par minuters väntande så bytte vi plats och mannen tänkte gasa iväg, då kom lotsen. Haha. Han är då en stressig jäkel den där mannen ;) tur jag stod på mig så länge annars hade vi väl fått backa tillbaks hela lotsvägen.

Väl framme i Skellefteå stannade vi iallafall på en mack och köpte lite färdkost. Sen blev nästa stopp Sundsvall och Ikea. Där åt vi frukost/brunch vid 09:00 och sträckte på benen innan vi for vidare till slutdestination Gävle. 





Mellan Sundsvall och Gävle ropade dom ut i radion om en bil som färdades i samma riktning som oss på E4 an som tappade väskor ur en ostängd dörr. Jorå vi såg väskorna ligga där i diket efter vägen. Inte kul för dom som tappat dom och regnade gjorde det. 

Framme i Gävle checkade vi in på hotellet och somnade. Det blev en liten vila innan vi for ut och letade efter en restaurang att äta på. Vi hade som plan att vi skulle äta på Church street saloon men det var sån himla kö för att få bord där så vi hittade ett mysigt ställe några meter därifrån som hette Berggrenska Gården, jätte bra mat och fin miljö. 




Det blev en tidig kväll då alls var trötta och slitna efter resan. Vi sov alla gott hela natten och vaknade utvilade till frukosten och var såklart först på plats. 



Tosse glufsade melon för glatta livet och Freijsan gick loss på hela flingburken 🙈 Loke han åt pannkakor. Det är och kommer alltid vara något speciellt med hotellfrulle. Allt uppdukat och det är bara att ta för sig och äta så mycket man orkar, mums! 

Klockan 10:00 öppnade Furuvik och vi hängde på låset. Vädret var verkligen inte på vår sida. Det var kallt och blåste kuling så det blev inget badande tyvärr. Vi använde vårat vunna presentkort när vi gick in så inträdet blev nästan gratis och tur var väl det för vi blev inte så långvariga som vi kanske hade planerat.  Vädret satte liksom stopp för det.

 Så när vi kände oss klara packade vi in oss i bilen och åkte hem till pappa och C i Stockholm istället. Fast dom skulle inte vara hemma på hela helgen så vi blev hus och kattvakt.

 
❤️

Borta bra men hemma bäst❤️




Hemma igen efter 1 1/2 veckas fantastisk semester. Vi har hunnit med massor med kul. Jag kommer nog få dela upp inläggen här för att få med allt. 

Barnen är då nöjda och glada likaså vi päron. Både jag och mannen blev förvånade över hur mycket intresse Thor visade för allt vi gjorde. Vi tänkte 1 år han är nog inte så brydd men åh vad han älskade djurparkerna och fiskarna. Det är tur att han är så himla snäll som han är. Han bara hänger med och blir aldrig less. Glider i vagnen, springer när tillfälle ges. Världens bästa 1 åring. 

Återkommer med uppdatering! 
Puss & Kram
❤️

Snart semester.

Ja jag har förvisso haft ledigt länge nu så även barnen men på Onsdag får äntligen mannen semester och då far vi söderut. Vi åker tidigt på torsdag morgon och första stoppet blir Gävle. Där har vi bokat hotell. Ett rum för 5 personer med frukostbuffé. Vi går ut ordentligt när vi lika väl är i farten startar semestern med gofrulle. 

Fredagen blir det Furuvik, kika på djur, bada och åka karusell. Sen så vankas det en hel helg i huvudstaden. 

Först hade vi tänkt gå på Kolmården men eftersom vi var där förra året kör vi på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby i år. Något som JAG verkligen ser fram emot. Jag älskar ju Astrid och hennes fantastiska sagor. Eftersom det blir Furuvik där innan så får vi ju se djur iallafall. Sen mellanlandar vi i Stockholm igen innan vi styr uppåt landet igen. Vi lär ju hinna med en massa annat kul också. Jag får uppdatera er när vi kommer hem. Nu längtar vi massor! 

Idag har vi storstädat och i veckan ska det tvättas och packas. Vi kör utan husvagn i år. Tyvärr kanske jag ska säga. Så mysigt med husvagn, men i år blir det utan. Det går nog bra iallafall. 


Bjussar på en kul bild. 

Onsdag.

Usch vilken dag det var igår. Regn hela dagen, trasig diskmaskin och när mannen kommer ut i min bil så hör han hur det skvalpar i baksätet. Han vänder sig om och på golvet är det ca 10 liter vatten på ena sidan. Mattan är dränkt och vattnet går cirka 10 cm upp från golvet. Han ringde mig och fråga om jag hade varit ut med bilen och det hade jag ju inte så där hade den stått hela dagen på parkeringen och badat. Bara elände och det irriterar mig att vissa verkar "gotta" sig i andras elände men inga namn nämnda. Felet var iallafall inga öppna fönster utan regnvattnet har kommit in under huven och istället för att rinna ut har det runnit in i bilen då nåt var igentäppt som skulle ha släppt ut vattnet. Man hade kunnat ta sig ett kyligt fotbad i baksätet på bilen. 

