Så jävla underbar!

 
Underbara Tabita Karlsson, hon är bara så bäst! Se på videon ovan och njut! Vet att den är gammal men den är iaf lika rolig varje gång ;)

Hade varit kul!

 
Åh vad jag hade velat söka till nästa säsong av Farmen, men det går ju inte. Jag kan inte vara borta från mina trollungar en hel sommar jag skulle nog seriöst dö inombords om jag skulle behöva vara borta sålänge från dom och sen skulle jag hela tiden gå och tänka på att jag ger dom men för livet genom att bara vara borta sådär jätte länge hux flux för en jäkla tävlings skull, men om Farmen finns om några år när barnen är större ja då skulle jag kunna söka. När dom förstår vad jag pysslar med och vart jag tagit vägen.
 
Man kan ju inte springa runt på en gård och leka gammeldags när man har två små barn hemma det känns oansvarsfullt iallafall för mig, sen vad andra gör det bryr jag mig inte om. Jag är ett stort fan av Farmen. Har inte missat ett avsnitt på hela säsongen. Tycker det är så mysigt om man bortser från alla intriger, själva sysslogörat på en farm är mysigt att man får jobba och slita och lära sig nya saker. Dessutom får man ju vara ute mycket i naturen och arbeta. Är det månne gömd en liten bondmora i den bloggande föredetta sthlmaren?

Hello Sunshine!

 
Men vilket underbart väder. Närmare 10 plusgrader och sol. Jag har tagit en kaffe på balkongen och njutit i fulla drag medan mamma har varit ute med kidsen och åkt skidor i Lomtjärn en sväng. I natt vankas det jobb igen, min sista jobbnatt på det här schemat sen är jag "ledig" i 10 dagar från och med den 2 Mars.
 
Senare i EM ska vi ta tag i den där klädbeställningen men Freija har inte kommit hem ännu hon är fortfarande ute med mormor, Loke kom hem lite tidigare pga en liten olycka.
 
Igår la jag upp en massa saker på Facebook köp och säljen och de mesta blev jag av med ganska omgående. Iallafall kameragrejerna och en väska. Här näst ska jag sälja ett objektiv, men det tänkte jag sälja på Tradera då jag såg att dom låg ganska bra till i kurs där just det objektivet fick man rätt mycket för så det är ju värt att låta det bli budgivning där så man inte får något skambud någon annanstans.
 
Vi hade stor rensning här hemma igår. Vi for på soptippen två gånger och tömde skräp så hittade vi ju då en massa som även kunde säljas, en liten vårstädning/rensning kanske man skulle kunna kalla det.
 
Nåväl, vi hörs senare!

Nu fåre va nog, ja re fåre!

Idag ska något stort hända hemma hos Nilssons!
 
Vi ska beställa kläder, jaha tänker ni nu, vad är det som är så himla bow wow yippie yo yippie yay med det då? Jo det ska jag berätta för er. Jag tänkte ta min lilla laptop. Krypa upp i soffan, kalla på mina små trollungar be dom sätta sig tätt intill på varsin sida sen ska vi tillsammans bege oss ut på cybershopping och investera i varsin vår/sommar garderob till trollungarna. Ja inte en stor otymplig garderob då utan kläder som man kan sätta i garderoben, men man brukar ju säga så att man ska skaffa en ny garderob, hur konstigt det än låter.
 
MEN... till saken hör att jag tänker låta dom välja HELT fritt vad dom vill stoppa i sina shoppingkorgar. Vi ska se på hela urvalet av BARNKLÄDER alla kategorier och trollungarna får välja fritt. Mamman ska vara tyst, jag ska inte säga ett ord. "Det var fint, den var snygg, Åh så tjusig" - MAMMA TYST!! Det ända jag får göra i detta projekt är att glatt lätta på plånboken efter trollungarnas val.
 
Och ja vi har en budget. Dom får handlar för lika mycket var så där får jag säga till. Jag får säga stopp när båda har handlat för lika mycket. Det ska vara rättvist, sådant är viktigt.
 
I'm so excited, and I just can't hide it
I'm about to lose control and I think I like it.
 
Nog för att min "control" över kidsens kläder är lika med 0 redan nu här hemma dom klär på sig precis det dom vill. Be vare mig väl om jag skulle plocka fram nåt då blir det andra bullar!
 
Nåväl, jag återkommer med en uppdatering när vi gjort slag i saken.
Toddilooo!

Då vare dags.

Tre, två, ett, noll - TAGNING - Rulla bandet.... NU KÖR VI!
 
Hej, hej hemskt mycket hej och välkommen till min gamla blogg igen.
 
En månad i skymundan har gjort mig gott! Men nu är jag back in business. Ja några vidare business är det väl inte för det är inte många korvören som trillar in för alla ord som skrivs här vill jag lova men kul är det och det är ju ett härligt intresse just att få skriva rad efter rad sida upp och sida ner.
 
Många utav inläggen som skrivits under den gångna månaden är raderade. Dom var inte ämnade för omvärlden utan mest skrivna för egen del och egen vinning. Är det några inlägg som ser konstiga ut kan det vara för att jag har klippt bort vissa rader som var privata, men väldigt mycket är även sparat och det kan ni nu ta del utav under Januari och Februari månad. Ja mina vänner, ovänner och annat löst folk enjoy!
 
