Vad är det som händer?!

I Stockholms förorter? De senaste dagarna har man kunnat läsa i tidningen om något som liknar en krigszon. Det eldas bilar åt höger och vänster, kastas sten mot polis och krossas rutor. När försvann förmågan att PRATA om problemen istället för att förstöra för ett helt samhälle? Oskyldiga människor får bilarna totalförstörda, fönsterrutor krossas och kostar en massa pengar, pengar som hade kunnat gå till viktigare saker. Om man nu vill protestera kan man väl göra det på ett moget och förnuftigt sätt, istället för att förstöra för sina medmänniskor och sig själva.
 
Hoppas alla människor vars bilar och egendomar blivit förstörda har försäkringar som täcker skadorna. Sen tänkte jag på en grej läste i Aftonbladet om två möjliga anledningar den ena var att någon man hade blivit dödad(?) av polisen därav protester och vandalisering den andra var det stora klassskillnaderna i samhället, vilka bilar är det som eldats upp undrar jag då? Är det personerna som står "utanför samhället" som fått sina bilar förstörda eller är det bara dom som ni anser har det lite bättre? Som typ ett straff till dessa? Eller är det första bästa bil? Ni biter er ju själva i svansen... Är det inte bättre att prata än att skapa ett tredje världskrig?!
 
För några år sedan fick vi våran bil uppeldad det kändes hemskt, helt utan anledning så blev bilen stulen och uppeldad man känner sig nästan hotad utan grunder. Jag menar vad hade vi gjort för att förtjäna det där? Det är en jäkla massa jobb och onödiga kostnader inte bara för oss utanför samhället, Brandkåren, polis osv blir inblandade och taxametern rullar igång... onödiga utgifter, pengar som hade kunnat gå till annat inom de olika kommunerna det handlar om.
 
Nä, jag hoppas att allt får ett slut och att det blir en lugn natt i Stockholms förorter inatt. Att prata är så himla mycket bättre och tillsammans kan nog alla komma fram till en lösning.


Kommentarer
Mli - Nybliven mamma till Elton ♥

Okej :) Jaa, det är ju verkligen personligt att få sin alldeles egna fläck som ingen annan har :)

2013-05-22 @ 21:24:12
URL: http://idamli.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0