23 juli Ingarö, Värmdö, Vaxholm.

Vi hade inga planer alls för dagen, men först blev det en tur ut till Björkviks brygga. Åh det är så underbart vackert där ute. Jag älskar skärgården. Jag älskar lukten av det salta havet, tången som spolats upp på stranden ja allt. 

Det är så fantastiskt att få visa upp Stockholm för barnen. Stockholm är ju min barndoms stad. Staden där jag växte upp. Där jag utforskade och upptäckte. Det är som att man ser sig själv i sina barn. Jag blir nostalgisk och glädjefylld. 


Freija rusade ut på klipporna utan en minsta tanke på det hala underlaget. Hon var cm från att halka i vattnet. Byxorna och skorna blev alldeles smutsiga, men vad gjorde väl det hon drutta iallafall inte i vattnet. 

Längst strandkanten hittade vi små små fiskar, musslor och tång. Tången kan man knäppa som bubbelplast mellan fingrarna. När vi var små brukade vi ha sjögräskrig och kasta det slemmiga sjögränset på varandra. Det gjorde vi inte den här dagen ☺️ 

Thor satt på stranden och lät sanden rinna mellan fingrarna. Freija och Loke plaskade vid vattenbrynet. Idylliskt. 


När vi var påväg upp från stranden mot bilen så sprang Loke med full kareta in i en tall som låg vågrätt precis i ögonhöjd för honom. Pang sa det och sen började  bulan mellan ögonen att växa och vi var tillbaks i verkligheten, istället för den fantastiska idyllen. 

Jag sprang och köpte en piggelin till honom för att kyla ner med. Tacka gudarna för isglass(!) tack vare den där isglassen så blev inte bulan så stor iallafall. 

Efter omplåstring och byte av kläder åkte vi till Hemmesta och åt lunch. 

Sen åkte vi mot Vaxholm för att komma till Vaxholm fick vi åka två färjor med bilen. Det om nåt var ju intressant tyckte barnen. Jag har själv åkt samma tur som liten med mamma och min lillebror. 



Bilderna är tagna från bilfärjorna

Det var så kul precis när vi åkte av båten på Vaxholm så utbrister barnen "BÅTSMAN" haha ja där stod han på bryggan precis som i Saltkråkan, väntandes på den vita lilla skärgårdsbåten. En livs levande Båtsman ja de var såklart inte den riktiga men en St Bernhard var det ju.

Vi hittade fort en parkering och sen traskade vi runt i den mysiga staden. Barnen köpte glass och jag köpte en kaffe. Sen satte vi oss på bryggan och tittade på alla båtar som la till eller kastade loss. Tyvärr stannade vi inte så länge som vi kanske hade velat. Loke och Freija var i luven på varandra hela eftermiddagen 😆 så vi gjorde nog bäst i att åka hem, men vi fick ju se litegrann och åka båt iallafall. 

Påvägen hem stannade vi till och köpte bär. Jordgubbar och hallon. Sjukt billigt 25 kr lådan för svenska gubbar och 30 kr för hallon. 


Dom glufsade vi i oss tillsammans hemma hos pappa och C. 
❤️


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0