P.S Läs alltid mina rader med en nypa salt!
 
/Caroline
 

Halvtid.

När klockan slår 02:00 innebär det halvtid här på jobbet. Då har jag jobbat lika länge som jag har kvar.Vad konstigt det var att jobba föregående natt när inte Piteå Tidningen kom. Man har ju som milstolpar under natten som man räknar ner tiden med. Olika tidpunkter då man utför vissa uppdrag så kommer inte tidningen på Söndagar och hela rutinen går i krasch. Skämt åsido.
 
Den 28/2 har jag haft bloggen stängd i en månad. Det kanske är dags att öppna upp den på månadsdagen. Självklart raderas då alla "privata" inlägg. Det är skönt att skriva av sig, men jag har kommit på att jag kan ju faktiskt ha en låst underblogg som jag hade förut, där jag skriver mina privata inlägg. För ibland så händer det något som man kanske inte vill dela med hela internetvärlden då kan det vara skönt att skriva av sig. Bara den här månaden tycker jag har varit jätte skön man behöver inte alls tänka på vad man skriver utan bara låta fingrarna flyga över tangentbordet och skriva från hjärtat rakt ut. 
 
Tjillevippen!
 
 
 
 

Design.

När man har lite att göra. Nu har jag på måfå pillat ihop en tillfällig design. Som inte är fullt lika tråkig som den jag hade innan. Lär säkert göra ett par förändringar till men det får bli vid senare tillfälle. Nu äre som de är.
 

Söndagsmys.

 
 
I eftermiddags när jag hade sovit färdigt for vi hela familjen på bio. För Loke var det första gången och han satt faktiskt stilla hela filmen. Freija däremot befann sig på golvet och bytte plats lite då och då. Hon hade lite myror i brallan och inte blev det bättre av att hennes dricka for iväg längs det lutande golvet.
 
Vi såg filmen Röjar Ralf i 3D. Dock tycker jag inte att det var så väldans mycket 3D-effekter man kunde som se filmen utan glasögonen också utan att bli helt snurrig. Iallafall kunde då jag det men P tyckte det var jätte suddigt utan glasögonen. Filmen var mysig, lite sorglig, helt okej. Loke ville dock hellre se Musse Pigg sa han efteråt. Han lär då få följa på bio fler gr så duktig som han var.
 
Ett minus var dock att filmen började ca 20 minuter försent så popcornen var ju nästan uppätna när filmen väl började. Snacksen till bion är ju annars ett väldigt bra sitta still medel att ta till.
 
 
Jag har ju jobbat natt hela helgen så det här kändes som ändå som ett fint avslut på en frånvarande helg då jag mest sovit och inte alls hunnit träffa barnen. Det är så kul att hitta på något hela familjen. Synd bara att det ska vara så attans dyrt att hitta på roliga saker. Nog finns det saker att göra gratis också men mycket kostar. Tex: Bio för hela familjen närmare 500 spänn med dricka och snacks. 90 kr per biljett och sen då tilltugg. Ska man till Leos så kostar det inträde och ingen matsäck får man ha med sig så blir man hungrig måste man köpa nåt att tugga på. plus bensinpengar. Ska man till Kanis vill man förmodligen ha matsäck och det kostar ju pengar ja allt kostar pengar nuförtiden. Sen så får man ju såklart prioritera.
 
Imorn går jag av mitt nattjobb och är ledig tills på Onsdag kväll. Så imorn tänkte jag riktigt fånga dagen! Såg att det skulle bli sånt här Lovely väder även imorgon och eftersom jag går av ska jag inte sova så väldans länge så det blir nog att bege sig ut med familjen i solen och värmen.
 
Puss & Kram

Hej bara...

Jag råkade visst radera hela min design, kul. Jag tänkte pröva på något nytt och ja det blev reultatet. Nu är jag designlös och får lida med en sånhär tråkig design som många andra har, nåväl. Rätt vad det är så kanske jag får en snilleblixt och fixar något nytt, men det är inte idag.
 
 

Caroline.

 
Såg på Facebook att en annan Caroline hade skickat den här låten till sin man. Tycker texten var lite kul.

Torsdag.

Ärligt talat ska det faktiskt bli skönt att få gå och jobba imorgon, som den rutinmänniska jag är så suger det nästan musten ur mig att vara hemma fårn jobbet såhär länge och snart är det dags att vara hemma igen i 10 dagar. Ja arbetsmoralen är det ju inget fel på. Sökte ett jobb som personlig assistent igår 75% fördelat på dag och natt. Det var ett privat företag som ändå gick under Kommunal så dom har dom rätta vilkoren när det gäller löner och sådär. Vi får väl se när dom svarar om dom svarar.
 
