16-17 juli resans början.

På Torsdagen startade vi resan söder över. Vi åkte hemifrån vid 04:00 på morgonen och jag började bakom ratten. Vi hann väl halvvägs till Skellefteå innan vi stötte på "patrull" invänta lots. Ja dom höll på att greja med vägen så där stod vi på E4:an vid 05:00 på morgonen. Vi stod säkert där i 10 minuter och mannen tyckte att jag skulle köra och strunta i lotsen. Jag vägra! Mannen tyckte det tog en himla tid och tänkte att lotsen kanske sov såhär dags på morgonen. Efter ytterligare ett par minuters väntande så bytte vi plats och mannen tänkte gasa iväg, då kom lotsen. Haha. Han är då en stressig jäkel den där mannen ;) tur jag stod på mig så länge annars hade vi väl fått backa tillbaks hela lotsvägen.

Väl framme i Skellefteå stannade vi iallafall på en mack och köpte lite färdkost. Sen blev nästa stopp Sundsvall och Ikea. Där åt vi frukost/brunch vid 09:00 och sträckte på benen innan vi for vidare till slutdestination Gävle. 





Mellan Sundsvall och Gävle ropade dom ut i radion om en bil som färdades i samma riktning som oss på E4 an som tappade väskor ur en ostängd dörr. Jorå vi såg väskorna ligga där i diket efter vägen. Inte kul för dom som tappat dom och regnade gjorde det. 

Framme i Gävle checkade vi in på hotellet och somnade. Det blev en liten vila innan vi for ut och letade efter en restaurang att äta på. Vi hade som plan att vi skulle äta på Church street saloon men det var sån himla kö för att få bord där så vi hittade ett mysigt ställe några meter därifrån som hette Berggrenska Gården, jätte bra mat och fin miljö. 




Det blev en tidig kväll då alls var trötta och slitna efter resan. Vi sov alla gott hela natten och vaknade utvilade till frukosten och var såklart först på plats. 



Tosse glufsade melon för glatta livet och Freijsan gick loss på hela flingburken 🙈 Loke han åt pannkakor. Det är och kommer alltid vara något speciellt med hotellfrulle. Allt uppdukat och det är bara att ta för sig och äta så mycket man orkar, mums! 

Klockan 10:00 öppnade Furuvik och vi hängde på låset. Vädret var verkligen inte på vår sida. Det var kallt och blåste kuling så det blev inget badande tyvärr. Vi använde vårat vunna presentkort när vi gick in så inträdet blev nästan gratis och tur var väl det för vi blev inte så långvariga som vi kanske hade planerat.  Vädret satte liksom stopp för det.

 Så när vi kände oss klara packade vi in oss i bilen och åkte hem till pappa och C i Stockholm istället. Fast dom skulle inte vara hemma på hela helgen så vi blev hus och kattvakt.

 
❤️


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0