Idag verkar det vara en bättre dag *peppar peppar* ännu har jag inte stött på några motgångar. Har tvättid senare perfekt dag för det då det regnar idag igen. Vart är den varma sommaren? Längtar tills vi styr bilen söder över. Lite äventyr och träffa familj, släkt och kanske lite vänner men framförallt. Familytime för hela slanten. 


- Mamma det brinner!

Första tanken när jag hörde meningen "Mamma det brinner!!!" var inte att det brann. Ni vet barn... Andra gången hon skriker "Mamma det brinner verkligen, i köket". Jag höll precis på att natta Thor så jag tänkte att det var ett knep för att få upp mig men där vid "Det brinner verkligen" studsade jag upp med Thor under armen och nog tusan brann det i diskmaskinen eller brann är väl att överdriva men de rök. Freija tog direkt Thor och traskade ut i trappuppgången och satte sig i trappen och vänta. Eftersom de bara rök litegrann så stod jag i valet och kvalet om jag skulle ringa brandkåren, men de kändes överdrivet så jag ringde mannen. Stängde av diskmaskinen och drog ut kontakten. Någon vidare rökutveckling kan det inte ha varit heller, för brandvarnaren drog inte igång. Man kan väl säga att dagens hjältinna är Freija. Tänk om jag hade legat med Thor i sovrummet några minuter till och Freija inte hade kommit in och skulle ha plåster. Då hade ju köket kunnat stå i ljusan låga.
 
Och då får jag upp nästa fundering. Köket ligger ju i direkt anslutning till lägenhetens utgångar. Hur tusan skulle vi ha kommit oss ut om det faktiskt hade brunnit ordentligt? Hoppat från 2 våningen rakt ner på gräsmattan? Nä usch. När jag ringde mannen var jag så skakis att jag var tvungen att sätta mig ner, men han var som vanligt lugn som en filbunke på andra sidan luren. Freija pös iväg ganska omgående efteråt. Hem till Nadine och skvallra för Nicole "nu går jag, här vill man ju inte vara!" Så jag ringde upp Nicole och fråga hur det var med Freija men det var inga konstigheter. Dom satt och rensa bebiskläder inför Nadines småsyskons ankomst.
 
Så, så var det med det. Ibland har man änglavakt.
 

Hjältinnan i egen hög person.
 
 

Hemma igen.


I fredags sprang tjejerna knalleloppet i Lomtjärn. Direkt efter hoppade vi i bilen och for mot Pajala. När vi kom fram dit var vi hungriga så vi traskade ut på marknaden och köpte mat. Langos och souvas. Mycket gott. 


Vi fick äntligen krama om vår lilla kille. En vecka ifrån honom känns som hundra, men tror ni att vi fick med honom hem idag? Icket! Men på onsdag kommer han hem. Då får han skjuts med mormor och morbror. Han har så kul med Lilla E. Fiskar, spelar fotboll och  ps. Dom ville fortsätta latja. 



På marknaden köpte vi strumpor, ett mobilfodral, en keps, foppisar och tårta. Inte vilken tårta som helst utan pridetårta. Gjord i regnbågens färger. 


Igår på eftermiddagen var jag och Loke ner och provfiskade lite men det blåste och var så attans kallt. Ynka 9+ grader vi fick inget napp på den lilla stund vi härdade ut. Det var kallt hela helgen. När vi kom hem till pärlan idag visade tempen 18+ och mobilen 20+. Lite behagligare grader må jag säga. 


Nu längtar vi tills på onsdag och sen längtar vi efter mannens semester. 
❤️

Tjoho!

Min dumma dator har sagt upp sig. Så det blir inte mycket bloggande. Tycker inte om att blogga från telefonen. Sen så njuter vi för fullt av ledigheten. 

Loke har rest till mormor i Pajala och umgås med morbror och mormor. I helgen ska vi hämta hem honom då har han varit på vift i en vecka. Fick så härliga bilder skickade till mig i måndags. 


Coola grabbarna.

Kändes lite konstigt när man gick från 4 barn till 2 barn i lördags morse. Veckan innan hade ju morbror E varit här hos oss. Då fiskade vi massor och hängde vid vattnet. Lilla E drog upp en bamsegädda på 3,4 kg och Loke drog upp två lite mindre gäddor. Själv fick jag inget napp alls trots att jag fått ett nytt spö av mannen. 



Sen har vi hängt i Arnemark och i fredags var jag och ett gäng till Sandträsk sanatorium. Jag var ju där senast 2013 och sedan dess var det mycket som var förstört. Även nu när vi var där var det några ungdomar där och förstörde och rökte inne. Så himla respektlöst. Dom betalar 40 kr i inträde per person och sen går dom in och förstör. Givande. 


Solnedgång över Sandträsk bilden är tagen från balkongen högt upp på taket. 


Tornet som står på toppen av sanatoriet. Där inne i tornet är även trappen som tog oss upp på taket och balkongen. Sanatoriet är verkligen fantastiskt. Synd bara att så många har vandaliserat det. 

Avslutar med en bild på mig och Sockersmulan. 



RSS 2.0