Idag åkte Dessis hund tillbaks till ägaren. Det funkade inte. Hon var inte alls tyst när Dessi lämnade hemmet. Dessi har testat allt under veckan som gått men det gick alltså inget vidare. Idag lämnade vi Dessis telefon hemma så ringde hon upp min telefon så gick vi ut en sväng då hörde vi hur hon skällde och levde om. Då bestämde D att vi helt enkelt var tvungna att fara tillbaks med henne. Tur att hon fick henne på prov, men det var ju som ändå tråkigt hon var en fin hund i övrigt men funkar det inte på alla plan så gör det ju inte. Hoppas nu bara jycken får komma till en ordentlig husse eller matte någon annanstans. Tanten hon bor hos nu är sjuk och orkar inte aktivera hunden alls knappt, utan bara korta promenader.
 
Nu på eftermiddagen var vi ut på Lomtjärn och åkte skidor i spåren. Inte alla VI utan Freija och Loke. Freija är en riktigt hejare på skidor hej vare går när hon susar förbi i spåren. Hon var långt före mig och Loke. Loke han gick mest framåt på sina skidor men dom var då perfekta för honom för efter ca 40 meter så ville han ta av dom och gå istället så han gick mellan spåren med stavarna. Har bilder i kameran som jag kan lägga upp vid senare tillfälle orkar inte hämta kameran nu.
 
Hej hopp!

Tisdag.

Åh så rastlöst det blir av att gå hemma ändå. Det cirkulerar ju en massa sjukdomar på byn nu och jag är livrädd för att få hem någon utav dom nu. Det är snart bara en vecka kvar tills min operation och det vore för jäkligt om jag skulle bli sjuk. Idag skulle vi egentligen till Vuxen-barn med Lovisa och hennes barn men då hade lilla Alva åkt på magsjuka be vare mig väl!!! Så där blev det minsann ingen dejt!
 
Imorse hade NÅGON gjort stopp i toalatten. Vattnet gick upp till kanten och vad gör P? Jo han pressar ner proppen ännu mer och tjurar över att det inte släpper. Så det hela slurtade med att jag ordnade upp den där proppen själv. På med en fryspåse och ner och gräv... jorå jag hitta både dasspapper och en tom dasspappersrulle där nere när jag grävde runt. Nu kan man återigen utföra sina behov! Herregud det säger sig väl själv att proppen bara sätter sig hårdare om man pressar med toaborsten, nä man får minsann ta tjuren vid hornen och stoppa ner handen i härligheten.
 
Tack och Adjö!

Men sä gú dag!

 
Imorse var det uppstigning tidigt. Jag hade nämligen lovat Sandra-Desiré att följa henne och titta på en jycke i Luleå. En Yorkshireterrier dam vid namn Diva på 2 år och 10 månader. Jag borde nog fasen börja knäcka extra som levande GPS. Mitt lokalsinne är inte av denna värld. Jösses så bra jag hittar överallt. Utan att veta varken adress eller någonting så stod vi i princip utanför hundägarens dörr när vi ringde och frågade vart hon bodde. Say hello to miss Sherlock! Vi satt en stund och bekantade oss med den lilla damen. Dessi ställde frågor och Diva viftade glatt på svansen och hoppas mellan oss och hälsade.
 
Det hela slutade med att Diva fick följa med till Älvsbyn på prov en vecka, så nu får vi se hur det slutar. Innan vi styrde kosan hemåt så blev det ett snabbt lunchstopp på Mc Donalds. Göttans alltså. Min Lilla Meny slank ner i ett litet nafs! Slurp sa det bara.
 
Om ni undrar varför jag skrev Sandra-Desiré där ibörjan så är det bara för att Sandra har namnsdag idag och både jag och Dessi heter just Sandra. Vi satt och diskutera det i bilen i vilken ordning man har tilltalsnamn, mellannamn osv. Sen kom vi på att tänk om vi hetat Sandra-Desiré och Sandra-Caroline liksom som dubbelnamn. Det låter lite elegant typ kungligt, men oj så jobbigt att skriva och långt att presentera sig. Man ska nog vara glad att man heter bara Caroline. Sen så diskutera vi det här med smeknamn. Varför heta Desiré eller Caroline när man ändå alltid får heta Dessi eller Carro, då kunde man ju likagärna hetat så istället, men men alltid har man något att filosofera över.
 
Grattis alla Sandror på namnsdagen!

Gó kväll!

Freija & "Moster" Semlis.
 
Ja det var någon dag sedan. Jag kan uppdatera er med att vinet smakade apa. Tur att det var billigt! Billigt vitt vin med 22 karaters guldblad i. Nä tvi. Jag kommer aldrig lära mig att dricka vin och jag tror nog fasen jag ger upp det nu också inte ens P tyckte att det smakade. Det står en halvfull flarra på ballen om någon känner för att ta sig en rackare såhär inpå lördagsnatten ;) schhkål påre!
 
Annars då? Jo tackar som frågar, kvällen har spenderats framför televisonen vi har ögnat igenom Melodifestivalen. Vart är vi påväg undrar jag? Eller är det kanske så att vi inte vill vinna i år? Svea rike har inte råd att hålla i ytterligare ett späcktakel nästa år så här bjuder vi på de sämsta av det sämsta bidragen let´s vote Svedala. Jag tycker dock att Ravaillacz bidrag var ganska kul. Det är inte bara jag som är less på den skit musik som det bjudits på här nu, år efter år så här drämmer dom av - En riktigt jävla schlager! Äntligen någon som tänker som mig. Dessutom är jag så jäkla less på alla dessa delfinaler och allt vad det är varför kan det inte vara som det var förr en jäkla melodifestival och sen vart det klart! Nä då här drar vi ut på´t pengar, pengar, pengar! Smakare så kostar det, ja fast i just denna situation kostar det nog mer än vad det smakar. Mig mättar det iallafall inte.
 
