Sportlov!

Jag började sportlovet med en lång sovmorgon idag. Så skönt. Thor har börjat stiga upp före fan och komma in och snicke snacka med mig på mornarna redan vid 05:00 står han vid sängkanten och tjattrar sen slår han på tvn och fortsätter babbla. 

Han är som en papegoja nuförtiden han härmar och tjattrar. 



Idag har jag hämtat ut lite gratisgrejer som jag fått från Buzzador. Keldas grytbas i två olika smaker. En för köttfärs och en för kyckling. Sen hämtade jag även ut en grekisk yoghurt från Arla. Av bilderna jag sett på den så ser den sjukt mumsig och krämig ut. Ska provsmaka ikväll. 

Till middag testade vi grytbasen bolognese för köttfärs. Det var inte alls någon höjdare. Det var liksom ingen nyhet för gommen utan smakade som något man ätit flera gr. Typ vanlig spagetti och köttfärssås. Helt enkelt en dålig smak på den. Hoppas Masalan är en godare smakupplevelse. 

Testpilot för Smartson.

Idag har jag varit till optikern i Luleå för att göra en linsundersökning. Jag ska ju testa 1 day acuvue moist. Tunna engångslinser. Via Smartson och Lenson blev jag utvald att vara testpilot.

Linsundersökningen gjorde jag hos Niemis optik i Luleå. Jag trodde det skulle gå fort men det tog nästan 45 minuter. 

Dessvärre hade dom inte hemma linser i min styrka och med mitt brytningsfel så jag måste vänta en vecka på att få dom. 

Men jag fick ett provpar och jag måste säga att dom är fantastiska. Så tunna så det känns knappt att man har på sig dom. Annars är mina ögon väldigt lättirriterade när det kommer till linser men dessa verkar bra. 

Såfort jag får hem dom ska jag testa dom i 10 dagar och utvärdera ordentligt, men hittills ger jag 👍🏼 upp! 


Dessutom var det jätte trevlig och gullig personal på Niemis optik. 

Jag minns inte att dom gjorde alla tester så här noggrant sist jag gjorde en linskontroll. Det var bokstäver, prickar, färg i ögonen och allt möjligt. Synen hade ändrats lite sedan sist. Jag hade fått sämre syn på ett öga men bättre på andra och sen hade jag även dragit på mig brytningsfel som jag aldrig tidigare haft. I vanliga fall är jag ju en glasögon människa men linser är ju trevligt när man vill se lite piffigare ut tycker jag. 

Bokrea!

Mysigaste rean på hela året tycker jag och dessutom nyttig och nödvändig. För läsning kan man aldrig få för mycket utav. Det kan man av alla andra reor. 

Först hade jag tänkt gå på Coop och köpa ett par böcker där till barnen, men då fick jag ett mail från Adlibris så jag kikade in där istället. Där var alla böcker jag hade tänkt köpa 10 kr billigare och det var gratis frakt så jag beställde dom istället. Då fick jag i princip två böcker gratis. Jämfört med om jag hade köpt dom på Coop. 

Det blev 7 lätt att läsa böcker till Freija och Loke. Böcker som passar dom båda. Freija läser ju men Loke håller på att lära sig. Det är klurigt att knäcka den där läskoden innan det flyter på. 


Jag gillar dessa böcker. Fina bilder, bra och lätta handlingar för barnen att förstå. Freija brukar låna liknande böcker på biblioteket på skolan. 
❤️

Buzzador!


Nu jäklar ska här Buzzas! 

Fruktdryck från Rynkeby, Kelda grytbaser, Arla ko EKO ost, Arla ko Grekisk yoghurt! 😄

Så kul att man fått vara med i så många kampanjer. Nu måste jag bara skriva ut kupongerna och hämta ut produkterna. Två av kupongerna skulle komma i brevlådan. 

Vill ni också buzza? Släng iväg en kommentar med mailadress så fixar jag in er i gamet 😉

Nämen!

Två veckor utan ett inlägg. Ja jag har känt mina "varnings klockor" plinga. Jag behöver sakta ner på tempot. Jag har stressat massor på senaste och velat hinna med allt möjligt, men man kan inte vara överallt jämt. 

Så nu satte Morran ner foten och tänkte på sig själv och Familjen först jag har fått skala av vissa saker ur livet för en stund. Pausa vissa aktiviteter för att hinna ikapp livet igen. Absolut helt rätt val. Så stolt över mig själv som lyckades dra i nödbromsen innan jag dundra in i väggen. Det känns redan bättre. 

