BB tiden.

Efter förlossningen blev vi flyttade till BB klockan var nog närmare 01:00-01:30. Vi fick ett eget rum med två sängar, stort badrum och tv. Rum nr 2. Första natten gick super bra, Lilleman sov hela natten med undantag för mat var tredje timme. Första dygnet fick han 10-15 ml ersättning, sen ökade man 10 ml för varje dag som gick. Vilken service det var såfort Tjorven var hungrig var det bara att ringa på klockan så kom maten in på rummet, dag som natt.
 
Freija, Morbror E, Thor och Loke.
 
Mannen sov bara över en natt medan jag och Tjorven sov över två. Barnen kom och hälsade på sin nya lillebror på Söndagen. Från att ha sovit i princip från födelsestunden så spärrade han direkt upp ögonen när dom dundrade in på rummet. Han kikade sig nyfiket omkring och man märkte att han kände igen rösterna från magen. Loke första kommentar när dom kom in på rummet var dock "Åh vad smal du har blivit mamma!"  sen säger han "Har ni tappat honom från sängen någongång?" Haha som om det vore en självklarhet att man måste göra det. Han tyckte även att Tjorven borde ha haft lite mer leksaker på sjukhuset så han hade något att göra.
 
 
Första lunchen på BB var PRINSkorv. Undra om alla nyblivna pojkmammor får just det och nyblivna flickmammor får PRINSESStårta ;) hehe. Skämt åsido. Sen var väl maten helt okej, biffar, kyckling, lasagne. Sen fick man ju kvällsfika och frukost också och den var väl som frukost är mest. Bröd, fil, kaffe, juice... Dock saknade jag ett mellanmål där på eftermiddagen mellan lunch och middag tyckte det gick alldeles för många timmar mellan.
 
Innan vi åkte hem gjorde vi både PKU-testet och hörseltest allt var godkännt. Eftersom att PKU-testet var tvunget att göras tidigaste 48 timmar efter födseln så gjorde vi det 22:34 på Måndagskvällen och därefter fick vi åka hem. Det blev sent, men Freija och Loke fick inte vara på förskolan när jag låg på BB och mannen jobbade så det var bara att pallra sig hemåt och det kändes ändå helt okej att komma hem. Tiden på sjukhus går rätt sakta, och vi mådde ju bra allihop.
 
På Onsdagen hade Thor sin sista läkarkontroll då i Piteå så vi åkte dit på morgonen och han gick igenom slutbesiktningen utan anmärkning. Han kissade två gr på läkaren ;)
 
Annars var det väl inte så mycket mer om BB tiden. Det är skillnad på folk och folk som jobbar på BB det är då en sak som är säker, vissa borde gå en charmkurs, kan jag tycka, men dom jag hade mest att göra med var som tur var jätte gulliga och trevliga.
 
 
Hemgång i den ljusa norrlandsnatten, dock syns det inte hur ljust det var när man åker tonad bil.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0