Nä nu ska jag sluta gnälla om Melodifestivalen. Idag utbrast Freija "Mamma min högsta önskan det skulle vara att ha en moster" Jaha, ja det var inga små önskningar det. Dessutom är det ju helt utanför mina egna makter. Detta ligger ju på min mors bord. Endast hon kan ge Freija det hon önskar, men jag undrar just om tösabiten hade blivit nöjd med en bebis till moster? Hon räknar nog med en stor en, en såndär lagomt stor med överraskningar i bagaget ingen skrikig bebis. När jag var i tonåren hade jag en bästa kompis. Semlis hette/heter hon. Vi har gjort såååå mycket kul tillsammans och alla tyckte att vi var så lika varandra. Ja vi var faktiskt så lika att Semlis pappa undrade vad tusan jag gjorde på affären när jag skulle vara i stallet! Haha stackars Henry. Detta gjorde då att jag och Semlis började kalla oss för systrar. Jag var storesyster och hon lillasyster. Den där fina lillesystern som jag aldrig fick. Själv hade Semlis två storasystrar. Lyllos henne!
 
Hur som helst idag när Freija då börja tjata om en Moster så kom jag att tänka på Semlis. Jag skrev till henne på Facebook och berättade om vårt lilla problem här hemma. Fort vare gjort och nu har duktiga mamman skaffat en moster till Freija och Loke. Mamma tyckte dock att jag valde en med på tok för långt avstånd. Men ungarna blev glada och är dom glada är jag glad. Jag visade bilder på Semlis. Freija och Loke tyckte hon såg snäll ut. Jag berättade att hon bor i Sthlm där morfar bor och ungarna satte direkt igång och rita teckningar. Nu måste jag väl snoka reda på Semlis adress också så hon kan få mosterpost ;)
 
När jag och Semlis var i tonåren så pratade vi finlandsvenska nästan en hel sommar på skoj. Alla som umgicks eller var i våran närhet var lagomt less oss när den sommaren var över. Men vi hade så kul! Med Semlis hade man aldrig tråkigt. Man skrattade och hittade på massor av bus. Vi var en härlig kombo och höll oss på en lagomt busig nivå.

Livsfilosofi.

Den senaste veckan har varit fantastisk. Jag har mått så bra så bra. Jag har läst ute bägge Mia Skäringers böcker och det känns som att jag har bytt livsfilosofi. Hon har gett mig ett nytt go! Den där underbara människan. Jag ska börja tänka lite mer som Mia allt behöver ta me fan inte vara perfekt, jag behöver inte vara perfekt, jag behöver inte vara en super morsa varje dag, alla har dåliga dagar och det får man ha och det får omgivningen acceptera. Jag är den jag är, det känns lite som att jag har haft en livskris, men den där krisen är påväg att dala ut nu. Here I´am och det här är mitt liv liksom. MITT LIV som jag får göra precis vad jag vill med, bara jag kan fylla mitt liv med färg och till hjälp har jag min underbara man och våra underbara barn. Världens bästa fyro!
 
Idag är det Alla Hjärtans Dag. Innan jag ens hade hunnit stiga upp ur sängen kom P in med en stor bukett blommor. Han är fin min man. Barnen sitter för tillfället i badkaret och när dom kommer upp blir det tårta framför tv´n och Bolibompa. Klart man ska unna sig tårta den 14 februari. Hela familjen ska få känna lite kärlek, lite grön gräddig söt kärlek.
 
Barnen har varit hemma från förskolan både idag och igår dom är så hostiga och snoriga. Det började hos Freija för att sedan hoppa över till Loke och Freija är redan på bättringsvägen medan Loke hostar massor, men det verkar ändå vara fort övergående för man märker skillnad på hostan redan nu. Tacka vetja hostmeduxin. Nu är dom iallafall lediga en hel vecka! Jag jobbar min sista tur inför långledigheten imorgon, sen ska vi njuta hela familjen.
 
Ikväll ska jag förresten dricka ett glas vin! Jajjäman ni läste rätt ett litet, litet glas vin. Hoppas det ska smaka. Det stod att det var en ungdomlig smak så jag hoppas att det är fruktigt och sött och inte torrt och beskt. Till det där glaset med vin tänkte jag äta lite ost och kex med min fina make, det är till att lyxa till det minsann ;) Klirr klirr i kristallglasen.

I´m free to Friday!

 
Ja som rubriken lyder nu är man ledig tills på Fredag. Imorgon tänkte jag fara på vuxen-barn med kidsen tror jag. Jag ska höra om Lova och hennes troll ska dit. Gillar inte riktigt att fara dit själv är som roligare att fara dit med någon man känner. Imorgon är det ju Alla Hjärtans Dag också. Jag och P fick ett fint alla hjärtans dagskort av Freija igår som hon hade knåpat ihop på förskolan.
 
