Say hello to Åke!


Familjen har blivit med dvärghamster. En Safirblå ryskvintervit herre vid namn Åke. Först funderade vi på Bubben eller Bubbis men Åke passa mycket bättre. 

Igår somnade han i min luva på tröjan. 

Vi köpte först spån att ha i botten på buren. Jösses säger jag, spån i hela lägenheten. Så idag har vi bytt ut spånet mot papperspellets som tydligen ska vara jättebra. Det skräpar ju iallafall mindre. Det är samma pellets som man använder i tex kattlådor. Åke verkade nöjd med det nya bottenmaterialet iallafall han gräver runt och donar. 

Han älskar äpple, vindruvor och gurka. 
Tydligen kan man även ge dom köttfärs och kyckling. Det tror jag aldrig att jag testade på min hamster back in the days Herman. Han åt hamstermat och grönsaker 😜 Försökte hitta en bild på hur min Herman såg ut, men det var ju lättare sagt än gjort. Hans färg/teckning finns tydligen inte kvar i Sverige. Han var iallafall en Angora hamster med lång päls i en grå, silver, svart färg. Världens bästa Herman. 

Kidsen tycker om Åke. Dom vill helst umgås med honom 24/7. Det vill inte Åke så då måste Morran sätta ner foten.  Det är ju ändå jag som har största ansvaret över det lilla livet. 

Beställde en boll idag som man kan stoppa in honom i så kan han motionera på golvet och kuta runt. Spännande. 

Sen har vi lånat 4 böcker på biblioteket om hamstrar så barnen förstår och lär sig vad dom har att göra med, lite "ansvar" är bra även för kidsen, det lär dom sig av. Loke tex är förste vattenbytare och matpåfyllare. 

Freija har minsann inte lust att ta något ansvar alls hon föredrar att vara mys och lekkompis hon. Åke har sin boning i Lokes rum så man kan väl säga att han till största delen tillhör Lomannen. Det var ju han som önskade sig en liten vän. Han älskar verkligen djur, han vill bli bonde när han blir stor och ha massa djur. Vi får väl se vad det blir med den saken. Spännande. 

Hoppas alla haft en bra helg! 
❤️




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0