I helgen har min emetofobi fått sig en törn! Fy sjutton, det börja i Lördags morse strax innan 04:00 på morgonen då kräks Loke. Han låg däckad hela dagen. Bara sov, hade feber, kräktes och mådde pyton. När han sen på kvällskvisten börjar piggna till så sätter Freija igång och kräks man bah vafan har jag gjort för att förtjäna det här?! 



Söndag morgon klämmer Freija i sig två mums mums och allt är frid och fröjd men då drar Thor iväg två riktiga kalas blöjor. Han drog även iväg två kalas blöjor i fredags morse innan någon ens hade blivit sjuk men han var vid gott mod och som vanligt hela dagen så vi tänkte att det kanske var några tänder på g han har ju inte fått alla ännu, men dom där blöjorna kanske var startskottet vad vet jag (?)

Även jag och mannen har varit krassliga. För min egen del vet jag inte om det var mest psykiskt. Jag är ju så jäkla rädd för magsjuka och kräks så jag blir så rädd att jag mår illa av rädslan och magen slår bakut. Äh hur blev den där meningen skit samma jag är verkligen livrädd för det. R-Ä-D-D!!!

Idag Måndag är vi alla piggare men vi håller oss till våra 48 h från sista symtom. Alla har då kunnat äta med god aptit idag och jag har fått ta mig en dusch. Känner mig som en ny människa. Nytvättat hår, lovely! 

Tvättmaskinen har gått varm här hemma hela helgen så det hänger grejer överallt. 

Freija har blivit en stjärna på Vänd 10:a jag lärde henne det i Lördags så nu kan vi lira kort tillsammans. Skojigt! Och jag har löst korsord för glatta livet 😂


Den ena av tidningarna fick jag gratis via en app jag har. En prenumeration på Kors & Tvärs. Nu hoppas jag på att dra hem storvinsten på alla mina lösta korsord som jag klurat ut 👌🏼😜

Nä nog om sjukdomar och tråkigheter! 
Nu är vi snart Fit for fight att träffa omvärlden igen. Jo förresten när jag ringde skolorna imorse och sjukanmälde barnen var det 5 st borta från ett av barnens klass alla med magsjuka. Så ja den verkar leva djävul just nu. Skönt att få det bortgjort innan lovet iallafall *peppar peppar*
❤️

Oj vad veckorna går.

Fullspäckade veckor hela tiden är det inte jobb så är det annat. Känner verkligen hur skönt det ska bli att vara ledig en hel vecka med barnen till sportlovet. Det behövs, jag är så sjukt trött nuförtiden. 

Äta, jobba, träna, familj sova.
L-I-V-E-T

Till och med helgerna detta år har varit fullbokade hittills och två till bokade framöver. Sen, sen kanske man får lite lugn och ro, eller inte för efter två fullbokade helger vankas jobbhelgen 🙈
Vuxenlivet kanske det kallas. 

Hur som helst med träningen går det bra. Vikten står på plus 5 kg. Så just nu händer det inte så mycket på viktfronten, men armarna börjar ändra form and i like it. 

I helgen har jag och 8 andra brudar varit i Skellefteå och firat en vän som fyllt 25. Vi var på Boda Borg sen bodde vi på hotell och åt på restaurang m.m.


Vid middagen så var det även en show. Det hade vi ingen aning om att det skulle vara. Gamla godingar med Rickfors, Hylander och Rogefeldt. 

Jag ska köpa vingar för pengarna! 
💸
Maten på verandan där vi åt var så jäkla usel, eller förrätten var toppen men resten 👎🏼👎🏼👎🏼 Hur fasen kan man skriva potatispuré och servera PULVERMOS?! På en flådig restaurang med linnedukar och kristalliga lampor?! För att inte tala om köttet, jag och 5 till fick helt värdelösa bitar medan dom andra tre fick bra bitar. Som grädden på pulvermoset fick jag även ett TALLBARR i maten 😖 specialkryddning? 

Tyvärr frågade dom aldrig vad vi tyckte om huvudrätten så vi klagade inte, men tant funderar på att skicka iväg ett litet mail. Hade jag velat ha pulvermos hade jag ju gått på korvmojjen istället för på fin restaurang. Jag äter inte ens pulvermos hemma. 

Nä slut tjurat över det 😆


Bjussar på en morrisbild från i Lördags.
❤️
RSS 2.0