Påtal om förskola när jag hämta barnen igår så låg Freijsan under en filt på soffan med Ulrika sittandes bredvid som klappade henne på huvudet. Freija var trött och hostig. Ja det tror väl jag det när man stiger upp före fan 04:30. När vi kom hem blev det mys i soffan iväntan på middagen och efter maten så somnade Freija med mig i sängen till 19:30. Att Freija somnar bredvid en det händer INTE ofta så man får passa på att njuta när tillfälle ges. Jag har dock jätte svårt att sova med mina barn. Jag ligger bara där och dumglor på dom kan inte sluta titta och förundras över vilka vackra barn jag och P har skapat. Det är ren och skär magi. Små fulländade individer.
 
 
Idag är det dock full fläkt på båda två. Ingen trötthet här inte och hemma från förskolan har dom fått vara.
 
 

TM - Sverige.

Har återigen börjat kolla på Top Model Sverige. Har sett alla avsnitt sedan säsongstarten i år och jag blir bara mer förbannad för varje jäkla avsnitt som går. I det andra avsnittet var det ju makeover time och alla modellerna skulle stylas om för att se ut som riktiga top models. En utav tjejerna vägrade klippa av sig sitt långa svall och Jonas Hallberg blir rasande, ja så rasande en 42 årig gaygubbe kan bli (har inget emot homosexuella generelt). Det han får fram med sin spydiga stämma är BABE, BABE, BABE och lite svengelska där imellan. Den här karln han äcklar mig! Vem tror han att han är? Hela han är ett stort jäkla skämt. BABE! ;) Han tror att han är någon super mega förebild som alla tjejer ska se upp till och i princip kyssa marken som fanskapet går på...
 
I Måndags var det återigen dags att bli irriterad. Denna gång så är det i slutet när modellerna får se resultatet av sina bilder. I juryn sitter Jonas Hallberg, Caroline Winberg och två till. Endel bilder höjer hela skaran till skyarna medan de bilder som inte faller dom i smaken hånas, modellerna hånas ska inte detta vara proffesionelt(?) Är det helt plötsligt okej med vuxenmobbning? Tycker det är så jäkla fel att kränka unga vuxna tjejer på det sättet som dom gör. Sitter och hånflinar åt bilder åt en människa som står framför dom. Den enda av dom i juryn som har lite vett innanför pannbenet är mannen som äger agenturen som kan bli en utav modellernas framtida chef. Han säger inget nedvärderande som dem andra tre, fast då är han väl också en proffs och han såg ett par år äldre ut än barnrumporna.
 
Det är ju en sak att ge konstruktiv kritik som utvecklar tjejerna men att sitta och skratta vad fasen hjälps det. Man ser på tjejerna hur små dom blir framför den där juryn, skulle Hallberg hoppa upp ur stolen och skrika BU skulle tjejerna falla som plockepinn. Det är så sorgligt!
 
Sen undrar man ju verkligen om alla tjejer har lika förutsättningar. Hon som åkte ut påpekade tex att alla andra tjejer fick längre tid på sig att posa på en tjur som stod stilla medan hennes började snurra på engång. Det är ju jätte orättvist om det stämmer. Har inte alla samma förutsättningar är det ju plättlätt för juryn att själva styra fram en vinnare som dom vill ha, genom att ge denna person dom rätta verktygen i smyg bakom kamerorna.
 
Nä usch! Stor fet tumme ner för TM - Sverige och vuxenmobbning!

Freija.

Fick ett mail från cdon att bokrean startar snart, hur som helst så sökte jag på Freja och Freija för att se om det fanns några roliga boktitlar med hennes namn. Tyvärr inget napp dock dök det upp en cd-skiva med ett finsk band som hette Freija. Jag va tvungen att googla och hittade en låt på Youtube med gruppen Freija. Vilken musikalisk upptäckt jag har gjort, haha. Ett finskt band som spelar folkmusik på finska. Lär inte googla dom igen om jag säger så ;) Folkmusik är inte riktigt min grej vare sig det är på svenska eller finska, men det är ju hemskt trallvänligt.

Hallå där.

Inte blev det någon sömn för min del inte. Jag var alldeles för pigg för det, så det lär vväl bli desto mer sömn imorgon. Hela dagen lär väl gå i sömnenstecken, men det får den göra. 
 
Pratade med mamma idag via msn (ah vi är väl sist på planeten att fortfarande använda oss av det) min lillebror vill börja på Taekwondo. Då slog det mig, undra vad mina barn vill pyssla med när di blir store! Själv har jag ju aldrig varit mycket för sport. Testade att lira innebandy en sväng och var med i skolans fotbollslag där vi förlorade Snickerscupen. Har aldrig ätit en Snickers efter det. När jag spela innebandy fick jag mest sitta på bänken, jag var inte mycket för att gå till attack och visa framfötterna jag var lite små rädd för dom där små bandybollarna och klubborna. Jag var gärna med men höll mig lite på avstånd. Lite avvaktande och sådan är jag ju fortfarande. Avvaktande.
 
Är det något jag är bombsäker på och kan utantill så tar jag gärna egna initiativ men när det är något som inte är lika självklart så inväntar jag gärna att någon annan tar täten.
 
Men åter till barnen. Freija är ju en väldigt framåt och pratglad inidivid. Inte alls som mig eller P. Hon gillar att ta för sig och har lätt för att prata med människor hon inte känner. Hon säger vad hon tycker och har skinn på näsan. Hon skulle nog klara sig rätt bra i de flesta sporter. Ridning känns lite mesigt för hennes personlighet, hon skulle passa som typ innebandyspelare eller fotboll eller kanske hockey.
 
Loke då? Han är ju lite mer lik mor och far en smula tillbakadragen och blyg. Säger vad han tycker och tänker men bara till folk han känner. Han kanske blir golfproffs eller skidåkare. P tränade ju friidrott när han var yngre. Han var ju en hejare på att springa fort. Kanske blir våran lilleman en friidrottare?
 
Eller så blir våra barn helt utan sportiga intressen och ägnar tiden åt något annat? Freija kanske vill sjunga i kör och Loke kanske vill spela Schack på elitnivå. Ja den som lever får se.
 
Just i den åldern dom är nu så finns det ju inte mycket aktiviteter, tycker det är skit trist dom har nån barngympa men den gruppen var full innan den ens hann starta. Tycker det ska finnas mer för små glada och spralliga barn att göra i våran by! Så det så!

Hälsat på gud!

 
Idag har jag sovit till klockan 11:45 sedan hämtade jag barn på förskolan och därefter ett besök hos mormor medan P besökte ams. Sen tog vi en långpromenad hela familjen. Vi gick runt kyrkan, och Östermalm. För engångskull gick vi faktiskt in i kyrkan också, hejade på gud, kikade i gästboken sen sa jag och Freija hej då gud och så fortsatte vi vår promenad. Vi gick och funderade på vad vi skulle äta till middag. Loke ville ha blodpudding, det ville ingen annan. Jo jag hade för all del kunnat äta det men istället kom vi överens om hemmagjord pizza och pizzasallad. P gjorde pizzan och jag salladen. Det blev himla gott. Såndär sallad håller ju dessutom upp till en vecka i kylen så nu har vi sallad hela veckan. Perfekt till morgondagens blodpudding också.
 
Jag ska alldeles strax krypa till kojs. Jag jobbar ju inatt så jag tänkte få mig ett par timmars sömn här på eftermiddagen/kvällen också innan det är dags att traska iväg till arbetet. Nu jäklar pågår det nedräkning efter denna natt är det bara en natt kvar sen är jag ledig!!! ;D Äntligen efter en veckas jobb på raken.
 
 

Inte helg...

Måste ju säga att det känns en smula deppigt att inte kunna säga att man har helg nu efter klockan 16:00. Nä för då väntar ytterliggare två nätter! Den som spikade det här nattschemat måste ha varit trött, väldigt trött timmarna måste ha snurrat på pappret så det såg bra ut för stunden så det spikades och blev verklighet. Jag kommer liksom ha jobbat Onsdag till Onsdag blandat natt/dag och då en 20 timmars helg på det. Fyra nätter och två x 10 tims dagar. Efter Fredag nu till veckan är jag äntligen ledig och långledig dessutom det känns skönt. Jag har något att se fram emot.
 
Snart så får vi umgås jag och mina trollungar
 
 

God natt 2.

Nu sitter jag här igen, min andra och sista natt. Idag har jag inte varit någon rolig människa. Jag har sovit hela dagen och kvällen med undantag för middag och hämta barn på förskolan. Attans så trött jag har varit! Men det blir väl så då man varit vaken 26 timmar utan en blund. Inatt är iallafall arbetsmiljön en smula trevligare. Soffan är på plats, tvn fungerar och det ser ganska normalt ut, så som det ska och jag känner mig grymt utvilad.
 
P väckte mig 20:40 han trodde inte att jag sov så det blev snabba puckar. Raffsa ner grejer som jag skulle ha med mig till jobbet i en ica-kasse och springa.
 
Igår natt åt jag en coop-pizza. Trodde det var en Vesuvio men tji fick jag då det var en peperoni/feferoni och jösses vilken magkatarr och halsbränna jag fick. Det var inte kul att uthärda dom sista natt-timmarna. Men nu har det gått över efter att jag fått sova all trötthet ur kroppen.
 
Imorgon går jag av natten, och sen jobbar jag vanligdag/kväll helg. hade gärna varit ledig då jag jobbade förra helgen också, men vad gör man? Det är bara att gilla läget.
 
 
 
Här ser ni två miniatyr bilder på hur det såg ut igår natt på jobbet och hur det ser ut idag. Bilden är tagen ur samma vinkel. Det blev så fint med ljusa tapeter.
P.S Jag hann läsa ut hela Mia Skäringers första bok igår natt. Duktigt ;P

Goder natt!

Tjohoo, mina ögon går i kors och jag har tillbringat kvällen med fröken Skäringer. Har snart läst ut den första boken, men kände för en liten break mellan alla bokstäver, så sätter jag mig och skriver bokstäver själv istället. Jag kan ju säga så mycket som så, att någon sömn blev det inte för min del idag, så det är 24 timmars vakenhet just nu. Sa jag att ögonen går i kors. Jag kan knappt läsa vad jag själv skriver. Så stavfel och annat nonsens bjuder jag på en natt som denna.
 
Idag när vi gick från förskolan testade jag något nytt. Freija gnällde om ont i benen, orkar inte gå... maaaammmaaaa! Då frågade jag henne om hon ville köra vagnen. Jodå glad i hågen tog hon över rodret och förde skutan framåt med lillebror i förpiken. Efter ett tag la jag av en kommentar på utmärkt bebisspråk. "Fejja Åkaj inte gååå meeej haj ont i benen, fälla Fejja bäääj mig" sådär tjoade jag på och gnällde tills vi nåt vår destination. Ungarna skrattade så dom kiknade och vägen blev helt plötsligt inte så lång att vandra, men tillsist tyckte både Freija och Loke att mamma skulle skärpa till sig och ta tillbaks den vanliga mamman och skippa bebisen. *PoFF* sa det och så var den vanliga mamman tillbaks och barnen var glada och prydliga i ett par minuter.
 
När vi kom hem från förskolan så lekte vi med lera. Jag vet inte hur många paket med såndär leklera barnen har fått när dom fyllt år. Nu plockade vi fram alltihop och degade så det stod härliga till. Men ve och fasa det fanns bara EN kavel! (degare) vad gör super morsan då? Jo hon drar fram en klädroller och rullar in den i gladpack och *Tadaaa* Nu har barnen varsin fin kavel och kan dega bäst tusan dom vill medan mamman tittar på och dricker kaffe. jaja lite trollhår och hjärtan knådade jag väl fram ;) Sen kom även morbror och faster förbi och degade loss med oss ;)
 
Nä om man skulle till att göra någon nytta här på arbetet. Jag kan ju säga er att jag sitter i en smärre rövarkula! Det pågår en renovering på mitt arbete så det finns ingen tv och ingen soffa att sitta i. Jag sitter i värsta byggröran och golvet är täckt av tapebitar och såntdär papper som ska skydda från fläckar och sånt. Ni ska bara veta vad det prasslar när man går, så man vågar ju knappt röra på sig med risk för att någon vaknar.
 
Förresten Freija var super ledsen ikväll när hon fick veta att jag skulle jobba hela natten "Vaaaarför måste du barnvakta dom heeeela natten, jag kommer sakna dig så jag inte kan gå till förskolan" och hon grina och grina. Min älskade lilla flicka. Ena stunden är hon så stor, så stor, ja hon försöker iallafall vara och andra är hon så liten så man bara vill fälla ut sina skyddande mamma vingar och låta henne krypa in under och känna mammas tröst och närhet. Loke rörde det minsann inte i ryggen att mamma skulle jobba hela natten men min lilltutta hon var inge glad hon.

Chili.

 
Imorse hoppade den här gobiten upp i sängen och ville mysa. Jösses vad han dräglar när han myser. Det liksom bubblar i mungiporna på han och rinner längsmed kinderna.

Böcker.

 
Nu har jag böcker i överflöd att gotta mig i. Gillar titlarna på böckerna inte sådär vanliga utan mer klämkäcka och ärliga. Dessa människor skriver så kul så man kan inte låta bli att skratta medan man läser. Har precis börjat på Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst. Den verkar jätte bra och hon är ju så rolig.
 
Älskar att jag har hittat tillbaks till läsandet. Det är fridfullt och ger än en tankeställare då och då. Böcker det är annat än internet och datorer det. Fast jag vette tusan om jag hade vågat slänga upp en bok på bussen med titeln på Ann Söderlunds bok, vilka blickar man skulle få ;) haha.

Strategi.

Jag sitter och klurar på något vettig strategi som ska göra att jag orkar hålla mig vaken i 24 timmar från och med imorgon klockan 07:00.
 
Alternativ 1. Jag går och lägger mig super tidigt ikväll så jag är riktigt utvilad när jag vaknar. Dock är nackdelen att jag då kanske är jätte trött när natten står för dörren för att jag gick och la mig jätte tidigt.
 
Alternativ 2. Jag går och lägger mig vid 00:00 och går upp som vanligt klockan 07:00 kommer sannerligen vara dötrött natten igenom då också.
 
Jag kan verkligen inte komma på en enda vettig strategi för att inte vara dötrött. Jag jobbar ju 07:00-12:00 imorgon. Vilket innebär att jag måste hämta hem barnen vid 12:00 när jag slutar. P kommer hem ca 17:00 då kan jag gå och lägga mig och vila fram till 20:30. För att sedan gå på nattskiftet 21:00. Haha. Ja det är ju bara just denna natt som bli knepig då jag jobbar en dag tur plus natt. Natten efter kommer ju bli precis som vanligt när jag har fått sova på dagen.
 
Jag har iallafall laddat upp med stört sköna böcker inför min natt månad. Två st av Mia Skäringer och en utav Ann Söderlund. Härliga kvinnor båda två som sätter huvudet på spiken i skriftlig form.
 
Tänkte fara på Vuxen-barn klockan 12 men innan dess skulle jag behöva hämta en bok på Apoteket den av Ann Söderlund. Jag köpte den för 15 kr på Köp och säljen på Facebook.
 

Call & Clean!

Jajjamän städat blev det och som avslut på städningen fick vi även en unik väggmålning i barnrummet. Ja det sägs ju att man ska ha en unik touch i hemmet sådär familjärt och mysigt. Det känns sannerligen som att vi är något på spåren, spiken i kistan. Ja jäklar där satt den tamme tusan! We did it togheter lika a family!
 
 
Det känns nästan som en lyckodag idag, jag kanske borde köpa mig en lott. Nu är hemmet komplett. Jag har alltid önskat mig en väggmålning av det unika slaget. Thank you Loke Picasso Nilsson!

Den 2 Februari.

Det är inte bara en vanlig Lördag den 2 februari det är också min mammas 45 årsdag. Hipp hipp hurra. Imorgon när jag slutar tidigt så tänkte jag fara förbi och gratulera henne. Hon påpekade dock att kommer vi med presenter så får vi inte komma in, men en blomma är ju ingen present, det är ju en växt och en växt kan man få även om man inte fyller år. Dessutom står den sig ju inte och finns kvar i flera år som en present gör. Så en blomkvast ska hon väl endå få hade jag tänkt. Så nu vet du det också ;) haha.
 
Just nu är jag hemma på mina timmar, som man brukar kalla det då man jobbar delad tur. P och barnen är och hälsar på farmor och farfar. Det gäller att passa på medan farmorn är ledig.
 
Idag på jobbet hade jag på mig ett par jeans med "medvetna" slitningar ja ni vet byxor som är lite trasiga redan när man köper dom. Jösses ni skulle hört tanterna på jobbet, jösses vad dom gnällde över mina byxor. Jag försökte intala damerna att det är modernt, men det gick inge vidare. Hon jag jobbade med instämde och sa att jag är ju super trendig. Haha. Ja annat var det minsann på deras tid. Modet nu och då går ju inte alls att jämför. På deras tid så sydde man nog mycket av kläderna själv och nu kan man gå och köpa allt färdig i affären med trasiga revor och allt. En tant satt även och tittade massor på mitt halsband som jag har på mig idag. Det fick jag ju av Freija då jag fyllde år. Tycker det är så fint och det passar så bra ihop med min pastellfärgade kofta.
 

Nu vet jag!

 
Vad Freija ska få då hon fyller år. Hon ska få ett skrivbord och en stol, samt en spegel. En spegel har hon länge tjatat om att få ha i sitt rum "Så hon kan se hur snygg hon är" Som hon så fint själv uttryckt sig. Såg att det fanns många billiga speglar/skrivbord och stolar på Ikea, så det kanske blir en beställning framöver. Då kan vi tabort den fula hyllan dom har i sitt rum. Den är då redo för soptippen, egenmålad och gräslig är vad de är.
 
Hittade ett fint skrivbord på just Ikea med låda och ett skåp för 699 kr en stol för 79 kr och spegeln har jag inte bestämt. Men det känns som ett ganska bra pris och dessutom är det nödvändiga saker. Inget som senare kommer ligga och skräpa det är ju möbler. Undrar just om lilleman kommer bli avundsjuk men nu då dom delar rum lär dom ju dela på möblerna också, i sinnom tid med det är Freijas.
 
Vad tror du om det mamma? Visst låter det som bra presenter?
 
Uppdatering: Såg just att Jysk hade endel fina skrivbord också och det ligger ju lite närmare än Ikea då spar man ju in på frakten eller bensinen. Så det kanske får bli därifrån istället.

Vänskap.

Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått, sanna vänner kan man alltid lita på.
it's take two to tango

INLÄGGET ÄR RADERAT!
 
 
 

Hej Fredag.

 
I förmmiddags for vi hem till Lovisa, vi kom precis hem, som tur var ringde P när vi var vid Shell så han plockade upp oss där. Både jag och kidsen var påväg att tappa humöret efter den långa promenaden från Västermalm. Dessutom snöa det en massa. Fullt påpälsad var man också så varmt var det.
 
Hemma hos Lova blev vi bjudna på både lunch och efterrätt. Blodpudding och prinsesstårta. Snacka om Fredagslyx. Lova är en fin vän, vi förstår varandra bra och tänker mycket likadant. Vi var överens om att vi är familjer av en annan generation. Vi pratade om det här med mormödrar och farmödrar. Det är inte så som man tänker sig att det ska vara. När föräldrar blev far/morföräldrar förr vart dom ju det i en högre ålder än vad dom blir nu och det är inte alltid man tänker så. Man har som en bild av hur en mormor/farmor ska vara och just den bilder passar ju inte in på en 45-50 åring mormor/farmor. Det är en annan generation nu. Om man blir mormor/farmor i just den åldern så är man ju själv mitt i livet.
 
Hur som helst barnen lekte en massa och var glada dom leker himla bra, Freija, Loke och Alva. Lilla Ida hon bara följer strömmen och försöker vara med hon är ju bara 10 månader. När vi skulle vandra hem med pulkan så följde Lova och barnen oss en bit. Man är lite vilsen där på Västermalm man kan inte alla fiffiga genvägar. Freija hade ont i benen av att gå och Loke ville inte att hon skulle sitta i pulkan. När båda sen väl satt i pulkan var det super tungt att dra. Haha det är inte lätt alla gånger.
 
RSS 2.0